UPC sunt mizerabili, dar vor face bani

Ieri, UPC au anunțat că vor introduce în grila de programe o opțiune cu canale sportive și va majora abonamentele cu 10 lei. După ce prin varii medii online s-a făcut un pic de vâlvă, oamenii s-au activat, trimițând comunicate și cooptându-l pe Obae la campania de spălare a imaginii și informare corectă a publicului.

Care public poate renunța oricând la această opțiune, doar să știe de ea. Dacă un știe, află doar că s-a mărit abonamentul. Și, ca să renunțe, legea spune că trebuie să te prezinți în magazin și să faci o cerere, ca în anii ’90.

Sigur, UPC au pus la punct și sisteme alternative de renunțare la această extraopțiune, dar pun pariu că vor apărea probleme (numărul acesta de telefon nu e în baza noastră de date, siteul nu funcționează momentan etc.).

De ce? Pentru că 10 lei sunt bani buni când vin de la un milion de abonați.

 

look-tv

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. Sa stii ca deocamdata site-ul merge – tocmai am dezactivat mizeria aia :)

    00
    • tu da, ai dezactivat optiunea … da mamaie ce face ?

      00
    • NOU
      #3

      Merge pe naiba, am dezactivat-o de 10 ori si pe contul de pe myupc tot e activa.

      00
    • @relativ_neutru: In SMS-ul de confirmare ( daca ai dat SMS la 1719 ) iti zice ca „ok l-ai dezactivat, dar il ai gratis oricum prima luna, si daca vrei pe viitor il reactivezi”. Deci, cred ca e normal sa il ai cel putin luna asta in lista de servicii pe my.upc.

      00
    • NOU
      #5

      Era vorba de dezactivarea online pe extra.upc.ro.
      1. lucrez in IT: sunt obisnuit cand activez/dezactivez o optiune … sa fie cum am setat eu.
      2. nu inteleg de ce nu se poate face direct de pe myupc. La orange pot adauga/sterge optiuni direct din cont, nu ma trimit pe un alt site unde nu sunt autentificat. Myupc trebuie sa confirme ce am selectat eu.
      3. am primit de la upc facturi inca 3 luni dupa ce am reziliat un contract, deci precedentele nu sunt in favoarea lor .S-a rezolvat dupa 4-5 deplasari la ei, 3 telefoane si 2 mail-uri + amenintarea cu opc-ul (nu pot estima care din ele a fost decisiva).
      4. zice cineva de pay per view … perfect, dar ti-l cer eu daca il vreau, nu mi-l bagi pe gat fara sa ma intrebi.

      00
  2. Înțeleg că nu ai citit nici tu legea care spune că trebuie să îţi dai ok-ul explicit, altfel n-au decât să plătească amendă la ANPC sau să te caute prin tribunale?

    00
    • Dar poate ca nu toata lumea are timp de stat prin tribunale…Daca exista optiunea de anulare „amiabila” prefer s-o folosesc.

      00
    • S-o crezi tu. Tocmai am o sesizare nerezolvată de ANPC în care telefonic mi s-a spus: „dacă nu vă convine renunţaţi”. Dacă nu sunteţi de acord cu răspunsul nostru mergeţi în instanţă.

      00
    • Da, dar presupune sa faci reclamatie. Sau sa stii ca poti face reclamatie. Iar daca ai direct debit iar factura se plateste automat, include si telefon si nu realizezi ca s-a marit, poate sa treaca ceva timp.

      00
  3. Aveti un link de unde se poate dezactiva? Sau puteti sa imi spuneti cum pot verifica daca mi-au activat-o?

    00
  4. De a doua oferta introdusa abuziv nu spune nimeni nimic?

    „08.07.2014
    Pentru tine – noi canale premium

    Draga GABRIEL

    Iti multumim ca esti alaturi de noi si te asiguram ca punem pe primul loc dorintele tale: iti oferim cele mai multe canale pentru copii si canale de documentare precum si cele mai valoroase canale HD disponibile prin cablu.

    Suntem fericiti sa te anuntam ca din iulie iti oferim doua noi canale premium – Disney Junior si Look PLUS – pentru tine si intreaga ta familie.

    Incepand cu 1 august, abonamentul tau se va majora cu cu 3 lei (TVA inclus).

    Ne bucuram sa te avem alaturi, de aceea vom continua sa iti oferim serviciile digitale de cea mai buna calitate.

