“Legea nu permite” e tot ce poate Poliția face

Un craiovean şi-a găsit tableta furată din locuinţă cu ajutorul unei aplicaţii instalate pe laptop, reuşind chiar să identifice locul de unde dispozitivul fusese conectat ulterior, însă poliţiştii nu pot folosi această probă la dosar, întrucât informaţia nu a fost obţinută cu mijloace omologate. (sursa)

Cazuri de acest gen sunt peste tot. Îi spui polițistului că nu are dreptate, el râde birjărește și te bagă înapoi la origini, că legea e de partea lui. Îi arăți camera video din bord, la fel, el știe că aia nu e o probă decât în justiției și mai știe că justiția se mișcă atât de încet încât oamenii nu vor să apeleze la ea pentru a-și căuta dreptatea.

Și totuși nimic nu se întâmplă. Legea nu se schimbă și nu evoluează cu tehnologia. Pentru că…pitong. Asta e tot.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. mai sunt si cazuri in care politistii se dovedesc mai deschisi si se rezolva

    00
  2. N-ai inteles.
    Se poate face ceva, dar lui nu ii iese nimic daca se zbate pt tine. Si decat sa munceasca ca tu sa fi bine si el transpirat, mai bine .. nu.
    Salariu? Pai a venit la munca, nu? In noiembrie vine promovarea ca a implinit si el o varsta…

    00
  3. pe de alta parte (nu ca vreau sa fiu eu avocatul diavolului), daca politia iti sparge usa si te pune la pamant pe tine si pe toata familia pentru ca GPS-ul a indicat o adresa cu 20m mai la stanga – nu-ti place si te plangi ca te duci si-i reclami la CEDO/mama-dolores …

    00
  4. ROMATSA intervine….partea II

    00
  5. @Luke – era doar o sugestie. gen, „cum ar fi daca”. :) Nu ii iau apararea politistului, ci pur si simplu – faptul ca ei trebuie sa respecte niste reguli (nu sa abuzeze de ele si sa le interpreteze asa cum le place/convine lor) nu reprezinta decat un motiv de siguranta in plus, a noastra. De ce regulile trebuie sa fie mai ‘dure’ pentru unii, iar pentru altii sa se permita anumite ‘ocolisuri’? Ca sa nu mai adaug cate hartii si cat de tare poate s-o incaseze politistul daca o comite. Si ca exercitiu de imaginatie … cat de greu e sa faci un android/ios (cu bifele de development puse) sa ‘asculte’ de un gps de-aiurea https://lmgtfy.com/?q=android+simulate+gps+on+real+device+development De unde stie garcea ca ce iti arata tie GPS-ul de pe telefon e corect si nu pointeaza exact in casa unde locuieste amantul nevesti-ti?

    00
  6. Mie mi-au gresit adresa in cartea de identitate a masinii. M-am dus sa repar greseala si m-au pus pe drumuri pe mine sa o reinmatriculez.
    – Pt greseala dvs alerg eu?
    – Noi nu am gresit.
    – Pai uite ca e diferenta in acte. Nu e gresit?
    – Ce e in acte e corect tot timpul
    – Da, dar cand am facut modificarea, in aceeasi zi mi-ati trecut o adresa, ati sters-o si ati trecut alta, ambele gresite. Dar cand ati trecut-o pe prima si ati modificat in aceeasi zi, ati gresit?
    – NU, noi nu gresim!

    In momentul ala imi venea pur si simplu sa-i sparg capul. Dar ce poti face? Tot eu aveam de tras apoi.

    00
  7. Nu trebuie sa sparga nimeni usa cum zice miticosul. Ar putea sa se intereseze cine sta la adresa aia, ce cazier are, sa-l fileze putin, SA STRANGA EL PROBELE. Trebuie doar ca garcea sa vrea sa lucreze. Ce-i daca nu-i proba in instanta? Nici nu-i nevoie sa fie, ci e doar un punct de plecare pentru cautarea infractorului! Dar in birou ii caldut si afara-i frig.
    Ca exercitiu de imaginatie…ce fel de informatie as putea eu sa aduc politstului cand mi s-a furat ceva?

    00
  8. @Luke: Cea mai apreciată informaţie este cea potrivit căreia renunţi la orice fel de plângere şi dosarul se poate considera finalizat cu bine.

    00
  9. Si la altii:

    00
  10. Cand mi-a fost furat telefonul si i-am zis la politist cum s-a intamplat si ce ar trebui sa faca ca sa il poata gasi usor, a zis: dvs nu imi spuneti mie ce trebuie sa fac! …am renuntat.

    00
  11. @Licaon_Kter: păi văd că la alţii poliţiştii care fac abuzuri sunt concediaţi!

    00
  12. https://imgur.com/removed.png

    In pla mea. Deja nu mai suport.

    00
  13. „Legea e de partea lui” – da, te pricepi.

    00
  14. NOU
    #15

    Poi… Nu poti astepta un lucru pozitiv din partea unui „politist”. Pe langa faptul ca acesti politisti sunt platiti din banii nostri, mai fac si tam tam. Ar trebui sa ne simtim in siguranta, nu inferiori lor.

    00
  15. Din punctul meu de vedere, articolul este cu bataie spre legislatie/justitie si nu neaparat catre Politie.
    Strict la remarca „camera video din bord”, in cazul meu nu a fost pe bord si, totusi, nimeni nu a strambat din nas
    http://www.trafictube.ro/accident-live-rosu-2/

    00
  16. Hahaha, ce PENIBILI sunteti… Bai bolovanilor, v-a trebuit Rromania ?! No ciocu mic si joc de glezne ! Voi toti sunteti de vina ca avem o tara de 2 lei !!!

    00
  17. @miticosul tu spui ca faceai doar o sugestie dar nu-mi acorzi si mie aceeasi posibilitate. Si eu faceam doar o sugestie. Ideea e ca, da, legislatia e foarte in urma fata de tehnologie. Dar nimeni nu te poate impiedica sa o folosesti pentru a aduna dovezi „legale”, trebuie doar sa vrei sa incepi.

    00
  18. @Valeriu Rotar: eu zic sa o lasam mai moale cu politistul e platit din banii tai… Poate ca tu esti in viata din cauza ca in data de 06.02.2014 nu ti-a facut felul un infractor pentru a-ti fura ceasul si portofelul, infractor care a fost arestat cu o zi inainte de acel politist. Sunt si politisti idioti o gramada, dar sunt si multi care isi fac datoria cum trebuie.

    00
  19. Te duci la politie si spui ca stii pe cel ce ti-a furat-o si unde sta. Fie declari ca ti-a smuls-o din mana si l-ai urmarit pana acasa, fie ca l-ai vazut cu ea in tramvai si ti-ai recunoscut tableta. Astea sunt mijloace legale :)

    00
  20. da. pentru ca politia e de vina ca nu primeste mandat.
    si pentru ca este normal ca sa stai acasa si sa iti intre politia prin usa, pentru ca gigi a crezut ca …

    plm. Viata nu e atat de simpla. Exista niste pishate de reguli

    00
  21. Empire, esti politist? Hai sa ne distram cu logica asta a ta: daca maine te loveste o masina ca n-a sarit sa te opreasca sa treci strada unul care a fost arestat ieri pt ca a furat de foame dar de felul lui om de treaba.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.