România pitorească: nu a mai plătit întreținerea din 1999

Datorii la întreţinere de 32.000 de lei. Atât a adunat o braşoveancă în cei 14 ani de când nu şi-a achitat restanţele la întreţinere. În acest timp, toţi locatarii din cele 520 de apartamente ale asociaţiei au de suferit. Femeia este fost ofiţer MApN şi nu şi-a achitat întreţinerea din 1999. Asociaţia de proprietari a avut nenumărate procese cu această locatară, majoritatea lor câştigate, dar toate s-au lovit de un singur obstacol şi anume, în mod conştient, locatara nu şi-a intabulat apartamentul la Oficiul de Cadastru. (sursa)

Nu e superb? Nu ți-ai intabulat apartamentul? Ah, nu se poate face nimic, nu se poate aplica nici o lege, asta e, universul se oprește la Cadastru!

 

bloc-apartamente

foto via shutterstock

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. super tare. la mine pe scara sunt unii care cu tot cu penalizari au 60000 de lei. administratia nu-i poate executa pt ca nu e dezbatuta mostenirea pt apartamnetul lasat de parinti si sunt 4 frati din care 2 nu sunt in tara de mai bine de 10 ani. deci life……….

  2. Bullshit. Nu cred ca in 14 ani n-au intrebat niciun avocat, ca sigur le spunea ca se poate face intabularea prin instanta, chit ca nu vrea impricinata. Costa, dar se poate. Sau daca nu au intrebat, atunci isi merita soarta.

    00
  3. Picard e obsolete. „to boldly go where no man has gone before” capătă un nou sens pentru universul imediat.

    00
  4. oamenii ar trebui sa astepte mai putin de la justitie si sa incerce sa-si mai rezolve si singuri conflictele; in cazul de fata 500 de vecini ar putea lejer sa-i faca aleia zile negre negre si s-o zboare de acolo.

    00
  5. E interesant de analizat din mai multe unghiuri si chiar legat de postul cu „spiritul civic”.

    1. Am facut zeci de cadastre si intabulari fara ca proprietarul sa fie prezent ori sa-mi dea procura. E adevarat ca din 2007-2008 cartea funciara si cadastrul au inceput sa ceara semnatura proprietarului sau procura. Este adevarat, la apartament e diferit, pentru ca trebuie sa-l masori. Dar, stai, multi cadastristi au facut cadastre dupa schita de la ICRAL (e adevarat, inainte de 2006).

    2. In asociatie sunt 520 de apartamente, asta inseamna cam 0,5 RON pe luna de fiecare ca sa-i plateasca partea ei, in loc sa stea fara apa calda sau caldura cu lunile. Insa cu siguranta au fost mai multi si presiunea a fost alta.

    3. Românul are o rezilienta incredibila. De aia a si stat atat de multi ani in comunism si sub jugul otoman. Sunt convins ca multi dintre cei 520 s-au descurcat: s-au dus pe la rude sa se imbaieze, au dormit cu doua randuri de plapumi etc. Nu, nimeni nu s-a gandit sa-i rupa fata mizerabilei. Ei sunt oameni, nu animale, right? Da, dar când te musca un câine, ce faci, te aperi? Când cineva, in mod constient, atenteaza la minimul de decenta si confort pe care orice om il merita (mai ales platind pentru el), tu ce faci, invoci legea?

    4. Din punctul meu de vedere, cei 520 isi merita soarta… când legea nu rezolva probleme, trebuie sa-ti iei viata in mâini, nu sa te duci la soacra-ta sa te speli.

    Imi faci viata un cosmar CU BUNA STIINTA SI SFIDANDU-MA? Iti voi plati cu aceeasi moneda (mai ales dupa ce am epuizat toate caile legale).

    00
  6. este fost ofiţer MApN deci cred ca stie ce face :))

    pe o alta nota, cum plm e posibil ca in secolul 21 anul 2013 sa nu se poata separa individul de grup iar grupul sa o ia in grup pentru ca unul din componenti e retard, ce plm e asa greu de inteles?

    @sushimade – mentalitatea de crab e mare la noi in ro

    00
  7. Stiu cum e… am o decizie executorie de a vinde 2 terenuri pe care se afla 2 case. Dar pentru ca nu au numar cadastral sau ceva de genul, nu pot sa le pun terenurile in vanzare. sa va mai zic ca acele case nici nu au acte? Daca are cineva o idee cum sa rezolv cu cei de la Giurgiu…sa imi zica, ca eu unul nu ma pot lupta cu atatia prosti.

    00
  8. Asa e astia care a fost la MApN. Nu sunt ei sindicalistii lu’ Dogaru? Astia sunt antiRomania, frate… si cica ne apara.

    00
  9. Legile romanesti. Din pacate. Stiu un unu’ care are un bar cu 3 amenzi pentru functionare fara autorizatie dar nimeni nu il poate inchide. Functioneaza bine-mersi in continuare fara probleme.

    00
  10. pentru unii bataia e sfanta

    00
  11. @sushimade: Raspund la comentariu tot pe puncte:
    2. De ce sa plateasca nevinovatii pentru o nebuna criminala? In articol scrie ca dupa ce aia n-a platit, s-au mai gasit inca unii in bloc care sa refuze sa plateasca. Nu e corect sa-i pedepseasca pe toti din cauza ei, indiferent daca platesc ei pentru ea sau sufera toti.

    3. Ma tenteaza si pe mine sa dau vina pe romani ca „au stat sub comunism”, dar n-au avut de ales. Celelalte tari comuniste au avut niste tentative de revolutii (Polonia si Ungaria in 1956) care au fost infrante repede de rusi. Nici o tara europeana comunista n-a scapat pana n-a cazut URSS-ul.

    4. OK, cum ii faci femeii aleia viata un cosmar? Nu pare sa-i pese de nimic, i-au taiat deja lumina, curentul si apa, iar pe vecini ii da ea in judecata daca o deranjeaza (articolul zice asta).

    00
  12. @sushimade:
    A plăti pentru altcineva (chiar și 0,5 ron/lună) e o idee super-proastă (mai cu seamă în Ro): în scurt timp va trebui să plătești 1,x ron/lună și foarte curînd apoi mulți ron/lună. Pentru că românul nu-i prost, nu-i așa? Se „adaptează” rapid la ceva ce merge moaca.
    Nici instigările la a-ți face singur dreptate nu sunt corecte (deși am ajuns și eu la capătul răbdarilor de multe ori).
    Eu cred că i-aș bate la ușă de fiecare dată cînd am nevoie de apă caldă.
    Cioc-cioc:
    „Da, ce poftiți?”
    „Păi aș pofti să fac un duș…”
    (ușă trîntită în nas)
    Cioc-cioc:
    „Ce poftiți?”
    „Aș vrea să spăl niște vase…”
    (ușă trîntită în nas)
    Aș trece pentru o săptămînă-două pe farfurii și veselă de unică folosință pe care, odată folosite, le-aș abandona în fața ușii respectivei.
    Dacă se mai aliază vreo 3-4 vecini (din 500?), cred că s-ar rezolva.

    00
  13. Fost ofiter MAPN? Ia ghici ce pensie mica are…?!

    00
  14. Nimic nu ne mai surprinde! Legi de kkt, oameni de kkt, politicieni de kkt. Bine măcar că o avem pe Nuți!

    00
  15. Ăia de zic că era intabularea uşoară n-au fost niciodată la cadastru Braşov. Vişinescu e parfum de ghiocei.

  16. Daca e pensionar se poate institui poprire pe pensie. Daca nu a platit de 14 ani e cam nasol pentru ca datoriile se prescriu in 3 ani.
    Legea considera ca daca nu ai facut nimic ca sa-ti recuperezi datooria in 3 ani se cheama ca nu vrei . Si cam asa e.
    Deci administratorul de bloc care e probabil tot pensionar MApN orin nu vrea ori nu are c…e.

    00
  17. @Andrei H: În Polonia şi Ungaria comunismul a fost mult diferit de cel de la noi, tocmai din cauză că s-au răsculat, n-au stat să înghită. A fost şi la ei comunism, dar mai relaxat şi cu mult mai puţine lipsuri pentru locuitori. Existau inclusiv forme de întreprinzători privaţi, ceea ce a asigurat supravieţuirea spiritului întreprinzător şi a avut de spus un cuvând decisiv în evoluţia ţării după căderea comunismului.

    Faptul că răscoala din 1956 a fost înfrântă de ruşi se datorează şi lasităţii celorlalte ţări din zonă. Dacă se răsculau mai multe, ruşii n-ar mai fi putut face mare lucru.

    Încă ceva: şi la ei după căderea comunismului a venit la putere un neocomunist cu faţă umană. Doar că la ei n-a făcut mulţi purici, dacă-mi amintesc bine nici nu şi-a terminat primul mandat. În schimb românii l-au reales 3 (trei) mandate în mod direct + încă două prin interpuşi.

    Pe scurt, afirmaţia că „n-au avut de ales” este falsă. Erau vremuri de căcat, dar unii au sughiţit măcar, noi am înghiţit cu poftă. Prostia istorică cu capul plecat şi sabia, demnitate şi alte asemenea fiind doar nişte cuvinte în DEX.

    00
  18. Se poate rezolva foarte simplu si elegant cu facut asociatii de proprietari pe fiecare scara, ca sa fie defalcate cheltuielile. Iar pentru tanti, sa o lase pe afara din asociatia de pe scara ei, sa se certe cei cu apa calda si caldura direct cu ea in timp ce restul oamenilor sunt la zi.

    00
  19. Pe dracu nu se poate face nimic, intabularea se putea face prin instanta, iar de la 15 februarie 2013 odata cu noul cod de procedura civila intabularea o poate face executorul judecatoresc, asa ca nu este dracu asa de negru, doar conducerea asociatiei e de kkt si nu ii intereseaza rezolvarea situatiei.

    00
  20. dezastru daca nu a mai platit!

    00
  21. asta pentru ca noi traim tot in comunism, unde totul e la comun. de ce sa fiu eu nevoit sa platesc asociatiei si asociatia sa dea banii la radet? nu e mai simplu sa am contract cu radet si sa le dau banii direct? nuuuuu, pentru ca asa e in tenis! adica nu exista nicio explicatie logica pentru care curentul se poate plati separat si caldura sau apa calda sau apa rece se plateste la comun!!!! comunismul va muri odata cu radetul, adica niciodata!

    00
  22. Lucrul amestecat miroase a ca…t. Legislatia Asociatiilor de Proprietari e ineficienta, incompleta, aberanta si gandita atat de idiot incat permite abuzuri de toate partile.
    La bloc n-ai nici un fel de control asupra proprietatii tale. Oricand poti fi victima deciziilor altora: vecini rauplatnici, administratori furaciosi, presedinti dementi etc.

    00
  23. „sa va mai zic ca acele case nici nu au acte? Daca are cineva o idee cum sa rezolv cu cei de la Giurgiu…sa imi zica”

    Da-le foc. Daca nu exista in acte nu patesti nimic.

    Referitor la problema cu nesimtita. Nu cred ca nu o pot separa fortat. Cit dureaza ca vecinii de sub si deasupra sa taie coloana la ei in apartament si sa puna o teava noua, lasind femeia fara apa?

    00
  24. Va urma puterea exemplului.

    00
  25. astea sunt legile in Romania. Sincer vreau o constitutie extrem de simpla si niste legi usor schimbabile. Si multa putere autoritatilor locale.

    00
  26. Astea sunt pretentii occidentale… Sigur ca lumea se sfarseste la cadastru, legea e lege iar cine interpreteaza sau vrea sa modifice ceva trebuie biciuit crunt. Sunt atatea proiecte de lege care n-au trecut. Amin!

    00
  27. La mine pe scara a ajuns unul la 220 mil, deci curand o sa apra la ziar :), e tigan bineinteles.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.