Câți ani ține bateria unui iPad?

În weekend, mă sună o verișoară, mama unor nepoți cărora le-am făcut cadou un iPad generația 1.

– Băi Vali, știi iPad-ul ăla pe care ăștia micii îl folosesc aproape zilnic?
– Da.
– Nu mai ține bateria!
– Cum adică?
– Adică, nu mai ține 10 ore ca până acum, se oprește pe la 4-5.
– Păi, da, după 3 ani, i-o fi ajuns și lui.
– Cum adică?
– Bateriile au un ciclu de încărcări, nu le poți încărca la nesfârșit.
– Ah! Am înțeles. Și ce pot face?
– Cumpără-le unul nou, un iPad2 e 1.800 lei. Sau așteaptă ziua lor în februarie și le fac eu cadou unul.

Așadar, cumpărat în februarie 2011, folosit frecvent, bateria a ținut aproape 3 ani (în februarie ar face 3).

 

ipad3

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. E ok pentru ce avem acum în materie de baterii. Dar chiar sper să termine cu avansul în rezoluții și alte prostii neesențiale și să lucreze la baterii. Nu Apple ci ăia care fac treaba pentru ei, alde Samsung, de exemplu.

    00
  2. Generatia I, fara tweakuri bla bla…

    Printre altele „awww, he’s so sweeet”

    00
  3. Daca il folosesti acasa, nu inteleg de ce nu il folosesti conectat la priza. Sau la Ipad nu merge metoda asta? Stiu ca la Iphone 4 merge.

    00
  4. @Dorin: Poate că există deja baterii mult mai eficiente și deștepte, dar de ce le-ar implementa în producție? Apoi nu s-ar mai văita verișoara că nu mai ține bateria, deci nu ar mai fi nici intenția de a cumpăra un device de generație mai nouă. Toți producătorii se gândesc mai mult la ei decât la tine, nu tre să ai iluzia că ar fi invers.

    00
  5. eu am un ipad mini din martie si ii forjat zilnic cel putin 5-6 ore de catre prunci si apoi de catre parinti, cand ii nevoie.

    La inceput tinea mult, in jur la doua zile, acum dupa mai bine de 9 luni tine cam 12 ore (seara deja ii pe la 10-15% cu Wifi non-stop si jocuri 4-5 ore)

    Cand se termina, iau alta baterie ca-s ieftine , 15-20 lire :)

    00
  6. O notă pentru cei care, involuntar, compară bateria de la un iPad 1 cu cele din ziua de azi: s-au făcut o serie de îmbunătăţiri şi la baterii, nu doar la display sau la procesoare. În plus, aplicaţiile de azi pentru iPad sunt gândite pentru hardware mai nou şi mai performant decât ce era disponibil pe prima generaţie de tablete, iar eficienţa unui procesor este mai mică atunci când este încărcat 100%.

    00
  7. @vali petcu:daca are minim 7 ani nu vad de n-ar putea tine. Conteaza si cat de educat esti. Plus ca daca il tii in priza e mai greu de scapat pe jos.

    00
  8. Cred ca PlayActive nu intelege conceptul de tableta. In fine…
    @Dorin: nu mai fi asa hater, chiar trebuia sa aduci si Samsung in discutie? :)

    00
  9. O baterie noua de pe ebay nu merge?

    00
  10. Pot sa fiu si eu nepoata ta? :-P
    Ziua mea e pe 23 Decembrie…

    00
  11. Nu e vorba de cat de des a fost incarcata, ci de cum a fost incarcata. Trebuie lasata sa se consume cat mai mult, apoi incarcata cat mai mult, pentru ca au „memorie”.

    00
  12. 3 ani e decent. Nici prea-prea, nici foarte-foarte.
    Daca o orice device (indiferent ca-i Apple sau HTC) nu tine 3 ani bateria, inseamna ca bateria are probleme.

    00
  13. Sau daca ai avea o tableta de la un producator civilizat (nu stiu daca exista asa ceva) ai putea sa te duci la service-ul oficial si sa dai 100 de euro pe o baterie noua. Producatorul civilizat ar fi multumit ca face profit de 80 de euro la o baterie chinezeasca si ca te fidelizeaza, tu ai fi multumit ca ai mai folosi produsul inca 1-2 ani pana s-ar plictisi copiii, apoi vei putea sa le cumperi noul ipad 7.

    Acum pe bune, nu vi se pare o forma extrema de consumerism? Aruncam (parasim prin sertare) obiecte perfect functionale doar pentru ca producatorul s-a hotarat sa faca mai multi bani vanzandu-ne unele noi in loc sa le prelungeasca viata celor vechi si sa faca bani din servicii si soft, cum ar fi normal. Avem inca unii dintre noi laptopuri vechi de 10 ani perfect functionale, cu Windows XP inca suportat (cateva luni :), dar ne schimbam telefoanele la 2 ani sau mai des, cu unele din ce in ce mai mari care isi indeplinesc din ce in ce mai greu functia de baza.

    00
  14. Multumesc frumos! :-P

    00
  15. Dar de ce nu au putut face bateria la iPad sa poata fi schimbata? In loc sa cumperi iPad nou, cumparai o baterie pt el si te-ai rezolvat inca 3 ani. E enervant cand ni se tot baga pe gat faptul ca trebuie sa cumperi produs nou pentru ca pitong, inginerii de la Apple[sau orice alta companie de electronice] nu au fost in stare sa faca tableta in asa fel incat sa-i poti schimba usor bateria. Pentru ca na, e mai profitabil sa obligi omul sa dea 400 de dolari pe iPad nou din 3 in 3 ani in loc sa dea 25-50 max pe o baterie. :(

    00
  16. Sorine, vezi ca Apple chiar iti ofera astfel de servicii. Chiar daca produsul nu mai are garantie, ti-l pot repara cintra cost ;)

    00
  17. Din cate stiu la un iPad (cel putin generatia 2) bacteria este garantata sa tina jur de 600 incarcari complete. Avand in vedere ca baterie tine in jur de 10 ore, ai avea aproximativ 6000 Ore de operare. Adica la 5 ore/pe zi cam 1200 zile.. deci 3-3.5 ani.
    Dupa, baterie isi diminueaza viata de operare cu 20-30% / an.

    Presupun ca asa e si in cazul altor modele iPad….

    Deci a tinut destul acel iPad 1 :)

    00
  18. si se pare ca strategia verisoarei a functionat: nepoteii vor primi un nou iPad :)

    00
  19. ipad 2 de 2 ani si ceva inca tine 9h si ceva la iutub si jocuri, il foloseste doar fi-mea de 1 an si ceva.
    Eu zic ca e minunat pentru un divais care are o varsta si daca nu ma insel 3 generatii in spate (ipad 3, ipad 4, ipad air) deja…
    Pretul ala de la emag e oribil de mare, eu am dat acum 2 ani si ceva pe asta al meu 1200 folosit de o luna si ceva… second evident dar cu garantie, si aproape nou…

    00
  20. Bluehand comparativ cu ce ti se pare ca e mare pretul? cu tabletele romanesti la care tin 2 ore bateria?
    Tudor nu te obliga, au un brand si il fac cum doresc ei, inginerul vine cu propuneri si viitoare proiecte, cei de la marketing aleg ce si cum se comercializeaza in functie de cerintele pietei, pulimea nu poate sta fara net, accesibilitate, viteza, mobilitate, asta conteaza, targetul lor nu sunt oamenii saraci.

    00
  21. The Light Bulb Conspiracy, in actiune. Auzi tu, iPad… Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul.

    00
  22. Bateria se schimba contra sumei de $100, oficial de catre Apple (in US). In RO, iStyle stiu ca face asta, nu stiu pretul.

    00
  23. La iPad mini bateria a crapat dupa 2 luni. E o gluma Apple sau ce? Dai 1499 lei ca sa tina doar 2 luni?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.