Tehnologie: iPhone, camere foto, Kindle, TV

La clipul ăsta, pe care sunt sigur că l-aţi mai văzut, trebuie observat ceva: oamenii nu sunt disperaţi să tragă de el. Se prind că e o glumă, râd, merg mai departe. Nu sunt ţărani.

Traficul de internet făcut de iPhone 5 l-a depăşit deja pe cel făcut de Galasy S3. Oare de ce? Hai, Android Fanboys, săriţi la cap!

foto-11Chiar era nevoie de un studiu care să ne spună că un smartphone azi are o cameră mai bună decât săpunierele de acum 5 ani? Nu era destul de evident? Ce urmează să aflăm, că procesoarele sunt mai rapide sau că cerul e uneori albastru?

Tot din aceeaşi categorie de chestii pe care toată lumea le ştia, aflăm că Amazon nu face profit din vânzarea Kindle, ci din ecosistemul la care acesta e conectat. Ceea ce nu era evident. La fel cum e evident că banii nu sunt în vânzarea de televizoare sau de cabluri, ci de conţinut pentru acestea.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Cu toate ca folosesc un terminal Android, mi se pare logic ca traficut si interesul global sa fie mai mare pentru IPhone; Iphone este si un accesoriu, este si un trend, este si un telefon; S3 este o alternativa la acest lucru, pentru cei ce nu se incadreaza in targetul IPhone.

    00
  2. nu stiu daca se vede cu ochiul liber de catre tot amaratul, dar android fan boyz sunt mult mai retardati si mai agresivi decat mactarzii. asta spune ceva, pentru un ochi antrenat

    00
  3. ii dau dreptate lui arhi, n`a fost om pe internet care sa zica fapul ca ii place iphone`ul si sa nu apara altii spunandu`i cat e de prost ca nu isi ia samsung sau alt telefon pe android. pe cand invers..niciodata.

    00
  4. @Arhi
    ca sa ne facem o idee mai buna despre cat de agresivi sunt fanii Android, poate ne spune zoso cati retardati au comentat la articolul lui cu „moare 3G-ul”, spunandu-i ca a gresit cand si-a luat iPhone.

    00
  5. Depășește traficul în US.

  6. Să nu uităm că mulţi androizi îşi ţin netul oprit, să nu le consume bateria în câteva ore. :)

    00
  7. Kindle e un mare bullshit…Nu inteleg dc si-ar cumpara cineva asa cv..

    00
  8. deci Kindle e conectat la un ecosistem :P adica poti s-asculti pe el cum creste iarba si sa vorbesti cu gazele mici care polenizeaza via 3G ? :)

    00
  9. Uneori poate nici nu merita sa te apleci dupa un mar muscat :) :) :)

    00
  10. Mie îmi place cum se împăunează i-sheep cu titlul nobiliar de mactard. Mactarzii erau tipii ăia (în general graficieni) care îşi luau calculator de 4 ori mai scump decât un pc similar, din motive uneori corecte (fără viruşi, etc), pe când i-sheep sunt ăia care îşi iau aifon fără niciun motiv, fie el corect sau incorect :) (asta dacă nu băgăm la motive prezenţa mărului muşcat pe capac).
    @zoso: te-ai exprimat greşit. Nu are nicio legătură zicerea ta: Traficul de internet făcut de iPhone 5 l-a depăşit deja pe cel făcut de Galasy S3, cu ceea ce zice articolaşul: numărul de reclame vizionate (impressions) pe iphone 5 a depăşit numărul reclamelor vizionate pe s3 în săptămâna AIA. Păi din prima îţi răspund: eu am adblock la s3 , am pus chrome browser implicit, ştii că la android se poate chestia asta,nu? :). Chiar e funny. A început apple să se laude cu chestiuni la care nici nu ne-am fi gândit: băi, pe produsele noastre oamenii halesc mai multă reclamă decât pe ale lor! :).

    00
  11. Parerea mea este ca cei mai „retardati” sunt cei care afirma despre „Android Fanboys” sau „mactarzi” sau whatever_fanboys ca sunt „retardati” … parerea mea.
    Aka … cei care starnesc flame-ul prin astfel de impunsaturi / scantei / provocari etc + cei care il alimenteaza ulterior.
    Just my two cents

    00
  12. Faza cu Kindle Fire e veche, de cand s-a lansat prima versiune. E valabila si pentru Nexus-urile de la Google.

    00
  13. La clipul ala spune multe si locatia ;) pune-l tu in Bucuresti si atunci sa vezi.
    Cat despre Android vs iOS (sa zicem), mi imi seamana mult cu Linux vs. Windows de acum cativa ani ;) vedem daca cu aceleasi rezultate

    00
  14. Arhi, în general cei care nu au iPhone, nu îl au din lipsa banilor.. si sunt frustrati ;-)

    00
  15. @ Arhi :
    ” nu stiu daca se vede cu ochiul liber de catre tot amaratul, dar A-Listers sunt mult mai retardati si mai agresivi decat B-Listers . asta spune ceva, pentru un ochi antrenat ” – FIXED

    00
  16. Daca ai trafic mai mare inseamna ca… buna ratiune.

    00
  17. eu stiam de imprimante, xeroxuri ca nimeni nu face profit din vanzarea lor, ci din consumabile. am cunoscut un salesman din US care povestea ca dona imprimante cu sutele la scoli, spitale etc doar ca sa aiba pe piata aparate care sa ceara consumabile.

    amazonul prin kindle probabil ca tot spre carti bat.

    00
  18. Ce relevanta are ca Iphone are mai mult trafic decat Samsung galaxy? Si justin bieber are mai mult trafic decat queen…

    00
  19. quote : „mobile ad impressions, spanning a 7-day time frame from October 3rd through October 9th, 2012”

    Asta inseamna doar ads (nu trafic de internet), si se refera la o saptamana de trafic. Avand in vedere faptul ca iPhone-ul doar a iesit, si are vanzari foarte mari, cred si eu ca traficul pe el e crescut. Omul care are de 4 luni telefonul nu sta pe el la fel ca in primele 2-3 saptamani.

    Cat despre overall iOS vs Android trafic :
    https://www.webpronews.com/ios-trounces-android-in-web-traffic/

    00
  20. Nu se spune nimic exact despre cum s-a facut studiul SGS III vs iPhone 5. Dar consider ca un studiu facut pentru piata americana nu poate fi folosit si pentru Romania.

    Eu zic ca Androidul este mult mai util pentru romani. Sa nu uitam ca pe Android inca mai exista harti care functioneaza fara nici o problema si sunt mereu actualizate, ca avem recunoastere vocala in limba romana care se descurca foarte bine si cu regionalisme (dovada: https://youtube.com/watch?v=WTIKoRT_XzA) si aplicatii romanesti aparute intai pe Google Play (parca Speed Taxi si Transport Urban).

    Singura problema cu Androidul este ca nu sunt consistenti atunci cand vine vorba de o versiune noua. Vine varianta curata pe Nexus si dupa fiecare producator sta luni bune pana implementeaza noua versiune.

    Dar hei, fiecare cu preferintele lui. Primul smartphone a fost 3GS, bun telefon, dar pe parcurs mi-am dat seama ca era limitat dpdv al softului. Acuma butonez un Galaxy Nexus si sunt super multumit de el.

    00
  21. de ce ar fi o veste buna pentru un user ca un iphone genereaza trafic de date mai mare? userul plateste pentru date, deci e un dezavantaj din punctul meu de vedere. sigur, apar pachete de date cat mai mari acum, etc, dar bottom line e ca un iphone consuma mai mult decat un android.

    cum e asta nasol pentru user de android? :)

    pentru operator, da, e mai avantajos sa vinzi un iphone, mai ales pentru ca 75% din useri de iphone sunt un pic mai „Speciali” si sunt dispusi sa plateasca mai mult doar pentru un mar muscat

    00
  22. @vlad – pe bune? Oricum, asta e un argument retardat complet: daca A are mai multi fani decat B asta poate insemna ca A e mai bun decat B, dar niciodata nu inseamna ca B e mai bun decat A. Hai sa fim seriosi.

    00
  23. @Jordan: deci bieber e mai bun decat queen? Ca daca nu asta vrei sa spui inseamna ca ajungi la vorba mea: numarul fanilor de pe net e cifra irelevanta pentru valoarea itemului respectiv(fie acesta formatie, telefon sau ecuatie diferentiala).

    00
  24. @Arhi, @maddy: Indrăznesc să nu fiu de acord cu voi: nici măcar nu ați așteptat să apară android fanboys ca să vă dați răniți
    @cotos: Kindle Touch și urmașul, Paperwhite sunt extraordinare pentru lecturat de e-books. Nu e un bullshit, ci e un device dedicat unui lucru. Nu-ți place, asta e.
    @gAnY: un Samsung Galaxy SIII sau un HTC OneX+ costă cam la fel cît un iPhone.

    Acum, că sunt Android fanboy: e normal ca oamenii cu iPhone5 să facă mai mult trafic pe net în State. Asta e demografia. Dar asta nu dovedește absolut nimic. Decît că utilizatorii de iPhone, mai ales cei care sunt dispuși să se supună la umilințe extraordinare pentru a-l obține, consumă mult net. Bravo lor.

    00
  25. @Razvan: nu, pur și simplu demografic, consumatorii de iPhone sunt și consumatori de net. That’s all.

    00
  26. @Dojo, Dorin
    Mie mi se pare ca maddy a lasat un comentariu sarcastic….

    00
  27. sau ca ios e mai putin optimizat pentru data usage :) oricum ar fi adevarul e pe la mijloc.

    nu imi dau seama in schimb de ce asta e un argument in razboiului ios-android, poate insemna foarte multe.

    ambele produse au avantajele lor, nu cred ca exista vreun castigator din discutiile astea.

    la orice produs vor aparea 10% din utilizatori justificandu-si alegerea in mod public, orice ar cumpara. ne sta in natura umana sa facem asta, ca doar nu vom admite ca altcineva a luat o decizie mai buna decat noi :)

    00
  28. @Maddy, io-s un mare aparator al ideii ‘am nevoie? nu? OK, nu cumpar’. Si, de cate ori spun ca nu vad la ce ar fi util un iPhone pentru mine de pilda, mi se inchide gura ca-s parlita si nu-mi permit. chiar la subiectiv s-a luat un nenea care ma cauta de bani si spunea ca, aia care nu castigam x euro lunar nu avem ce sa comentam. Ok, castig aia x euro lunar, am dreptul? Sau, daca nu sunt de acord ca iPhone 5 (sau orice smartphone pana la urma) este ‘the shit’ sunt o vaca proasta, pentru care strugurii sunt acri?

    Incep si fanii de Android sa scoata ghearele, dar in general, daca spui ca nu ai cumpara produse Apple pana nu scad preturile cu vreo 75%, esti dobitoc si sarantoc, doar pentru ca, atunci cand cumperi ceva casti ochii la specificatii, daca ai nevoie de scula aia si cat te poate servi.

  29. @dojo: din pacate de ceva timp in tara asta esti luat in seama doar dupa banii pe care ii ai, e doar dovada unei societati insuficient evoluate. suntem totusi inca in lumea a 3a daca ne uitam mai bine la cifre.

    00
  30. @Răzvan: Nu, mă îndoiesc că e ‘mai puțin optimizat pentru data usage’, ăsta e genul de afirmație care te transformă într-un andro-tard. De fapt explicația e că au acum net mai rapid pe telefon și folosesc mai mult. E ok, era de așteptat. Nimic surprinzător, cum ziceam.

    00
  31. @Dorin: daca un android-tard in definitia ta e un om cu android care ia in considerare sa incerce si un iphone, atunci si tu esti unul :)
    e vorba de o discutie si argumente.

    eu nu te-am acuzat de nimic, un pic de respect te rog.

    00
  32. @Vali: ar trebui să adaugi la secțiunea de comentarii și un cîmp ‘ce telefon folosești’. O să fie mișto, o să putem să ne înjurăm între noi comentatorii doar punînd un mesaj cu …

    00
  33. intai a fost Iphone si IOS si apoi Android (Samsung nici macar nu era de luat in seama pe vremea aia). Cand a scos Jobs primul iphone ceilalti radeau in barba zicand ca nu va avea succes.. mai apoi s-au inspirat de la Apple..
    Bune si rele sunt de ambele parti, doar fanii (fanaticii adica) sunt imbecili si colo si dincolo.

    00
  34. Fanii android au de compensat o masinarie intreaga de marketing si indobitocire, pusa in miscare de Apple.
    De ce e mai mult trafic pe iPhone 5 decat pe S3? Simplu. Pentru ca hartile Apple sunt de cacat si atunci toti intra in Google Maps din browser.

    00
  35. @dojo: daca tot mergi pe principiul „nu-mi trebuie nu cumpar” ai putea sa continui cu „nu folosesc, nu ma pronunt”..si asa nu o sa-ti mai zica nimeni nimic.

    00
  36. Am observat in ultimul timp, din experienta personala, ca oamenii cu bani (facuti pe bune) nu dau banii pe lucruri de care nu au nevoie. In 90% din cazuri, cei din jurul meu care au ultimele telefoane sunt cei care castiga cel mai putin. Pe principiul daca n-avem casa, masina, salariu bun sau job ok, macar sa avem ultimul telefon.

    Chestia cu ban la ban trage va fi intotdeauna valabila.

    00
  37. Traficul de date pe iOS e mai mare pentru ca un device iOS poate fi ușor suplinitorul unui laptop. Este vorba de placerea de a il utiliza. Eu am laptop HP de 17 inch pavilion, iPad 1, iPhone 4s si iPhone 5, blackberry 9105 pearl. Dintre toate , deși iPad e mai mare, eu folosesc iPhone 5 pt absolut orice : blog, ebay , paypal, whatsapp si cel mai important, stau in vârful parului si na uit la filme. Never ever Internetul nu il țin închis ca sa fac economie. Bateria duce aproape doua zile. Plusuri si minusuri au toate!!! Am contestat si contest iPhone de fiecare data cand o da in bara, pr ca nu e Dumnezeu .
    Dar dupa doua zile de S3, căutam iPhone ul prin sertar ca pe pastile…
    Ideea finala e ca un client inteligent, ar trebui sa testeze produsele si sa aleagă ce ii place lui ! Nu ce le place altora sau cum e moda.
    Puteam sa aleg orice telefon din galaxie si poate la bani si mai putini. Dar am ales iPhone 5 si repet: experiența browsingului si intuitivitatea iOS ma fac sa rămân la el
    P.S. Zicea cineva mai sus de chrome si adblocker. Eu am chrome pe iPhone din ziua in care a apărut , si?

    00
  38. cel mai mult urasc pe lumea asta urasc compania apple si ale sale produse : ipad si iphone

    00
  39. @cristian: Eu am chrome pe iPhone din ziua in care a apărut , si?

    In ordine: 1. studiul/sondajul se refera la numarul de reclame halite de iphone 5 versus numarul de reclame halite de s3. Mergi la sursa din link si citeste cu ochii tai. Nu e vorba de o comparatie intre traficul de net facut de un telefon sau de celalalt, e vorba de reclame: ad impressions. Ok?
    2. Ai chrome instalat, dar spre deosebire de android, chrome-ul nu poate fi implicit pe ios. Adica atunci cand apesi cu incredere pe vreun linkulete, ti se deschide safari.
    3. Nefiind implicit, vrand nevrand utilizatorul de iphone 5 haleste mai multe reclame. Ca de cate ori apasa pe vreun linkulete, se poate trezi ca a facut plus unu la ad impressions.
    Astea 3 puncte ne conduc la
    Concluzie: utilizatorul de iphone 5 haleste mai multe reclame. Exact ce spune si sondajul pomenit de zoso. O fi bine, o fi rau?

    00
  40. Aveam o sapuniera Sony DSC-W70 acum 6 ani de facea poze super meseriase, n-am vazut telefon sa se compare. Ca am luat-o pe plaja si a intrat nisip prin ea cand erau mai importante berile e partea a doua.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.