Bose vs. Beats – etapa NFL

Apple cumpără Beats pe 2 miliarde. Bose vede, salivează și analizează modelul de business. După care se duce la NFL și face un contract pentru promovarea căștilor. Beats aveau contract cu câțiva jucători, nu mulți, dar foarte vizibili. NFL interzice jucătorilor purtarea de căști Beats la conferințele de presă. Jucătorii râd. Unul ia amendă. Apple retrage toate produsele Bose din magazinele sale. BOOOM!

Adorabil din partea Bose că au vrut să joace un joc mai mare și să le-o tragă magistral celor de la Beats, mergând la șefii celor prin care își făceau reclamă, dar s-a întors urât împotriva lor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. nice!

    00
  2. Din aceasta cauza nu voi dormi la noapte.

    00
  3. Dupa care Bose au dat un pas in spate si produsele Bose au reaparut in Apple Store .

    Doar ca aici nu era vorba despre NFL ci despre procesul pe patente la care Bose a renuntat .

    00
  4. Revin, postul s-a dus undeva pe planeta…scriu iarăși…

    Nu ca Apele a retras Bose e problema…aia era previzibil să se întâmple, ca vor sa vândă Beats. Oricum nu era un canal important de vânzări (cifrele nu au fost semnificative vreodată).
    Meciul a fost retragerea procesului împotriva Beats pe noice canceling…

    Oricum QuiteComfort sunt cele mai bune căști pentru zbor! Stau bine pe urechi, merg pe mufele tampite ale scaunelor și e LINIȘTE!
    Nu mai spun ca nu sunt colorate pentru hipsteri…

    Nu sunt multi nebunii care ar da 300$ pe o pereche de căști… Dar pentru mine Bose a facut zborurile mai plăcute!
    Și mai nou am descoperit că nu mă mai pun fetele să îmi dau jos căștile la decolare si la aterizare :-)

    Si nu, nu sunt plătit de Bose!

    00
    • Bose e firma aia faimoasa pentru ca pune mai multi bani in marketing decit in R&D. Exact ca si Monster cable.
      Produse mediocre promovate celor care habar nu au ce cumpara.

      00
    • @mihai007 fara sa am prea bune cunostinte in domeniul sunetului am o curiozitate. Ai ascultat undeva la QuietComfort 3? Ai testat personal? Daca da, ce teste ai facut si cu ce alte produse ai comparat?

      Intreb pentru a-mi seama daca aceasta concluzie pe care ai ridicat-o e pentru ca ai testat personal sau pur si simplu ai citit pe net pareri pro si contra, fix ca in subiecte de genul „Iphone vs restul lumii”.

      00
    • nu iti bate capul. e plin netul de copii care n-au bani de beats și repeta insistentă că oricare altele sunt mai bune, pentru că, uite, testele de laborator arată asta. nu contează cum se simt și cum arată, testele, coae!!!

    • NOU
      #8

      Confirm cele spuse de tine pe testatelea – sunt in zbor cu niste Bose pe urechi pentru prima oara si nu se compara cu nimic ce-am folosit pana acum. Oferite gratuit pe un zbor transatlantic cu Lufthansa, ce alta reclama mai buna de atat?

      00
    • Am luat QuietComfort 3 (varianta mai scumpa si mai veche a lui QuietComfort 15. Din pacate nu prea le folosesc desi dadusem vreo 320$ cu tot cu taxe (primisem o oferta de 10% reducere la reprezentanta lor). Am ascultat intr-un Best Buy initial si eram in dubii ce sa iau. M-a atras sunetul care mi s-a parut mai bun, mai clar, la QuietComfort3 fata de QuietComfort15 (desi QuietComfort 15 sunt mai bune la noise canceling, acopera toata urechea si merg si cu baterii normale nu doar acumulator). Sunetul mi-a placut, se simt foarte misto, dupa un timp ma cam ia de cap, nu prea m-am obisnuit cu ele. Adevarul e ca le-am folosit foarte putin, zac prin sertar.

      Beats le-am incercat si pe ele dupa ce luasem Bose, imi place varianta din poza, fix pe alb cu rosu, se aud bine si au un bas puteric. Sunt mai ieftine putin ca Bose. O alta varianta de Beats incercata de mine sunt doapele venite gratuit la HTC One M 7. Un fel de no name cu niste dopuri de urechi rosii. Nu m-au incantat. Sper din tot sufletul Apple sa nu puna dopurile alea la versiunea urmatoare de Iphone.

      Parerea mea de necunoscator in ale muzicii insa din ce am vazut prin US. Si Beats si Bose sunt foarte cunoscute si par sa aiba succes la public (intr-adevar pe strada vezi mult mai multi cu Beats pe cap nu numai pe urechi). Nu stiu cat de mediocre sunt, par totusi sa se axeze pe piete diferite, Beats sportivi, multi negri, baietasi de cartier, promoveaza mai mult masculinitatea, Bose mai mult pe zona travel, in flight, noice canceling. N-am ascultat niciodata la Sennheiser sa imi fac o parere (oricum daca testezi direct cu muzica lor la ei in magazin, firma producatoare de casti va avea grija sa-ti puna niste piese care sa se auda bine). Totusi desi nu am cunostinte bune tehnice sau de dat seama de calitatea sunetului, nici Bose si nici Beats nu mi se par mie chiar produse mediocre.

      00
  5. cacat…eu am casti sony de 80 de lei din Domo. Foarte bune. :D

    00
  6. Sennheiser ftw :))

    00
  7. Am niste Avantree Audition de care habar nu are nimeni . Se aud impecabil , si sunt si wireless , NFC & shit .

    00
  8. Cine cunoaste fenomenul stie ca atat Bose cat si Beats sunt de cacao, mai ales Beats.

    00
    • Atat. De fapt adevaratii cunoscatori – acei distinsi connaisseurs – considera castile, de orice fel ar fi ele, un compromise inacceptabil, muzica trebuind ascultata exclusiv in camere goale, in cam 20 de boxe facute din par de camila cheala si incorporate in fildes negru. Ce pana mea vorbim? Fara vreo 5000 eur de bagat in aparatura nici n-ar trebui sa ai voie sa asculti muzica.

      00
    • @Jordan: esti cumva ironic ?

      00
    • Jordan nu e niciodata ironic

      00
  9. Beats Studio si Beats Pro sunt OK , restul sub ele , pentru mine, suna ciudat .

    Eu am Bowers & Wilkins , si urmatoarele vor fi Beats .

    00
  10. Se pare ca doar 2 cunsoc fenomenul iar 5 au impresia ca-l cunosc. Andrei Ramai La B&W sau ia Focal, ia Audio Technica, ia orice dar nu Beats. Sunt cateva showroomuri unde poti asculta diferite modele.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.