Revine creditul de consum!

Vești bune, fraților! Băncile au început să dea credite tinerilor de viitor, pentru lucruri de maximă necesitate:

bighi

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. Eu le astept pe alea cu buletinul.

    00
  2. amuzant tipul. oare ce mănâncă dacă a dat toți banii pe rate?

    00
  3. Sa-i zica cineva ca se iau credite doar pentru investitii ci nu pentru consum ? Neaaah!
    Baiatu’ vezi ca 5S e pa’ teavaaa.

    00
  4. Cred că-i doar caterincă. Ăla face mișto. :D Ar fi prea copac omul..

    00
  5. asta e popendulatia pe care trebuie s-o avem, taaaaaaare usor de condus. multi, dar prosti.

    00
  6. De pe ce forum este?

    00
  7. Daca n-ar fi inscris din 2007 as fi zis ca trolleaza la mare arta. Chiar si asa, poate e un troll care pune suflet sa fie cat mai credibil…

    00
  8. e trist ca e nevoie de credit pentru un telefon.
    dar si mai trista e gandirea lor limitata.
    se mai practica si creditul pentru bolid. portretul robot al imprumutatului: de regula single, fara perspective, nu e proprietar, de-abia are bani de chirie…

    00
  9. are o hexprimare de sa moara masa

    00
  10. eu refuz ca se face credit pentru asa ceva.
    eu nu am facut rata la nimic pana acum. si sunt mandru, am avut cam tot ce am vrut fara sa exagerez (nu am facut rata pentru vertu)…puteam sa fac o rata pentru playstation sau mai stiu eu ce…dar nu am nevoie de asa ceva.

    Consider persoanele care au facut rata pentru iphone/s4/telefon scump pe cartele complet tampiti si fara prieteni!
    Nu inteleg cum mama masii te avantajeaza un telefon scump cand tu nu ai bani sa treci strada? Mai cunosc eu persoane care au facut imprumuturi pentru televizoare de 80 de milioane doar ca sa se dea mari :|

    00
  11. Talonul lu’ mamaia o merge ?

    00
  12. fuck, era sa uit.

    Sent from my nokia 3310 using dejtu’

    00
  13. Parca criza cica a educat popendulatia, nu prea se vede.

    00
  14. @C cum ar fi daca ti-as spune ca nu? credite se fac si pentru consum atat timp cat rata nu te afecteaza

    00
  15. Mircea, e trist ca multi romani (in special pe online) considera ca esti sarantoc daca nu dai mia de euro pe iPhone sau ce dracu’ mai apare. Cand se posteaza articole si comentarii la misto despre cei care incearca sa fie ceva mai responsabili cu banii. Cand se anunta un nou telefon si se spune ‘sa aiba si saracii iPhone’.

    Cam asta este atitudinea in multe cercuri de discutii si gagiul nu face altceva decat sa mearga cu turma. Asa cum s-au facut credite in draci pentru plasme (ca zice vecinu’ ca esti rupt in c.. daca nu ai televizor cat juma’ de sufragerie) sau masini pentru care sa nu-ti permiti nici intretinerea, asa se fac credite pentru laptop-uri (chiar si de catre cei care nu le folosesc pentru a ‘produce’) si telefoane scumpe. Sa nu mai zic de abonamentele de date, ca pici de pe scaun, cand auzi ce costuri au unii pentru a da un checkin de prin oras, in conditiile in care un abonament de net normal costa extrem de putin.

    Nu e problema doar la noi, dar exista atitudinea asta si nu multi sunt in stare sa aiba ca prioritare propria bunastare si siguranta financiara, trecand peste toate mistourile mai mult sau mai putin voalate ce li se servesc de catre aia ‘cool’.

  16. Nu ma gandeam ca o sa ajung subiect pe blog la zoso, totusi ma bucur ca am adus aminte unora de creditele cu buletinu’ de acum cativa ani..
    Nu s-au postat si comenturile de la care a plecat ironia de mai sus la adresa creditului. Chiar m-a facut sa zambesc cand m-a anuntat cineva ca am devenit subiect pe blog.
    Telefonul a fost achitat cash, fara prea mari eforturi si nu cu Card avantaj cum isi iau altii sosete sau adidasi si le platesc in cateva luni.

    00
  17. aham…. si marmota…..

    00
  18. @dojo: era o vreme cand banca, in loc sa-ti dea bani cu nemiluita, te consilia financiar. avea grija cui si de ce ii dadea bani. si ii invata pe oameni cum sa isi planifice cheltuielile astfel incat sa nu intre in incapacitate de plata. nu cred ca noi am trait astfel de vremuri…

    00
  19. @rzvwien daca tu crezi ca tot ce zboara se mananca…

    00
  20. Hai sa dam credite tinerilor si sa ii ajutam sa isi ingroape tot banii din urmatorii ani in banci…

    00
  21. am avut ocazia sa cunosc pe cineva care nici nu a terminat ratele la un model de telefon ca nesimtitii aia de la firma producatoare l-au scos pe urmatorul. Si da ati ghicit. A mai facut o rata pe numele maica-si.Mi-e frica de zilele cand vor scoate poate alt model si va avea 3 rate. Ma rog la Dumnezeu sa termine cu ratele la primul sau sa castige la loto.
    Ce sa zic sunt de acord cu ratele la un device care poate te ajuta la job(de ex: iti iei laptop mai performant care te ajuta sa castigi mai multi bani) dar daca faci rate ca sa-ti iei ultimul model de jucarie ca sa fi cel mai tare din parcare atunci meriti sa scoata astia un model mai nou la o saptamana dupa ce l-ai luat pe ala :)

    00
  22. @dabija ( esti cumva fata si ai stat in camin la utcb? cunosc pe cineva cu acelasi nume si din motiv asta intreb).

    In alta ordine de idei cu singura rata cu care sunt de acord ar fi cea pentru apartament/casa dar, doar in anumite conditii.
    Legat de rata pentru un laptop care il folosesti la munca e cu dus intors, adica tu aduci laptop de acasa il folosesti la munca etc, se strica iti iei altul nu? Mie mi-a zis sefu ca daca vreau sa il schimb jumate din laptop este suportat de el, intradevar o sa fie luat pe firma laptopul, dar mi se pare normal atat timp cat foloseste un bun al tau pentru munca.

    00
  23. Ala a scris la misto dar se pare ca lumea nu se prinde asa usor.

    00
  24. Știi ce e culmea? Eu am HTC OneX de doi ani aproape și nu am avut nici o folie, și am zero zgîrieturi. But then again, dacă mi-aș cumpăra un telefon nou nu aș muri de foame nici măcar o zi.

    Pe de altă parte, mi-e milă de omul ăsta pe care l-ai găsit tu aici. Mi-e milă pentru că omul e prins între tentația de a folosi ‘ultimele chestii’ și incapacitatea de a-și vedea propriile limitări. E un caz interesant omul. Dă în tragic, dar e interesant.

    00
  25. Exista credit doar cu buletinul, dar numai pentru sume foarte mici :)) gen 200 de lei maxim…

    00
  26. Toate ca toate, am terminat creditul de atunci pana acum. Ma gandesc sa fac altul.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.