Despre filme (2014)

E o diferență foarte mare între “nu îmi place filmul ăla” și “e un film prost”. Nu mi-a plăcut deloc “Silver Linings Playbook”, dar nu cred că e un film prost. În schimb, am citit cronicile la “American Hustle” și “Wolf of Wall Street” și, dacă aș fi pus bază doar pe asta, fără să le fi văzut, poate că nu le-aș fi văzut deloc.

Pentru că mi se pare groaznic de stupid să fi văzut unul sau două filme regizate de Oliver Stone sau Martin Scorsese și să nu știi că oamenii au tendința de a exagera, uneori mai puțin, alteori mai mult. La fel de stupid cum mi se pare să nu arunci un ochi pe IMDB să vezi ce gen e filmul pe care urmează să îl vezi și să te duci la un neo-noir bestial cum e “Killing Them Softly” și să fii dezamăgit că nu e la fel cu “Red 2”, că amândouă sunt tot filme de acțiune.

Altfel, o listă.

 

8mm

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

9 comentarii

  1. Iar s-a apucat Auras sa scrie cronici?

    00
  2. Cineva sa faca un bundle din lista aia si sa-l puna in una din librariile de specialitate… :)

    00
  3. Putem să generalizăm că orice film cu Ben Stiller e unul prost, iar eu unul nu (mai) am încredere în nimeni care-mi recomandă un film cu el.

    00
  4. Dupa un pic de „documentare”, am vazut ca Auras cu inca un tip comenteaza trailere. Am vazut doar cel cu „Capitanul Phillips”, penibil tare, tot ce au adus in plus fata de trailerul oficial au fost niste trivia citita de pe o foaie si niste glume proaste cu somalezi pe care le spunea Auras si tipul celalalt radea ca un bou (sau ca dupa un joint). Trist tare.

    00
  5. True dat!
    Nu stiu ce ai avut cu Silver Linings…dar nu-i bai.
    In rest ai dreptate, problema e ca lumea (la modul general) nu are cultura cinematografica si nici nu vor sa aiba…problema e cu atat mai grava sa nu o aiba un critic de film.

    00
  6. Nu trebuia sa ai cultura cinematografica , trebuie sa ai bun simt . Daca mie imi plac filmele SF si detest dramele oricat de bune ar fi , nu o sa vin la tine si sa-ti spun ca Silver Linings Playbook e un film de cacat doar pentru ca mie nu mi-a placut . Dar nici nu vreau sau aud unul care „are cultura cinematografica” sa vina sa-mi zica ca sunt un incult , manelar etc ca am la filme preferate pus Jurasic Park .

    Filmele sunt lucruri subiective , mi s-a luat de hipsterii de pe forumuri unde cand dai o nota la un film care nu e nominalizat la Oscar sa vina sa zica ca esti prost .

    Cum zicea si Howard Stern criticii de filme au o influenta foarte mica asupra publicului sub 5 % .

    00
  7. Sunt unul dintre cei care au laudat Cloud Atlas si mai toate filmele lui Wes Anderson, dar American Hustler mi s-a parut o porcarie plictisitoare. Pacat de distributie

    00
  8. @punKreas – subscriu. am cascat de mi-au trosnit falcile …

    00
  9. American Hustle din trailer recunosc ca nu m-a dat pe spate.. si sincer nici dupa ce am vazut filmul nu pot sa spun ca am fost impresionat, pe de alta parte, Lupul de pe Wall Street a fost „dragutel” – poate daca nu ar fi fost laudat de atat de multa lume, as fi spus ca e un film chiar foarte bun.. dar de’ – ca sa ramana in mintea omului trebuie sa fie o drama puternica..

    Si da, sunt persoane care spun ca filmu x e bun, sau ca filmul y e prost, dar am ajuns sa nu mai cred pe nimeni pana nu vad cu ochii mei ce si cum, ca gusturile oamenilor difera!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.