Blog: tirania opiniei

Iată o opinie:

Când e momentul sa te muți singur?
Atunci când simți.

ARE YOU FUCKING KIDDING ME?!

Unul dintre motivele pentru care Dan Dragomir are respectul comunității online este că, dincolo de o doză foarte mare de bun simț, jurnalistul Dan emite niște opinii care, mare atenție aici, chiar dacă nu sunt pe gustul meu, arată că omul înțelege industria despre care scrie. Dan a făcut trecerea de la jurnalist de comunicat (Bârzoi) și dumicat(Seceleanu) la jurnalist de opinie, iar oamenii îl citesc fix pentru asta. Brandul nu mai e ziarul la care scrie, ci omul, iar Dan nu s-a plâns niciodată, ca alții, că online-ul e greu, ci doar că nu are destul timp să scrie atât de mult pe cât ar vrea. Victor Kapra e în aceeași situație.

De ce scriu asta?

Pentru că mă lovesc de extrem de multe ori de bloggeri care vor să crească și nu înțeleg de ce nu o fac. Nu înțeleg că, pentru a trece dincolo de cei 30 de cititori pe care îi au acum nu trebuie să îi pupe mâna lui Chinezu sau mie, ci trebuie să scrie ceva ce merită citit. Adică știre sau opinie.

Partea proastă cu opinia e două:

  • necesită muncă. necesită cunoașterea zonei asupra căreia îți dai cu părerea, necesită experiență, necesită cunoașterea de detalii. de asta oamenii de 30 râd de părerile puțoilor de 20, mai ales când, deși intenția e bună, lipsesc alte elemente.
  • riști să te faci de râs. cum e cazul de mai sus. autoarea are 19 ani și-o lună și în loc să se rezume la experiențe personale spune o tâmpenie din dorința de a părea interesantă. nu zău, pisoi, când simți? adică la 16 ani, când nu mă lasă mama să stau ia discotecă până la 11? exact, ai spus o tâmpenie, stai jos, ai 4 pentru azi.

Opinia face lumea să se învârtă. Toți care ajung bloggeri citiți e din cauză că, mare atenție aici, ai ce citi la ei pe blog. Spun niște chestii deștepte. Și vă dau un exemplu: Bogdan Anghelina, care, a doua zi după ce a citit la mine, a fost lovit de inspirație să scrie un articol aproape la fel. Asta e opinia. Scrii un articol pe care oamenii îl plagiază.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Zoso: blog vechi care inseamna ani de experienta. Experienta care conteaza extrem de mult in contextul in care vrei sa produci content (si sa mananci de pe urma lui). Nu te inghit, dar asta nu inseamna ca nu-ti recunosc succesul pe care il ai. Ai avut nevoie de timp ca sa inveti, sa vezi, sa traiesti, sa intalnesti, sa vorbesti, sa lucruri.

    00
  2. blogging-ul profesionist inseamna mult mai mult… decat opinii. cumva trebuie sa fii implicat in industria despre care scrii cel mai mult. ori ca si client, ori ca si consultant, analist ceva. adica a vorbii dodii fara niciun back-up stiintific chiar daca din cand in cand le nimeresti nu atrage cititori. pe de alta parte…. nu o sa-ti faci f multi prieteni daca-ti faci treaba bine si trebuie sa existe o limita intre prietenie si job. adica chiar daca imi esti prieteni la job te fut de-ti sar ochii daca esti prost.

    00
  3. Hai c-ai reușit să scrii la subiect fără să mă copiezi :)

    00
  4. Ontopic – degeaba isi face Haotik reclama prin Adwords, pentru ca nu ai ce citi la el pe blog.

    Si am intrat de vreo 3 ori, de fiecare data stand circa 5-6 secunde maxim.

    00
  5. Mie imi place foarte mult atat cum scrie Dan Dragomir dar si bunul simt de care da dovada intodeauna. Il citesc mereu si ii urez la cat mai multi cititori.

    00
  6. Il respect foarte mult pe Dan Dragomir si ceea ce face pe blogul lui, sau mai bine zis pe blogurile lui ca are mai multe. Sunt abonat la feed-ul blogului lui si citesc majoritatea articolelor lui cu placere.

    00
  7. Multe persoane nu au inteles inca ce inseamna cu adevarat blogging-ul.
    80% din blogurile care apar zi de zi in online sunt facute pentru „a face bani” .

    00
  8. Pui punctul pe i. Insa sa stii ca uneori o remarca proasta poate opri din crestere un blogger aflat la inceput.

    00
  9. @CristiN dar tu de unde ai invatat expresii de astea?

    ori te-ai intors din morti sa ne spui ca nu stii ca esti mort, dar atunci de unde stii?

    00
  10. @Pato Basil era pe blogul de la filelist un citat cu ceea ce zice @CristiN. Copy-Paste

    00
  11. Bogdan Anghelina, clasicul cliseu: „Pasionat de domeniul IT si tot ce tine de internet” , combinat cu „sunt o fire energica”. Seen that before in countless resumes/CVs :)

    00
  12. Cand esti mort, nu sti ca esti mort. E greu doar pentru ceilalti. La fel si cand esti prost :)

    00
  13. aveti noroc ca nu mi-am facut (inca) blog.

    00
  14. @Pato: mai citeste odata, poate te prinzi.

    00
  15. offtopic: ce aveti domne cu haotik, de numa comentarii găunoase bagă? :)

    00
  16. @izy: clar, doar nu ne apucam sa reinventam roata.

    00
  17. @Izy stiu ca-l mai vazusem pe undeva, dar ne dam mari si dam sfaturi cand nu ne uitam la noi :D, in ograda!
    Lupul moralist :D

    @CristiN Dar stai linistit, „mai citesc odata, poate ma prind.” Nu m-am prins s-a prins @Izy… :D

    00
  18. @CristiN: nu am cum sa trec de al 5-lea cuvant din citat, ia vezi, poate te prinzi!

    00
  19. @noname, Haotik n-ar fi singurul care bagă bani în adwords aiurea. Mai există o „profă de PR” care își promovează blogul în adwords deși scrie un articol la două săptămâni și are 30 în total.

    00
  20. Articolul precedent in care aviatia rusa care doaboara un meteorit si americanii care se caca pe ei se incadreaza la stire sau la opinie?

    00
  21. corectie: sint doi „care” in plus pe acolo pe undeva. prea multa bere…

    00
  22. In caz ca nu apar trackbak-urile pe aici, ca sincer nu am urmarit aveti un articol legat de un mic experiment facut aici,

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.