SEO: cumpăratul de linkuri

Anul ăsta am primit extrem de multe emailuri cu cereri de cumpărat linkuri. Gen, cam unul la două zile. Oarecum știu de ce, directoarele nu mai sunt ce erau, fermele de linkuri la fel, nici schema cu blogspot nu mai merge. Linkurile 3-way sunt și ele pe ducă, articolele originale se vând pe SeoPedia cu 3€ bucata și așa mai departe.

Faza e: nici nu știu cât să cer, nici nu m-aș risca să mă penalizeze google pentru așa ceva.

fun-inspire

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Se incearca tot mai mult sa se cumpere linkuri, likeuri, followeri, etc… Oare ce s-a intamplat cu batranescul „compun continut de calitate”?

    00
  2. Foloseste pluginul meu „blogroll sms”. Linkuri in blogroll cu plata prin sms. Setezi limita de 3 linkuri si al 4-lea care vrea link, il va da afara pe al 3-lea. Deci flux continuu

    00
  3. Au apărut şi metode de obţinere a linkurilor care mi se par mai jegoase. Ok, cumperi nişte teme/un framework care e liber pentru tine şi clienţii tăi. Este totuşi o diferenţă să-l dai mai departe oricui contra unui link. Mă surprinde doar că au pus boticul şi oameni pe care-i credeam mai serioşi.

    00
  4. Eu la PR4 cer 150-200E. In functie de vrajeala de caine ud din mail si jegul de site catre care doreste linkul. Foarte rar revine cate unul care ma injura.

    00
  5. La traficul tau te doare-n pix de google.

    00
  6. Daca tot e vorba de linkuri, chestii din astea, sa-mi dau si eu cu parerea pe banii altora, ca doar sunt roman neaos.
    Daca tot vin zilele astea groaznice, Valentine’s, 1 si 8 Martie, de ce nu faci un cadou unor fete?
    Adica pentru o perioada de , nu stiu, 2-3 zile, 1-8 martie, faci un blogroll separat pentru doamne si domnisoare sau un articol cu linkuri catre tinere sperante.
    Sigur o sa faci cateva fete extrem de fericite si multe altele extrem de suparate :)

    00
  7. Nu risca. Eu am avut un PR7 acum mulţi ani (mylro.org). Aveam backlink-uri de pe linux.com, site cu autoritate de PR8 sau PR9 (nu mai ţin minte exact). Am vândut un link cu $90-100/lună. Făceam cam 900-1000$ pe lună din 10 link-uri. Asta până m-a penalizat Google şi m-a retrogradat la PR4. Nu şi-a mai revenit domeniul ăla în veci, ba mai rău – după încă două luni aveam PR2. Atunci mi s-au urcat în cap clienţii, să le restitui bani. N-a fost mişto deloc.

    00
  8. Link-urile vechi s-au dus dracului, cele noi nu par sa aiba efectul scontat. De pe prima pozitie in google am scazut pe 7 la proiectul de pe care semnez. Toate celelalte proiecte s-au cam dus in jos de vreo 2 luni incoace…
    Pe de alta parte imi place Facebook-ul. Pe unul din proiecte am trecut de 8000 fani si treaba e-n spre bine. Acum incerc sa readaptez unele din proiecte pentru facebook.

    00
  9. @Jerome: foarte draguta ideea ; o vad deja pe mai multe bloguri :)

    00
  10. Sper ca acest articol e din seria cu tata Petcu … :)

    00
  11. „Se incearca tot mai mult sa se cumpere linkuri, likeuri, followeri, etc… Oare ce s-a intamplat cu batranescul “compun continut de calitate”?”

    Daca site-ul tau chiar produce continut (cum e acest blog), asta e una.

    Daca site-ul tau vinde piulitze, ai pus-o. Ajungi la linkuri, likeuri, followeri, seo si alte cele.

    Cam asta e diferenta.

    00
  12. @garm: uneori e singura varianta, cumparatul de advertoriale, link-uri si iti vorbesc din experienta.. acum 7-8 luni am intrat pe o piata, nu conteaza care exact. Ideea e ca erau sa zicem deja alte vreo 40 de alte site-uri care ofereau fix acelasi produs. In general site-uri extrem (dar extrem de prost) facute din toate punctele de vedere, usability, design, procesul de checkout, foarte putin text etc, dar totusi pe locurile 1-3-5 in cautare pe keyword-ul principal.

    Ei bine, faza e urmatoarea. NIMENI, NICIODATA nu o sa scrie vreun articol despre mine, sau oricare celelalte site-uri care vand acel produs. NIMENI. Nu o sa vezi articol cu link „bai, am cumparat de xulescu, marfa, misto, recomand”. Si spun asta fiindca -normal-, mi-am facut temele, niciunul dintre competitori nu are nici macar 1 singur link catre ei, desi sunt in business de 5-6 ani, sau mai mult.

    Ei bine, eu apeland la relatiile din blogosfera am cumparat niste advertoriale, am facut si niste concursuri, etc. Astfel am ajuns destul de sus, google ma arunca destul de in fata. Faza e ca eu chiar am continut de calitate, muncit, explicat, oamenii stau minute in sir sa citeasca, dar fara sa fi cumparat acele link-uri in veci nu ajungeam in top 10, cu tot cu contentul de calitate. Este ilegal din punctul de vedere al lui google, dar mananca rahat. Cel putin in cazul asta specific, in care -repet-, nimeni nu da backlink.

    00
  13. @Cristian, a fost o idee nastrusnica venita intr-o noapte si daca tot am cunostintele necesare, am zis de ce nu :)

    00
  14. @Cipy, să îți dea Dzeu sanatate! 100 de ani fără reparații :) Nu stiam de sistemul blogroll sms sau de fortumo.

    00
  15. Chiar sunt curios, care este procentul vizitatorilor din motoarele de cautare? Dar procentul de „direct visits”?

    00
  16. Cere o o suma mai mare. O sa ai de pus atuci putine linkuri si o sa castigi niste bani mai seriosi. Decat linkuri zilnice cu 5E mai bine 2-3 pe luna pentru 50E.

    00
  17. Razvan T. Coloja

    Cum si-a dat seama algoritmul Google ca tu ai vandut linkuri? Da, teoretic este ilegal, dar practic nu prea are cum sa isi dea seama daca treaba asta se face „natural”.

    Sau a fost un proces invers in urma caruia site-urile carora le-ai vandut linkuri au fost penalizate si te-au tras si pe tine in jos?

    00
  18. da merge sa vinzi pana in 5-6 linkuri maxim. nu te penalizeaza google stai linistit la 5-6 linkuri.

    00
  19. @Sakura E foarte veche faza, probabil acum a ajuns si in RO mai main-stream, veche si inutila, linkurile de footer si sidebar nu mai sunt ce au fost odata de mult.

    Si in general nu sa dus nimic dracului, faptul ca nu mai functioneaza la fel e alceva, au ramas lucrurile de finete, sa terminat vremea cand orce prost cu un P3 cumpara un soft, isi deschidea un PET si ranka si el ceva prin google sa aiba bani de un kent, era o vreme cand aprope la orce scara gaseai un specialist seo, la fel ca acum cu specialisti astia de facebook care am inteles ca si ei sunt pe duca din ce citesc aici pe blog.

    00
  20. Dpdv seo nu poti cere un pret mare, dar tu teoretic vinzi „expunere” si traficul potential din articolului respectiv, iar cum datele le cunosti doar tu, pretul il stabilesti la fel ca si pana acum.

    Problema o reprezinta un numar prea mare de advertoriale, pe care cu siguranta nu ti-l doresti (din 5 posturi zilnice, 3 advertoriale).

    Daca vrei sa vinzi safe si pentru cei care vor „mai ieftin”, vinde in articolele vechi, iar acolo ceri mai mult pentru articolele „nisate” si mai putin pentru „generalitati”.

    Eu sincer, as cumpara si comentarii do follow, dupa caz:)

    Cat timp nu vinzi site-wide (blog-roll) esti safe, dar banuiesc ca stii asta, asa ca facem conversatie:)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube