Action Camera Review – Sony AS15

Primul efort de la Sony în zona action-cam-urilor este aşa şi aşa. M-am jucat cu el câteva zile şi nu mi-a lăsat o părere clară, mai ales că folosesc modelele GoPro de 3 ani. Scriu mai jos bune şi rele:

Peformanţe.
Ştie 1080p la 60fps, ştie slow motion şi, cel mai important, are SteadyShot (care chiar funcţionează mişto de tot). Stochează pe card micro SD, bateria ţine două ore şi jumătate de înregistrare continuă.

Are jack de microfon incorporat, dar e ascuns în spatele unui căpăcel, deci nu poate fi folosit în carcasă. La fel, microfonul frontal este stereo, dar nu există carcase găurite, pentru a capta sunetul. Încă.

Are wi-fi inclus (modelul AS10 este mai ieftin, dar nu are wi-fi), dar nu am reuşit să îl conectez la iPhone, şi nici nu mi-am bătut prea tare capul cu asta.

Formă aerodinamică.
Chiar dacă e mai mare decât Go Hero2, AS15 arată bine de tot şi va fi pe placul celor care doresc să o monteze pe casca de ski sau de motocicletă, lucru care nu prea merge la GoPro.

Cutia de plastic arata bine, dar are câteva probleme:

  • capacul se desface foarte greu cu de la clema galbenă. ai nevoie de unghii şi de două mâini pentru a putea deschide capacul.
  • capacul se ţine într-o bandă subţirică şi ieftină, care se desface foarte uşor de la locul ei. va fi amuzant pentru schiori.

Butonul din spate de pe carcasă este foarte mare şi foarte util, având chiar şi un blocator.

Calitate video.
Am tras la 720p, e modul la care lucrez cel mai des.

Pe timp de noapte este senzaţională, mult mai bună decât Hero2. Reduce farurile şi alte lumini de pe stradă şi oferă o calitate bună atunci când lumina este stinsă, ceea ce Hero2 nu poate face.

Pe zi e ruptă în gură. Greşeşte culorile, nu captează prea bine detaliile. Uitaţi-vă la clipul de mai jos cum e cerul şi cât de slabe sunt detaliile maşinilor. Ăsta e un mare punct în minus, majoritatea oamenilor cărora li se adresează camera practică sporturi de zi.

Prinderi.
Are mufă de trepied, ceea ce ar putea fi util pentru filmări normale, dacă, aşa cum spuneam mai sus, aş putea băga un jack de microfon în cameră. La Hero2 am tăiat carcasa pentru asta, la AS10 nu pot face asta fără să nu rup şi uşita aia care închide intrările.

În cutie vine cu două prinderi adezive de tipul 3M, una curbată şi una dreaptă, dar mai mari decât la GoPro. Alte prinderi se vând separat.

Ah, şi nu poate fi alimentată din mers.

Video: slow motion, night test, day test.

sony as15-vs-gopro-hero2 from vali petcu on Vimeo.

Preţ: 1.350 lei la emag sau la f64.

sony-as15-01 sony-as15-02 sony-as15-03 sony-as15-04 sony-as15-05

sony-as15-06 sony-as15-07 sony-as15-08 sony-as15-09 sony-as15-10

sony-as15-11 sony-as15-12 sony-as15-13 sony-as15-14 sony-as15-15

sony-as15-16 sony-as15-17 sony-as15-18 sony-as15-19 sony-as15-20

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. Pe cat de bine filmeaza noapte, pe atat de rau filmeaza ziua. Am zis ca nu vad eu bine cat de praf face culorile ziua. Oricum, e concurenta, sper sa apara cat mai multe GoPro „killere”, poate mai scad preturile.

    00
  2. Din titlul clipului înțeleg că sony e în partea stângă. Din descrierea ta, cred că de fapt e invers.

    00
  3. In ce sens nu poate fi alimentata din mers Sony AS15? Te referi la incarcare din masina?

    00
  4. Cei de la Sony cred că n-au plătit testeri de zi și au lansat produsul așa.

    00
  5. „Ah, şi nu poate fi alimentată din mers.”

    Ai lasat ce era mai „bun” la sfarsit :)

    00
  6. Si eu am fost confuz la inceput, credeam ca Sony este in stanga, dar de fapt este in dreapta. Tot GoPro ramane de baza, indiferent ca noaptea este mai slaba, are multe alte avantaje.

    00
  7. NOU
    #9

    Zoso… chiar nu trebuia sa tai carcasa la GoPro. Puteai sa incerci
    https://www.f64.ro/gopro-hero-hd-skeleton-housing/p

    00
  8. Acum ca m-am gandit mai bine, e destul de inutila camera: nu merge alimentata din mers, adica nu o poti folosi pe masina sau pe moto, alea fiind cam singurele aplicatii la care ai nevoie sa filmeze bine noaptea. Rezulta ca poate fi folosita cum ai zis si tu la sporturi de zi, unde tine vreo 150 de minute, dar filmarea pe timp de zi e naspa rau.

    00
  9. Trebuia sa il compari cu GoPro Hero3 Black pentru ca performantele Sony-ului sunt mai apropiate de 3. M-am jucat si eu o perioada cu sony-ul si mi-a lasat o impresie placuta, culorile sunt mai naturale decat la GoPro si granulatia la lumina scazuta este mult mai mica. Overall e o buna si o alternativa pentru cei care nu vor GoPro.

    00
  10. Sony zici ca e copie Contour, la forma :)

    00
  11. Se vede bine noaptea pentru ca, aparent, nu are filtru IR, ceea ce face ca ziua culorile sa fie spalacite. Sigur nu ai setat-o pe „nightshot”? Eu am scos la un webcam Sony filtrul IR si avea exact culorile asteia.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.