Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. Un prieten are Un Ferrari, un McLaren si un Porche Cayenne. Doar pentru Ferrari plateste asa:
    TVA masina: 50.000 EUR
    Taxa inmatriculare: 2000 EUR
    Impozit anual: 6500 lei (x3)
    CASCO: 8000 EUR (din care statul ii ia asiguratorului 46% – aprox 4000 EUR (x3)
    Accize benzina, taxa de drum
    Plus combustibilul.
    Asa ca la o masina de lux ii mai platesti inca o data pretul in fiecare an.

    00
    • de ce?

      00
    • @raul rual De ce nu putem fi oameni echilibrati, care nu simt nevoia sa exagereze de fiecare data cand isi dau cu parerea. Platesti anual TVA, taxa de inmatriculare ? Iar TVAul nu e o taxa specifica automobilelor, e o taxa generala. Unde e pretul ala platit inca odata anual ? Asta nu inseamna ca statul nu ne jupoaie, dar fa un calcul obiectiv daca tot te-ai apucat.

      00
    • la 50k euro tva, masina a costat 200k. TVA-ul il plateste o singura data, DACA il plateste, exista multe metode inteligente prin care poate scapa, cel putin de o parte din TVA. TVA-ul se plateste o singura data, nu in fiecare an.
      2000 euro impozit, 8000 casco, mai pune inca 2000 rca, sa fie bine, mai pui inca 5000 revizii, inseamna 17k euro pe an cheltuieli cu masina. Benzina nu o pui, oricum nu cred ca e genul de om care face 40k km pe an..
      Daca prietenul tau da 200k euro pe o masina si se plange ca plateste 8.5% din pretul initial in costuri anuale la ea, inseamna ca are o problema.
      Uite un exercitiu: iti iei un golf v SH, platesti 6000 de euro pe el, ai urmatoarele cheltuieli: 1500 lei RCA (pana in 30 de ani, fara accident), 4500 lei casco, 2000 de lei revizii, 350 de lei impozit, inseamna 8350 lei, aproximativ 1855 euro, sau 30% din pretul masinii.
      Dar noah, hai sa ne fie mila de saracii oameni bogati.

      00
    • @functionara – de aia, ca e el generos si face cadou statului TVA-ul anual. Si eu am in casa 13 televizoare, doar fiindca pot, si ajut statul platind TVA-ul la fiecare 1 luna, din bunatatea inimii mele.

      @raul rual – daca la Ferrari plateste doar 6500 impozit annual e ok. Eu plateam mai mult la o masina infinit mai ieftina decat un Ferrari.

      00
    • Recunosc, am exagerat in ultima propozitie. Ca idee doream sa spun ca o masina de lux costa cu mult mai mult decat pretul ei.

      00
  2. Domnul care a scris articolul cu „Viiturile”, ar trebui sa stie ca de obicei se spune vinitura nu viitura

    00
  3. Ca și scop, încercăm să evităm „fraudarea” / „falimentarea” CTP-ului”, precizează cei care au creat aplicația.

    Aia-s pastilati grav.

    Cata vreme oamenii n-o sa perceapa transportul in comun ca un serviciu care costa si ca nu poti avea transport in comun daca toata lumea face blatul, regiile de transport in comun vor fi mereu falimentare. It’s that simple. Nu scapi regiile de transport de la faliment cu o aplicatie ce-i alerteaza pe aia care n-aveau de gand sa plateasca bilet.

    00
  4. Buna analiza lui Robi referitoare la piata TV , scurta si cuprinzatoare.

    00
  5. E de bine, camera Iphone a evoluat, pacat ca ti se rupe iphone-ul 6 plus in buzunar…http://www.phonegain.com/the-iphone-6-plus-is-bending-in-your-pocket

    00
  6. Mă uitam la poza denumită ”plouă”. Sunt curios ce mai reușeste tipa să citească după câteva minute de ploaie. Altfel, poza este reușită.

    00
  7. Aia cu Phoenix nu e chiar asa, au mai scos si chestii faine, nu e numai Cantafabule: Muguri de fluier, Timisoara, In umbra marelui urs, Baba Novak.

    00
  8. numerele de inmatriculare de Bucuresti nu mai sunt de ani de zile cu B, ci cu TX

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube