Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. daca nu ne putem pune cu natura, olandezii ar fi trebuit sa fie morti toti, demult.

  2. a, si nu s-a dat cod rosu pentru ca zona era prea mica, conform sefei de la INMH

  3. Daca avea credit pe telefon ii suna pe primari, sefa de la INMH! Sunt curios de ce nu mai ciripesc avertismente pe contul de twitter . Pun pariu ca toti primarii au sau ar putea sa-si faca cont si sa-i urmareasca.

    00
  4. Pai fa, bah arhi, si tu un calcul, au murit decat 8 oameni sau asa. Romania are 22 de milioane de oameni, plus multi care vor sa emigreze la noi in gradina Carpatilor. Iti dai seama ca 8 oameni nu e o pierdere suficient de mare ca sa te joci cu chestii grave precum codul rosu, mult mai multi oameni sunt omorati de violatori, talhari, betivi, accidente auto, de ce va legati acum de inundatii, ati terminat toate problemele din tara asta???!

    00
  5. astept primul idiot care sa imi atraga atentia sa scriu cu „doar” in loc de „decat” :>

    00
  6. exagerati serios. digurile alea au fost ridicate pentru ca se stia ca vine dunarea cu debit mare. nu va imaginati ca digurile s-au ridicat de la ora 12 la 1 noaptea.
    sa nu credeti ca digurile au ramas acolo, acum sunt date jos

    00
  7. asa e la noi… cred ca-i mai ieftin asa. banii vin de la stat, nu de la bugetele locale.

    00
  8. Sa-i iai pe toti din Guvern/Parlament si sa-i pui asa. :D
    http://urod.ru/

    00
  9. să ne punem cu pla pă ministreasa aia… că n-are cum să oprească potoapele.
    Hai Lucico… nu te opune… e natura, ce dreaq’…

    00
  10. Sugeti pendula.
    Plantati inpoi padurile pe care le-ati taiat.
    (Si) De acolo pornesc inundatiile.

    00
  11. velu, la tulcea, pe dunare?

  12. Arhi, omu’ cu padurile are dreptate desi n-am inteles ce este cu prima propozitie. A vrut sa vada daca ii apare comentariul, asa isi face el curaj inainte de orice fraza, poate asa ii zice si neveste-sii : ‘Sugi pendula, ce facem in weekendul asta ?’ :)) Da’ cu padurile are dreptate fiindca Dunarea nu izvoraste de la Tulcea, si, in orice caz, de-acolo de unde vine nu-i chiar asa de mare. Acolo e mai mititica , pe drum, datorita (și) despaduririlor , variatiile de nivel sunt mai bruste datorita viiturilor si cresterilor bruste ale nivelurilor afluentilor cauzate (și) de cele despaduriri… Etc.

    00
  13. S-o suga cu gratie, pentru ca doamna Lucia are in subordine ministerul mediului, apelor si padurilor, etc. Daca ea nu e in stare sa faca legatura intre inundatii si lipsa padurilor atunci s-o mai suga (pendula) inca o data.
    Acum cativa ani viitura a venit tot la Galati de la munte, unde aia din Neamt si-au drujbalit toate padurile. Pe aia de la munte ii doare-n pendula de viitura, asta in cazul in care nu se formeaza zagazuri pe cursul paraielor chiar din bustenii pe care i-au taiat (karma is a bitch).
    Dar aia de la campie sigur o iau iau barba, ca la ei se aduna viitura.
    Padurea are rolul de a absorbi foarte multa apa, ca un burete, si regularizeaza fluxul ei. Daca ploua la munte sau deal pe versanti care nu sunt impaduriti, in mod sigur vor aparea viituri mai mari sau mai mici, pentru ca apare un simplu fenomen de „palnie”.
    Daca ar re-planta padurile taiate sau macar cateva liziere in jurul localitatilor sau pe cursul apelor sau in spatele digurilor pentru stabilizarea terenului, nici macar aia de la Tulcea nu ar tusi.
    Chiar dimpotriva, ar respira mai usurati, si la propriu si la figuat.

    00
  14. Femeia, pe fond, are dreptate. Pînă una, alta, nu e treaba ei să ridice diguri, ci a primăriei, prefecturii şi a consiliului judeţean. Dacă ăia nu bagă bani, ea ce poa’ să facă? Să le zică subalternilor să închidă robinetul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.