Două întrebări pentru fanii USL

Pentru că, după cum știți, vă aflați pe un blog bass-ist, voiam să vă întreb pe voi, cei de altă orientare politică două chestii:

1. Nu vă simțiți un pic trădați că alianța USL numește penali și incompetenți și Guvern?

2. Admițând, de dragul evitării discuției fără argumente, că Băsescu controlează Justiția, procurorii și prostata, ce scuză are guvernarea USL pentru lipsa de succese notabile în a ridica nivelul de trai al românilor (fie doar și pentru cei 7 milioane care i-au votat)? Cum e corelată Justiția de economie, reformă, birocrație și agricultură?

fun-grandma

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Ca si raspuns tipic : „esti basist, deci n-ai dreptate automat, antena 1 zice asa, antonescu zice asa, ponta glumeste si el ca e asa, deci asa e !!” „Esti brainwashed fiindca tu crezi orbeste in basescu!! Noi (fanii USL) ne luam informatia de la TV, unde mereu se zice adevarul”

    00
  2. Basescu controleaza justitia etc. dosarele cu flota bla bla. OK, de ce nu sunt terminate autostrazile?

    00
  3. Pai de ce-i intrebi ceva pe sustinatorii USL pe un blog stiut ca basist?!
    Ei nu e aici. Daca e sa-ti raspund eu, care nu sunt fan USL si nici fan Basescu nu mai sunt de ceva vreme, gradul de competenta este similar cu al guvernelor Boc, cu posibilul amendament ca Boc era mai onest si mediatic mai digerabil decat Ponta.

    00
  4. Da, cum sa zic… propaganda si spalatul creierului se poate face din ambele tabere, e usor sa zici „USL-ul este plin de penali” cand PDL-ul este plin de penali dovediti, pornind de la seful tuturor

    Daca stau drept si judec stramb, perioada cea mai neagra (fie ea influentata de criza mondiala) a fost intre 2009-2012, cand prim-ministru a fost Basescu, iar intr-un an de guvernare este greu sa simti cresterea fix in portofel

    Singura masura palpabila (cel putin pentru mine), care imi lasa bani in plus in buzunare in fiecare luna este plata TVA-ului la incasare… deci, bravo Ponta

    00
  5. ce bine ar fi fost sa fie numai 7,4 milioane de prosti in Romania …

    00
  6. 1. Sunt sigur ca nu prea vei avea multe raspunsuri inteligente si bine argumentate.
    2. Una din replicile faimoase este ” Ponta repara greselile guvernarii PDL” ( desi oricate „greseli” au facut pdl se pare ca in ultimul timp sunt o groaza de proiecte care au fost incepute de PDL si sunt finalizate de USL – oare de ce sunt ele finalizate daca au fost asa de proaste ).
    3. Nu suntem o natie care poate folosi logica spre binele nostru.

    00
  7. Socialismul nu imbunatateste nivelul de trai. Ne face pe toti egali. Bine, unii sunt mai egali decat altii, ca doar n-o sa avem toti bone filipineze si concedii in Florida. Socialismul ne face pe toti la fel. La fel de saraci.

    00
  8. NOU
    #8

    ce-ai cu arhi? parca erati prieteni…

    00
  9. Nu pot decat sa ma bucur zilele astea…ma bucur ca nu am fost printre cei 7 milioane de idioti anul trecut asta insemnand ca inca mai pot gandi cu propriul meu creier

    00
  10. probabil aceeasi jena pe care o are un bass-ist cand afla ca presedintele a vizitat familia cioaba.

    00
  11. Da, ma scuzati, din familia Cioaba cati actuali sau fosti membri sunt cercetati penal in momentul de fata ?

    Ah, deci: Fam. Cioaba – Guvernul Ponta: 1-0

    00
  12. @un muc, touche.
    Am încercat și eu să găsesc motive, că nah, a fost țiganu’ un lider al unei importante minorități (deocamdată minoritate) din țara noastră. Da’ putea să trimită un gigel de la cotroceni c-o coroană de flori și gata.

    00
  13. NOU
    #14

    Am pus și eu întrebarea asta. Răspunsul e în general același: ăștia de acum nu au cum să facă la fel de mult rău ca Băsescu și gașca lui.
    Și mai departe, orice ai zice nu mai contează, înseamnă că ești băsist și nu vezi realitatea.

    00
  14. @Meekuu
    noi sa fim sanatosi… :D

    00
  15. Sincer? Ca persoană care credea că USL poate să facă chestii bune, nu pot decât să-mi admit greșeala. Dar nu, nu o să trec de partea cealaltă să zic că Băsescu+Boc = cuplul perfect. Așa că pe moment m-am sustras din rândul celor care-și dau cu părere public despre politicieni, conducere, guvern etc.

    00
  16. Noi ne consolam ca al nostru s-a dus doar cu o coroana. Ai vostrii ca sa stranga voturi se duc cu ajutoare sociale marite, ajutoare de incalzire, ajutoare de familie cu multi copii, etc.
    Voi sa fiti sanatosi si sa platiti ce imparte usl-ul!

    00
  17. Superba poza ! Pe cat de amuzanta pe atat de sugestiva si de trista !

    00
  18. :)) s-a scos vizita la suedeji ca subiect de contraargument… s-a cam ajuns la fundul sacului…

    00
  19. Dupa numarul de dislike-uri la comment-ul lui „un muc”, e clar cam ce orientare are audienta blogului asta :)

    00
  20. A facut Base pe reporterita agasanta tiganca imputita? WIN
    Merge la inmormantarea regelui ciorilor? FAIL
    De ce? Pentru electorat. Reprezinta si ei >10%.
    Populism ieftin.

    00
  21. @ zoso, muc, meeku si altii.
    PDL, PSD, PNL shi restul sunt de fapt niste gashti a unor indivizi care va ….. ( punetzi voi verbul ) la fiecare alegere.
    Va bashicatzi shi va contratzi pentru niste talhari care in timp ce voi le pledatzi cauzele, ei ishi umplu buzunarele , iar voi tot nishte amaratzi pabubitzi ramanetzi.
    Asa ca nu mancatzi c…t pentru ei ca nu va iese nimic, ei va vor fura in continuare, iar voi vetzi fi mai calici.
    ps.
    Nu am diacritice.

    00
  22. foarte adevarat, dar dupa atata timp zi tu succesele notabile ale guvernelor boc 1,2,3…, cate dracu au fost, sau ale guvernului MRU.
    Ps: daca nu crezi in controlul justitiei explica-ne de ce Boagiu nu e si ea cercetata in afacerile lui Iordache, ca aparuse o faza cu un apartament ceva.

    00
  23. Acel moment cand il urasti atat de mult pe basescu si e atat de usor sa dai vina doar pe el, incat ii sugi cucu lu’ ponta, il lingi in dos pe crin si te tavalesti in latrina usl…
    Mai trist e ca o fac oameni pe care ii credeai relativ inteligenti si care din pacate nu constientizeaza cat de toxica este guvernarea usl…
    De la pensionari, militari si alti bugetari nu aveam asteptari prea mari, de la unii „bloagheri” comentatori pe aici, speram la mai mult… dar vorba aia, „noi sa fim sanatosi”.

    00
  24. @un muc: asta e argumentu` suprem, cu cioaba. plm, daca nu se ducea, urlau toti ratonii de la tv ca face discriminari si ca macar de bun simt trebuia sa dea o floare. daca s-a dus, e prost. sunteti logici, precum e ponta sofer de raliu.

    00
  25. Nu intelegi tu! Ei vor sa munceasca, dar nu-i lasa basescu. Ii tine numai in scandaluri si in stress (asta e un argument real, l-am auzit din 3 parti in ultima saptamana).

    Si stii cum sunt astia din USL – sperioshi si timizi ca niste iepurashi

    00
  26. @Un muc Raspunde la unu si doi, daca vrei, dar nu o baga pe aia cu „si Basescu” iara. Daca nu mergea Basescu la Cioaba era creștere economica ?
    Ai majoritate in parlament, ai guvernul dar nu esti in stare sa ții țara pe linia de plutire fara sa crești taxele si sa tai investițiile.
    Si atunci ce faci: distragerea atentiei de la problemele economice reale, zici ceva de Basescu si mai trec 15 luni de frecat menta si furat.

    00
  27. Ssshhh, ca se aude!

    00
  28. Pulimea nu uita taierile de pensii si salarii. La asta se reduce tot.

    00
  29. Nu mai bine să moară în chinuri și USLiștii și voi băsiștii ? Oricine cu afiliere politică, de fapt.

    Utopie…

    00
  30. Mare parte din fanii USL nu gândesc, ci ei sunt împotriva sistemului și al lui Băse. O să plece și marinarul, blonda nu o să apuce să facă nimic și atunci viorelu cu ai lui o să demostreze cât de incapabili sunt, și cât au fost. O să dea vina pe marea moștenire și cam atât.

    Cel mai probabil, Iliescu își continuă existența pe pământul ăsta, Năstase se reconvertește la politică …

    00
  31. comentarii din tara unde `esti basist` e considerat a fi argumentul final si suprem. (quote de pe arhiblog: „te orbeste basismul”)

    00
  32. Vali, faci o confuzie.
    A fi anti basescu, nu inseamna automat a fi fan usl.
    Cand basescu a castigat contra lui nastase, a fost votat masiv de catre cei anti nastase, nu de o imensa masa pro basescu.

    00
  33. În general, conceptul de „fan” exclude gândirea. Însă nu cred că USL are fani. Nu poți să fii fanul lui Antonescu sau Ponta, cum nu poți fi fanul lui Cătălin Crișan. Iliescu era altceva, era din același aluat cu Băsescu, putea stârni pasiuni. USL a profitat pur și simplu de un val de ură împotriva lui Băsescu. În acest sens, ”trădarea” mi se pare mai degrabă faptul că nu l-au scos definitiv pe Băsescu din joc, deși, personal, mi se pare mult mai penibil acum când face pe atârnachele pe la toate zilele comunei sau gudurându-se pe lângă suedeji doar-doar o va băga pe aia mică în parlamentul european la anul.
    În ceea ce privește planul economic, majoritatea zic că e mai bine decât „în celălalt regim”. Politica celorlalți era „furăm doar noi și o mică parte din ai noștri”, în vreme ce acum e „atâta timp cât noi ne facem sumele, poate să fure oricine”.

    00
  34. @tester
    1. ba da, pe de alta parte se compenseaza pentru ca si „ailalti” erau la fel de petarde: udrea, tariceanu, remes. inca nu le-a venit vremea sa dea socoteala.
    2. asta e o intrebare tampita si o stie zoso. chiar ponta zicea la un moment dat ceva de genul „cine controleaza justitia, controleaza tara”. stii tu, daca ne deranjeaza in gigel, ii facem un dosarel mic. santaj, spaga, trafic de influenta, nu conteaza, cat sa scapam de el pentru un timp.

    00
  35. Este cam greu să ridici pragul achizițiilor publice fără licitație până la 100,000 de euro și să nu poți să te bucuri de el, că Băse dă ca șobolanul cu maul la procurori și te caută ăia-n cămara cu scheleți unde cine știe ce mai găsesc.

    Se va face, dar întâi să plece Băse, să-și ia și ei partea lor. Ei de ce au câștigat alegerile?

    00
  36. @filip
    da, stiu. iar argumetul suprem al „basistilor”: „esti cu psd-ul? ti-a spalat antena 3 mintile.”
    care e mai logic?

    00
  37. @un muc : In ce calitate s-a dus Basescu la capul mortului, fie el si chiar Cioaba? Ca si presedinte al Republicii Bananiere Romania si automat te-a reprezentat si pe tine prin prezenta sa, sau s-a dus cu familia (sau cu cine s-a dus) ca si persoana fizica sau cum vrei sa ii zici (dintr-un interes personal sau whatever) prezentandu-si condoleantele din partea lui si a familiei sale?

    Nu am nici o legatura cu Basescu sau Cioaba, ori am o alta parere despre suedeji decat orice al roman, dar totusi sa nu ne cacam pe noi si sa ne legam de asta ca si contraargument legat de faptul ca USL e in cacat pana la gat si nu au facut nimic desi au promis marea cu sarea.

    00
  38. Plm, cand majoritatea popendulatiei nu va mai trata politica si partidele precum fotbalul sustinandu-si „echipa” pana in panzele albe indiferent de ce li se intampla in viata de zi cu zi (asta e o alta discrepanta interesant de analizat) nu se va schimba nimic. Ma rog, poate nu majoritatea, doar 7 milioane daca sunt chiar atati.

    00
  39. Bloggerul lu’ Basescu ce esti tu!!! Na, e bine????

    00
  40. @cezarica
    este acelasi lucru cu vizita lui geoana la vantu.
    tu, ca persoana oficiala, nu te asociezi nici in interes de serviciu nici in particular cu persoane dubioase.

    00
  41. @Iulian
    „Plm, cand majoritatea popendulatiei nu va mai trata politica si partidele precum fotbalul sustinandu-si “echipa” pana in panzele albe indiferent de ce li se intampla in viata de zi cu zi (asta e o alta discrepanta interesant de analizat) nu se va schimba nimic. ”

    Domle, ai pus punctul pe I.
    Ce ai postat, poate fi incadrat la categoria adevaruri absolute.

    00
  42. NOU
    #43

    Din pacate istoria se repeta pentru noi romanii de mii de ani ! Am fost si vom ramane un popor de sclavi, fie in trecut, cand am fost la cheremul marilor puteri, fie azi sub biciul imoralitatiii si coruptiei propriei natii.Poate vreodata in vreo utopica Romanie ma voi reincarna si voi fii mandru de aceasta natie … in rest bucurati-va de clasa aceasta APOLITICA … noi ceilalti care mai gandim va dam ignore (oricum visul democratiei s-a spluberat) …. sau mai bine dispareti cu totul….

    00
  43. Pă Arhi l-ai întrebat?

    00
  44. Trebuie sa fii nebun sa mai ai asteptari de la oricine din politica, cand ii mai vad pe astia de la tv cate si ce analize fac pe mizeria asta numita politica imi vine sa rad dar si sa plang.

    00
  45. @un muc : Pai, tocmai asta e chestiunea, ca nu e in calitate de persoana oficiala, ci e in afara serviciului daca ii putem spune asa, pe cand vizita lui Geoana la Vantu a fost tocmai in interes de serviciu, sa il sfatuiasca ala ce si cum sau cine mai stie ce dracu au facut in miez de noapte pe şestache. Iar cand a fost dat in vileag toata magaria cum a reactionat?

    Oricum, ideea e alta. Eu nu il vad pe Basescu sa minta sau sa se ascunda ca a venit la capul mortului, pe cand in cazul lui Geoana eu zic ca is clare lucrurile si nu mai trebuie sa intram in detalii si dezbateri pe tema asta.

    Daca vii cu ceva, macar sa fie ceva constructiv, ca e drept, nu e tocmai usa de biserica nici Base, dar totusi sa nu aruncam vina exclusiv pe el pentru absolut orice. Ai parlamentul si guvernul totusi te plangi ca chipurile nu ai toate jucariile si nu iti poti face treaba. Ce treaba totusi? Sa ingroape niste dosare si sa ii scoata basma curata pe altii?

    00
  46. Dupa inca vreo trei ani de guvernare, premierul copyponta va concluziona ca si in 2009:

    „La ei sistemul a functionat mai bine”

    00
  47. Am trăit s-o aud și pe asta!!! „La Tv mereu se zice adevărul”..

    Țepeș… chiar nu te mai interesează încă un mandat???????…

    00
  48. Fii serios ..fanii USL nu te citesc…ei dau follow doar la Taraf tv

    00
  49. Îs toţi o apă şi-un pământ. La vot am fost să-mi mişc curul pentru Ponta&co, dar la următorul vot o să stau acasă şi mă uit la un serial. Măcar nu o să mai mă plâng că am votat degeaba.

    00
  50. @Tibi
    Fanii USL sunt niste dobitoci
    Fanii lui Basescu sunt niste dobitoci.
    Oricine accepta neconditionat actiunile/declaratiile unui om politic, este un dobitoc.
    Tu, nu stiu daca esti un dobitoc, e posibil.

    00
  51. 1. Nu vă simțiți un pic trădați că alianța USL numește penali și incompetenți și Guvern?

    Nu, chiar deloc, m-am obisnuit de atatia ani. Cine nu-si aduce puscariabilii la putere trebuie sa fie prost rau de tot sau se crede intr-o tara civilizata.

    00
  52. eu nu le am cu politica nu prea urmaresc rivalitatile astea, dar Basescu imi pare cel mai potrivit om ca presedinte din cati au fost ( era escu) , toti erau manipulati, acuma problema unora e ca el manipuleaza? pai frate nu asa ar trebui sa fie? ar trebui sa termine discursuri ca Bush : wait, what am I suposed to say anyways?. Ma distreaza si Mircea Badea ca rade de el cand vorbeste in engleza, dar stie mai bine ca el, si e mai batran cu 20 de ani, e usor sa cauti nod in papura, dar cand vom evolua si noi ca tara atunci vom avea probabil un conducator pe masura dar si pretentiile vor creste infinit de mult pt. ca asta e ipocrizia.

    00
  53. Eu ma simt tradat de 23 de ani. Nu sunt usl-ist dar am votat impotriva vagabondului de basescu.
    Vali, basescu chiar contoleaza justitia. Nu este nevoie decat de vreo 20-30 de oameni pentru a controla tot in tara asta: procurori sefi, cativa la Inalta Curte unde se da verdictul definitiv in toate procesele importante, cativa la Curtea Supreama, cativa la Curtea Constitutionala si cativa sefi de servicii. Daca mai ai si un guvern de marionete e chiar un bonus.
    basescu a fost destul de smecher si a reusit.
    @lc: bucura-te-n spume, inteligentule care tii un blog pe care nu-l citeste nimeni.

    00
  54. intrebarea „Nu vă simțiți un pic trădați că alianța USL numește penali și incompetenți și Guvern?” nu e buna.
    cele doua intrebari bune ca alternativa la ea sunt complementare:
    1. de ce i-ati votat pe uselisti daca stiati ca vor numi doar penali si incompetenti in guvern?
    2. cat de prost poti sa fii ca sa nu-ti dai seama ca useleii vor promova doar (subliniez: DOAR) peneli si incompetenti?

    00
  55. e jale cu politica asta, spagi si furt peste tot. Poate ne-om rascula si noi impotriva coruptilor cum au facut bulgarii, sa luam cu asalt si ii tinem prizonieri, sa gonim si sa golim parlamentul, macar noi astia tineri. Daca nu, praful se va alege de tara asta. Nu suntem uniti, nu avem curaj, ne plangem de mila si ne place mediocritatea. Astia suntem ! Degeaba unul face ceva daca nu sare nimeni sa il sustina. Valabil oriunde!

    00
  56. 1. Nu. Stiam dinainte ca sunt incompetenti. Tot ce vroiam era sa fie Base si Udrea in mizerie, adica razbunare.

    2. Guvernul USL nu are nici o scuza in fata celor care se asteptau sa le creasca nivelul de trai, eu nu aveam iluzii. Mi-l cresc sau scad singur.

    00
  57. Lumea nu a votat USL ca se astepta la minuni, a votat impotriva lui Base si gasca, deci problema cu fani e pusa gresit, e vorba de preferinta. Pe mine m-a scarbit prostela in fata, suficienta, aroganta, hotiile fara perdea, propaganda de anii ’45-47, mesajele stupide (noi aparam valorile europene, democratia, noi reformam, noi de dreapta, noi capitalistii lui peste) hai ma ca nu suntem cretini, n-a facut nimic atatia ani, numa strambe, mistori si minciuni. Si totul a inceput cu draga Stolo… cine era mai destupat se prindea de atunci. Si referitor la Stolo, marele finantist, sa vezi cat de penibil e la cursuri… cine il asculta sigur ia stampila si loveste in USL.

    00
  58. @androidulcusobolani „ce-ai cu arhi? parca erati prieteni…” mi-am adus aminte de alegerile de anul trecut, sambata 9 decembrie 2012 cand a postat pe blog asta: …nu stiu ce a fost in capul meu ca de atunci si pana mai acum 2 saptamani nu am mai intrat pe blogul lui; asta imi aduce aminte de nebunia cu usl din 2012.

    p.s. nu sunt basist sau anti-basist dar nu suport psd-ul, in special Iliescu, Nastase, etc. astia de ne-au taiat craca de la bun inceput!

    00
  59. cum mi-a zis cineva de la SGG acum ceva timp: „nu ne lasa sa lucram!” lol

    00
  60. Sa revizuiesti textul… USL n-a obtinut la parlamentare 7 milioane de voturi (asa s-a impregnat prin propaganda de dupa referendum), ci aproximativ 4,4 milioane de voturi.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.