Femeile și fascinația pentru bărci

Una din străzile care dau în strada pe care e casa unde stau nu duce nicăieri. S-a decis ea la un moment dat să se termine și aia a fost. Eh, pe strada asta e ceva coafor, unde vin fetele să se aranjeze. Când ies cu bicla dau pe acolo și pândesc, ca un stalker, fetele care ies de la coafor. Am o plăcere sadică să fac asta. O mai făceam prin 2006, când aveam o prietenă care lucra la o grădiniță de fițe în Băneasa și la care se dădea Tucescu. Ce pândesc? Păi, pândesc fetele să iasă de la coafor și să întoarcă mașinile pe strada asta îngustă, pentru că aproape jumătate au bărci. Volvo S60. BMW 520. Audi A6. Cu cât mai mică de înălțime fata, cu atât mai mare barca. Și, eventual, și fără senzori de parcare (noroc că sunt garduri de beton pe acolo).

Într-o vreme, mă întâlneam foarte des cu o fată de 18-19 ani cu un LandCruiser. Al ei, nu al lui iubi. Iubi avea tot LandCruiser, dar V8. Prin București la fel, e plin de fete cu Q7. Și nu vorbim de singura mașină din familie, vorbim de mașina ei, pe care o conduce doar ea.

Nu mă prind. Ai de dus copilul la școală și de mers la coafor și la sală. Un Corsa sau un C30 nu îți ajunge? Un A3 sau un Golf? Un ASX sau un Juke? Un X1 sau un Tiguan? De unde fascinația asta pentru bărci?

 

fluturi-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. „iubi” știe ca e proastă și nu vrea s-o vadă strivită într-o mașină mică. momentan o iubește așa că-i cumpără ditai barca ca să nu moară ca vita într-un accident în care n-a dat prioritate ca nu știe ce înseamnă semenele alea colorate de pe margine.

    De abia ultimul pas într-o relație de gen este să-i cumpere un mini și sa-i dea drumu’ pe DN1, poate scapă de ea…

    00
  2. ce frate, esti nebun? pai sa mergi prin bucale cu un corsa sa zica toti aia ca esti sarac si fraer? coae, e naspa opelurile, ce pla mea. pai macar un „tuareg” sa fie, sa incapi in masina drecu’ dupa o dieta cu shoarma cu de toate’ :D

    00
  3. Daca-i de dus copilul la scoala sau gradi iar nevasta nu are veleitati de sofer mai mari ca ale unui sofer de duminica, preventiv o dotezi cu ceva extra safe, strict din considerente de siguranta (ea + copii). A mea are un V50.

    Pentru donsoare … e un fel de masina de rezerva pentru el.
    Stiu un tip care schimba atat masina ei cat si pe a lui la fiecare 2-3 ani (business profitabil si merge pe considerentul: „de ce sa dau bani la stat?”). El are acum un A5 iar ea un Q7. L-am intrebat de ce nu invers si mi-a zis ca el se misca mai mult si e musai sa se miste mai repede, iar ea e mai in siguranta cu Q7. Referitor la siguranta celorlalti a zis ca nu-l intereseaza.

    00
  4. „Pentru siguranta, daca intra vreun nebun in mine sa nu patesc nimic”, „E mai comod, ai o vizibilitate mai buna si nu se stie niciodata cand trebuie sa pleci undeva in vacanta sau la cumparaturi si ai nevoie de spatiu” aste sunt raspunsurile primite de la o prietena dupa ce parintii i-au cumparat Tuareg.

    00
  5. Cum zice Arhi ca zice Meekuu

    00
  6. Pentru ca le place off-roadul. Sunt ele cele care se duc pe coclauri cu tocurile lor de 20 de cm, vuitoanele de 2 mii de para si Q6 luat de sponsor. TOATE sunt pasionate de off-road.

    00
  7. Te-ai gandit vreodata la siguranta?
    Eu prefer sa imi stiu copilul dus la scoala cu un X5 decat cn un Corsa.

    Nu are legatura dar sa intelegi mai bine ce vreau sa zic. Iti mai aduci aminte de accidentul lui Huidu? Ia imagineaza-ti ce s-ar fi intamplat daca era la volanul unui Corsa :)

    00
  8. @zoso, și chiar mă întrebam de unde p.la calului îmi trec mie prin cap numai idei d’astea misogine…

    00
  9. E chiar simplu. Pisi nu vrea sa se faca de ras intr-o masina mica. Barca are o anumita marca si valoare iar ea vrea sa arate cat de mult inseamna pentru lumea asta.

    00
  10. Din acelasi motiv pentru care fetele se duc la mare.

    00
  11. Vazusem ieri o pisi intr-un Corsa bleu, coupe. Ne-am tinut companie de pe Barbu Vacarescu pana pe Traian. Duminica a fost mai frumoasa.

    00
  12. gusturile altora nu se discuta.

    00
  13. Foarte simplu raspunsul,oamenii nu mai au bani,e saracie,masinile care candva trebuiau cumparate de un anumit segment de persoane,nu se mai vand. Marketingu` si vrajeala dealar`ilor…trebuia sa prinda undeva. Si masinile astea le cumpara acum fetele ,care in general fac km putini ,considera ca e ok sa plateasca impozit si asigurari dupa marimea si aspectul masinii. Io zic ca e ok…macar astea platesc ..

    00
  14. Parerea mea este ca va inselati: si pe voi crezand ca asa e mai sigur pentru ele si pe ele spunandu-le ca au masini sigure. Multe dintre ele sunt destul de „soft” la materiale pentru a proteja pietonii in cazul unu impact, iar marimea nu inseamna intotdeauna siguranta.
    Si ca masina sigura v-as sugera GOLF V GTI. Are pana si roll cage, e mica, nu consuma mult si mai sta si bine pe viraje:p

    00
  15. Nu toate femeile fac accident din cauza lor. In alta ordine de idei, decat o femeie facuta ‘armonica’ intr-o masina mica, mai bine una sanatoasa intr-un tanc. Sunt posesor de Corsa, nu vreau sa traiesc ziua in care isi va dovedi ‘puterea’ comparativ cu un ‘tanc’.

  16. Daca mi-as permite o astfel de masina i-as cumpara sotiei una fara sa stau prea mult pe ganduri. Ea isi doreste una cat mai mica desi se descurca in ale sofatului.

    Sunt multi nebuni si ma simt eu mai in siguranta sa o stiu intr-un tanc decat in nu stiu ce masinuta. Desi fac glume ca stim noi ce zice lumea despre blondele care conduc asemenea masini.

    00
  17. pentru o femeie care conduce mult in afara orasului, pe autostrada, noaptea, etc inteleg ca un SUV e bun din punct de vedere al sigurantei.
    dar pentru una care circula numai in oras, unde in mod normal e asa aglomerat ca de abia bagi in a 3-a ca trebuie deja sa si franezi, nu vad ce conjunctura poate aparea ca sa moara la volan.
    in final e chestie de gusturi si buget dar hai sa nu bagam siguranta in calcul cand de abia prinzi 50km/h.

    00
  18. Imi aduc aminte de faza cu nenea ala cu Maserati . Il intreaba reporterita, certandu-l: Cum sa simtiti cand stiti ca aveti o masina care consuma asa mult si stati la atatea semafoare? Raspunsul: Pai, mai bine ca in una ieftina nu?

    grasu de meeku, daca el e urat cu spume si nu-l plac femeile (cel putin alea bune) e vina lor ca-s proaste :)

    00
  19. Bai, e plina lumea de sponsori:) Care imi ia si mie o masina?:))
    Mi se pare foarte amuzanta asta cu sa fie in siguranta… cine da peste ea in Bucuresti/Brasov? Un camion? Un asteroid? Ca si asa cand e de plecat undeva, pleci cu nevasta si copilu’ in aceeasi masina… sau poate nu stiu eu cum e la astia de are bani….

    00
  20. faptul ca sotia lui Haotik , citez ”isi doreste una cat mai mica” arata ca nu toate femeile sunt la fel, deci sa nu generalizam zic :D

    00
  21. @ionut>> chiar ma bucuram ca am unde sa imi descarc mausu’ pe Haotik. dar apoi am vazut cum ai scris „da-ti” si am dat thumb down pentru asta

    00
  22. Pe strazi e un razboi rece, o cursa a inarmarii, fetele nu se simt in siguranta, si sau gandit decat sa moara singure, sa omoare si pe altii…

    Asta e motivul pt care si eu am mi-au luat un MeLeu greu, sa-mi taie greata, ce-i drept a fost la superoferta, proprietara o cunoscuta a decedat, si familia a vandut masinile, casa din Pipera… familie modesta, nu-si permite sa intretina asa ceva.

    Ca sa fiu sigur ca nu las supravietuitori, am pus si Bull Bar, si cui de remorcare! Adevaraciune! Pe Bull-Bar scrie: Huidule, aici!

    00
  23. Adevaru’ ca ar trebui sa isi ia toti Corsa, astia de isi permit Land Cruiser.
    Ai dreacu de burgheji.

    00
  24. @ionut iti multumesc pentru sacrificiul pe care vrei sa il faci pentru mine, dar nu trebuie sa te deranjezi asa tare pentru mine. :)

    00
  25. Hehe, faine comentarii. Ionut, lol.
    In rest cum zice Pejte ca zice Arhi ca zice Meekuu care a furat-o de la Zoso :)

    00
  26. Daca as fi fatuca din asta eu mi-as lua defender. Macar stiu ca daca dau cu el in gard nu se cunoaste.

    00
  27. Apai n-or fi toate fetele ca mine, sa vrea 2 masini: un Aro verde cu care sa merg la facultate (cand eram la facultate) – eventual si prafuit – si un Beetle mov cu floricele. :))

    00
  28. @sidryane: eu am avut „bafta” sa schimb vopseaua cu un SUV in plin centrul Bucurestiului. Daca nu eram cu „barca” se vorbea la timpul trecut despre mine.
    Aveam 30 la ora cand am patruns in intersectie pe culoarea verde. Barca mea de 2,2 tone s-a oprit la cca 25 m de locul impactului pe directia celuilalt de mers.

    00
  29. opinie de fata: cand mi-am luat masina am zis ca fiind incepatoare, vreau una mica sa o pot manevra usor. acum, dupa destul de multa experienta in bucuresti, m-am saturat sa fiu ‘bullied’ de toti marlanii cu barci. si da, sunt convinsa ca mi-ar fi mult mai bine intr-o barca sau suv decat in swift-ul meu. cea mai buna dovada: cand sotul isi conduce ‘barca’ lui, nu i se taie fatza, nu e injurat sau claxonat, etc. daca pleaca cu a mea, guess what? apar si neajunsurile :(

    00
  30. Chiar vorbim de pitipoance si masinile lor?! Nu vi se pare penibil?

    00
  31. Eu tot intr-o Corsa „navighez”, si sincer as prefera una si mai mica, pentru ca si asta mi se pare mare. Dar cand vad cate gipuri imi taie calea fara sa semnalizeze sau ceva si cati taximetristi forteaza intrarea pe banda, incetinesc si ii las pe toti sa se duca fericiti. Prietenul face bancuri cum ca eu nu conduc preventiv ci babeste, si eu ii spun ca prefer sa merg mai incet dar in viata decat sa nu mai merg deloc. Nu o sa inteleg niciodata unde conduc ele in Bucuresti toate vapoarele astea. Pe langa faptul ca abia gasesti loc de parcare, o prietena de varsta mea care a emigrat cu familia in State mi-a spus ca mamei ei (50 de ani) ii e teama sa conduca in Bucuresti. Adevarata zicala aia ca 1 an de condus aici face cat 10 in afara.

    00
  32. E vorba de etalarea statutului social.

    00
  33. Nu toate femeile sunt asa. Sunt si destule care prefera masini normale (nu neaparat mici).
    Cu cele din suv-uri din oras, prefer sa nu am treaba. Nu ma apuc sa le analizez, ca mi-e frica de ce o sa gasesc in mintea lor. Pe scurt, o mentalitate rudimentara, taraneasca de pitzipoanca spalata, cu influente sovietice – nu radeti uitati-va la rusi si ei e asa doar ca mult mai rau.
    Iar asta cu siguranta pe langa faptul ca e de un egoism gretzos mai e si falsa, un SUV chiar daca are sisteme electronice de siguranta centrul de greutate tot sus e si se poate rasturna usor.

    De etealarea statutului social, paote il etaleaza in ochii prostilor care ii admira, eu nici nu ma uit la ei.
    Si cu rabla mea ruginita dar potenta dai fatza la vreo 2-3 suv-uri pe zi, ca sunt mai sofer ca cei din suv-uri, chiar daca sunt barbati sau femei(la majoritatea evident) .

    00
  34. Subscriu la ce-a zis Meeku. Nu, nu-mi amintesc s-o fi citit la tine. Am auzit-o din gura uneia care și-a luat „SUV”. Am rămas puțin cu gura căscată când le-am auzit conversația dintre „fete” și a venit cu argumentul ăsta.

    Același lucru pe care-l știm cu toții – femeile sunt proaste la volan.

  35. pt ca suntem o natie de cocalari , disperati sa arate ca „au cu ce” …exemple pe care le vad : coleg cu o alimentara deschisa de vreun 1 an , ii merge (bineinteles ca plateste minim la stat- marfa vanduta nemarcata, salariu minim pe econom pt vanzatoare etc) , vrea sa isi ia masina noua din jur de 40 000 eur ! ca de se dea TVA la stat ….in apropierea blocului in care locuiesc este un bloc de apartamente confort 2 – camere minuscule ,fara balcoane etc …dar multi din locatarii lor au masini pe care au dat in jur de 15000 eur (pot spune asta pt ca unele le iau nou-noute deci poti estima f. bine pretul …) , preferand sa foloseasca acesti bani pt un fier decat sa se mute intr-un apartament mai decent …primitivism …

    00
  36. Nu suntem o natie de cocalari bai „car”. Suntem o natie care a iesit din comunism, unde toti (ma rog, aproape) aveam aceeasi masina. Acum ca ne permitem sau cel putin avem impresia ca ne permitem cu ajutorul bancilor, implinim visele pe care le aveam in 90′ can am vazut ce inseamna un Ford Taunus. Si e acea nevoie care face economia sa se invarta, si anume sa iti iei ceva mai scump(care teoretic e mai bun). Daca tu ai 100k coco in banca, imi spui tu mie ca mai mergi cu Corsa? NU. Ca neam de neamul tau, cand avea un ban, cumpara un cal bun sau o unealta sa il ajute la ce avea nevoie. Acum avem nevoie de masini. Peste 30ani, cand ne-om satura, sa dea domnu sa ajungem ca olandezii sa nu avem nevoie decat de o bicicleta in oras! Pana atunci, cand vezi ca aia din Logan au murit ca prostii ca asa a decis Huidu, te gandesti de 2x ori cand iti iei o masina mica!

    00
  37. in ce masina a murit lady di ? sa visezi la masini de enspe mii de euro dar sa stai in garsoniera comfort 2 … asta nu e consumerism ci primitivism … f.bun mesajul de pe tricoul lui Andi Moisescu de la emisiunea lui : „la cate masini scumpe circula la noi, in curand o sa avem autostrada suspendata” …azi era o stire cum ca unii si-au reparat ei strada …

    00
  38. Cand in 90’s au primit toti case, insa erau obisnuiti sa astepte 3 ani sa primeasca o masina, nu realizezi ca automat in mintea tuturor apartamentele erau ceva ce oricum primeau insa masina era de fapt visul. Poate copii nostri nu vor mai simti acea dorinta. Noi cei care am copilarit cu ochii beliti la „masinile straine” care treceau pe strada nu cred ca avem vreo sansa. Am vecini care stau 5 oameni si un caine in 2 cam in Militari, insa au Touareg!! Stiu e complet lipsit de logica…

    00
  39. Intrebarea acesta este veche. In caietele de sarcini ale constructorilor se gasesc si raspunsurile. Studiile de piata pentru necesitatea/cererea SUvurilor nu s-a facut in Romania. Siguranta pasiva, incredere in sine, spatiu, imagine. Pentru asta s-au produs SUV-urile. Toti cocalarii si prietenele lor prefera insa cele de mai sus. Din pacate!

    00
  40. lasa-ti mai vrajeala cu siguranta, vrei siguranta I-ati hummer, barcile in preferatele tuturor fetelor probabil pentru ca le place mare

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.