Românii pun benzină şi fug

Era doar o chestiune de timp până să se amplifice acest fenomen, mai ales de când preţul combustibililor a ajuns la cer. Şi, uimitor, aproape toţi sunt prinşi de poliţie. Cine s-ar fi aşteptat? Nu idioţii care n-au măcar minima inteligenţă de a alimenta noaptea, cu o şapcă pe cap şi apoi declara maşina furată după ce au parcat-o la 3 străzi distanţă.

Pe mine altă chestie mă deranjează. OK, e unul care nu a plătit, dar cât ţineţi pompa aia blocată? Am făcut plinul lunar acum câteva zile şi erau cozi de câte 2-3 maşini la fiecare pompa, dar meseriaşii nu s-au gândit să pună măcar un con din ăla portocaliu in dreptul pompei blocate. Şi, dacă tot ai înregistrarea video, de ce o mai ţii blocată?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. asta-i in loc de stand-up-ul de la miezul noptii. ma uit si maine dimineata la el, sa incep ziua zambind.

    00
  2. 100 de cazuri pe luna este nesemnificativ. mi-a placut data de pe una dintre camerele de supraveghere :>

    00
  3. Eu acum 2 ani am facut plinul si aveam nevoie sa cumpar ulei pt servo (eram cu un cielo, „disparea” uleiul). Vorbesc cu un angajat de acolo, ma ajuta, aleg uleiul, il platesc, ma sui in masina si plec. Pana sa ma sune ai mei ca s-au trezit cu politia la usa acasa, nu am realizat ca nu am platit si benzina.

    00
  4. Am lucrat în benzinărie care nici astăzi nu are camere pe pompe. Au primit amendă pentru asta, au pus o cameră de ochii lumii în magazin care angajaţii au mişcat-o ca să poată dormi linistiţi in tura de noapte. O cameră pe rezervoare aveam de când lucram eu acolo. Nu le plăcea să fie furaţi la alimentare :)

    00
  5. Lasă că se învaţă şi românii.
    Eu sper să se ajungă ca în Serbia.

    Să fie aşa de multe, încât alimentările sub 200 RON să nu se nici investigheze măcar şi la revedere.

    Ştiu, veţi zice că atunci vor scumpi ca să recupereze pagubele.
    Pot să le scumpească cât vor dacă băieţii aprovizionează piaţa neagră, la revedere.

    00
  6. Si daca iti fura bicla din fata benzinariei cu 10 camere pe ea tot nu rezolva nimic, las’ ca vine iarna si se imbraca mai gros se fura mai lejer, iti fura niste numere de la o dacie din 1900 toamna si cauta-l nene pe ala ca e deja la constanta cu masina, oricum platesc angajatii benzina pierduta.

    00
  7. ma intreb cand le-o da prin cap sa bage doar pompe dintr-alea automate de unde poti alimenta numai dupa ce bagi cardul (fara angajati, fara magazine, simple si eficiente) …

    00
  8. Eu nu inteleg ce este asa de complicat sa modifice pompele si sa fi
    obligat sa platesti inainte. Fie cu cardu` (la pompa sau inauntru la ghiseu), sau cash, la ghiseu – gen „vreau sa bag benzina de 400RON la pompa Nr. 7.”
    Si atunci nu ai mai putea sa pui benzina si sa fugi, pt ca pompa nu ar functiona pana cand nu i-ar da drumu ala de la ghiseu, dupa ce ai platit in avans.

    00
  9. Acum vreo 4 ani lucrau mai multi prieteni intr-o benzinarie no-name. Aveau baietii astia in Peco niste pompe mai speciale, daca nu puneai pistolul hotarat inapoi in pompa, ramanea blocat pe aceasta suma de la ultima alimentare.

    Mergeau la servici cu masina proprie, o bagau in pompa, alimentau de 20 de lei dupa care astepta urmatorul client. Daca urmatorul alimenta de suma mica – pana in 40 de lei – resetau pompa sa nu se dea de gol, daca insa alimenta de mai mult numaratoarea incepea de la 20 de lei. Cand auzeau Wola … sarbatoare tata, 10 litri de motorina dintr-un foc!

    Ah ce vremuri, cu benzina aia cumparata cu 1.5 lei litrul de la ei mi-am facut prostul obicei sa ma plimb aiurea cu masina. Un obicei destul de pagubos in zilele noastre.

    00
  10. @Chrisu: si cum ar functiona treaba asta in cazul in care vrei sa faci plinul? Pe mine chestia cu plata inainte ca la papacioace m-a scos din minti in Spania. Iar lasarea cardului drept garantie la un gigel dintr-o benzinarie din Romania pana faci plinul este o operatiune extrem de periculoasa daca ne uitam la stirile din ultimii ani.

    00
  11. @Florin – ce povestesti tu acolo e complicitate la furt calificat :))

    00
  12. @Chrisu: si pentru astia care nu bagam de sume fixe, ci facem plinul, ce solutie ai?

    00
  13. Imi place ce primul care apare in reportaj e unul cu numere de Bulgaria :)

    00
  14. :)) Sper să fie zilnic câte 200 de astfel de cazuri. Ăla boicot, nu ca retarzii ăia cu monede.

    00
  15. Pentru amprente de pe pompa. Le-a zis candva un sef sa nu atinga nimic si asa fac, e mai simplu decat sa gandeasca ei ce-ar trebui organizat in statie.

    00
  16. cu cash e mai greu sa faci plinul.

    La statiile automate bagi o suma mai mare de bani decat ar face plinul. Restul ti se da sub forma de voucher

    Cu card bancar/flota e ok: autorizezi o suma mare, faci plinul. Restul se intoarce in cont.

    00
  17. „mai ales de când preţurile combustibililor a ajuns la cer”…

    00
  18. Astia nu-s hoti, asti-s retarzi! Eu le-as anula dreptul de a conduce pentru ca au dat dovada de lipsa de inteligenta!!!

    00
  19. @radu din ce stiu eu benzinariile gen OMV, Rompetrol am manusi de unica folosinta. ce amprente???

    00
  20. Cind va intrebati de ce e Ro de cacat, uitati-va la manu (#5) si andrei (#13).

    @miticosul (#7): bagi plata cu carduri, ai pierdut de clienti 90% din poplatie, care inca traiesc in evul mediu si refuza sa foloseasca cardurile, si chiar daca primesc salariul pe card, imediat se duc la bancomat sa scoata banii cash.

    @rumbu (#10): e vorba de carduri de credit. Nu stiu daca verifica intii la banca daca ai o anumita suma disponibila (si daca eventual o si blocheaza), insa poti face lejer plinul. Probabil ca dupa aia daca nu ai bani suficienti in cont, te alearga banca. Iar bancile au deja departamente cu zeci si sute de oameni care se ocupa cu prevenirea fraudelor si recuperarea pagubelor, asa ca in mod sigur vor recupera banii.

    00
  21. @c3: tu nu ai inteles care e de fapt problema: eu n-as avea curaj sa las cardul unui angajat de benzinarie din Romania cat timp eu sunt la pompa si alimentez. Remember: http://www.tion.ro/carduri-clonate-la-benzinarie/news-20080327-04431736

    00
  22. la 100 de cazuri / luna nu inseamna ca „romanii pun benzina si fug”.

    00
  23. Cocalarii masii. Isi iau masina, Volkswagen dom’le dar nu mai au bani de benzina.

    00
  24. Si in Danemarca se intampla din astea si chiar foarte frecvent. Mai nou nu te mai lasa sa alimentezi decat dupa ce ai lasat un ID la ghiseu. Sunt in schimb si pompe automate, unde bagi cardu si alimentezi. Sunt cele mai frecvente. Dar nu poti alimenta daca nu ai bani in cont.

    00
  25. @c3 cume merge cu cardurile vezi mai sus explicatia.

    00
  26. In US la toate pompele ori platesti inainte cu cardul ori mergi la casier si platesti inainte suma x la pompa z.

    00
  27. NOU
    #28

    Hmm.. daca se inmultesc aceste furturi probabil vor aparea barierele la iesirea din benzinarii. Cit costa o bariera mai babana, din otel, actionata de catre un pulete platit cu 700 de lei pe luna?

    00
  28. @rumbu – tu n-ai inteles. cardurile nu le lasi angajatului. e un automat. bagi cardul, zici la ce pompa vrei sa alimentezi (daca nu e automat la fiecare pompa), iti verifica pin-ul & stuff si alimentezi.

    asta te ajuta sa tii benzinaria deschisa non-stop fara sa mai platesti personal.

    00
  29. Dacă sunt proști…ce să le faci? Dar proști rău de tot.
    Cum să te duci măi nene la furat cu numărul mașinii montat ?

    00
  30. Imi place cum unii de aici cauta solutii ca cum sa faca saracii benzinari (ma refer aici la benzinarii nu la cei ce alimentau din conducta) sa nu mai fie furati de acesti monstrii. Cel mai tare mi-a placut aia cu bariera si cu puletele.Sa vezi ce stai la mila puletelui sa-ti ridice bariera.O sa vrea sa vada si bonul de la casa si o sa te chinui sa-l scoti din buzunarul de la spate, apoi o sa citeasca cum ai luat tu chipsuri,un pachet de tigari o cola si un bec de semnalizare si o sa vada ca pe ultimul rand de pe bon scrie cat ai alimentat. Orice masura de siguranta pentru aia 100 de furaciosi ne va afecta viata noua celorlalti care alimentam mergem la munca , la cumparaturi …Si nici ideea cu platesti inainte nu-mi surade. Eu merg la benzinarie si fac plinul.Nu stiu sigur de cat o sa intre. Daca platesc 200 de lei si intra de 180 ce fac stau cu canistra in portbagaj? Faza cu cardu’ e ok dar uneori vreau sa platesc cu cash. Parerea mea e ca se fura oricum.Cu tot cu camere.Se fura grav si in supermarketuri.Faza e ca paguba nu e asa de mare si patronul o accepta.In momentul cand paguba va fi o problema va angaja un Gigel si va gasi o solutie.Solutie pentru care tot noi (clientii seriosi) vom platii.Si-l vom platii si pe gigel.Si daca va fi un pulete il vom platii si pe ala.Cum? Din pretul benzinei.Ideea e sa nu cautam noi solutii la problemele altora.Si daca se fura de la pompa sa nu tipam ca Romania e de kkt.Se fura de la pompa si-n tarile civilizate.Nu asta e problema.Si sunt de parere ca se fura rau la pompa dar nimeni nu stie in ce directie .Vezi stirea asta si crezi ca pompa fura de la rezervor cand de fapt e invers.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.