Proteste: nivelul următor

OK, s-au strâns câteva zeci de mii de oameni și protestează. În situația actuala, politicienii nu au de făcut decât să aștepte să se uzeze și să moară de la sine totul. și asta se vede din poze, sunt din ce în ce mai puțini.

De aceea e nevoie de nivelul următor. Blocat Palatul Victoria. Blocat ieșirile Palatelor Cotroceni și Parlamentului. Deranjat politicienii. Că acum nu fac decât să deranjeze niște oameni care n-au nici o putere de decizie. Blocând trei săptămâni sau trei zile aparatul de stat vor grăbi rezolvarea problemei.

Elementar. Te duci cu problema la oamenii care au decizia (vedeți articolul de azi dimineață cu MADD), nu ieși în Piața Libertății și ocupi un bulevard ca să…nimic.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Mai rămâne să pui şi un banner: ” Salvaţi Roşia Montană ! „

    00
  2. Romanul nu a fost niciodata vestit pentru protectia mediului inconjurator. S-a cam furat si vindut tot ce s-a putut in tara, au mai ramas doar resursele, iar bastanii din spatele lui Ponta si Antonescu au buzunarele goale.
    Din pacate miroase o noua teapa gen Bechtel: si futut si cu banii luati. Se vor imbogati altii, iar noi nu vom vedea nimic de pe urma aurului. Aici e buba, nu la protectia mediului.

    00
  3. nu-i chiar asa…. maine s-ar putea sa iasa nebunie… se suprapune cu protestul impotriva cainilor maidanezi plus ca galeriile de fotbal au anuntat ca se alatura protestelor. parerea mea ca next level s-ar putea sa fie greek level :))

    00
  4. Nici daca blochezi accesul in Parlament nu rezolvi nimic(vezi bulgaria). Cheama scutierii si imediat te alunga. Metodele astea deja sunt fail, se vede peste tot.
    Sistemul trebuie lovit acolo unde e mai slab. E un sistem falit economic(moral e de mult) ce se taraste de pe o luna pe alta efectiv.
    Eu ca solutie nu vad decat o GREVA FISCALA GENERALA. De la data X nu mai platim impozite. Sa vezi atunci pensionari si bugetari iesiti in strada fara pensii si salarii, sa vezi atunci scutieri neplatiti de luni de zile. Atunci se merge in fata Parlamentului, cu foamea in mate si nu acum.

    00
  5. De maine ma ocup de asta :-) Esti bun din fotoliu de la tine, mai vrem sfaturi bune :P

    00
  6. Să vezi ce va fi azi. Chin pentru jandarmerie. 50 000 de oameni la stadion şi alţi 3000-5000 la proteste. După ce se termină meciul poate rămân toţi uniţi pe străzi şi chiar începe revoluţia.

    00
  7. Prietene, nu sunt din ce in ce mai putini, falsa perceptie… Luni si marti au iesit foarte multi in strada, comparabil cu ce s-a intamplat duminica. Stai sa vezi ce o sa se intample de maine seara incolo. Miscarea abia acum incepe sa se organizeze si din cate am vazut, o fac bine.

    00
  8. Da eu nu inteleg cu Rosia Montana asta… M-as duce sa protestez de ce nu exploatam noi zona, romanii sa creeze locuri de munca pt romani. Si cum romanu e inventiv, o gasi el o solutie mai user friendly pt mediu.

    00
    • @radu: aurul nu e un filon, să sapi in el, de aia se folosește cianura. cu cianură, procesul costă câteva miliarde bune, pe care guvernul nu ii are.

  9. Da, ar fi misto sa dea hipsterii niste ture cu bicicletele pe la poarta Cotroceniului
    In 5 minute si-ar aduna spitele de vis-a-vis, din curtea SPP

    00
  10. @ciocanul Nu stiu daca sunt eu in urma, dar impozitele ti se iau direct din salariu, nu prea ai cum sa decizi sa nu platesti. Iar daca nu esti salariat, dupa tz luni de neplata, ti se blocheaza conturile.

    Cat despre proteste, si la mai mare. Poate iesim si noi din letargie.

    00
  11. Daca s-ar alatura galeriile de fotbal protestului, probabil va arata mai ‘telectual si vor trata si televiziunile subiectul. Numa’ zic.

    00
  12. ai cititori care te asculta, 11 din ei se pare ca au primit o plimbare moca

    https://www.gandul.info/stiri/unsprezece-persoane-audiate-la-sectia-17-dupa-ce-au-blocat-una-dintre-intrarile-in-parlament-11297383

    „Unsprezece persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană au fost ridicate vineri şi duse la audieri la Secţia 17 Poliţie, după ce au blocat una dintre intrările în Palatul Parlamentului, potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei.

    Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii Secţiei 17 şi jandarmii au intervenit după ce un grup format din 14 persoane a blocat intrarea dinspre Izvor a Palatului Parlamentului. Mai mult, două dintre acestea au încercat să se lege cu lanţuri de barieră.

    00
  13. da ok, vad ca din tastatura esti si tu protestatar, dar pe tine nu te-am vazut la nici un protest. Sau poate te ocupi cu organizarea de proteste in Brasov ? Sau poate nu.

    00
  14. Zoso pt asemenea protest ar trebui sa iasa 1 milion de oameni in strada.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.