Legitimaţiile de poliţist din parbriz?

Am o curiozitate: chestiile astea la ce folosesc? Adică, e un fel de cod secret între poliţişti şi dacă te opreşte în trafic plotonierul Garcia şi vede mizeriile alea în parbriz te lasă să treci şi nu te mai întreabă unde te grăbeai ca prostul?

police-car

Băiatul ăsta are chiar două, un abţipild şi o stemă, e dublu protejat!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

64 comentarii

  1. corb la corb nu scoate ochii ;)

    00
    • NOU
      #2

      Dar nici un corb nu isi risca penajul sa scoata alt corb din noroi! Inca ceva: tovarasul cu masina din poza a asezat intentionat legitimatia acolo. Insii astia mai tineri fac treaba asta, sa se dea ca pupaza, rotofei cu pene.

      10
  2. Initial cred ca asa era. Acum cred ca sunt multi „politisti” de la Interpol.
    Taica-miu facea ceva asemanator cand eram mic: fiind militar, cand mergeam la drum lung se imbraca in uniforma si la vreun control al politiei fie nu-l oprea, fie daca il oprea, il tinea doar 1-2 minute si ne lasau sa plecam.

    20
  3. I see what you did there :D

    20
  4. zoso, daca ai pune ceva plugin cu care pot sa votez comentariile, ai avea succes.

    20
  5. Daca masina pulifriciului e Passat inseamna ce asta e vecina-miu, angajat la MAI cu 2 ani de scoala grea. B–WVW?

    00
  6. @Teodor, si la succes e nevoie de succes. heh

    20
  7. Stikerul ala rotund e de la sindicatul militienilor.

    10
  8. Hai sa zicem ca vrea el sa se laude ca este politist si se simte mai protejat in fata colegilor, dar sa pui si insigna metalica si sa o lasi in parbriz dupa ce ai parasit masina este dovada clara ca este prost de bubuie, daca ii sparge cineva geamul si ii fura aia o pateste grav, este personalizata, da cu subsemnatul la sefi, este la fel de grav ca si cum si-ar pierde pistolul, daca are.

    31
  9. Acelea sunt insemnele IPA (International Police Association), organizatie mondiala a politistilor (google it).
    In Romania nu au decat valoare cel mult estetica, in schimb cand esti pe-afara mai poti scapa de una alta etc..

    10
  10. Păi chestia aia îi conferă acces în nişte zone în care tu nu ai acces.

    00
  11. Nu stiu cum e la voi, dar aici politaii isi pun legitimatia in parbriz ca sa nu ia amenda pt ca parcheaza unde nu trebuie sau fara sa plateasca…
    Si normal ca daca il opreste pt speeding, de exemplu, mai mult ca sigur nu-i va da amenda. Daca l-ar opri pt ca e baut la volan atunci e alta poveste…

    21
  12. Iar comentati far’ de habar…ca de obicei! Stickerul rotund e de la IPA (International Police Association), un fel de „sindicat” international al pulitiei, iar din cauza ca toti gaozarii facusera rost de undeva de un sticker, IPA a inceput sa dea membrilor de acum 2 ani in loc de stickere, badge-uri, care nu se mai dau asa fara numar…asta, asa, pe scurt…

    10
  13. e mizerie de-aia de-ti iei din obor ca sa arati politistilor ca esti de-al lor si sa nu iti mai ia permisul orisicum. Mai e buna si in caz de parchezi pe prima banda cand te duci sa faci piata, sa nu iti ridice vreun dăştept masina luata sh din germania.

    00
  14. In general persoanele cu dizabilititi lipesc abtibilde pe partbriz ….

    00
  15. Varianta oficiala a stickerelor „You hit me. We hit you?”
    Am primit si eu un sticker din asta de la o cunostinta. A ajuns lipit pe troller. Fara sticker imi venise din ce in ce mai greu sa-l diferentiez de cand cu inflatia de trollere reduse din benzinarii..

    00
  16. IPA-ASOCIATIA INTERNATIONALA A POLITISTILOR
    In teorie se tine cont de faptul ca esti coleg, insa practica ne omoara…
    Mai degraba tin cont colegii politisti din strainatate decat cei din Ro.

    20
  17. stickerul nu este valabil fara insigna, omul e foarte posibil sa fie membru in asociatia aia. in principiu, te scapa de chestii marunte.

    10
  18. ala rotund e de la IPA. ai fi uimit sa afli ca in europa, stickerul ala e chiar bagat in seama, recte nu esti oprit in trafic pentru mizerii mici, politistii te ajuta la nevoie etc. normal, daca il ai ca mine, adica pus aiurea, te ajuta ma-marea, ca iti cere si legitimatia aferenta stickerului.

  19. Este noua emblema nike.

    00
  20. Cam 50% cu astfel de stickere in parbriz n-au nici cea mai mica treaba cu sistemul de ordine si siguranta publica. As dori sa se dea amenzi pe asa ceva, sau sa li se ceara si legitimatia cand sunt opriti daca au asa ceva in parbriz.

    00
  21. Subscriu si eu la spusele lui Arhi, sunt foarte bune în Europa..

    00
  22. paulierco, ti se pare ca nu are succes? lol

    00
  23. Presupun că au acelaşi scop ca sticker-ele cu crucea roşie pe care le au în parbriz medicii. Dacă se-ntâmplă ceva şi ai nevoie de un medic ori un poliţist şi vezi maşina marcată, o opreşti şi soliciţi ajutor.

    10
  24. wow.. e clar ce importanta e bashina aia de se vinde cu 20euro

    00
  25. Steama aia cu Police clar e falsă, cea rotundă știu că e de la jandarmerie, avusem și eu pe o mașină, mi-a dat-o un prieten.

    00
  26. in mures de exemplu toate parcarile sunt private si masinile politistilor nu sunt amendate sau taxate :D. eu am biroul chiar langa IPJ mures gard in gard cu ei… si toate masinile au stickerul respectiv

    00
  27. cred că funcţionează pe acelaşi principiu conform căruia şi medicii cu pe maşina stickere care în mod normal le-ar acorda o prioritate de trecere într-un caz de accident auto.
    Sau se mândresc cu faptul că sunt poliţişti!

    00
  28. La parcare.

    00
  29. Aceea legitimatie ,este o legitimatie de ,”international police” exemplu,daca un politist din bucuresti merge in germania de exemplu cu legitimatia lui normala,nu cea prezenta in poza,politia de acolo il opreste chiar ii da amenda,dar daca are aceea legitimatie chestia aceasta se schimba,va rog nu ma luati cu vrajeli ca germani nu iarta pentru ca stiu caz concret. Nu stiu de si-a pus stikerul, sunt unii hateri care zgarie masina cand vede acel stiker sau o sparge, toate cele bune.

    11
  30. Am uitat sa precizez faptul ca pe langa aceea legitimatie,mai este un abonament la telefon ,ipa intre politisti si este gratis !

    00
  31. „dacă te opreşte în trafic plotonierul Garcia şi vede mizeriile”oricum ca are ca nu are,daca face parte din politie si are ceva grad cat de cat pleaca mai departe,cum zici tu life sucks ,deal with it.

    00
  32. @ Teodor Marin noua emblema nike este abtibildul cu Monster

    00
  33. Înainte era o moda de a avea o legitimatie in parbriz, chiar si falsa. Știu o grămadă care aveau Acces Deputat, Acces presa, acces spitalul militar :) da un pic de smecherie la imagine pițiponcului.

    10
  34. insigna tot de la ipa e.

    00
  35. Cumpara un BMW negru cu S R I la numar, lasa dracu stickerele!

    00
  36. NOU
    #42

    @JDM: ai vazut tu ceva dar nu ai citit bine.
    Acte necesare insigne: dupa lansarea comenzii, trebuie sa trimiteti prin e-mail la office@dgr.ro sau fax la +40-(0)268-422.772, o copie dupa legitimatia IPA.

    00
  37. https://www.okazii.ro/insigne-ipa-a118588985 ia uitati-va voi aici,tot prostul poate sa-si cumpere asa ceva si sa-si puna pe parbriz.Am vazut si preoti care nu au treaba cu Politia,dar au acea insigna :| .Politistii nu prea poarta asa ceva,le poarta doar smecherasii care vor sa mai scape de o amenda,dar nu le iese in totdeauna.

    10
  38. membrii IPA au tot felul de facilitati. au parteneriate cu metrorex, firmele mari de cablu gen RDS si UPC, discount la multe chestii.

    sa tot fii politist

    00
  39. Si noi putem sa ne lipim din astea…Oricum nu stiu astia care ii faza :))

    00
  40. ai sa razi dar cea mai e de „efect” e abtibildul cu „Sidicatul Politistilor” oricare ar fi ele .

    10
  41. Ati remarcat la numarul de inatriculare banda albastra pe care scrie IPA? Same shit!

    00
  42. E pentru parcare, am pățit-o și eu cu un bou care parca în scara blocului cu stema de polițist în parbriz. Am o curiozitate – ce se întâmplă dacă o pierde? :-D

    00
  43. Mai ştiu una, despre care tocmai povesteam zilele trecute: caşcheta de copoi, lăsată „casual” în spatele tetierelor, numai bine cât să se vadă de afară că eşti „organ”. Am însă vaga impresie că senzaţiile privitorilor variază de la „Mai dă-te, mă, în sloboz cu basca ta cu tot” până la „‘tu-ţi cristelniţa mă-tii de poliţai!” şi alte gingăşii din ăstea. Adică ce căcat vrem să demonstrăm, de fapt? Că CE?

    „Stimă”, cum s-ar zice pe okazii! ;)
    Mx

    00
  44. @zoso: deci o fi gasit abtipildul ala in niste almanahe, gen. care este.

    00
  45. In Sibiu, in parcarea cinematografului Arta exista trei masini cu legitimatii de politist in parbriz.
    Toate masinile apartin aceleasi familii, culmea e ca niciun membru nu e politist.

    00
  46. Medicii isi pun un abtibild cu fond alb pe care este crucea rosie. Are si nevasta-mea in parbrizul masinii, si cand o conduc eu merg tot cu emotii sa nu ma opreasca la un accident sau sa ma ia din parcare ca i s-a facut rau cuiva si a cazut pe trotuar.

    00
  47. In Romania nu au mare valoare acele insemne. IPA este o asociatie la care poate adera orice persoana care lucreaza in cadrul MAI sau Politiei Locale. Pentru a fi membru al asociatiei trebuie sa platesti anual o suma care este modica. Avantajele sunt ca iti poti face un abonament la un provider de telefonie la pret decent, minute multe si aparate subventionate. Totusi cei care imprumuta aiurea sau utilizeaza fara drept acele insemne o pot pati la un moment dat. Acum vine partea buna. Odata ce ai trecut granita la unguri si te deplasezi undeva in interiorul uniunii europene brusc valoarea insemnelor alora creste. Daca cumva atat timp cat esti inafara ai norocul sa te opreasca politia esti privit cu alti ochi si chiar daca zici ca esti roman se vorbeste altfel cu tine. Recomandat ar fi sa se foloseasca responsabil insemnele alea pentru ca daca la noi folosirea lor nu este chiar asa de mult controlata, inafara nu se glumeste cu asa ceva si te baga direct la zdup.

    10
  48. „Specific Romaneste”,figuri si fitze !!!

    00
  49. NOU
    #57

    Eu am devenit membru IPA, mi-am solicitat si un portofel cu însemn specific si vreau sa spun ca o data cand m-au prins cu 121 km/h prin Bulgaria pe drum cu restrictie de 60, au vrut sa-mi confiste permisul, cand am deschis portofelul sa-i dau actul, am evidentiat legitimatia IPA, atunci a spus ca nu mai este nevoie. Deci in concluzie, legitimatiile cu serie IPA au influenta positiva asupra sanatatii actelor tale, te iarta. Daca ai doar un abtibild lipit de parbriz (cum au toti „bhaietzii” cu „bamweu seria tri din 2000”) s-ar putea doar sa se enerveze politistii. Deci cel de care faci misto mai sus este un membru IPA si poti fi sanctionat pentru asta, mai ales ca ai filmat si seria legitimatiei.

    00
    • Daca esti membru IPA (Asociatia internationala a politistilor) de ce nu respecti legislatia rutiera si circuli cu 120 km/h pe un drum cu restrictie de 60?incalci legea,pui viata altora in pericol si te lauzi cu legitimatia ta.

      20
  50. Cea din stnga este insigna de portofel,probabil a uitat-o pe bordul masinii.Daca va uitati atenti nu este prinsa in parbriz ;)

    00
  51. NOU
    #60

    Imi doresc sa fie penaliazti toti nesimtitii care ne fac de ras tovarasii militisti, inclusiv colegii care „parcheaza pe prima banda sa faca piata” ori care „merg cu 120 la ora in zona de 60 la ora”! Sa fii militist e o responsabilitate foarte mare, faci ceva gresit si te-ai facut cu ancheta interna!

    00
  52. Fratilor….acele chestii care le vedeti in parbrize sunt insemne IPA e o asociatie internationala a politistilor si sunt special facute pentru a fi purtate in parbriz de catre membrii IPA asa ca acolo ii e locul, nu trebuie data jos cat nu esti in masina, iar de iertat in trafic nu e mare lucru….gresesti?…
    Platesti
    Zi buna tuturor

    00
  53. Foarte multi cocalari cu BMW din 1900 toamna, au lipit pe parbriz stickere cu IPA, Politia Antidrog etc… Nu inteleg rostul acestor cocalarisme, probabil acei oameni o au foarte mica.

    00
  54. Mi am luat si eu un sticker de SNAP(Sindicatul National al Agentilor de Politie). Pentru ca pot ;)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.