Cum vor agențiile imobiliare să relanseze piața imobiliară

Coldwell Banker o e agenție internațională, înființată în 1906, dar în România e mai săracă spiritual și profesional. Ieri, în timp ce mă documentam pentru un articol, dam dat peste anunțul de mai jos. Care are aceleași poze și aceeași locație, dar după aia o ia pe arătură la suprafață, la numărul de camere, la băi, la orice altceva.

casa-brasov-1 casa-brasov-2

Mă întreb cum se simt oamenii care sună la anunțul greșit.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. Pe mine ma distreaza articolele alea „alarmiste” cu mesaje gen „cumparati acum, ca a inceput piata sa creasca” :)) Mie mi-au publicat din greseala numarul de telefon intr-un anunt imobiliar. Am primit fix 4 telefoane pentru anuntul ala, toate de la agentii sau agenti.

    00
  2. mint toti dai dreaq; sa moara cu 3% de gat!

    00
  3. Se simt ajutati si le creste increderea in agentiile imobiliare :)

    00
  4. Asta e mizeria din online pe partea de imobiliare. Pentru Bucuresti am reusit performanta de a numara 11 anunturi cu aceleasi poze, date usor diferite si preturi variind intr-un interval de 25-30.000€.

    00
  5. Casa a fost construită între 1970 și 1980, are 2 camere cu posibilitate de 3 dacă se mai pune un perete din rigips, terenul este 154m² în acte și 155m² în realitate; iar diferența de 2m² la suprafața construită o reprezintă wc-ul din curte. … glumesc. Mai nou nici măcar nu se mai deplasează să facă fotografiile, le copie direct de la anunțurile postate de proprietar.

    00
  6. Mai crede cineva mizeriile astora cu agentiile imobiliare? N-are nicio importanta ca e Century21, Coldwell Banker sau mai stiu eu ce agentie internationala. Atat timp cat oamenii care lucreaza acolo o fac dupa „normele romanesti”.

    00
  7. 3% ca doar iti deschid usa si printeaza 1 coala A4 , da-te-n sange !

    00
  8. Incercati sa vizionati un apartament cu flash-ul de la telefon pentru ca a fost debransat de Enel pentru neplata. Apoi mai vorbim ca a trecut suprafata gresit.

    00
  9. @Zoso: Salut, am sunat in BV ca sa aflu detalii strict legat de aceasta proprietate:
    1) anuntul de pe MagazinuldeCase nu este postat de catre proprietar ci de catre un reprezentant al unei banci, locuinta fiind executata silit. (aditional, la o cautare online dupa numele persoanei de contact si Brasov, am identificat si alte anunturi postate de aceeasi persoana);
    2) pozele au fost facute de catre Coldwell Banker, care lucreaza cu principalele institutii finantatoare din tara pentru administrarea, promovarea si vanzarea de distressed assets, indiferent ca sunt apartamente sau mall-uri. pozele au fost transmise si bancii. mai departe, nu stiu ce informatii a folosit respectiva persoana pentru a descrie proprietatea. Brokerul Coldwell Banker a fost la fata locului, informatiile din anuntul Coldwell fiind veridice (vezi argumente si mai jos);
    3) Ti-am trimis schita casei pe e-mail. Faci un update folosindu-te de ea, apropo de numarul de camere si suprafete? Proprietatea are doua grupuri sanitare (cum e specificat in anuntul Coldwell Banker) iar bucataria din stanga a fost transformata in camera de zi, bucataria, cu toate utilitatile, fiind amplasata in hol. Oricum interpretezi schita, nu sunt 3 camere (precum in anuntul de pe MagazinuldeCase), mai ales ca prima incapere din stanga e camara, nu faci camera in 4,04 metri patrati.
    4) legat de suprafata utila, aceasta este cea din anuntul Coldwell Banker, in anuntul celalalt fiind inclusa si suprafata verandei, care nu are insa ziduri din caramida. Se poate observa, de asemenea, din schita.
    5) ca idee generala, orice potential cumparator poate solicita si primi schita unei proprietati de la Coldwell Banker fara a face o vizionare.

    In concluzie, informatiile si concluziile prezentate/sugerate de tine in cazul de fata sunt eronate.

    Multumesc!

    00
  10. Radu F. Constantinescu si Otrava nu sunt aceeasi persoana?

    00
  11. Sincer sa fiu, din ceea ce am citit mai sus, constat un lucru: facem niste afirmatii, fara sa fim in cunostiinta de cauza.

    Valentin, puteai, foarte simplu, sa dai un telefon si sa verifici despre ce este vorba, inainte de a scrie. Este exact ca si cu presa: va aruncati in niste afirmatii nefondate, doar pentru a avea trafc. Haideti, fratilor, sa fim un pic mai profi, daca tot cerem de la altii sa fie. Am lucrat cu Coldwell Brasov si am toata stima pentru ei. Sunt foarte profi si pot spune ca au abordarea cea mai OK, dintre toate agentiile cu care am discutat, in Brasov. Catalin sa inteleg ca reprezinta aceasta firma?

    Ziua buna.

    00
    • @Nicolae Cer: nu, eu un vreau să mă informez suplimentar. m-am informat din anunțuri. le-am pus unul lângă altul. articolul meu este despre profesionalismul ofertelor de pe net.

  12. @Zoso man, ca idee asa de viitor, niciodata nu iti cauti o casa pe net. nici o agentie pro nu publica toate anunturile online. in bucuresti spre exemplu sunt trecute doar anunturile slabe sau cu mici probleme. daca te duci la o agentie si vorbesti cu cineva de acolo, o sa descoperi bijuterii de proprietati.

    00
  13. Eu nu ii cunosc, la nivel de tara, nici nu prea cred ca as avea cum dar stiu ca este o afirmatie aiurea, cel putin pentru oamenii pe care i-am intalnit eu, la Brasov, sa spui ca sunt mai saraci spiritual si profesional.

    Vad ca fiecare scrie cate ceva aiurea, despre agentii.

    Haide ca va zic si eu cum m-au abordat oamenii astia:

    1. Am sunat pentru o oferta. Mi-au spus si daca exista lumina pe casa scarii, si daca este pozitionata pe Sud, pentru ca vroiam soare. Mi-au trimis link-uri pentru oferte in zona in care vroiam, toate cu foto si cu comentarii, pentru fiecare link, punctual, cu ce l-am intrebat: casa scarii cu lumina naturala, curata; daca au pozitie sudica; daca baile au aerisire naturala, etc. Toate aceste detalii nu ai cum sa le stii, daca nu vezi apartamentul, asta pentru ca fiecare proprietar isi lauda apartamentul cu calificative de genul: lux, casa scarii curata, etc. Daca nu le-ar fi vazut, nu aveau de unde sa stie. In plus, ceea ce mi-au scris, am gasit si acolo. Un singur lucru m-a deranjat la ei, dar am si inteles, anume acela ca nu pot merge la vizionare chiar atunci cand vrei tu, ca si client. Am inteles ca isi programeaza vizionarile si trebuie sa reusesti sa te incadrezi intr-o parte a zilei cand nu au nimic stabilit. In rest, sunt niste oameni cu care chiar ai ce discuta – eu am discutat cu 3 persoane de la ei.

    In rest, cele bune.

    00
  14. pe Coldwell Banker il doare la basca daca anuntul e fals/incorect. Ce daca banca a publicat anuntul? dai in spuma marii… sa vanda ei daca stiu mai bine, nu e reputatia lor in joc nu?

    iar banca se foloseste de imaginea Coldwell Banker sa vanda case. pai sa tot faci afaceri cu deastia. sa tot ai incredere….

    ca pana la urma e vorba de incredere nu?

    cum vrei sa cumpar eu de la tine, cand tu nu esti in stare sa imi faci o oferta exacta? adica ma minti pe fata, nu? :)

    00
  15. Aceasi problema am avut si eu cu agentiile, anunturi dublate, sunai dupa ceva – era pus la misto ca sa suni iar apoi iti ofereau ei ce aveau si asa mai departe. Pana la urma am gasit printr-o cunostiinta si am inchiriat. Urasc agentiile, nu am dat de nimeni profi, numai scapatati pusi pe japca.
    E o nisa interesanta, si daca cineva ar face un site si o echipa organizata ar face bani. Dar, nah…, noi vrem sa ne imbogatim ieri.

    00
  16. de sapt urmtoare o sa urmeze probabil stiri gen SOC..SOC..SOC… 2 anunturi asemanatoare; mai intai verificam si apoi anuntam ..stiind ca esti citit de atata lume si ca poate unii se informeaza si cred ceea ce tu nu verifici

    00
  17. @cici – nu ai inteles nimic din tot ce s-a discutat aici. Buna treaba.

    00
  18. La mine a fost invers :) Am gasit un anunt ambiguu cu poze si mai ambigui, de fapt cu greu se puteau numi poze. In realitate o superdraguta casa la munte la un pret excelent…

    00
  19. @Nicolae Cer ba am inteles foarte bine. ti-a explicat si Vali, nu-i nimic iti mai explic si eu:

    eu nu sun sa vad vad daca anuntul e adevarat. sunt satul de Bait-and-switch ordinar…

    00
  20. care merge la pariu ca nicolae cer si catalin lucreaza la sau pentru coldwell? :D

    00
  21. Vad doua probleme cu agentiile imobiliare: 1) acelasi agent vrea sa ia comision atat de la vanzator cat si de la cumparator… nu ii pasa de conflictul de interese, mai ales pe o piata dezechilibrata; 2) agentul vrea un comision procentual la vanzare-cumparare, desi munca lui, atata cata este, nu cred ca difera prea mult fata de inchiriere si nu este functie de marimea proprietatii. Acum, la o tranzactie de peste 100.000 de euro, 2.5% poate fi mai mult decat salariul pe o luna. Pentru un cumparator care stie ce vrea, plasarea de anunturi directe si un pic de social engineering cu siguranta costa mai putin. Been there, done that.

    00
  22. @zoso:

    Citez:”@Nicolae Cer: nu, eu un vreau să mă informez suplimentar. m-am informat din anunțuri. le-am pus unul lângă altul. articolul meu este despre profesionalismul ofertelor de pe net.”

    Deci sa inteleg ca daca tu scrii un articol in care afirmi ceva si alt blogger scrie un alt articol in care are niste informatii gresite eu pot sa le pun unul langa altul si sa concluzionez: asta este profesionalismul bloggerilor!

    00
  23. @adrian – faptul ca exista si persoane care dau un feed-back pozitiv, in ceea ce priveste agentia imobiliara, oricare ar fi ea, nu inseamna ca acele persoane sunt din alta lume sau sunt agenti.

    Nu crezi ca exista clienti multumiti pe lumea asta? Ei bine, sunt!

    Oamenii astia mi-au vandut apartamentul in 3 zile, de la preluare. Pentru asta sunt multumit! Tot ei, mi-au gasit un altul, in care sa ma mut. Tot asa, sunt multumit. Mai terminati cu frustrarile astea de doi bani care, sincer, sunt penibile. Sunt oameni si oameni, pe toate segmentele pietei, fie ca vorbim de imobiliare, IT, industria carnii, etc.

    Hai, spor la treaba, tuturor!

    00
  24. Ah, daca fac si altii la fel atunci e ok. Scuze.

    00
  25. @Nicolae Cer:

    Ar fi bine ca „meseria” ta sa dispara. Copiatul pozelor din posturile puse proprietari si spamatul de 1001 ori ca sa se piarda urma e undeva intre prison bitch si carat heroina in colon din punctul de vedere al respectabilitatii.

    Singurele anunturi pe bune puse de agentii sunt la categoria „casa cu gradina in inelul central”. Unde proprietarii intr-adevar nu au timp sa se ocupe de pus anunturi. In rest, vai si-amar. 3+3% si voi trebuie sa sunati proprietarul ca sa va dea adresa?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube