Blog: dușmăneala

Eu vând mere. Tu vinzi prune. Singura asemănare este că amândoi vindem fructe și e posibil să ne întâlnim în aceeași secțiune a pieței.

Așadar, n-are nici o logică să te apuci să spui oricui te ascultă că merele mele sunt stricate și că eu sunt idiot și dificil. Serios că nici una, mai ales că tu nu ai cultivat niciodată mere și nici oamenii care vor să cumpere mere nu vor veni la prunele tale.

Și totuși o faci. Și te ignor, că mă gândesc că te potolești. Dar nu o faci, și insiști și mai tare, îndemnat fiind de alți vânzători de prune, și ei la fel de supărați pe merele mele mari și frumoase, care se vând în draci. Eu dau din umeri și din nou mă întreb ce rost are să insiști că merele sunt nesănătoase și viermănoase, din moment ce tu nu vinzi mere.

Într-un final, după vreo 2 ani, mă satur și încep să arăt, punctual, că tu și colegii tăi vânzători de prune aveți marfă proastă, că mințiți mereu, că folosiți chimicale, că nu aduceți prunele la timp la piață, că sunteți găunoși pe interior și așa mai departe. Și vă supărați, pentru că voi aveați impresia că nu faceți nimic greșit.

Context aici. Îmi place că insistă cu mâncatul de prune (eu șantajez, eu atac companii pentru că n-am fost invitat în campanii), deci în mod sigur problema e la mine, nu la cel care tot spune că eu am mere stricate, deși el vinde prune. Sunt convins că, întrebat, va răspunde punctual, cu exemple, despre faptele pe care le reclamă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. Am citit articolul (linkuit de tine) lui Adrian Ciubotaru si mi-am amintit de cooperativa din fotbalul anilor ’90
    Fraza definitorie mi s-a parut aceasta : „oameni care pot face legătura minimă între binele propriu și binele celorlalți pentru că bloggingul, pare paradoxal, nu e jucăria nimănui. Nu a venit nimeni cu ea de acasă.”

    Daca se inlocuieste cuvantul blogging cu Divizia A, e absolut identic.

    00
  2. @Jerome: da, la noi e distractiv că tocmai ăia care sunt mai jenanți și mai suedeji vorbesc de binele comun. gen ciubotaru, cel care avea numai advertoriale pe blog și postula cum că advertorialele multe nu e bune.

  3. Eu, consumator de fructe de la piata, cumpar si mere si prune. Nu am nevoie sa imi zica unu sau altul ca merele/prunele sunt stricate, ca imi dau seama si singur. Dar cand vad ca tarabagii se cearta intre ei, si se face coada de clienti nesatisfacuti, ma duc la supermarket.

    00
  4. @mouse

    Ai dreptate, partial.
    Noi citim bloguri deoarece vrem sa aflam si pareri independente (bune,proaste)
    Daca si aici gasim o unanimitate, mai bine mergem la supermarket si cumparam (fara a mai avea pretentii) produse frumos ambalate

    00
  5. Mai e o chestie. Iei un kil de prune si jumatate sunt stricate. Iei un kil de mere si jumatate sunt stricate. Pai sa nu treci pe banane?

    00
  6. Dar de ce nu mai poti tu de binele altora? Nu stii zicala aia: „pe cine se amesteca in laturi il mananca porcii”? Prostului (in general) ii e mai ciuda daca il ignori. Asa, ii dai macar o satisfactie (prea des, zic eu). Merita? Sau noi, cititorii tai, trebuie sa nu uitam ca ai cel mai „de succes” blog si „dusmanii ma dusmaneste”?

    00
  7. Prunele sunt cam crude

    00
  8. Ti-a cam dat la glezne, sa scrii 15 articole cu tag-ul ciubotaru si apoi sa te plangi ca „uite bai nene ce oameni”, o cam meriti.

    00
  9. @Zoso: asta mai lipsea! Nu-i de ajuns ca in piata si la magazine nu se mai gaseste decat usturoi chinezesc!

    00
  10. Cat dai merele?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube