Bătrânilor trebuie să le explice cineva lumea

Acum vreo câteva luni, l-am umilit un pic pe Cristi Hostiuc de la Ziarul Financiar, care abera pe tema autostrăzii A3. Domnul, un jurnalist respectabil, făcea niște calcule din postura de vorbitor după ureche, fără să se uite la cifrele de pe hârtie.

Ionuț Bunescu face același lucru cu Simona Catrina, explicându-i de ce oamenii normali merg cu transportul în comun și cum pentru unii a-și etala bogăția de la volanul unei mașini scumpe nu e o prioritate.

 

tumblr_mitzxbm1191r8rt3po1_500_large

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. Nu e o problema ca nu stii, dar e problema cand nu accepti sa ti se explice sau sa intelegi!

    00
  2. …şi mai trebuie cineva să le explice că România va începe să se schimbe, doar când generaţia comunistă va fi la 2 metri sub pământ.

    00
  3. Esti un adevarat domn.

    00
  4. nu au citit „teoria clasei de lux” (…desi e mai veche cartea ca ei…)

    00
  5. Tanti Catrina aia nu e la primul dat cu mucii in fasole…de fiecare data cand scrie cate o bucata de „Ia uite cum toate femeile care nu sunt EU stunt asa si pe dincolo” te miri de unde le scoate.

    00
  6. Simona Catrina e o toapa

    00
  7. Articolele Simonei Catrina apar si pe Daily Cotcodac, din pacate (site care, de altfel, imi place mult). Dupa cateva texte ce abundau in prostii si judecati superficiale cu pretentii de adevaruri absolute, am ajuns sa nu mai dau clic pe articolele de pe blog in momentul in care ii vedeam numele.

    00
  8. Simona Catrina scrie excelent. Din păcate, nu e în poziţia lui CTP, să-şi permită să scrie o dată pe săptămână; or, scriind zilnic texte de genul celor care i se cer, e inevitabil să dai şi rateuri. O păţeam şi eu când scriam zilnic la ziar, câteodată mi-era jenă să ies din casă.

    Dar de aici până să ajungă Ionuţ Bunescu să-i spună lu’ „pisi” cum e cu lumea asta mai e niţel.

    00
  9. @zoso: sunt şi eu o şulfă destul de bătrână, disting destul de bine între ăia care nu pricep şi ăia care se prefac că nu pricep.

    00
  10. @eva – interesant cum vezi tu o gluma pe un site de fashion cand nimeni nicaieri nu o vede. Probabil ca ai ochelari speciali de depistat glumele.
    @jules – mi se pare foarte interesant cum incerci sa aperi saraca printesa de balaurii cei rai „scriind zilnic texte de genul celor care i se cer, e inevitabil să dai şi rateuri”. Practic recunosti ca nu poate face fata cerintelor, nu? Scuza ta este universala, asa putem spune despre orice greseala ca este normala si nu e nimic de criticat, o virgula, un dezacord, o informatie eronata… totul e explicabil prin volumul mare de munca.
    Nu e mai simplu sa admitem ca nu e chiar asa buna cum spera unii?

    00
  11. Ionut Bunescu says:
    * Nu am stat să caut cine e Simona Catrina, am găsit un articol scris pe un blog de modă/fashion, deci nu pe un blog de satiră sau pe unul generalist unde e marcat ca atare cu PAMFLET.

    Băiatul ăsta care ia fraze gen „Am văzut la gâtul uneia, într-o zi, o eșarfă care costa cât un SUV 4×4” și le comentează ca și cum ar fi pe bune nu cred că ar trebui să explice nimănui nimic. Ah, ba da! Glumele trebuie de-acum semnalizate, că unii se prind mai greu.

    00
  12. @eva – ceea ce spune Amalia e din pacate foarte adevarat. M-am ciocnit destul de des de articolele ei pe daily cotcodac si am vazut cam ce poate si de unde vine. Textele umoristice ii ies chiar bine. Nu pot sa spun ca are un umor prea fin sau prea subtil. Celelalte insa…sunt d’astea pline de venin si neimplinire.

    @julius – interesant este ca de cate ori Simona Catrina si-o ia in freza pentru opiniile experte (si si-a luat-o de suficiente ori) apare brusc cineva care ii i-a apararea cu „eeee, trola si ea”…”era o gluma”. Este exact ca aia cu „daca basexu nu e dat jos eu ies din politica”. Deci las-o jos ca macane.

    00
  13. @eva: se pare ca trebuie sa iti semnalizeze si tie cineva ironiile si glumele din textul lui Ionut Bunescu. Citeste cu atentie textul lui si apoi vezi ce si cum stau lucrurile :)

    Mie imi pare ca Ionut a raspuns cu o satira la o satira. Cine e Ionut Bunescu sau cine e Simona Catrina conteaza mai putin in dezbaterea ce are la baza cele doua articole: important e ce are/avea de spus fiecare dintre cei doi.

    00
  14. Tocmai ai facut si tu si Ionut Bunescu reclama(chit ca proasta) „domniței Simona Catrina”.
    Serios acum … da-mi te rog inapoi cele 120 -200 de sec de cautari pe google ca sa aflu cine este aceasta „madam”.

    Nu mai scrieti despre mediocritati, loviti daca loviti chiar si in valori sau in cei care sunt cu adevarat cineva insa nu cresteti cota unor mediocritati dupa modelul gigi becali(scris fara majuscule in mod special).

    00
  15. Eu nu i-am luat apărarea Simonei Catrina.
    Mi se pare amuzant tipul, care sugerează că dacă un text nu e semnalizat ca pamflet, nici nu ar putea fi unul. Și se apucă să aduca contraargumente la afirmații de genul „o pereche de pantofi costă cât un apartament”.
    Sau poate nu am înțeles eu bine, și el scria un pamflet la pamflet.

    00
  16. Eu recunosc ca nevoie ca glumele sa fie subliniate ca atare. Imi aduc aminte de Becali care spunea „am dat mita 10 mii la arbitrul cutare ” si apoi cand venea DNA-ul spunea „hai ba, am glumit” si ramanea gluma.

    00
  17. Dupa cum citeam printr-un comentariu, nu e chestie de a explica, ci de a schimba, iar cum bine stim, deja un comportament/gandire deja dezvoltata, e prea greu de schimbat/educat.

    00
  18. @zicatorul: pe vremuri, când lucram la Transilvania Jurnal, au venit niste colegi de la cel mare ziar din Suedia în vizită. Şi-au rotit ochii prin redacţie şi au întrebat nedumeriţi: „Şi ceilalţi unde sunt?” „Care ceilalţi?” „Ăăă… păi noi suntem 2.000 de angajaţi şi colaboratori…”

    La ei nu mergi cu articolul dacă nu e documentat complet, respectiv, în cazul editorialiştilor, dacă n-ai inspiraţie, că te dau ăia afară. La noi, ai, n-ai mingea, tragi la poartă, că urlă SGR-ul la tine că a rămas spaţiul gol în ziar.

    Nu vă-nvaţă Zoso din 2 în 2 zile să nu vă mai daţi cu părerea despre lucruri de care nu aveţi habar?

    00
  19. E diferenta mare intre „hai s-o tinem ca mai umple niste spatiu” si „Scrie foarte bine”.

    00
  20. @Izy: Germania fascistă a început să se schimbe imediat după terminarea celui de-al doilea război mondial, iar „generația fascistă” a participat, evident, la schimbare. Oare de ce n-ar fi posibilă schimbarea și în România?

    Ideea că este necesară dispariția fizică a unei categorii de persoane pentru ca schimbarea să aibă loc nu mi se pare foarte generoasă. Peste vreo două zeci de ani, noi vom fi poate „generația zdruncinată de tranziție”, vom avea și noi ciudățeniile noastre, nu știu dacă mi-ar plăcea să fim priviți drept elemente care împiedică progresul.

    00
  21. Eu am mereu o vorbă: glumesc, dragă, dar poţi să o iei şi în serios.
    Chestia merge mai ales la gagici.
    E problema lor cum o iau, important este ca eu să o dau. 8O

    00
  22. @julius: pornind de la acelasi principiu, ar trebui sa nu ne dam cu parerea nici despre ceea ce cumparam din magazine – doar nu suntem producatori, nu stim ce si cum :(

    00
  23. Nu va luati de batrani, avem sanse putine, dar poate vom ajunge si noi acolo.

    00
  24. Pe site-ul ala, DC, parca sunt o secta de nebuni, mai ales femeile…cititoarele in speta… asa se comporta….deci cam atata pot si ei….

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube