Despre “Burlăcița”

O știți pe Andreea Mantea, nu? Tipă mișto, iubitoare de viață, dar prea iubitoare ca să o ia cineva de nevastă. Și a trecut de 30 de ani și face și ea ce poate.

Acum e concurentă în emisiunea Burlăcița, o parodie sinistră de emisiune interesantă, la care oamenii normali nu s-ar duce, de aceea nu înțeleg ce căuta Silviu acolo. Mă rog, după ce a fost eliminat, iată ce scrie:

E un show regizat?

Nu! Nu in sensul ca s-ar da scenarii, replici sau roluri de jucat. Nimeni nu e actor, ba dimpotriva, la casting se aleg oameni care au cat mai putina legatura cu camerele de filmat, dar sunt avizi dupa afirmare.

De ce? Pentru ca este un show manipulat (iar omul dornic de afirmare e cel mai usor de manipulat).

Participantii sunt tinuti in conditii cat mai constrangatoare sub pretextul regulamentului astfel incat sa piarda cat mai repede contactul cu traiul lor obisnuit si implicit cu modul lor obisnuit de gandire.

Li se da o miza pe care ei trebuie s-o urmareasca afectiv cu pretul renuntarii la ratiune.

Li se dau situatii pe care ei cred ca trebuie sa le castige, dar nu se urmareste decat destabilizarea lor emotionala. Daca apar sentimente precum rusine, ura, gelozie, invidie sau frustrare in inima personajului inseamna ca producatorul si-a indeplinit misiunea.

Niciodata nu va fi eliminat din show un personaj umilit decat daca asta il umileste mai tare.

Sunt premiati pe loc printr-un obiect simbolic al showlui toti cei care au dat dovada de obedienta si au raspuns afirmativ la stimulii manipulatori.

Sunt incurajate la maxim dezechilibrele comportamentale.

Sunt eliminati urgent cei care in urma unei provocari isi pastreaza individualitatea. De obicei acestia sunt etichetati ca individualisti, egoisti sau neimplicati.

Indivizii ajung sa se jigneasca, urasca sau chiar sa devina violenti fizic. Dar apoi, cand se intalnesc in afara showlui, nu mai au niciun fel de resentiment unul fata de celalalt. De ce? Pentru ca intr-un cadru normal ei se poarta normal.

Manipendularea suprema este sa crezi ca tu ca personaj manipulezi. Se intampla de obicei in cazul pionului principal care are impresia ca el face alegerile. Si chiar le face. Dar doar dupa ce producatorul ii mai sopteste la ureche cateva detalii neoficiale despre ceilalti poini, suficiente cat sa aleaga exact cum vroia producatorul.

Cireasa de pe tort este manipularea cadrelor filmate. Cel care monteaza imaginile video poate selecta difuzarea lor astfel incat personajele sa ia exact conturul care produce mai mult rating, fara vreo consideratie fata de imaginea publica a acelui om.

Oricum, conform contractului, el nu mai are dreptul sa spuna nimic in apararea lui. Este penalizat usturator pentru ca in naivitatea lui de la inceput a semnat cedarea tuturor drepturilor la replica.

Toate astea duc in cele din urma la manipularea telespectatorului care chiar crede. Si pentru ca crede se uita. Si pentru ca se uita face rating. Iar rating inseamna bani.

In concluzie: ce rost are sa regizezi cand stii sa manipulezi?

(Aceasta postare face aluzie la un show din Burkina Faso. Orice asemanare cu vreun show din alta tara este pur intamplatoare)

 

andreea-mantea-burlacita

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Toate burlacițe au fost și vor fi petarde. Sau si viața lor socială de înaintea show-ului e manipulata.
    De ce un om normal s-ar înrola la așa ceva?

