Curva nu e curvă, urâta nu e urâtă, proasta nu e proastă, plinuta nu e grasă

Articolul ăsta de la Radu ar fi trebuit să pornească o discuție despre cât de mult rău face o atitudine din asta ipocrită societății în general și oamenilor în particular. Studii pe tema asta au tot fost, dar oamenii vor să trăiască în continuare în bula lor de săpun de moment. Și așa avem copii care nu știu nimic, dar care sunt cocoloșiți de părinți în continuare, avem adolescenți de 30 de ani care descoperă lumea de dincolo de căldura casei lu’ mămica, șefe grăsuțe pe care le complimentăm în grup, deși ele abia încap în poză, poeți scremuți ridicați la rang de eroi naționali și așa mai departe.

Din dorința asta de a nu le spune oamenilor adevărul, pentru a nu-i răni un pic, îi rănim și mai tare. Nu, serios, bărbații nu te vor că ești prea deșteaptă, nu că abia încapi pe ușă sau îi sperii cu moaca ta. Continuă să crezi că ești specială și senzațională și dă vina pe ei. Nu le spuneți copiilor care ar trebui să le fie așteptările, lăsați-i să viseze facultăți și joburi de milioane când ei abia pot împacheta o pizza decent. La noi, un consilier de cariere dintr-un liceu oarecare ar fi concediat pe loc dacă i-ar spune unui copil că ar trebui să își stabilească mai jos așteptările.

update: aparent, unii țin morțiș să îmi arate că sunt urât, de parcă eu nu știam. atât au înțeles din ce am scris, că eu mă iau de o urâtă. repet, pe scurt, poate așa pricep: atâta timp cât nu particip la concursuri de mister și nu mă laud(ă nimeni) că sunt frumos, suntem ok, eu știu unde stau, m-am apucat de citit, am mai trecut prin viață, pot aburi o femeie să uite că sunt urât și să se fută cu mine pentru că sunt interesant. ceea ce prostul sau proasta cărora li s-a repetat obsesiv că sunt frumoși nu pot face, ghiciți de ce.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. bravo Vali esti cel mai bun; ai pus punctul pe Y! si te-am vazut si-n poze: frummy rau! puup1

    00
  2. Sunt de acord cu voi. Sper ca destul de multi de pe aici, dar vorbim de doua extreme (pozitivismul_exagerat_si_continuu si verde-n-fata-cu-orice-pret) ? Adica sunt impotriva ambelor. Nu cred ca e nevoie sa ii zic unei urate ca e urata asa cum e jignitor (pt ca simte si ea de la un punct incolo) sa o fac frumoasa. O exista o decenţă simpla pe undeva.

    00
  3. Există și cazuri mai rele decât domnișoara față-de-bidon-turtit https://www.facebook.com/valentin.petrache.52

    00
  4. Si apoi avem adulti care nu se pot adapta la viata reala si femei care au impresia ca societatea e plina de barbati misogini care sunt de vina pentru faptul ca ele nu se pot integra, etc. Cred ca , la un moment dat, oamenii au uitat diferenta intre a lauda un om sincer pentru calitatile pe care le poseda, si a-l minti in fata.

  5. Suntem ipocriti pentru ca ne este teama ca si noua ne-ar putea spune cineva „esti urat/ prost/ incompetent etc.” Si atunci nici noi nu spunem altora. Stiu ca este inutil, dar asa functioneaza bibilica umana: nu rani pe altul in speranta ca nici el nu te va rani pe tine.

    00
  6. In textul de mai jos scrie asa: „Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.”. Nu te judec, nu spun ca e bine sau rau. Ci doar ca si tu iti doresti „bula ta de sapun”. E dreptul tau, la urma urmei. Singura greseala a „calutului” e ca a dat acces tuturor pe contul ei de fb si ca se expune asa (ca mai toate pitzipoancele, de altfel).

    00
  7. Dar doamna invatatoare i-a zis mamei ca sunt un copil foarte bun!!!

    00
  8. Daca adolescentii ar fi realisti, cu asteptari mici, ar mai avea cine sa sustina pe cei de sus ? Cred ca o generatie visatoare va munci din greu pentru a se implini, lucru care proiecteaza economia in sus.

    00
  9. Radu, desi ii merge mintea, are ceva tulburari pe care incearca sa le refuleze pe blog. Uneori aceste refulari au si consecinte, vezi episodul cu visurat. Totusi sa iei o handicapata fizic, care mie imi pare de-aia care merge cu mainile si picioarele in X, si sa o pui la panou spre incantarea animalelor din ograda, mi se pare josnic chiar si pentru el. De tine ce sa mai zic, ca nu mai stiu ce..
    Ce e rau in faptul ca unii oameni ii spun ca-i frumoasa? Crezi ca se va inchipui vreodata printesa in timp ce se uita in oglinda? Trebuie sa vina hoardele de imbecili de pe piticigratis sa contrabalanseze comentariile?
    Macar piticigratis nu se ia in serios dar tu ai alt stil si atunci cand abordezi astfel de subiecte suna mult mai jegos.

    00
  10. toti se cred mai buni si mai mari decat sunt. stupezenia umana sta in faptul ca o pitipoanca arsa de solar va fi complimentata mereu de ce bronz fain are, iar o gagica decenta va fi vazuta ca o fatuca normala.

    00
  11. Concediat pe loc? Unde te crezi? Poate bătut de elevi in fata clasei…

    00
  12. pe ce site a scris Radu asta? Ca nu e pe piticigratis.com

    00
  13. Aşteptările în viaţă pot fi stabilite oricât de sus sau de jos – problema e cantitatea de muncă depusă pentru atingerea aşteptărilor. Asta când e vorba de ceva ce poate fi schimbat.

    00
  14. Greu de comentat la asa ceva. Se pare ca oamenii au un anumit „talent” de a ignora orice nu le convine si aleg sa ignore realitatea (studii stiintifice). Probabil este o modalitate a creierului de a salva energia ignorind problemele care nu constituie o amenintare la adresa suprevietuirii (ipoteza mea).
    Pe de alta parte cu femeile este si vina noastra a barbatilor/parintilor. Cind o iei de nevasta ii spui ca este cea mai tare, cea mai super si o tratezi ca o printesa. La fel a fost probabil tratata si acasa ( daca esti femeie si ai sub 50 de ani nu ai ce comenta la faza asta, asteapta sa intelegi. Dupa citiva ani „printesa” devine mama si va face la fel cu copii si lantul nu s-a rupt. Ea nu a invatat sa devina responsabila, sa planifice etc, copii au fost educati la fel. Apoi vine bomba: cica barbatul trebuie sa se ocupe de educatia copilului dupa virsta de x ani. Pai normal, daca pina la virsta de 5-6 ani cind se formeaza o groaza de lucruri voi il distrugeti apoi trebuie sa venim noi sa reparam ca el normal nu mai asculta, nu face nimic din ce ati visat voi sa faca daca nu a fost invatat si nu a vazut un model de urmat. Copilul copie ce vede, vede o „printesa” o sa aiba comportament de „printesa”. Sa faci masa, sa speli, sa duci copii si sa-i aduci de la scoala nu inseamna ca esti mama, esti cel mult o menajera draguta, asa ca nu va umflati in pene cit de bune mame sunteti voi, cind copilul se trinteste pe jos ca nu a primit ce a vrut sau urli la el ca sa te asculte se duce de ripa toata imaginea ta de mama buna. Dar sa revenim, in plus, nu trebuie sa repari doar educatia copilului dar trebuie sa repari si educatia printesei de linga tine. Atunci realizezi ca daca cind facea figuri ca vrea si la mare si la munte ii dadeai „doua peste cap” ( la modul virtual, nu fizic) si ii dedeai un Excel sa faca bugetul familiei si economii pentru cazare, masa, benzina, etc (ca un concediu nu este doar cazare fara masa) invata ce inseamna responsabilitatea unei familii, dar ai vrut sa fii Fat-Frumos si sa o tii ca o printesa, ei acum platesti sau repari.
    Solutia nu este sa ii spui ca este urita ci sa o educi sa inteleaga si ce nu i se spune si ca ascunsul cu capul in nisip nu este o solutie, problema nu va disparea.

    00
  15. Dude, really? Ma asteptam la asemenea atitudine de la piciticul gratis, caci se autointituleaza „douchebag”. Hai s-o dam pe intoarsa ca articolul era moralizator, ca de fapt omul voia sa le-o dea sus ipocritilor. Un drac. Habar n-avea despre ce vorbea, comentariile alea cu „esti frummy”, „dulschik”, „dragutza”, „piddulik futabilik” fac parte din eticheta faszbookului. Iti pui poze cu tine, musai sa-ti zica cunoscutii ca esti mandru nevoie mare. Caci daca te intalnesti cu cineva cunoscut n-o sa se apuce sa-ti zica cat de stramba cu fata-n punga esti. Ca te sinucizi, nu de alta, jeez!
    Iar fatuca probabil habar n-avea de puterea internetului cand si-a pus pozele publice, si de lupi ca Radu Alexandru, care sa o manance de vie pt simplul fapt ca exista. Nu pt ca si-a cerut-o. Ca nu a scris ea ca se considera mai frumoasa ca Barbie Dragusanu, sa si-o ceara. De ce nu scrie despre retardati care si-o cer? De exemplu de Claudia Catarig. Sau de Danii B. Daca prima s-ar putea sa fie un personaj fabricat de ProTv, dupa cum zicea mariciu, ca e prea de tot, pocaitul ala analfabet sigur nu e.
    Si nu, curva nu e curva, e femeie care se fute, pe bani sau fara, cand vor fi si „curvi” atunci o sa fie curve. Ma doare in pendula pe care n-o am de acceptiunile majoritatii, de oameni care sunt rai ca sa-si justifice frustrarile.

    00
  16. Bun articolul si mai asteptam si de la tine, de la Radu si altii o trezire la realitate.

    00
  17. Doar ca nu-s de acord. Cred ca o fac din acelasi motiv pentru care lumea se uita la stiri cu morti. Te fac sa te simti mai bine.
    Esti sigura a esti mai frumoasa decat aia. Deci, daca ii zici aleaia ca e frumoasa, tu esti cea mai frumoasa. Cea mai minunat de frumoasa. Cea mai deosebit de frumoasa

    00
  18. Cateva observatii:

    1. Ce a facut Radu e o laba de proportii cosmice. Daca eu as pune poza si adresa lui pe site-ul meu dedicat celor care bat oameni random pe strada ‘ba, labagiul asta sta acolo, da’ va rog eu sa nu mergeti la el acasa sa-i rupeti gura’, ar fi un indemn suficient la un comportament normal sau as fi raspunzator putin daca doi baieti i-ar aranja dantura?
    2. Adevarul nu poate fi folosit pe post de arma – nu ajuta societatii la nimic daca Gigel ii spune lui Ionel ca maica-sa acum 20 de ani era fututa in grup de sculeri matriteri doar asa, din rautate pura. In cazul de mai sus Gigel nu e purtatorul adevarului, Gigel e doar un idiot, si actiunea lui nu trebuie recompensata, trebuie blamata.
    3. Adevarul trebuie spus doar daca are potentialul de a rezulta in ceva pozitiv – cu alte cuvinte, baiatul de liceu care are 80 de absente pe trimestru pentru ca joaca biliard si fumeaza iarba intr-una trebuie sa stie ca, daca continua asa, sansele lui de a reusi in viata scad. Pe de alta parte, baiatul care are 1.40m inaltime trebuie facut sa se simta cat mai normal, nu trebuie sa i se spuna mereu ‘coaie, fii realist, esti un pitic nenorocit, circ scrie pe tine, cum sa gasesti o femeie normala si cum sa duci tu o viata normala’. A-i spune prietenului tau bun ‘coae, vezi c-ai pus 10 kile in plus, ce faci?’ e una, a-l face pe Nesu, care e in scaun cu rotile si nu poate face exercitii, gras e cu totul alta.
    4. Orice afirmatie trebuie luata in context: o femeie care tocmai a nascut poate arata bine si cu 10 kg in plus, pentru ca arata bine raportat la situatia ei, de femeie care a nascut. O fata care nu e cea mai draguta din lume poate fi frumoasa prin atitudine, imbracaminte etc, raportat la situatia ei. Un bolnav de cancer proaspat operat arata bine chiar daca e galben la fata. Fata respectiva nu va castiga un concurs de miss, asta nu inseamna ca nu i se poate spune “ce bine arati”. Problema ar fi daca ar fi incurajata sa se inscrie la concursuri de miss.
    5. Exista si minciuni sociale: da, iti sta bine parul, da, iti vine bine rochia, da, sefa, ai dreptate, filmul a fost bun, da, Gigel, iti vine bine costumul ala. Alea nu sunt minciuni in sensul blamat al termenului si pur si simplu nu sunt suficient de importante pentru a face obiectul unei discutii despre adevar si rolul lui, diferenta dintre ele si situatiile in care merita vorbit de bula de sapun care se interpune intre un individ si realitate fiind imensa.
    6. Exista oameni care au nevoie de incurajari. De unde dracu’ stie Radu situatia nefericitei aleia? Poate chiar avea o problema si poate prietenii ei incercau sa o incurajeze, fiind perfect constienti ca realitatea e usor alta. Da, corect, n-am de unde sa stiu, dar nici Radu n-are de unde sa stie.

    Avand in vedere cele de mai sus, Radu merita doua suturi in coaie.

    00
  19. Consilier de cariere? Exista asa ceva liceele romanesti?

    00
  20. asta cu uratenia este atat de relativa !!!!! eu nu pot sa zic ca e frumoasa domnisorica dar sunt sigura ca exista oameni care o vad frumoasa, de aceea n-ar trebui sa le spunem oamenilor ca sunt urati si nici nu ar trebui sa ne suparam daca ne face cineva urati

    eu de multe ori ma mir si de cei care sunt desemnati cei mai frumosi barbati din lume cum ar fi cel din filmul cu vampiri care mi se pare extrem de urat si libidinos – si totusi … deasemenea Hugh Jackman mi se pare foooooarte departe de cel mai frumos barbat din lume, si totusi …

    00
  21. @Jordan , pe rand:
    1. Facebook e public. Orice informatie despre mine pe care o fac publica imi aduce niste responsabilitati si niste riscuri. Ghinionul lui Radu face ca pustoaica sa fie minora , si atunci vajnicii aparatori ai decentei umane s-au ingramadit sa foloseasca asta drept motiv pentru a-l determina sa stearga articolului. Vax albina.
    2. Vali spune clar ca nu e nevoie sa i se spuna fetei ca e urata, nu e necesar sa o jigneasca nimeni. Dar nu ii spune ca e frumoasa daca nu e . Nu o ajuti decat sa aiba impresia ca toti cei care ii spun adevarul sunt niste jeguri ordinare si invidioasa, si o sa ii deformezi perspectiva asupra realitatii si societatii in care creste. Viata nu te doteaza cu oameni care sa te protejeze constant.
    3. Vezi punctul 2. Elaborezi exact acelasi argument dar cu alte cuvinte ;)
    4. Adica atunci cand omul e in rahat, te-ai gandit tu ca cea mai buna dovada de prietenie e sa il minti. Ce prieteni norocosi ai, eu de exemplu incerc sa ii ajut sa isi revina in loc sa le vand gogosi la kil, dar na, to each his own.
    5. Sau poti sa fii mai putin pupincurist si sa iesi dintre bucile sefei/sefului, colegilor, si sa dai raspunsuri diplomate si sincere, gen ” cred ca frizura de ieri va prindea mai bine, cred ca rochia asta nu va scoate in valoare ochii la fel de bine ca un taior, nu imi plac filmele de actiune asa ca nu ma pot exprima”.
    6. Excelent, la 16 ani chiar e nevoie ca incurajarile sa fie la adresa fizicului, pentru ca , nu-i asa, asta e singurul aspect care conteaza. Daca are o problema o pot ajuta cautand SOLUTII, discutand cu ea, gasindu-i preocupari, talente , oportunitati de dezvoltare personala. „Esti frumy” e doar bomboana de pe coliva simtului realist de apreciere pe care n-o sa il dezvolte fata asta niciodata.

    Avand in vedere cele de mai sus, recomand sa nu te exprimi cine si ce merita pana cand nu incepi sa ai macar o vaga legatura cu realitatea actuala.

  22. sa nu fie bolnava totusi :) nu arata prea bine in sensul sanatos :) s-au mai facut confuzii cu rusul ala care se zicea ca era beat mort..si el de fapt era retardat….ar trebui verificate sursele inainte sa zici ceva zic si eu :-??

    00
  23. Sa nu uitam ca Facebook nu reflecta realitatea. Daca gagicile alea i-au comentat acolo ca e foarte frumoasa, nu inseamna ca i-o spun si personal. Cretinii care iti ureaza la multi ani folosind fraze interminabile desi pe strada nici nu te saluta fac parte cam din aceeasi categorie. Eu nu am vazut fete intre ele sa isi faca complimente dinastea personal, cel mult „ce imi plac pantofii tai!” nicidecum „pisiiiii, esti super super frumoasa!” asa cum se intampla pe Facebook. Sau poate o fac si personal, dar nu sunt eu in preajma lor. Anyway, ipocriti sunt peste tot dar parca de cand tot omu’ are Facebook si acces la internet in general, ipocrizia a ajuns la un alt nivel. Puștanii aia cu hormonii in pioneze prima data ar trebui sa invete sa se trezeasca la 6 dimineata ca sa fie punctuali la scoala, sa citeasca o carte in loc sa iasa in oras cu prietenii de 5 ori pe saptamana, sa isi dea silinta sa ia bac-ul si mai apoi sa viseze facultati si job-uri foarte bine platite.

    00
  24. Incurajarile multe si fara noima strica. O stima de sine supraevaluata te duce la faliment social pt ca daca nu stii sa te autoevaluezi vei pierde enorm in viata. Asta era esenta articolelor si nu faptul ca aia e urata si lumea o lauda.

    00
  25. E chiar un avantaj sa fii mai nasol, ca barbat. Esti pus la adapost fata de doamnele care cauta barbati frumosi. Astea de obicei au doua din trei : urate, proaste sau cu gura mare. Apoi , ca barbat ca sa futi femei frumoase trebuie sa fii echilibrat si realist. Aia care se epileaza in cur si pe piept , fut rebuturi.

    00
  26. Nu e ok ce a facut.

    Pot accepta ca a vrut sa evidentieze ipocrizia umana, dar nu pot accepta modul in care a facut-o.
    Putea sa aleaga orice exemplu pentru a face asta, putea sa cenzureze numele si ochii, putea sa foloseasca orice alta exemplu pentru a demonstra ce vroia, dar NU asa.

    Sa te joci asa cu un pustan licean si pedepsit de natura nu e deloc ok. Una e sa ai ceva cu un dusman si sa i-o tragi (gen Horia Vasiliu vs. Mihai Bogdan Dragan si altii), dar nu asa din senin. Si-atunci, nu e acceptabil sa te legi de fizic, pur si simplu nu e.

    Din punctul meu de vedere ceea ce a facut Radu e comparabil cu ceva de genul: ‘merg pe strada, cel din fata mea se impiedica de un stalp (sau ceva) se raneste si eu ma apuc si-l dau picioare-n cap pana-l las in coma, iar cand e prins motivez ca vroiam sa demonstrez ca ce ipocriti sunt ceilalti ca nu au sarit sa-l ajute sa se ridice cand a cazut’.

    Eu unul l-am sanctionat pe Radu prin faptul ca nu-l mai urmaresc pe Radu si nici nu mai intru pe blog-ul lui. Nu e mult, nu moare el din asta, dar macar am facut ceva. Nici macar nu am considerat ca merita un comentariu pe blog-ul lui pe tema asta.

    00
  27. Iulia, pe rand:
    1. Facebook e public. Asta nu inseamna ca e pagina unui concurs de miss, unde au dreptul sa participe doar fete frumoase si unde uratenia e sanctionata. Mai mult, logica asta – Radu n-a gresit ca a gresit aia prima – e bestiala.
    2 si 3 – Iulia, frumusetea nu e ceva obiectiv. Sunt barbati care se excita si fut doar femei grase, sunt barbati care fut alti barbati, sunt barbati carora le plac femeile cu tate mari si lasate, ca se balangane tare cand le-o dai din spate etc. „Esti urata” nu e un adevar, dupa cum nici „esti frumoasa” nu e un adevar. Nu in ultimul rand, am si eu o intrebare: daca esti proasta, poti sa te zbati sa te destepti, daca esti grasa poti sa slabesti, dar ce te astepti sa faca nefericita aia, sa stea in casa ca e, conform parerii tale?
    4. N-ai inteles nimic – idea e ca standardele nu sunt fixe, sunt variabile in functie de situatia fiecaruia. Un copil cu retard mintal care merge la o scoala normala si primeste nota 7 e laudat, pentru ca a facut tot ce putea in situatia lui, unul normal sau supra-dotat e certat ca nu a facut tot… intelegi acum? Nu e vorba de vandut gogosi, e vorba de a fixa niste asteptari realiste care sa corespunda unei situatii obiective.
    5. Da, stiu, e aiurea sa faci pe cineva sa se simta bine cand chestia asta nu provoaca nici un rau nimanui. Plus ca nah, diferenta intre ‘putin pupincurist’si ‘putin mai mult pupincurist’ e mica :). Si da, Radu exact asa a facut, a dat niste raspunsuri diplomate…comparatiile lui erau exact in linia aprecierilor tale.
    6. Da, sugestia mea era ca e deprimata de cum arata – am crezut ca se intelege, scuze – , caz in care incurajarile chiar trebuie sa vizeze asta. Si eu la 16 ani eram preocupat de fizica cuantica, si la fel e toata lumea, inteleg.

    00
  28. Bai, si vina pustoaicei care e? De unde pleiada asta de epitete abjecte la adresa ei? Nu e vina ei ca n-arata ca Ema Watson, si nici nu-i vina ei ca altii s-au gandit ca e bine sa fie draguti cu ea, daca e realista o sa-si zica si ea „yeah right” si trece mai departe. Cum credeti ca se simte ea (la 14 ani sau cat are) ca-si vede poza si numele pe tot netul si toti dobitocii cu destu’ adanc infipt in fund comentandu-i aspectul ei.
    Ati pervertit o idee moralizatoare printr-un mod de rahat de a prezenta lucrurile, si Radu ala e un imbecil sinistru.

    00
    • @Turmentescu: momentan nici una. totuși, cu un pic de logică, ar putea pune poza ei lângă o ema watson sau ce s-a zis mai sus și compara și apoi realiza falsitatea situației in care se bagă.

    • @zoso: „falsitatea situației în care se bagă”. Puștoaica nu greșește cu nimic, e o adolescentă ca oricare alta, cu cont personal de facebook, unde e crima aici? Nu e responsabilă pentru comentariile mai mult sau mai puțin stupide ale cunoștințelor ei. Ei, în tot circul ăsta, i se reproșează faptul că există.

      00
  29. @Vali

    Da man, dar asta inseamna ca ea a inceput cu ‘vai ce frumoasa sunt, sunt mama lor’, ceea ce nu e cazul. Aaa, ca are selfies, amin si asta e, cu totii avem poze cu noi peste tot.

    Asta nu inteleg cum nu intelege toata lumea: cei ce-i comentau ca e frumoasa sunt ipocriti, Radu la fel (in opinia mea), dar saraca fata, ce naiba de vina avea? Ca traieste si ca are un profil public cu selfies ca orice om?

    Pai zi asa, ca
    1.atunci ii folosim pe astia batuti de soarta ca exemplu pentru toate nasoalele. But again, ei ce vina au???

    2. ii trimitem naibii undeva departe si asta e; le construim un satuc al lor si gata, nu o sa ne mai deranjeze. Si daca-i punem pe ei, nu ne oprim aici ca mai avem: batrani, cocalari, saraci, prosti si cati altii.

    00
  30. mey, problema nu e ca ea nu stie ca are bot de cal …. problema e ca daca toti ii vor spune ca e frumoasa, dupa o vreme va crede si ea ca e frumoasa – fizic vb., ca spiritual … alta palarie.

    ideea e ca o minciuna spusa de 3 ori ramane o minciuna, dar o minciuna repetata unei persoane de peste 1000 de ori …. devine adevar pentru persoana caruia i s-a spus

    00
  31. Pai n-are nimeni nimic cu faptul ca esti urat mane, doar cu faptul ca le explici unora ce rau e sa fii urat si sa nu stai in banca ta, in conditiile in care tu faci acelasi lucru,bine , fara selfies pe feisbuci.
    Si stai relax, si pe aia o fut destui ca-i interesa… speciala , lol.

    00
  32. NOU
    #35

    Nu pot sa inteleg nici pana in ziua de azi de ce nimeni nu a scris nimic despre Claudia Catarig.Penibilitate maxima si prost gust din belsug.Ocolita si de piticigratis si de alti oameni… nu se poate asa ceva, sa treci cu vederea peste bunatate de material…

    00
  33. Ai fost la DreamHack? La un moment dat au aratat un tip din sala pe ecranul principal si nu sunt sigur daca iti facea concurenta la cat de urat era sau daca erai chiar tu :)))

    00
    • @Gaelex: de obicei eu sunt cel mai urât din cameră. mă rog, mai sunt ciutacu, felix rache, vreo alți 5 care mă întrec…

  34. Nu e nasoala, e rezolvabila, cred. Eu as fute-o, cred, ea sigur nu.

    Si cat timp esti femeie, poti sa arati oricum, oricând vei gasi un barbat care sa vrea sa fie cu tine si care sa arate mai bine decat „printisorii” de net.

    00
  35. p.s. … datele de profil se gasesc in poza

    00
  36. Zoso, daca fata aia ar fi sor-ta si diverse persoane i-ar comenta la poze „ce frumoasa esti”, presupun ca tu i-ai zice in fata si direct „draga, esti urata cu draci, nu te lua dupa ce zic aia pe fb”. Imi pare rau sa-ti zic, de Radu stiam deja ca e retardat dar nu ma asteptam sa vad asemenea mizerie pe blogul tau. Nu m-ai pierdut ca cititoare inca dar nici mult nu mai e pana acolo.

    00
  37. @jordan, felicitari pentru modul in care ai pus problema. In alta ordine de idei, vad ca pe toti ii freaca grija aproapelui, nu cumva o fatuca cum e aia sa se creada frumoasa cand ea e urata ca noaptea. Oare ce-i deranjant? Le afecteaza atat de mult pe frumoase ca se crede aia la fel ca ele? Sau daca ne uitam noi la ele nu le mai deosebim, ni se par toate la fel?
    Ups, nu realizasem, e doar grija fata de semenii nostri!
    Ca sa-l parafrazez pe inteligentul ala de piticigratis: „Ce destept sunt eu! Am spus adevarul despre una. Trebuia sa-l spun fiindca toti spuneau ca este frumoasa, chit ca e urata. O faceau sa se simta bine si nu, nu e corect, vocea mea interna imi spune ca oamenii ar trebui sa fie sinceri cu ei insisi si sa-si recunoasca defectele. Pentru ca nu schimba cu nimic realitatea ca e ca mine, nu ca voi. Dixit.”

    00
    • @gabi:

      Oare ce-i deranjant? Le afecteaza atat de mult pe frumoase ca se crede aia la fel ca ele? Sau daca ne uitam noi la ele nu le mai deosebim, ni se par toate la fel?

      teoretic, nu-i nici o problemă. practic, la un moment dat, frumușică prințesuca va vre ao atingere umană și va spera toată viată că până la urmă isi va găsi prințul ei frumos pe măsura ei, că ea știe că ea e frumoasă, doar asta i-a spus toată lumea. același lucru se intâmplă cu studenții care termină și vor direct posturi de middle management, deși ei nu știu pe ce lume sunt. și lor li s-a spus că sunt cei mai buni și cei mai tari și că merită să primească lumea la picioare imediat ce termină facultatea.

      numai că lumea nu funcționează așa.

      fata asta poate fi bună la statul intr-un picior și descoperit particula lui dumnezeu. destinul ei e impiedicat de falsitatea de care e inconjurată.

  38. NOU
    #44

    @Jordan: sunt de acord cu si sustin pozitia ta, multumesc ca ai exprimat-o clar si concis.

    As vrea doar sa atrag atentia asupra unui lucru: ceea ce unii numesc ipocrizie poate fi descrisa (si) ca abtinerea de la a spune tot ce credem cu adevarat despre oricine, oricand si oricui. Ei bine, ea este esentiala pentru functionarea societatii umane. Principiul politetii sociale (potrivit caruia nu ne ranim gratuit unii pe altii cu adevaruri dureroase dar lipsite de rol constructiv pentru individ si comunitate) este depasit, ca importanta, doar de acela care proclama domnia legii si o respinge pe cea a fortei.

    Din aceasta perspectiva, domnisoara vizata de critica brutala a d-lui Radu-piticigratis (habar n-am cine e si nici nu ma intereseaza) ar trebui vazuta ca o victima a unui abuz. Desi ideea de a infiera ipocrizia in relatiile dintre oameni nu e eronata per se, cred ca exemplul utilizat a fost ales gresit. Un altul mai bun ar fi putut fi decupat din cloaca pe care unora le place s-o numeasca „lumea showbizz-ului”. Asta pentru ca oamenii din aceasta zona isi doresc si isi asuma celebritatea si critica publicului.

    In acelasi timp, se impune o precizare: facebook se incadreaza la social media, nu la canale de comunicare in masa (ca televiziunea sau presa scrisa). Diferenta rezulta din modul in care functioneaza facebook si din asteptarile utilizatorilor sai – in comparatie cu cele ale telespectatorilor. La fel, un jurnalist TV nu poate fi comparat cu un om care filmeaza cu telefonul mobil – primul are obligatii in baza unui contract social, al doilea este doar o/un martor la o situatie de viata.
    Prin urmare, o minora care isi pune poze pe facebook nu poate fi creditata cu acelasi statut precum personaje de tipul Daniela Crudu sau Oana Zavoranu si, pe cale de consecinta, nu merita un tratament similar. Chiar daca pui la liber poze cu tine insuti pe facebook, nimeni nu e obligat sa le bage in seama, cata vreme nu esti o persoana publica (incluzand aici si vedetele, nu doar politicienii). Iar cine le baga in seama in stilul d-lui Radu este, moralmente, pe acelasi plan cu unul care pune o camera ascunsa intr-un vestiar de femei si apoi face misto de celulita lor, sau cu smecherasul de liceu care sterpeleste o scrisoare de dragoste de la colegul de banca si o citeste apoi in fata clasei, in uralele colegilor sai giboni.
    Practic, dl. Radu-piticigratis a intrat cu picioarele in viata unei persoane private, indiferent ca e minora sau majora, si s-a folosit de aceasta pentru un scop personal – adica sa explice lumii cum sta treaba cu ipocrizia, ca doar ONU tocmai a rezolvat problema Ucrainei si are nevoie de subiecte pe agenda Consiliului de Securitate…

    Last but not least, ideea ca adevarul crud este preferabil unei minciuni politicioase (si ipocrite) trebuie asumata cu grija. Unii dintre noi ar putea considera, si pe buna dreptate, ca un adevar spus verde in fata este o insulta, si nu o favoare. Si-atunci, unde ajungem? La palme si pumni. Ei bine, iubitorii de adevar s-ar putea sa descopere ca tacerea o fi ipocrita, dar e de aur, si nu te baga la reanimare. Asta o spun asa, ca mama de fata si nevasta de fost jucator de rugby…

    00
  39. Am lăsat la el un comentariu cu un alt nickname și adresă de mail. Pentru că ai scris și tu de asta și pari de acord cu modul în care-a procedat, o să-i dau un c/p aici :

    „Articolul original cred că poate fi pus în ramă ca un exemplu perfect de ipocrizie. Fără mica remarcă de la început legată de link-ul spre profil și fără comentariul editat de la final era un articol perfect încadrat în chestiile cu care deja ți-ai obișnuit cititorii. Și perfect valid de altfel.
    Da, fătuca e urâtă cu spume, da, oamenii care-o admiră sunt niște imbecili. Foarte adevărat.
    Însă modul în care ai ales să faci pe prostul pe final și să apelezi la argumente circulare prin care să explici că nu ești tu răspunzători de tâmpiții care-o vânează pe net în urma articolului tău e o dovadă clară de ipocrizie. Și e amuzant și trist în același timp pentru că tu consideri că ceilalți sunt ipocriți. Nu, ceilalți nu-ți neagă observația legată de “față de cal”. Îți atrag doar atenția că ești ipocrit când refuzi să înțelegi că articolul tău este catalizatorul hoardei de tâmpiți care-au invadat profilul puștoaicei. Și ai fi putut atât de simplu fie să-i ascunzi numele fie să nu mai fii ipocrit și să-ți asumi faptul că există o clasă de imbecili care sunt incapabili să gândească pentru ei și care grohăie fericiți atunci când le dai ceva de care să râdă.
    Sau pur și simplu a fost un exemplu de trolling în care o puștoaică urâtă și nefericită a fost o victimă colaterală. Da’ ce pendula ta, nu e ca și cum n-ar mai exista încă 7 miliarde de tâmpiți pe planeta asta…”

    Aș mai avea de adăugat că modul în care a ales în final să-și bată pendula și de ăia care i-au zis destul de civilizat că nu-i tocmai ok ce face îl transformă nițel într-un mic Mircea Badea al internețului. Că-s ușor de găsit asemănările. Ambii au fani retardați, ambii refuză orice opinie diferită de a lor.
    Și să-mi bag picioarele dacă nu-i păcat în cazul lui că e chiar băiat isteț și talentat în ceea ce face.

    00
  40. Uratenia nu cred ca este o problema, daca ne referim la barbati. Prin definitie, barbatul trebuie sa fie un pic mai frumos ca maimuta. Maimuta cu care traieste…

    00
  41. @Vali, extrapoland dincolo de aspectul fizic cred ca exemplul se potriveste multora care nu stiu pe ce lume sunt dar cred ca merita lumea la picioare.
    Ma intreb acum ce ar fi fost daca omul lasa textul asa cum l-a scris dar nu mai atasa nici o poza. Mesajul in sine nu-i rau dar exemplul concret e o bata in balta.

    00
  42. Din pacate esti la fel cum erai si acum un an si acum doi ani…insipid si nepoliticos..Chiar nu inteleg de ce te mai urmareste lumea. Ah scuze romanilor le plac oamenii ca tine.
    Si ca sa stii si tu – un copil e cel mai frumos si cel mai bun intotdeauna pentru parintii lui. poate ai sa afli si tu candva.

    00
  43. In plus nu vad nimic rau in a face o persoana sa se simta mai bine prin a-i spune lucruri frumoase.
    PS: Ne vedem la Webstock. De-abia astept sa va anul asta cu ce ne mai „aburesti”.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.