Dacă Bulgaria poate…

Sub presiunea tulburărilor sociale, autoritățile bulgare reduc cu 5% prețul energiei. Ceea ce ne dă speranțe și nouă că scumpirea cu 11% a gazului nu va fi trecută cu vederea.

Dar e amuzant modul în care au găsit soluția. Ăștia ne taie pe toți dacă nu facem ceva. Hai să le dăm 5%, să se ducă acasă. Mi-aduc aminte cu amuzament de protestele carburanților din ianuarie 2011, când vajnicii români protestau alimentând cu o zi înainte și nereducând în nici un fel consumul propriu de combustibili. Amuzant rău. Așa e când încă nu a ajuns cuțitul la os și când furturile de la stat și de la privat încă hrănesc mulți oameni. Să ajungă și apoi vom vedea dacă politicieni și oameni simpli deopotrivă vor mai trece cu vederea așa ușor țepe de sute de milioane de euro, cum fac azi.

idei

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. Pai hai si noi: Jos Base! Ce, nu-i suficient?

    00
  2. La iarna, scumpirea asta de 11% a gazului o sa o amintim abia la finalul unei discutii despre maririle de preturi.

    00
  3. la noi niciodata nu vor face oamenii proteste de amploare deoarece majoritatea celor care ar face diferenta sunt prin Europa, iar pensionarii o ard pe dansul pinguinului

    00
  4. Din 2-3 milioane de euro, cineva ia grosul, iar restul, daca se imparte in „prime” de cate 100 de euro, va dati seama cate guri se inchid?

    00
  5. Noi avem potential energetic imens in regiune, conform FMI. Mda… dar cine sa ia guvernul de gat sa investeasca in sistemul energetic macar cat baga in autostrazi. Cine avea puterea de face presiune asupra politicienilor, a tulito in Vest asa ca ramane ca in gara… adica ne vom descurca cum vom putea…

    00
  6. Coane, iar întărâți revoluționarii de canapea… :D

    00
  7. Am fost si o sa ramanem un neam de delasatori si parveniti care nu-s in stare sa-si ceara drepturile si care merg pe lozica „Las` ca-i bine si asa rau cum e” .

    00
  8. Yo Zosilino uni au chestii mai importante de facut/vorbit, 11% fie da’o dracului, e Romania, nu le convine sa treaca pe lemne eventual is ceva locuri de mutat prin New Delhi

    00
  9. Daca am putea da 10 lei sa iasa vecinul la proteste pentru noi, am face asa!

    00
  10. Una din radacinele problemei pentru care popendulatia nu are atitudine si politica din Ro pute de-ti muta nasu’ are legatura cu https://www.gandul.info/al-doilea-tortionar-11250431.html

    Mai exact, exterminarea celor 100.000+ de detinuti politici considerati de comunisti inamici intre anii ’46-’65. Daca ei, si copiii lor nenascuti, traiau atunci dupa ’89 altfel se inclina balanta.

    00
  11. parerea mea e ca nu se vrea nicio ieftinire, nicio investitie, nimic.

    00
  12. propun cateva petitii online sa le aratam noi cine e seful…

    00
  13. Eu as iesi in strada, dar sa fie vreme decenta, preferabil fara ploaie. Si sa fie mici si bere si sa cante Phoenix. Despre ce vorbeam?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.