    Multumim

    Echipa UPC

    In conformitate cu prevederile articolului (51) alineatul (7) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2011 privind comunicatiile electronice, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul in care nu esti de acord cu modificarea pretului abonamentului, ai dreptul să denunti unilateral contractul fara despagubiri in termen de 30 de zile de la primirea prezentei scrisori. In acest sens trebuie sa te prezinti personal in orice magazin UPC pentru a depune cererea.”

    Nici macar nu este optional. Mizerabili. Renunt la parteneriatul cu ei.

    00
    • asta e cea mai mare futere in gura. eu stau in birou si generez o scrisoare pe care total post o trimite acasa iar tu, ” prostule de abonat care esti tu prost ” trebuie sa mergi pana la noi la sediu sa ne lingi mainile si sa te bucuri de coada celor 100 de clienti multumiti ca si tine.

      00
    • Tot ce am inteles din acel mesaj de la UPC a fost: „ne bucuram sa-ti luam banii”

      00
  5. Care au aflat si nu au nevoie de extraoptiune dezactiveaza, care nu stiu vor platii ca prostii … pentru ca Romania, nu stiu ce amenzi isi luau daca erau in alta tara.

    O sun pe mama care are UPC : mama vezi ca aia de la UPC ….
    Raspuns : eu nu ma uit la fotbal si nu am UPC, am Astral.

    00
  6. Am analogic, nu ma intereseaza :). Azi am dat o comanda pentru modem wireless, sa-l schimb pe cel vechi care are 4 ani si merge in suturi cand dau drumu la download. Ca drept rasplata ca sunt client vechi, pe langa abonamentul de 4 lei pe luna mi-au cerut si taxa de instalare 31 ron

    00
  7. Daca poti renunta oricand la aceasta extraoptiune doar printr-un sms, eu zic ca e mare lucru si e de incurajat acest sistem

    00
  8. Uite de asta am reziliat eu cu operatorul DTH … ca s-au apucat sa imi bage optiuni din astea si din ce observ au mai facut si inca o marire de abonament recenta … hai mai repede cu dvb-t’u

    00
  9. Salut. Credeam ca romanii tind spre chestia asta de pay-per-view si ca abia asteapta sa faca cineva pasul introducand-o in media autohtona. Mereu ne plangem ca vrem sa fim sau sa traim ca occidentalii, dar cand ni se ofera sansa asta, o refuzam sau ii gasim dezavantaje. Eu as fi mai mult decat bucuros sa ma platesc si mai mult, dar sa vad doar ce vreau eu, nu toate programele de umplutura care sunt in lista de must-carry de la noi…

    00
  10. Uite o idee de imprumut pe termen scurt fara dobanda.
    Cei de la RCS-RDS mi-au adaugat 2 luni la rand cate 4 lei in plus la factura. Am facut 3 sesizari pana au binevoit sa verifice si apoi mi-au scazut a 3 a luna cei 8 lei.
    Daca fac aceeasi greseala cu alti 1 milion de abonati isi asigura in 2 luni 8 milioane de lei pe care ii restituie fara dobanda ulterior si toata lumea e fericita.

    00
    • Asta este o metoda utilizata frecvent si de Enel. Facturile din preajma sarbatorilor sunt mai mari cu x% si apoi ti se scad niste bani cateva luni. „greseli” de sistem…ce sa le faci.

      00
  11. Acum vreo 3 luni au facut aceeasi chestie cu netul. M-au „upgradat” fortat de la 60 Mbps la 150, cu 5 lei extra la abonament.
    Problema a fost ca aveam setata plata recurenta (nu direct debit, ci o suma fixa platita automat lunar), asa ca nici nu mai desfaceam plicurile cu facturi.
    Am pastrat totusi optiunea, pentru ca merge OK netul.
    Asta cu fotbalul va zbura.

    00
  12. Statul român face la fel cu taxa radio tv.

    Trebuie tu să mergi să declari pe proprie răspundere în fiecare an că nu vrei să plăteşti taxă radio tv. Dacă nu mergi cu 30 de zile înainte să o depui, îţi bagă iar din oficiu în factura de curent.

    00
  13. La americani clientul dădea providerul în judecată și cerea (și primea) despăgubiri. La noi clientul, mai ales activistul de internet, preferă politica struțului. Ciocu mic și joc de glezne, să nu supărăm corporația. Degeaba îi spui românului că are drepturi câtă vreme nu e dispus să lupte pentru ele, ci așteaptă un Mesia să facă asta pentru el.

    00
    • Tu cred că trăieşti în altă lume.

      În SUA un caz de genul ăsta se rezolvă într-o singură înfăţişare, care ţine 40 minute 1 oră.

      În România procesul tău va fi programat peste minim 8 luni, timp în care o iei în freză, şi cu despăgubirile ai şanse destul de mici să le obţii.

      Iar dacă le obţii, probabil iar va trebui să-i dai în judecată pentru că nu îndeplinesc hotărârea judecătorească.

      Succes.

      Degeaba ne agităm, dar cât timp nu vom avea un sistem de justiţie rapid şi corect, nu vom progresa. Şi ei ştiu asta.

      00
    • Eu cred că trăiești tu în altă lume, a mioriticilor. Sau astfel îţi justifici impotența. Vă e o frică de ăștia de nu mai puteți, le-ați linge tălpile dacă v-ar cere.

      „Mi-ai mărit abonamentul? Caută-mă în instanţă, că eu nu-ți mai dau nici un leu. Între timp mai sunt variante dacă chiar vreau să mă uit la TV, nu trebuie să stau la mila voastră.” Asta e abordarea corectă împotriva abuzurilor, nu atitudinea de eunuc.

      00
  14. 1.Am o curiozitate daca ei au modificat unilateral devine automat nul?
    2. Trebuie sa ii instiintez ca il reziliez sau nu am obligatia asta?

    Eu as merge pe reciprocitate nu am fost anuntat de modif contractului, nu anunt nici eu. Am fost anuntat prin SMS sunt eu mai generos si imi rup din timp sa le trimit un mail.

    00
  15. Pe termen scurt UPC-ul pierd la imagine, poate si ceva abonati. Pe termen lung castiga la greu. Liga 1 aduce multi abonati. A fost o miscare cat se poate de rece si calculata. Acum toata lumea e cu tunurile pe ei insa cand se linistesc apele ei incep sa numere abonamentele. La dezabonari nu cred ca o sa puna niciun fel de piedici. Stiu si ei ca daca vrea o sa plece pleaca. Daca nu merge online, da SMS, da telefon merge la ghiseu … si tot pleaca. Ei se bazeza pe faptul ca vor fi mult mai multi aia adusi de LIGA 1 decat aia goniti de pachetul extra.

    00
    • Eu cred că se bazează pe faptul că „sunt atâția care nu-și vor da seama”.

      Opțiunea nu mai e opțiune când ești pus automat la plată în caz că nu-ți exprimi acordul.

    • Eu cred că se bazează pe faptul că “sunt atâția care nu-și vor da seama”.

      locotenente evidență?!

    • Eu cred ca se bazeaza pe faptul ca sunt atatia care nu vor rezilia din cauza asta. Iti trebuie curaj sa renunti la zecile de posturi la care nu te uiti.

      00
    • Eram sarcastic, dumbo!

    • nu știi tu ce e aia sarcasm, grasule!

    • la ce circ e in fotbal cu siguranta sunt milioane de romani care cauta look tv , din cate stiu la rcs e de ceva vreme . IN acelasi timp RCS se judeca cu FRF pentru ca au dat drept de difuzare pe combinatii d-astea triste si s-ar putea ca aia sa piarda licenta deci sunt sanse ca upc sa si-o ia rau de tot .

      00
  16. Verificați mesajele din myupc, eu am mai descoperit unul:
    „Iti multumim ca esti alaturi de noi si te asiguram ca punem pe primul loc dorintele tale: iti oferim cele mai multe canale pentru copii si canale de documentare precum si cele mai valoroase canale HD disponibile prin cablu.
    Suntem fericiti sa te anuntam ca din iulie iti oferim doua noi canale premium – Disney Junior si Look PLUS – pentru tine si intreaga ta familie.
    Incepand cu 1 august, abonamentul tau se va majora cu cu 3 lei (TVA inclus).”

    00
    • După o discuție telefonică – 3 lei de mai sus sunt de fapt „acoperire” pentru taxa de stâlp :)

      00
  17. Un singur om a zis ceva corect si avea numa’ minusuri – Humels.
    Pachetele de programe din Romania sunt cele mai mari rahaturi. Must-carry-ul sulii te forteaza sa te uiti la Acasa si Kanal D, dar nu ai posibilitatea sa obtii canale la alegere. Din punctul meu de vedere, miscarea UPC este legala, nu e eleganta si va fi profitabila.
    Concurenta, manca-ti-as, aia ar trebui – iti tragi ce canale vrei, la ce provider vrei, dar platesti per canal. Nu vrei Euforia, nu dai banii pe ei, vrei Digisport la UPC, dai banii. Si atunci s-ar vedea si audientele posturilor, si succesul furnizorilor – da’ in Romania nu se poate decat cu „mult si, pe cat posibil, gratis”.

    00
  18. NOU
    #43

    Fme, si cum fac sa ramana insa Disney Junior?

    00
  19. UPC nu e la prima ghidușie de acest gen. A fost mai întâi porcăria cu majorarea automată a vitezei de conectare la internet, acum vreo două luni au băgat o extraopțiune HD total neinteresantă. De la primele au FURAT câte 5 lei, acum FURĂ 10. Pe termen scurt, e rentabil pentru ei. Nu-i amendează nimeni, sau, prea puțin comparativ cu ce ciupesc de la fraieri. Pe termen lung, îi va costa, cum i-a costat și pe cei de la Romtelecom, pe care nici o campanie de spălare a imaginii nu i-a mai ajutat să treacă de locul 3. Oricum, businessul de cablu TV și internet nu mai are viitor, iar astfel de practici nu fac decât să mai bată un cui în sicriul unei industrii în stadiul final.

    00
  20. NOU
    #45

    /LE: Pe factura mea zice DisneyJunior+LookPlus pentru 3 ( trei ) RON pe luna in plus, are careva idee care e treaba cu asta?

    00
    • da, ti-au marit abonamentul abuziv. poti inchide contractul cu ei

      00
    • NOU
      #47

      Nu fusei explicit, my bad, DisneyJunior e de ceva vreme si apare la default la pachetul Familia, acum bagara nota de subsol ca de la 1 august o sa coste 3 lei asta + ce kkt o fi acel LookPlus. Dar da, in mare o marira de la ei. Si ok, inchid contractul ca sa RDS? Mnu. Vedem la telefon ce or sa zica, pe my,upc nu vad nimic de asta acum.

      00
  21. oh!
    nu pricep de ce nu intelege aproape nimeni problema!

    aici nu e vorba de CALITATEA programelor oferite sau de PRET.
    aici e vorba de o companie care decide unilateral sa modifice valoarea contractului pe care l-ati semnat cu ei. atit!

    ca va ofera Fotbal, inca 100 de canale sau altceva „tare” pentru 1 leu in plus pe luna, sau ca va ofera doar Etno 4D si Oglinda TV 4D pentru 100 lei in plus pe luna, e la fel!

    nu poti sa zice ca sunt de cacat daca nu iti ofera in plus ceea ce iti doreai tu la un pret corect si ca sunt super daca iti ofera totul pe 1 leu. E vorba de faptul ca este posibil in acest moment ca o companie sa decida sa iti creasca pretul FARA CA TU SA CERI. ca te poti dezabona e irelevant. Ei iti cresc pretul pentru ca asa vor ei!

    ce rost au toate discutiile astea despre cit fotbal vrei sau despre faptul ca au canale bune sau nu????? azi poate au, miine poate nu.
    sunteti cam redusi!

    00
  22. Practica comerciala de tip „opt-out” e ilegala. Dar suntem in Romania. Daca primeau o amenda aplicata la un procent din cifra de afaceri vezi cum se invatau minte. 13 lei pe luna in plus la abonament. Rofl

    00
    • O fi aia comerciala ilegala, dar cea de stat se pare ca e perfect legala. Vezi disciplina religie in scoli.

      00
  23. pai si ne organizam asa putin?
    boicot?

    00
  24. Daca eu promit ca nu ma uit la Etno TV, Acasa, Pro TV si Fashion TV e ok?

    A, si scad 10 lei din valoarea abonamentului pe care trebuie sa li-l platesc. Ca doar asta au facut si ei.

    00
  25. NOU
    #54

    De ce nu faceti reclamatie la OPC pentru acest abuz? Eu asa am procedat si acum astept trecerea celor 30 zile pana la solutionarea sesizarii.

    00
  26. „I have a dream”-cum spunea cineva demult, ca sa luam fiecare canal individual si nu pachete. Mai mult de 20 de posturi nu mi-ar trebui. Dar asta nu cred ca o sa ad curand pentru ca antenele si taraf ar da faliment (publicul lor fiind alergic sa plateasca ceva).
    UPC sunt de cacat in multe privinte: modemurile se strica de zici ca-s pe lampi, liniile telefonice cad cand ti-e lumea mai draga, tranzactiile cu POS-ul sunt ca mersul pe gheata subtire, te rogi la toti zeii pe care ii stii ca sa nu-ti crape.
    Daca tii sa nu-ti pierzi clientii pentru ca nu poti factura sau sa faci o tranzactie, apeleaza la provideri seriosi.

    00
  27. Ce ma bucur ca m-am carat de la ei! Suportul tehnic e o mizerie

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube