Plata parcării prin SMS la Brașov #2

Conform românismului, orice idee bună trebuie distrusă. Brașovul avea plata parcării prin sms din vara asta. Mergea superb, adio monede, adio stres, anunțare cu cinci minute înainte de expirare.

Am văzut acum că au schimbat, pentru că mergea prea bine. Acum plata se face cu ajutorul aplicației T-park, care nu are orașul Brașov inclus în ea. Și când dai click pe adaugă oraș se închide. Bună treabă. Plata se face acum cu SMS la 7420 și cu codul 341 scris înainte de numărul mașinii (de exemplu „341 BV11ZOS”). 341 e codul pentru Brașov.

 

t-park

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. 60 minute 0,5euro … hehe, ce viata, aici trebuie sa dau $2 pentru 15 minute. Sunt curios cand se va implementa genul asta de plata si la Bucuresti, la scara larga.

    00
  2. Pe android aplicatia t-park are si Brasovul inclusiv.

    00
  3. @Alex D: pe ce aeroport?

    00
  4. Da, pe Android merge si Brasovul, dar nu te mai avertizeaza inainte sa expire, ceea ce e de porc.

    00
  5. Unde ati gasit aplicatia ?!
    Nu dau de ea nici pe ios nici pe android.

    00
  6. ok, si cum dovedesc plata lui nenea care vine sa ridice masina? ca doar nu las telefonul in geam, nu? Pe site scrie ca „operatorul verifica prin GPRS”. Adica cei de la primarie au device-uri prin care verifica asa ceva? Hmmm…

    00
  7. @vali: asta e singurul mod de verificare? Si daca primesc amenda sau mi se ridica masina, ii arat sms-ul lui tanti nutzi de la primarie sau de la parcul de masini ridicate? Tu ai vazut vreodata o tanti nutzi din asta? Crezi ca o sa inteleaga? Sau incerc sa imi inchipui procesul de contestare a unei amenzi, cand trebuie sa ii explici lui cap de creta ce e aia parcare cu plata prin sms. Vreau sa folosesc sistemul, dar cum rezolv un impas de genul asta?

    00
  8. ieri am folosit sistemul de plata la bv via sms, mi sa parut foarte ok trimiti un sms cu codul si nr masini primesti sms cu confirmare totul e ok… . Informatia cu posibilitatea platii apare pe panotajul parcarii cat si pe parcometre, presupun ca „bajetii ” de la parcari cu amenzile au ceva sistem de preverificare inainte sa ti taie chitanta de amenda… inca nu am auzit pe nimeni sa aibe probleme la plata via sms…

    00
  9. De pe iPhone poti plati parcarea in Brasov cu aplicatia Orasul Meu daca nu iti mai amintesti numarul la care ai de trimis SMS si codul.

    00
  10. @raul rual – In Honolulu. Nu stiu de aeroporturi ca nu parchez acolo.

    00
  11. E buna pe dracu parcarea prin SMS, poate ca n-are nimeni Cosmote, ca eu trimit mesaj azi, si maine imi soseste confirmarea!

    00
  12. NOU
    #15

    daca ti-a murit bateria la telefon ce alternativa ai sa platesti parcarea?

    00
  13. NOU
    #17

    despre sistem:
    se poate folosii si SMS direct(nu doar aplicatia) cu 341 o ora sau 342 o zi + numarul masinii
    Operatorii de parcare au un smartphone cu o aplicatie cu GPS si in care introduc numarul masinii parcate daca nu gasesc talon de parcare in bord sau e expirat .. e firma privata P&P. Au access si la baza de date a proprietarilor masinilor si chiar au emis ceva amenzi .. NU se ridica masina .

    Daca aveti o hartiuta cu avertisment ca veti lua amenda in geam va recomand sa cautati parcagiul si sa cumparati de la el o parcare pe toata ziua (12-15 lei) si nu mai luati amenda. Altfel o sa trimita amenda la impozit la proprietar.

    00
  14. Conform românismului oricine poate bloga fiind pe lângă subiect. Plata parcării în Brașov se poate face prin SMS. Oricine are telefon mobil poate trimite SMS, nu e nevoie de smartphone sau aplicatii pentru asta. Nu e vina sistemului implementat acolo că o aplicație oarecare Android, iOS, Windows Phone etc. nu e actualizată sau nu vrea să includă plata în orașul X. Pot exista 7 aplicații iOS făcute de entități oarecare pentru plata parcării prin SMS doar în Brașov. Putem acuza pentru asta sistemul de plată al parcării din… Oradea de exemplu? E facil și de efect să invocăm „românismul”. Ideal ar fi ca atunci când îl invocăm la modul critic să nu ne aflăm adănciți până la gât în… noțiune.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.