    00
  2. Fac parte din categoria alora care se uita da’ nu pune botul. Nici nu ai avea cum, daca regia, pardon, manipularea, n-ar fi la vedere. Interesant este ca acest Silviu, s-a bucurat de unul dintre cele mai alambicate scenarii (impus, gandit de acasa sau atat!) si anume: sunt un special, nu intretin niciun fel de relatie de apropiere fata de o femeie, ca mai apoi sa facem schimb de fluide tendentios, a ajuns si prin spital, iar catre final sa dea lovitura de teatru: sa ceara indurare in genunchi. Scena asta am pierdut -o. In rest vorbim de un tip cu ceva trecut in business-ul autohton, dar care pierdea cateva ore bune plimbandu-se si rezonand cu gagicile de pe Republicii. A vrut sa demonstreze ceva? Cu siguranta, dar daca incearca sa explice oarecum situatia si jocurile din spate, nici el nu cred ca mai stie daca i-a iesit ce si-a propus. ;-)

    00
  3. Mi s-ar parea tare interesant un articol legat de comentariul acesta al lui Silviu: „Eu am experimentat asta si in institutiile religioase si in corporatie. In cea de-a doua fiind chiar eu liderul principal.

    Apoi m-am oprit… si-am inteles multe :))”

    00
  4. voi chiar da-ti doi bani pe „emisiunile” astea ? c’mon pipal

    00
    • „da-ți”?

    • Eu, de exemplu, nu dau nici macar cu ochii de ele, fiindca n-am televizor. Poate si ceilalti sa fi comentat, ca si mine, deoarece li s-a parut interesanta descrierea a ceea ce se petrece acolo.

      Da’ daca promit toti comentatorii de aici ca nu se mai uita la emisiunile astea, promiti si tu sa dai macar doi bani pe-un indreptar ortografic?

      00
    • Hai, mă că știți ce vrea să spună omul chiar dacă a greșit la repezeală: „Tu chiar dă-ți doi bani că te uiți la emisiunile astea! C’mon, Paypal.”

      00
    • damn io autocorectura

      00
    • @Roxana. Nu exista greseli gramaticale „la repezeala”. Scrisul e un automatism, la fel ca si vorbitul. Fie ai invatat sa scrii corect, fie nu. Ai vazut vreun om beat care sa faca dezacorduri, desi cand era treaz vorbea corect?

      00
    • Mihai D : :))) Da. Pe mine. Dezacordurile’s cea mai mica problema la bautura. Cuvinte lipsa. Jumatati de cuvinte lipsa. Cuvinte inlocuite cu altele, gen „te rog frumos” inlocuit cu FMM….

      00
  5. NOU
    #13

    Am dat peste un articol din fhm despre una peneaca alice. Tipa are 22 de ani si e cuplata cu unu johny sau bobby care face filme de triste despre cum era pe timpuri si cum e la americani.
    Tipa e frumoasa, nu am ce zice. in schimb scoate niste perle „eu dorm doar dezbracata”, „in fata iubitului meu stau dezbracata”, „doua orgasme sunt mai bune decat unul” si peste cativa ani, vai ce singura sunt…

    00
  6. Proasta poza … mizerie pe senzor, mizerie pe jos, persoana din poza pare o purcica in mediul ei.

    00
  7. „Indivizii ajung sa se jigneasca, urasca sau chiar sa devina violenti fizic.” Jocurile foamei?

    00
  8. Să zic așa…

    00
  9. =))
    ma uimeste faptul ca cineva si-ar bate capul cu asa ceva… cui cacat ii pasa de productiile astea de 2 lei si de publicul lor megaretardat?!

    00
    • pai la fel cum ~20 de votanti de-ai tai au gasit interesanta despre cum esti tu uimit de unii mai slab dotati ~intelectual decat tine, asa au si ei publicul lor.

      se cam rupe norma de comentarii destepte p-aci, ba pozitive.

      00
    • imi cer scuze ca ti-am jignit emisiunea preferata, promit sa nu mai vomit cand aud de maruta si promit sa imi fac abonament ca sa prind si eu otv.

      te rog sa ma ierti

      00
  10. ceastă femeie este o femeie care a pozat în playboy, în reviste pentru bărbați.

    Să te dezbraci și să pozezi în reviste pentru bărbați pentru bani mi se pare un lucru josnic. Mi se pare o formă de prostituție. Și, vă rog să nu-mi spuneți că-i artă, că nu e artă, dacă ar fi artă femeile ar face-o pe GRATIS, nu pe BANI. Arată intimitatea unei femei, care trebuia să fie arătată bărbatului ales. O fac din 2 motive: BANI și PUBLICITATE. Și toată frumusețea unei femei devine un lucru de uzură. OK? Haideți să va spun, lucrurile scumpe sunt lucrurile rare. Ceea ce nu-mi venea să cred este că această femeie se sărută, are momente romantice și intime cu bărbații de la show-ul Burlăciță, pe bani.

    Ba mai mult, spune că e într-o relație cu ei. Eu nu cred că o femeie frumoasă și publică ca ea nu-și găsește jumătatea în afara acestui show.
    Lucrul care mă bucură într-un fel că n-am mulți cititori, că nu sunt un blogger foarte cunoscut. Lucrul este că oamenii care îmi citesc blogul au un anumit nivel. Și decât să fiu urmărit de oamenii care privesc Un Show Păcătos și Acces Direct, prefer să fiu urmărit de puțini oameni, și de calitate. Eu aș respinge genul asta de emisiuni, gen Burlăcița. Gândește-te de două ori înainte să te uiți la această emisiune.

    00
  11. NOU
    #28

    Cine se uita la o asemenea balega de emisiune,sau la parasuta aia gard viu cu trandafiri?

    00
  12. Ce cap mare are…

    00
  13. Family Guy Season 4 Episode 7

    00
  14. Trebuie sa fii tâmpit sa participi la o emisiune din asta si sa concurezi pentru Andreea Mantea. Nici nu ma interesează ce are de spus tipul, trebuia sa știe in ce se baga, plus ca nu ma interesează oameni de teapa lui.

    00
    • Eu m-am uitat putin pe net dupa el, fiindca m-a intrigat ce-a spus in legatura cu acelasi tip de metode folosite si in corporatii. Am dat peste un articol in care spunea ca e interesat sa devina producator de reality shows. Mi-a lasat impresia ca asta, impreuna cu un ego ceva mai umflat, au fost motivele pentru care a participat si nu respectiva ‘vedeta’.

      00
  15. Nenea Silviu asta, marele „lider principal” din vreo corporatie inchipuita de el, a renuntat la orice drept de a mai emite astfel de judecati de valoare in momentul in care a semnat cu mana lui actele prin care s-a inrolat intr-o astfel de cocina de emisiune. Si-a invalidat singur orice argumentatie „inteligenta”.

    Cat despre „burlacita”, e departe de a fi frumoasa (ca sa fiu gentelman) si prin toate interventiile ei publice tine sa ne convinga si de faptul ca e departe de a fi desteapta/inteligenta. De ce si-ar dori cineva sa fie impreuna cu o asemenea faptura? Mie mi se pare ca te-ai jigni de unu singur sa fii vazut cu o poama ca asta de mana.

    00
  16. Fata asta parca are sau a avut semipareza faciala… Mi se pare ca are un defect la gura, cum are si Stallone.
    Si… in afara de sani, sunt curios ce inaltime si cate kile are… pare mica si grasa.

    00
  17. Cine e acest Silviu?

    00
  18. Era de asteptat sa fie ceva de genul la mijloc. Mi se pare totusi ciudat faptul ca lumea nu crede sau nu intelege de la inceput cam care este ideea show-ului si cam ce se va intampla pe tot parcusul lui. Mai ales ca au mai fost cateva editii.

    00
  19. cati bani a castigat? Crede cineva ca unii si iau concediu o luna ca sa participe la o emisiune inregistrata?

    00
  20. Ce-mi displace cel mai tare de ea e ca da o groaza de bani pe haine si cine mai stie ce, in loc sa-si faca odata dintii aia!
    Putin imi pasa de cat de bine arata la chip sau la corp daca, atunci cand deschide gura, i se vede adevarata „valoare”. E ca aia care umbla cu dinti lipsa si aifon. Fix ca aia!

    00
  21. așteaptă un barter de la ceva cabinet.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube