Raiffeisen cumpără CitiBank

Dear Colleagues,

I am pleased to announce that we have reached an agreement to sell Citibank’s consumer business in Romania to Raiffeisen Bank. The sale is not yet final, as it’s subject to customary conditions and regulatory approvals and is expected to close in Q3, 2013. It includes all customer portfolios, except for the written-off loan receivables and the written-off card receivables, as well as the consumer employees assigned to the consumer business. After the transaction becomes effective, consumer customers and employees will be transferred to Raiffeisen Bank. Until then, our consumer business will continue to operate without any changes.

Dragi colegi,

Doresc sa va informez ca astazi am ajuns la un acord ce are in vedere vanzarea diviziei de persoane fizice a Citibank Romania catre Raiffeisen Bank. Vanzarea nu este inca finalizata, facand obiectul aprobarii de catre autoritatile competente, finalizarea fiind planificata pentru trimestrul al treilea din 2013. Tranzactia include portofoliul de clienti persoane fizice, cu exceptia portofoliilor neperformante scoase in afara bilantului, precum și angajatii care deservesc segmentul dedicat persoanelor fizice. Dupa finalizarea vanzarii, clientii persoane fizice si angajatii respectivi se vor alatura echipei Raiffeisen Bank. Pana la acel moment, insa, nu vor surveni modificari privind modul in care operam pe acest segment.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Vom vedea din ce in ce mai des astfel de chestii. Bancile mici nu mai pot rezista pe piata si astfel vor fi preluate de cele mai mari. Eu mai stiu inca un exemplu.

    00
  2. @gabi
    N-as spune ca CitiBank e o banca mica. Mai degraba pentru CitiBank nu e foarte important sa faca afaceri cu persoane fizice in Romania, asa ca au vandut ce aveau prin Romania (oricum nu foarte mult).

    00
  3. in curand si in presa

    00
  4. @gabi: „Bancile mici nu mai pot rezista pe piata si astfel vor fi preluate de cele mai mari.” – prietene, cine e banca mai mica in context?

    00
  5. Bine ca nu se intampla precum in Cipru si ramanem la stadiul de fuziuni si cumparari!

    00
  6. NOU
    #6

    @Sabotor, vand doar partea de consumer, din ce stiu Citi e destul de puternic pe partea de clienti corporate, deci nu pleaca de tot din Romania. Eu vad manevra asta ca un „losing the tail”, se concentreaza pe ce stiu sa faca mai bine.

    00
  7. GG, Vali, ti-ai plantat surse peste tot. Inteleg ca este dintr-un mail, peste cate ore preconezezi ca da Obae stirea in exclusivitate?

    00
  8. Raiffeisen au cumparat si ultima parte din Volksbank de la statul austriac, a aparut deja in presa AG.
    In maxim 2 ani numele Volksbank dispare.

    00
  9. Am citit comentariul lui gabi in care afirma ca bancile mici (Citi) nu pot rezista in fata celor mari (Raiffeisen)
    Absolut superb finalul – „Eu mai stiu inca un exemplu.”
    Probabil ca e vorba de cumpararea HSBC de catre Piraeus.

    00
  10. Au vandut pleava, contractul cu Electrica banuiesc ca nu-l dau la Raiffeisen.

    00
  11. @Jerome : daca nu e citi bank la cugir el de unde sa stie ce fel de banca e asta? E mica dom`le…
    Citi are imprumuturi mari date la firmele noastre multinationale, trebuie sa vegheze de aproape ce se intampla , abordeaza altfel lucrurile asa ca a transferat divizia de pensionari la profesionisti .

    00
  12. Si de unde nu plateam nimic pentru retragerea de numerar de la orice ATM din lume ajung sa platesc comision pentru interogarea soldului la ATM-urile Raiffeisen. Multumesc nu.

    00
  13. Cand eram mai tanar si idealist, nu cu foarte mult timp in urma, city era al meu dream job.

    Tocmai pentru ca stiam ce e City, intre timp lucrurile se mai schimba.

    00
  14. Jerome, exista zvonuri despre cumpararea bancii romanesti de catre banc post. E chiar posibil ca grupul efg sa cumpere sau fuzioneze cu grupul NBG

    00
  15. Pacat, CitiBank este singura banca de la care primesc bani pentru ca am cont la ei. Noroc ca am ING ca si backup, probabil o sa ma forteze sa migrez pana la sfarsitul anului.

    00
  16. @zoso – http://forum.softpedia.com/topic/916113-raiffeisen-cumpara-citibank-divizia-persoane-fizice/

    citeste doar prima fraza… :)

    @alxzen – ce naiba e „city”??
    oras? te referi la un oras?

    00
  17. Se da:
    Sa zicem ca o corporatie multinationala cu dever mare a migrat recent la Citi. Odata cu migrarea de la vechea banca, angajatii primesc o oferta „apetisanta” de cont de la Citi: comisioane mci, dobanzi mai bune, etc, etc.

    Se cere:
    Odata cu trecerea la Raifeissen, cati dintre angajati vor incepe sa injure: „baga-mi-as si scoate-mi-as, am zis ca daca firma mea lucreaza cu Citi o sa am si eu beneficii. Acum firma e bine-mersi (ca ramane la Citi) dar eu sunt si foootoot, si cu banii (comision) luati”.

    00
  18. Citi e o banca mica in Romania, dar improtase tot ce era mai bun de afara.
    Sa vedeti itnerfata de trezorerie de la Citi ptr persoane juridice…
    E superba.
    La ceilalti cand vrei sa faci un schimb valutar suni in trezorerie pt un „curs bun”.
    La citi ai graficul in timp real, dai click cand vrei sa schimbi.

    Pentru ca firma noastra ne-a dat posibilitatea de a avea carduri la Citi stiu si conditiile.
    Pe scurt, comisioane 0 la retragerea numerar la orice ATM, ceea ce e si logic, avand in vedere ca Citi are 2 ATM-uri mari si late in Bucuresti.

    In rest, pentru persoana fizica, nu mi s-a parut mult peste ING sau Raiffeisen, basca ca nr de sucursale era insignifiant.

    00
  19. Rahat! Speram sa-i ia o banca mai mica, cu care sa se poata trai o vreme. Daca-i vorba de Raiffeisen mai bine ma apuc de acum sa caut alternativa :(
    Din pacate singurele optiuni decente ramase par sa fie tot de la greci (desi nici ei nu mai au comisioanele minuscule de pe vremuri). Si la greci parca nu-i momentul.
    Idei?

    00
  20. Au dat maruntisul si au ramas cu gaina care face ouale de aur. Citi e banca cu cel mai mare salariu mediu din Romania, contracte multe cu multinationalele si firmele de stat.

    00
  21. Zoso… deschide și tu o bancă, ce dreaq’!
    Nu vezi că e cerință?
    Că oricum te înjură lumea… arogant, securist, alea.
    :-)

    00
  22. Ca informatie supliemantara, sa vedeti un top al bancilor:

    https://www.gfmag.com/awards-rankings/best-banks-and-financial-rankings/worlds-50-biggest-banks-2012

    P.S. nu ba, nu e spam, e doar linkul scurtat

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.