CEO privat la firmă de stat – CFR

Sorin Mândruţescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR SA , şi-a dat demisia ieri, invocând motive personale. Nu e nimic nou, managerii obișnuiți cu performanța și cu un mediu de lucru greu și concurențial nu pot rezista prea mult în condiții de clientelă politică și alte manele.

Două articole pe această temă în RL și în ZF.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

  1. Vezi Tarom. Aceeasi situatie. Desi angajatii vor managerul privat, CA are alta agenda, desi numai in august a fost o crestere de 6% in numarul de pasageri transportati.

    00
  2. NOU
    #2

    Nu ma intelege gresit dar ar trebui sa te informezi si cam cat de eficient a fost respectivul domn la Oracle Romania. Si cam cat de mare e foamea in Oracle RO acum (mai ales pe partea de implementare).

    00
  3. @Florin Samareanu : Material care sa sustina spusele tale ai ? As fi curios sa vad ceva impartial, ca povesti ale angajatilor Oracle am auzit cateva.

    00
  4. Şi reciproca este valabilă: un manager obişnuit cu învârteala şi manelele n-are nicio şansă odată scos din lumea lui. :)

    00
  5. @zoso: ti s-a stricat radarul la securisti sau faci pe ingenuul? Mandrutescu numai model de manager de succes nu e

    00
  6. esti naiv, tu iti inchipui ca vreo mutinationala (firma privata) rezista pe piata fara sprijin de unde trebuie? (ca sa nu spun mai multe)

    00
  7. În România nu m-ar mira ca într-o zi să apară propunerea ca peste o anumită mărime a cifrei de afaceri să se pună un CEO de stat (deci numit politic) sub pretextul eliminării unor presupuse evaziuni fiscale. Ştiu cât de absurd sună, dar la fel ar fi sunat cu un an în urmă şi multe dintre măsurile luate în prezent de „cel mai cinstit guvern din istoria romaniei”. Vedeţi numai prostiile lui dragnea din luna asta. Şi încă nici nu s-a terminat luna…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.