De ce e bine că eMag face Black Friday pe 22

Iulian Stanciu, șeful eMag, a anunțat azi că ei vor să facă Black Friday pe 22 noiembrie, cu o săptămână înainte de Black Friday la americani. E o mișcare bună pentru ei și e o mișcare bună pentru toată piața.

  1. Emag scapă de stocuri mai devreme și mai prinde ceva clienți și de BF29, dacă mai are ce și mai are chef să facă ceva. Aduceți-vă aminte ce omor era pe ei anul trecut.
  2. De BF29, restul traficului se redistribuie între restul magazinelor. Ieșind peștele cel mai mare din ecuație, ceilalți mici au șansa să facă treabă mult mai multă dacă se țin de treabă și nu le pică siteurile.
  3. Cine nu găsește la eMag ce le trebuie, mai are șansa să facă asta de BF29.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. Punctul 2 ar trebui sa functioneze perfect in cazul in care ceilalti nu vor face la fel, desi el le-a cam lansat o invitatie indirecta:
    „Oamenii nu vor Black Friday într-o zi anume, ci vor Black Friday”, a declarat Stanciu. El a adăugat că se aşteaptă ca şi ceilalţi jucători de pe piaţă să schimbe data evenimentului de shopping.” (via zf)

    00
  2. Eu văd lucrurile ceva mai diferit.
    eMag face BF pe 22 tocmai pentru ca lumea să cumpere cât mai mult de la ei și să nu mai aibă nevoie de alții. Vrea să acapareze cât mai mult din cumpărători.
    Cine a pus ochii pe un produs îl va cumpăra de la eMag (dacă e disponibil, bineînțeles) pentru că nu o să aștepte încă o săptămână și poate nu îl prinde la alții.
    Traficul care se va redistribui între restul magazinelor va fi mai scăzut decât în restul anilor.
    Dar da. Ce face eMag e bine. Pentru ei. Atât.

    00
  3. @Leo, care Fan Curier? La comenzile care le-am facut eu la eMag a venit DPD-ul..

    00
  4. emag is awesome!
    Pacat insa ca Fan Courier le strica imaginea, cu organizarea lor varza.
    Cei de la Ploiesti (bine, Blejoi) mi-au „busit” 2 din 2 livrari de produse (zic ei) voluminoase.

    00
  5. si evomag au tot pe 22 BF (sursa: 2parale)

    00
  6. O sa sară americanii care nu au răbdare până pe 29 pe emag.ro.

    00
  7. expertii in inovatie in romania ar trebui sa vina sa vada aici vestul salbatic, in care oamenii sunt disperati si schimba tot. ce atatea reguli de respectat. regulile sunt pentru amatori!

    00
  8. Da, face sens ce spui tu, dar cred ca toti vor face anul asta pe 22. Cu alte cuvinte, se muta putin, pentru evitarea zilei nationale, cand nimeni nu livreaza nimic :)

    00
  9. 4. pentru ca or sa se mai anunte 4 BF pana saptamana viitoare, de la diversi.

    cat e discount, nu se supara nimeni

    00
  10. NOU
    #10

    Cine face o lista cu preturile de azi ca sa facem o comparatie cu lichidarile de stoc de Black Friday?

    00
  11. e bine ca emag da, e de kkt ca evomag si f64 tot da….. lol

    00
  12. Si uite asa noi balcanicii am facut rahatul praf… acum toate siteurile „fac reduceri zilnice” de bf la produse scumpite cu o saptamana inainte. Toti fura startul, toti scumpesc ca mai apoi sa te dea pe spate cu reduceri, altii au 3 produse ramase in stoc de anul trecut la 1000lei bucata, le pun cu 100lei si iti arata mare 90% reducere dar nu intereseaza pe nimeni ce vand ei!

    Va recomand tuturor sa tineti produsele dorite in „cosul de cumparaturi” daca sunteti prea comozi sa notati si sa verificati totalul de plata cu 2-3 zile inainte de marele BF. La garaj produsele alese de mine acum 10 zile, acum s-au scumpit cu 20-40lei fiecare.

    00
  13. pai ziua nationala e duminica, ce sa livreze duminica?:)

    00
  14. Scuza cu ziua nationala nu prea o inteleg, ca parca pica duminica nu? Adica oricum nu se lucra atunci, deci nu iesa nicio zi in plus sau in minus.

    00
  15. @Jordan – daca nu e cu suparare: ARE sens, nu FACE sens. Pana si Gogu’ traduce corect, literar si nu robotic.

    00
  16. … si pentru ca lumea cam termina banii pana la sfarsitul lunii, salariul se ia pe la jumatate.

    00
  17. si la anul ce facem, unii o sa faca pe 15, altii pe 22 si restul pe 29?

    00
  18. Toti vor face diverse anunturi, ba ca reduc si pe 22, ba ca reduc pe 29. Ideea e sa fim mai realisti un pic cu reducerile astea, pina la urma niciun magazin nu este ONG sa faca munca de binefacere :-)

    00
  19. offtopic
    oradeanul.com e cam la contre cu MalwareBites, că nu mă lasa să mă conectez la el.

    00
  20. Ar fi interesat de urmarit un BF eMAG exclusiv, pe 22, iar pe 29 eMag sa nu ”joace”. Se va vedea destul de bine cota de piata a eMag si mai ales cat de atractive sunt pentru clienti ofertele celorlalte magazine (pe 29).
    O sa cam moara de ciuda americanii, ca la romani sunt mai multe BF decat la ei. :)))

    00
  21. Si totusi este atat de gresit ca fac asta…

    00
  22. 4. dacă toate magazinele urmează emag cu bf22 acesta demonstrează că este cu adevărat lider de piață și poate mișca online-ul/offline-ul după cum vrea. plus o dovadă faptică că dețin puterea.

    00
  23. Ar fi amuzant sa se sesizeze vreun organ de alde consiliul concurentei pentru concurenta neloiala :))

    00
  24. Or s-anunte toti ca fac si ei BF tot pe 22, din diverse motive. Si pe 21 seara emag anunta ca nu mai face pe 22 :D

    Pe blogul lor zice si de o surpriza mare. Ce-o fi?

    00
  25. Și uite așa le-a dat peste nas eMAG-ul. Nasoale pentru unii. :))

    Website-uri acceptate pentru promovare
    eMAG va impune evitarea folosirii instrumentelor de promovare in cadrul website-urilor afiliate construite in jurul conceptului Black Friday, inclusiv cele care contin in denumirea domeniului termenul “blackfriday”.
    http://blog.profitshare.ro/comisioanele-acordate-de-emag-pentru-black-friday/

    00
  26. „Şi dacă o să fie mai ieftin la alţii pe 29?!” Pe 22 o să mă gândesc de două ori înainte de a cumpăra. Şi poate că nu doar eu.

    00
  27. Incredibil cata marlanie in tabara eMag!
    Comision unic 1% ?!? Restrictionarea siteurilor care contin termenul „blackfriday” ?!? Rata respingerii cat va fi, 90% ? Mutam data „sarbatorii” dupa bunul nostru plac ?
    Pe mine m-au pierdut de BF2012, client si afiliat. Nu pot decat sa le urez sa creasca mari si frumosi ca UltraPro!

    00
  28. Un alt avantaj ar fi ca voi primi comanda de la eMag in acelasi timp cu cea de la amazon uk.

    00
  29. Ce ma bucura treaba asta cu comisioanele ca prea se agita protv-ul cu blackfriday.stirileprotv și pe yoda la fel. Exagerau cu atâtea linkuri la fiecare articol.

    00
  30. @Gabi Miron – alea mari, gen AC sau frigider vin cu Fan-ul.

    00
  31. Abia aștept să-mi comand 30 de frigidere la adrese fictive :))

    00
  32. Ori e black friday ori e: „pe 22 noiembrie avem reduceri foarte mari”
    Hai să nu mai spunem că e negru când de fapt e gri!

    00
  33. asta clar e campanie ROM Autentic :)) Razbunarea va fi dulce :))) Ce mai conteaza cand e BF-ul. Oricum noi suntem la inceput cu BF-ul si in plus anul trecut inafara de emag nu prea imi amintesc sa fi fost un site in picioare pana la ora 12 cel putin…

    00
  34. Sau poate logica este ca 22 e in ajun de craciun si inca sunt bani in portofele pe cand 29 vine dupa marile cheltuieli cu porcul si tuica?

    00
  35. @Gabi Miron – eMAG are contract si cu Fan si cu DPD.
    evoMAG a aflat de la surse si s-au intors inainte de a anunta eMAG, daca a fost o miscare buna sau nu vor vedea dupa cateva zile cand trag linie. Din surse stiu ca se fac si alte miscari si mai sunt si alte magazine atat IT cat si fashion care schimba data pe 22. Pe scurt, o sa avem nu 2 BF-uri ci o saptamana de Black Friday. Pe 3-4 decembrie o sa afle toti daca s-a meritat nebunia sau nu.

    00
  36. Deci F64 si Evomag au fost fraieri, Emag sunt smecheri. Am inteles.

    00
  37. Sigur nu e acționar la Naspers și președintele Venezuelei?

    00
  38. Mai bine mutam ziua nationala a Romaniei si sarbatoarea de Mos Niculae, doar sa iasa bine Black Friday-ul :-)

    00
  39. Si cica in Romania e criza. Dar isi iau toti I7 ca e la moda, chiar daca joaca doar solitaire.

    00
  40. 3. sau la evomag încă de pe acum! :)

    00
  41. La anul Unii o sa faca pe in ultima vineri din noiembrie altii de Sfantul Nicolae :)) campanii ma refer de BF…ca reduceri nu prea face nimeni in Romania :((

    00
  42. Service unavailable, please try again in 10 seconds. ..evomag

    00
  43. @Reviewer: Sau au auzit si ei de procesoare I Core si vor un I5 sub 1500 de lei, eventual.
    In alta ordine de idei, nu stiu de ce am eu impresia ca o sa fie black friday in perioada 22-29 nov la toate magazinele :D

    00
  44. Cand toata actiunea este bazata pe traditia de 29, ultima vineri luna, trebuie sa fii tare cazut pe dunga sa vii sa o faci cu o saptamana mai devreme.

    Arata ca nu stii pe ce lume esti si nu intelegi conceptul de respectat o traditie, chiar daca tocmai ai furat-o anul trecut de la altii. Si ce daca a anuntat eMAG ca se face pe 22? Credeti cumva ca dealurile n-au fost deja facute de o luna de zile si ca ceilalti onlineri nu pot da drumul cu o saptamana mai devreme?

    Voi vedeti cumva Amazon facand Black Friday cu o saptamana inainte de Black Friday? NU, pentru ca Amazon este un magazin serios care nu are stocuri de 2 lei si hosting penal care pica la prima adiere de trafic suplimentar si sunt in stare sa isi asume o actiune facuta corect. Nu se grabesc penibil ca fata la maritat.

    00
  45. @Gaelex: so much hate…

    Lăsând vrăjeala la o parte, pentru Amazon „Black Friday” înseamna o sărbătoare națională. La noi nu există Thanksgiving, deci e o chestie pur comercială.

    Hostingul eMag e printre cele mai bune din țară, dacă nu cel mai bun. Care magazin local mai face față la traficul pe care-l are eMag? Majoritatea pică la 10% din traficul eMag.

  46. S-a dus naibii si EMAG-ul, au niste preturi de te doare mintea, cumpara lumea de la ei mai mult ptr ca au avantajul de areturna orice produs luat in 30 de zile..

    00
  47. Pacat ca emag mareste preturile in ultima vreme pentru a pregati „reducerile”…

    00
  48. Acri’s strugurii fratilor cand nu reusiti sa va luati ce aveati de gand. Apoi incepe sa dati cu noroi, dar sa stii ca pe cati plangaciosi sunt, de 2-3 ori mai multi se bucura de jucarelele ieftine ce au reusit sa le ia. Apoi mai sunt trollii care doar sa arunce cacat stiu.

    00
  49. Pe de-o parte, grosul banilor se va cheltui pe 22 (emag, altex, flanco, evomag&co), pe de alta parte, unii mai iau banii pe 25 ale lunii…oricum bancile sa traiasca! Era frumos daca conditionau comenzile de plata lor online :))

    00
  50. Iar o sa fie omor pe electronice.Bravos emag

    00
  51. Pe acelasi principiu, sa mutam Craciunul cu o saptamana mai repede ca si atunci se fac multe reduceri si cumparaturi! Doar in Ro se poate intampla asa ceva…

    00
  52. Imi pare rau sa zic dar astea nu sunt reduceri.In state se fac reduceri si de 80% pe cand la noi se fac reduceri de 15-25%.Pai asta gasesti in oferte in fiecare saptaman.Sincer nu am gasit nimic senzational ca si reducere.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube