Vier Pfoten n-au nici o urmă de rușine

Asociația de protecție a animalelor Vier Pfoten cer donații. Pe bune.

Iubitorii de animale care doresc să susţină proiectele şi campanile pentru protecţia animalelor şi deţin o firmă pot redirecţiona 20% din impozitul pe profit către VIER PFOTEN. Este vorba despre o acţiune care nu presupune costuri suplimentare pentru firmă, fondurile fiind redirecţionate către fundaţia VIER PFOTEN în loc de bugetul de stat.

Wow. Numărul câinilor din București este imens și ei au tupeul și nesimțirea să ceară donații de la particulari, deși n-au făcut nimic pentru a stopa și/sau controla fenomenul câinilor fără stăpân? Cât de tupeist să fii?

vier-pfoten

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. cam cat biserica ortodoxa

    00
  2. VP chiar fac ceva. Sunt principalii taietori de oo de caine. Fata de restul de organizati baietii misca

    00
  3. WTF?
    De fapt aceste fonduri o să fie investite în agenți corozivi care să ruginească satârul neînduplecat al lui Oprescu. Ce căcănari ieftini. Au nevoie de jipan acum de sărbători?

    00
  4. Nu e o mare problema ca cer sponsorizari de la firme … problema reala e ca mai sug si cate ceva de pe la primarii iar aceea sunt bani publici.

    00
  5. Am caine, il iubesc, il ingrijesc si poate ma incadrez in zona iubitorilor de animale.
    As dona cu placere bani la Vier Pfoten, daca as sti ca sunt folositi fie pentru construirea de adaposturi pentru animale, fie pentru eutanasierea cainilor bolnavi, agresivi, etc.
    Dar daca solutia lor sunt campanii de genul – Salvati cainii, adoptati unul !
    scuze dar nu.

    00
  6. Societatea respectiva este una de protectie a animalelor.
    Nu este treaba ei sa reduca numarul cainilor de pe strada. Este treaba altcuiva! Sigur poate face mai mult decat face! Intrebarea e de ce nu o face?

    00
  7. procentul parca era 2%

    00
  8. Era o campanie pe fcbk care spunea ca se poate plati pt a adopta un caine „de la distanta”. Plateai o suma (parca ceva pe luna, nu mai stiu exact) catre ong-u lu peste, si ei adoptau o javra si aveau grija de ea.

    Mi-ar fi placut sa existe si varianta opusa, sa poti sa platesti pt o eutanasiere „de la distanta” :)

    01
  9. 1. din pacate, dovedesti ignoranta jignind niste oameni care nu merita deloc asta, dimpotriva sunt poate singurii care fac ceva. Mai bine te iei de adevaratii vinovati: autoritatile corupte si o popendulatie needucata, care arunca in continuare caini pe strada;

    2. vezi ca ai un dezacord in prima propozitie. Probabil e o typo, dar arata urat.

    00
  10. Să le spună careva la cățelari ca e vorba de 2% nu de 20% din impozitul datorat!!! Ar vrea ei 20%…. pentru 20% s-ar tăia în cuțite la colțul străzii….

    00
  11. Sa ii spuna careva lui Lampa ca habar nu are despre ce vorbeste si nu face diferenta intre firma si persoana fizica

    00
  12. NOU
    #12

    2% este pentru persoane fizice, firmele pot dona 20% din impozitul pe profit.

    00
  13. Nu am nici o treaba cu ONG-urile dar cred ca nu Vier Pfoten sau celelalte ONG-uri sunt problema.
    Problema sunt cei platiti de catre primarii (in cazul Bucurestiului ASPA) care cheltuie milioane de euro/an fara sa faca nimic.

    Imediat dupa povestea cu acel copil spunea Oprescu (care am inteles ca nu e altul decat nasul celui cu ceafa lata de la ASPA) despre un adapost pe care s-au cheltuit vreo 800000 de euro ca „mai sunt de amenajat niste rigole si in 2-3 zile adapostul este terminat”. Dupa cateva zile am vazut la TV ca practic nu se facuse niciodata nimic acolo, erau niste grajduri CAP-iste semidaramate ramase de pe vremea lui Ceausescu. Dar banii s-au dus pulii de suflet.
    Astia de la ASPA nici macar nu aveau angajati niste hingheri sau veterinari, nu era decat o gasca de papagali care primeau in medie cate 14000 de lei/luna pentru a nu face nimic.
    Si asta e bine inca, am vazut la un moment dat un reportaj al lui Mile Carpinisan, filmat cu camera ascunsa, unde se vedea cum cei din adapostul de caini al primariei Timisoara (un alt SRL de smecheri, astia primeau numai un milion de euro/an) vindeau caini pentru a fi folositi ca hrana pentru porci.
    Insa, observ ca nimeni nu are atatea coaie incat sa se ia de astia din primariile patriei, asa ca, exact ca orice barbat adevarat din tara asta, se leaga de femeile alea care umbla noaptea prin parcuri pentru a salva cate un catel care a fost maltratat de niste descreierati, dupa care cheltuie din proprii bani pentru a plati un veterinar, mai cersesc niste mancare pentru a-l hrani si se roaga de toti dumnezeii pe Facebook sa-i gaseasca un adapost.

    Nimeni nu isi da seama (sau nimeni nu are curajul sa-si dea seama) ca toata isteria a fost elaborata (spun ca a fost elaborata pentru ca nu s-a nascut asa din senin, ajungea sa te uiti la TV in acele zile si numai un dobitoc nu vedea manaria) exact pentru a mai stoarce niste bani, pe de o parte tot de la stat, 300 lei/luna pentru un caine (eu am 2 caini care traiesc in conditii mai bune decat 50% din copii din Romania si intretinerea lor nu ma costa mai mult de 100-150 lei/luna), pe de alta parte sunt o gramada de oameni care sunt dispusi sa dea unui adapost (intotdeauna al statului sau al unei firme complice cu vreo primarie, cei de la ONG-uri nu au adoptie la distanta) cateva sute de mii de lei lunar pentru ca un caine sa nu fie ucis.
    Si pentru a da o aparenta de legalitate acestui santaj organizatiile mafiote din primarii l-au numit elegant „adoptie la distanta”.

    00
  14. au nevoie de bani. una e vier pfoten, alte e vier räder full options

    00
  15. M-am mutat recent la casa undeva in apropiere de Bucuresti si am constatat cu stupoare ca vreo 4-5 maidanezi de pe campurile din jurul casei au tag-uri la ureche cu Vier Pfoten (am si adoptat pe unul dintre ei)…ce ma frapeaza este ca lumea inca vorbeste de masini pline cu caini adusi noaptea prin comune….si lasati acolo..
    Cum as putea sa dau bani unei asociatii care aduna cainii din Bucuresti si ii lasa sa moara de foame pe campuri?
    Cum?

    00
  16. Uhm, acum câțiva ani, Vier Pfoten au sterilizat foarte mulți câini din zonă.

    Acum nu știu care-i treaba în București…

  17. @decu: chiar asa, vier nu e de vina de nimic, ei sunt doar adopta cainii din adaposturi si ii duc inapoi pe strada, mai cer niste bani de la naivi, chestii de astea lipsite de vinovatie

    00
  18. oare putem afla si noi ce salarii au matracucele care reprezinta vier pfoten?? nu de alta, dar am auzit ce ceva peste media salariala dintr-o multinationala mare……..sa fie vreo 1200-1500 euroi……………..daca e din banul donat e cam escrocherie………

    00
  19. tag-urile au fost puse de vier pfoten la castrare, nu inseamna ca vier pfoten i-a adoptat. asa vezi pe strada si caini cu tag-uri de la primarie – nu inseamna ca i-a adoptat primaria si ca au fugit din adapost, ci ca au fost castrati si eliberati, asa cum era programul la vremea respectiva.

    00
  20. voi inca mai credeti ca acei caini cu tag-uri chiar au fost castrati? Va invit sa vedeti cum se impuiaza la greu cainii astia „sterilizati” de VP si apoi mai discutam. A, si astora care muriti de mila lor, dar sunteti pocniti rau de naivitate, meritati sa va ia toti banii din buzunare. Nu sunteti nici primii nici ultimii pe spatele carora se imbogatesc unii care va fac din vorbe.

    00
  21. @mihai

    Atunci sa nu se mai opuna cand primaria vrea sa-i eutanasieze. Ori are solutii ori tace din gura.

    00
  22. @IQ: Unde ne inviti sa vedem? Fa o poza cu o catea cu cercel si pui si da-i in gat. Cineva a semnat pentru cainele ala.

    00
  23. Vier Pfoten au sterilizat, singuri, mai multi caini decat toate primariile din tara asta la un loc. Daca aveau bugetele pe care le-au irosit primariile acum nu mai aveam caini pe strazi. Sa spui ca nu au contribuit cu nimic la stoparea fenomenului e… nici nu stiu cum sa zic.

    00
  24. dacă un ong care mulge anual statul de 2-3 mil euro îşi face treaba bine în 10 ani rămâne fără obiectul muncii şi din canci bani.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube