De ce (nu) e mișto să ai copii mici

Una din chestiile pe care nu vi le puteam povesti până acum era de ce îmi cumpăr tot felul de prostii. Gen, de ce schimb 2 tastaturi HP pe an la un Elitebook. Sau cum am scăpat pe jos un DSLR de două zile.

Eh, o parte din mister îl știți acum. Celălalt este mister și pentru mine. De pildă, am un trepied SLIK. Mă rog, mult spus am. Avem un trepied SLIK care funcționa. Până când am descoperit zilele trecute că trepiedul meu nu mai stă locului. Nu are vreun șurub lipsă, nu pare lovit, pur și simplu nu mai vrea să stea locului fără un motiv anume. A trebuit să îmi iau altul.

Tastatura la laptop am schimbat-o de patru ori până a învățat să nu mai pună mâna pe ea. Pentru că tastele erau sensibile și ușor de scos, bam, dădea cu degetul de la stânga la dreapta și scotea între 3 și 8 taste. Unele doar săreau, altele se și rupeau.

Prize fără bec roșu de întrerupere și orice cablu ascuns vederii, pentru a nu exista tentația de a trage de el. De aceea râdeam la faza cu “să-ți iei NAS, să îl pui lângă router”. Nu. Routerul e sus de tot, cu becurile lipite cu bandă izolatoare, ca să nu lucească și să fie atrăgătoare.

Și amuzant e că el nu face din astea constant. Are momente. Stă două ore cuminte și apoi, bang, zgârie televizorul cu partea metalică a unei jucării. Pleacă să facă pișu, după care se suie pe dulapul de bucătărie și apoi pe frigiderul de doi metri ca să ia GoPro-ul, să îl pornească și apoi să dea cu el de pământ ca să se oprească și să nu mai filmeze.

Cumnatu a fost amuzant. Avea pe o măsuță mică două console și un HDD extern. Nu, că eu când vine copilul meu o să îl învăț să aibă grijă și să nu umble acolo. Bine, prietene, cum zici tu. Până când copilul lui s-a ridicat, s-a dus la luminițe și a tras de tot ce era cablu ca să ajungă la el, să se joace și el. Am râs un pic când am văzut consolele lipite urcate sus și becurile lipite cu bandă neagră.

Plus, chestiile astea sunt extrem de ieftine față de magazinele românești și al naibii de bune.

trepied-hama

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. noi am ales să acoperim ledurile se cu plastilina, nu cu bandă
    banda se incalzeste si se dezlipeste in timp.

    00
  2. sorry, trepiedul s-a dat.

  3. Trepiedul ala Hama are o singura calitate – e ieftin.

    00
  4. Eu va inteleg, dar daca ma lamuriti cum faceti cu farfuriile, o sa va imbratisez sincer! Da, protectie la dulapuri, dar dupa ce speli vasele si le lasi in suport, cum mai faci?

    00
  5. „Tastatura la laptop am schimbat-o de patru ori până a învățat să nu mai pună mâna pe ea. Pentru că tastele erau sensibile și ușor de scos, bam, dădea cu degetul de la stânga la dreapta și scotea între 3 și 8 taste. Unele doar săreau, altele se și rupeau. ”

    Clar, pugilist trebuie sa-l faci.

    00
    • Numai Bruce Lee avea degetul asa puternic.
      Si Van Damme. Am vazut eu intr-un film cum spargea nuci cu 2 degete.

      00
  6. Benzile alea sunt pentru a declansa o stare isterica de plans. cand nu mai suporti ( mereu cedez inaintea lui ca el are doar un scop: sa deschida sertarul ) le deschizi …

    00
  7. Stai asa sa vezi cum o sa sara acum desteptii care nu inteleg ei cum e treaba cu babyproof asta. Cacand erau ei copii… nu exista asa ceva si nu mai murea nimeni.

    00
    • da, să-mi bag pendula, pe vremea mea eu nu săream să ii iau aifonul lu tata să il scap pe jos.

    • Nu, trageai de mileu si spargeai balerina de pe televizor.

      00
    • aveam pește pe televizor. și nu ajungeam la el decât cu mingea.

    • NOU
      #17

      @boglous N-am avut nevoie de „beibipruf” din asta nici-o secunda.Inca de cand mi-a fost copchila mica,am INVATAT-O SA NU IA CUTARE,SA NU BAGE CUTARE,SA NU INTRODUCA CUTARE,PLUS GINEALA CU OCHII PE EA CA PE BUTELIE!Daca voi va luati rachiul si berea in fata televizorului la meci scuipand seminte,uitand ca aveti copil mic,meritati sa va distruga toate divaisurile de doua sau de trei ori!!!De exemplu fii-mea are zeci de jucarii in stare de functionare 100%,n-a stricat niciodata ceva,n-a dat pe jos cu intentie sau nu,nimic!Are tablete,telefoane,aparate foto,tot felul de dracii(a mai crescut intre timp) care functioneaza si arata ca NOI NOUTE!Dar asta cu un mic efort din partea mea.V-am spus mai sus,daca iei rachiul in sufragerie si dupa aia uiti unde stai,asta-i alta problema.Educatia prin exemple continue a unui copil este solutia tuturor problemelor.In schimb daca l-ai rasfatat si l-ai scapat din mana,asteapta-te pe viitor sa-ti dea foc la casa sau sa-ti aplice lejer 23 d palituri de topor in cap,atunci cand o sa fie indeajuns de puternic sa manevreze toporul sau dujba!!!

      00
  8. Ha ha ha, K-Brand Stainless Steel Cable Cutter, de ce să tragă de cablu când poate să îl taie? :D

    00
  9. ha, alea de blocat dulapurile au rezistat 2 zile la mine, apoi nu au mai fost secret pentru el

    Il lasi sa faca! Dupa 2 sapt ii trece curiozitatea si ai terminat!
    Eu l-am lasat la cuptor (am din-ala cu geam dublu si nu se arde, cu display si butoane touch cu beep) …. 1 luna a cerut sa se joace la cuptor …apoi gata, stie ce e acolo!
    La masina de spalat cateva saptamani a fost loc interesant! Acum stie sa o programeze la programul de baby!
    La tableta, a invatat culorile in engleza!

    …si inca nu avem 2 ani!

    Trebuie sa ai doar rabdare…

    00
  10. Mai bine sa ai bebe decat sa traiesti doar pentru niste plastice…mai sunt unii/unele care ar face stop cardiac la asemenea aventuri prin casa ….

    00
  11. Word!!!!
    Hahahaha , toata casa noastra e babyproofed si tot ne arunca telefoanele pe jos, trage de cabluri etc.

    00
  12. In unele momente iti aduc zambetul pe fata indiferent de suparare, dar uneori iti sterg zambetul imediat prin traznaile lor.

    00
  13. NOU
    #29

    Daca tot suntem la subiect, parent-proofing putin….. eu imi bag picioarele in ele de lego ca tre sa am labe de elefant ca sa nu mai simt nenorocirile alea. In rest, s-a obisnuit cu ledurile de la router dar scoate desktopul din priza cand e lumea mai draga.

    00
  14. Bateam copilul de se caca pe el. Sa invete ca nimic nu e gratis pe lumea asta

    00
  15. Tipic pentru un copil crescut de parinti miserupisti/delasatori. Sa vezi mai incolo, cind mai creste si incepe sa minta si sa fure de la parinti si sa fie obraznic. Cind aud astfel de chestii ma tot intreb de ce nici eu nici fratele meu nu am stricat niciodata nimic? La fel nici nepotii mei de 4 si 6 ani n-au facut nicio stricaciune.
    Insa cel mai mult ma enerveaza copii prost crescuti. Nu de putine ori am vazut mamica venind cu copil la terasa/plaja/cinema etc si cit timp ea statea la birfe cu cineva copii rascolau totul in jur, deranjau oamenii, faceau mizerie, etc.

    00
  16. @Vali: Partial off-topic, ai testat „eu direct” pe DX? In cat timp au sosit produsele?

    00
  17. Eh, lasa.. Sa-ti traiasca si sa fie sanatos. Oricum, frumos povestit :)

    00
  18. Daca e vorba de tanarul domn ‘El’, care are cinci ani si jumatate, atunci eu m-as asigura ca n-a invatat sa conduca lumea pe piste gresite cu atentia sporita aratata sclipicelilor si GoPro-ului pentru a-si acoperi astfel activitatea subversiva de pe sub pat sau din spatele lui. Da, stiu, si eu ziceam ca nu-i posibil…

    00
  19. Ai putintica rabdare, stimabile! Sa vina Craciunul si sa-l gasesti sub brad intr-o tentatativa de escaladare… si nu uita sa-ti inlocuiesti globurile de sticla (daca ai asa ceva) cu altele de plastic, si mai maricele, sa nu ai parte de pragul meu de lesin si tremurat dupa ce i-am scos din gura un globulet, intact si foarte lucios… „Deschide gurita, fa aaaaaaa la tata, asa, asa… mai mare… braaaaavo” ziceam cu un zambet mare pe fata si cu un tremurat din tot corpul… dupa, au disparut bazaconiile alea superbe si inlocuite cu altele, mai uratele dar incasabile si imposibil de inghitit… Si acum, cand ma gandesc la asta, ma apuca tremuratul…

    00
  20. pe bune sunt ingrijorat, nu inteleg cum de au aparut problemele astea cu copiii. si eu mai faceam prostii cu sora-mea cand eram mici, dar daca trag linie imi dau seama ca se totalizeaza la 2 borcane, 1 vaza si 1 bibelou. nu am tras de niciun cablu prin casa, nu am distrus nimic. eram fascinat de electronicele existente pe vremea aia(tv, radio, masina de spalat, rasnita de cafea, ceasuri) dar nu le desfaceam decat pe alea defecte pe care le tineau in camara.

    mi se pare ridicol ce aud acum, cum poate fi atat de rau?

    00
  21. la routerul meu se pot inchide beculetele, ma intreb daca pentru asta e facuta functionalitatea :))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube