Ce pensie?

pensia

Are cineva idee la ce pensie se referă panoul ăsta? După ce a lovit un copil, Băsescu a furat pensia unui bătrân? Sau se referă la tăierile alea de acum doi ani, făcute pentru a nu ajunge în situaţia Greciei?

Nu că şansele lui Băsescu ar fi strălucite.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Da, la acele taieri se refera. Campania asta sigur este platita din cotizatiile membrilor USL :)

    00
  2. saracii batrani, inteleg ca le-a luat basescu banii. Usl nu a gasit un alt eveniment pe care sa pluseze decat taierea pensiilor pentru a reduce cheltuielile. Dar na, unii nu vad mai departe de facturi si pensie

    00
  3. Cred ca se refera la retinerea CASS din intreaga pensie, care…desi declarata neconsitutionala, functiona fara probleme pe vremea lui MRU si nimeni nu dadea semne ca va fi suspendata. Cu atat mai putin se punea problema restituirii banilor retinuti ilegal. Sigur ca unui basist isteric ii mai scapa asemena argumente…dar eu sper ca romanii vor tine cont de ele pe 29 iulie.

    00
  4. Peste tot vad astfel de afise. Ba ca mi-a luat pensia, pardon, furat, ba ca mi-a furat sanatatea, serviciul si tot asa. Dar nici unul nu e semnat ca sa zic asa de vreo companie, partid, ceva. Si acelasi tip de anunt l-am primit si in posta. As fi curios sa stiu cine le face mai exact, ca e usor sa spui USL, dar poate fi vorba doar de PSD, sau doar de PNL. Avand in vedere ca la noi primar e un PSDist, e cat de cat clar.

    00
  5. Cand nu te afecteaza direct e usor de vorbit. Mai usor e sa tai decat sa faci un proiect sa scoti un ban.
    Ce e mai usor, sa tai pensia sau sa faci o autostrada cu banii altora care sa atraga investitori straini?

    00
  6. E plin Bucurestiul de asemenea panouri penibile: „Basescu mi-a furat familia”, „Basescu mi-a furat sanatatea”, „Basescu mi-a furat salariul” etc. Cel mai trist este ca au si succes pentru ca alimenteaza o ura a unei parti din poplatie. Sunt curios cine va mai fi de vina pentru nereusitele si neajunsurile individuale dupa ce nu va mai fi Basescu presedinte.

    00
  7. La noi s-au montat de vineri..Cum iesi de la birou, un afisa din asta urias iti loveste din plin ochii…Sincer mi se pare o aberatie…Dar probabil vor fi oameni care vor pune botul…Sunt curios daca batranelul si-a dat permisul sa ii fie folosita poza :) Sau e copy-paste?

    00
  8. @Iulian stiu ca cineva de la PNL sector 6 se mandrea saptamana cu ele ca si-au decorat sediul cu ele… Deci PNL sigur e nu stiu daca si PSD

    00
  9. Basescu-i un fel de Super Mario care-aduna: pensii, sanatate, salarii si spitale… :))

    00
  10. In ciuda unor comentarii de aici, mie mi se pare normal sa nu-l votezi pe ala care ti-a taiat pensia. Daca ala e Basescu sau nu, e discutabil, la fel cum e discutabil si bunul gust al reclamei.
    De fapt toata reclama e jenanta pentru ca n-are fix nici un context, doar gargara. Ce ar trebui sa explice e daca, si de unde, va mari PSD pensiile, precum si ce a facut omul respectiv in viata de nu-si permite sa manance din pensie. Sunt convins ca sunt multe cazuri de oameni care au muncit si acum o duc greu, dar sunt si multe de idioti care s-au pensionat la 40 de ani si acum vor bani.

    00
  11. Nu-s la curent…. Ponta le-a dat cumva pensiile inapoi? Daca da din ce bani? Nu era vorba ca luam bani de la FMI dar reducem deficitul?

    00
  12. Da, pentru ca a taiat netinand cont de unde se putea taia, si de unde era cazu sa ia. Asa ca a luat si de la aia care oricum nu aveau. Fara cap, fara analize, asa dupa ureche, dar cu aer de mari socio economisti. O sa mi se raspunda, ca astia oricum nu au contribuit in viata lor la fondul de pensii, etc. si ca mai bine mureau, nu? dar altii cu pensii de 100mil sau omorat contribuind: ca statul a dat, statul a luat. Hai sa vina 29 sa terminam circu’ ca m-am saturat.

    00
  13. La noi in Oradea am vazut un asemenea panou, acolo e o batranica si o mamica tanara „nevoita sa se casatoreasca la 17 ani”. Plus ca e plin orasul de afise cu „demite-l”. As fi curios cine e sponsorul campaniei.
    Cumva simt ca noi, poporul, vom plati si pentru campania asta, la fel ca si pentru toate din ultimii 20 de ani :D

    00
  14. mie-mi place ala cu un nene tip betiv care spune ca vrea demiterea pt ca i-au luat ajutoarele sociale. l-am vazut vineri in salonta. afisul, nu betivul. aia-s peste tot

    00
  15. Am început de vreo lună de zile să fac un folder de bookmark-uri către posturi / ştiri / păreri ale susţinătorilor USL care o tot ţin pe a lor că o să fie lapte şi miere după ce pleacă Băsescu… pentru a le arăta mai tarziu ce anume au susţinut. Din păcate am observat că majoritatea lor nu sunt în stare să gândească în perspectiva mai mult decât până la următoarea masă (mic dejun, prânz sau cină).

    Aşa că acest popor îşi merită soarta pe deplin, iar dacă luăm în considerare rezultatele de la bac din ultimii ani, viitor arată sumbru.

    Păcat de faptul că nu suntem uniţi sa avem puterea să spunem NU clasei politice actuale, pentru că nu are cine să ne conducă, nu merită nici unul.

    00
  16. da da, cand le-au taiat pensiile, dar achizitiile publice erau de 10 melearde, atunci.

  17. Da, am vazut afise din astea si prin Bucuresti cu „Basescu mi-a furat salariul”
    Da stau si ma intreb pentru toata campania, pentru alegeri, pentru afisele anti-Base, cine plateste?

    00
  18. @Alex – pai nimeni. ca se formeaza o comisie care o sa zica ca nu e usl de vina.

    si eu cunosc multi hateri care sunt practic orbitide faptul ca base le-a taiat pensia/salariul. dar sincer, daca nu se facea asa, grecia era mic copil pe langa noi. este corect faptul ca multi au fost afectati, ca s-au facut multe rahaturi, dar totusi, eram si noi pe linia de plutire.

    acum… s-a ruinat totul. eu nu vad un viitor roz daca usl ne va guverna.
    europa ne spune in fiecare zi ca e nasol de noi, ca nu e bine ce se intampla acum, etc. culmea e ca lumea crede ca base a dat el telefon sau plm sa le zica alora sa faca lobby pentru el… ma intristeaza sa vad ca dupa 20 de ani, mentalitatea romanesca nu s-a schimbat.

    00
  19. @Arhi: Cat trebuiau sa fie achizitiile publice, dupa parerea ta?

    00
  20. Da, o sa ma uit la afisele alea in liniste, in 29, cand o sa stau acasa

    00
  21. Euro a sarit de 4,6 … Restul sunt conteaza. Sa vezi acum ce pensie mare are omu’, si ce paine frumoasa (una singura!) isi poate cumpara … Am mai trait astfel de vremuri. Stiu unii din PSD cum poti taia fara sa modifici numerele. Denominezi …

    00
  22. Hai ca astia zic ca a furat Basescu. Dar azi am auzit ca USL-ul vrea sa faca o autostrada noua de la Tg. Mures la Iasi cu pret mai mai mare decat aia pe care i-a dat-o Nastase lu’ Bechtel.

    Imi vine sa plang cand ma gandesc ce guvernare vine…. dar parca e mai bine asa: sa vedem pe cine-o sa mai arunce vina.

    00
  23. @mIKE, întrebarea și mai corecta ar fi :
    „Cât crezi ca-s ACUM achizitiile publice ?”

    00
  24. Mai lipseste „votez da, ca mi-a bagat tatal la puscarie”

    00
  25. Niste afise idioate. Am mai vazut unul in care Basescu era de vina ca o fata care s-a chinuit din greu sa termine o facultate (Spiru?) nu isi gaseste de munca. E ca si cum l-ai acuza pe Ponta de actiunile lui Nastase sau Iliescu. Nu ca s-ar compara Nastase cu Boc (Boc a fost un ingeras), e vorba doar de asocierile astea imbecile.

    00
  26. Toate afisele sunt bazate pe „ura de clasa”…numai pensionari sarmani, asistati social…practic fomistii si puturosii Romaniei. Asta e publicul tinta. Nu au in afisele alea un doctor, un profesor, un om la costum, un corporatist…
    In plus Basescu vad ca e vinovat si pasibil de demitere pt pensii taiate, ajutoare sociale, spitale inchise…Pai unde puma mea e afisuul ala cu INCALCAREA CONSTITUTIEI?

    00
  27. @ didi – Batranii la pensie sunt fomistii puturosi ai Romaniei ?
    Incearca sa te pui 2 secunde in pielea lor : spitale mizere,pensie la limita subexistentei,alimente scumpe,medicamente ioc…

    Da,taierile au fost necesare avand in vedere contextul economic,dar nu te grabi sa dai vina pe bunicii nostrii pentru deciziile proaste luate de toti cei care au fost la guvernare din 89 pana acum.

    Nu’s usl-ist,departe de mine gandu,dar nu pot sa nu ma gandesc ca voi ajunge si eu (poate) la varsta la care voi avea nevoie de un sistem medical pus la punct si de o pensie decenta care sa-mi permita mai mult de 1 cartof si o paine pe zi.

    Nu uita ca oamenii pe care acum ii faci puturosii Romaniei au muncit 40 de ani pentru a-ti asigura tie scoli,spitale,parcuri…

    Da,trebuiau luate masuri anti-criza,dar sa scazi pensiile unor oameni care oricum mureau de foame mi se pare crud.
    Problemele adevarate sunt asistatii sociali fictivi,apti de munca si care profita de sistemul social din RO (pe scurt,suedejii si lenesii) si contractele de „achizitii” facute in defavoarea noastra.

    Nu-ti doresc ca la varsta pensionarii sa ajungi in situatia celor pe care acum,cu atata usurinta,ii faci puturosii Romaniei…

    00
  28. @kizi: crezi ca toti pensionarii-s pe bune? in fine, eu o sa votez da, pentru ca…. pitong… mi-a luat ajutorul social, el cu mana lui, si l-a baut la golden blitz. si eu acuma trebuie sa muncesc. eu. sa muncesc.

    00
  29. @kizi…pensionarii pe care ii plang unii sunt fie fosti militieni sau APV-isti care au construit comunismul in Romania neplatind totusi contributii la pensii, fie caratori de span prin intreprinderi, fie functionare care impleteau ciorapi la servici pe vremea lui Ceasaca. 90% din pensionarii de azi sunt oameni care aveau servici pe vremea comunismului dar nu produceau nimic pt ca asa era ordinul:”Toata lumea trebuie sa aiba servici!”. Acum se burica si se besica toti ca au muncit 50 de ani. Ce au muncit asa de mult ca la Revolutie in conditii de piata libera si de disparitie a CAER au falimentat toate intreprinderile de carat span de aici pana dincolo. Au fost cativa care au muncit, restul hoti, puturosi, angajati cu numele ca de muncit nu aveau ce…care aucum s-au perpetuat de avem o tara asa de mandra. Ar trebui toti pensionarii lui Ceausescu impuscati pt suminarea fiintei nationale si de reproducere si raspandire a lenei si hotiei. Ei au fost cei care au inventat „ne descurcam-ul” in loc de munca cinstita.

    00
  30. P.S cei care au muncit atunci si-au luat teapa de 2 ori…o data atunci ca aveau salariile cat cei care o frecau prin sectii si a doua oara acum cand trebuie sa imparta putinii bani de pensii pe care ii are Romania cu unii care nu au dat tarii nimic dar care acum vor sa isi primeasca drepturile. Nu ti se pare anormal ca in Romania toti au pensii, inclusiv casnicele. Bunica nevestei a fost casnica toata viata…nu a muncit o zi dar are pensie vreo 6 milioane. I se spune pensie de urmas ca i-a murit barbatul care muncise la viata lui. Deci la noi se ia pensie de pe urma unui om chiar si dupa ce el moare, sau se poate spune ca pensionarul moare dar statul plateste pensie in continuare…ca nu-i asa, trebuie sa traiasca si casnicele, desi la 40 de ani erau cocoane si le durea in maciuca de cei care munceau.

    00
  31. @didi: Pai impusc-o ma, ca merita, pentru „subminarea fiintei nationale” cum spuneai mai sus. Cred ca ar fi bine s-o impusti si pe nevasta-ta ca se trage dintr-un neam de puturosi, nu te merita. Apoi pune-ti si o zvastica pe mana

    00
  32. Am vazut pe tot DN1 asemenea afise si m-au scarbit. Mesaje penibile, public tinta clar:-pensionari, bugetari, disponibilizati.
    Constat ca exista un electorat captiv, care depinde 100% de pomana statului. Care stat, in loc sa creeze locuri de munca, ia din banii celor putini care produc (din ce in ce mai putini) si intretin o categorie sociala – care voteaza :-D.
    De aia nu mergem inainte – avem frana de mana trasa !

    00
  33. Astia-s pensionarii care ieseau in strada ofticati ca le-a taiat pensia de la 3700 la 3200 de RON si cu totii se intrebau daca poate fi mai rau.

    00
  34. Multe sunt facute de PNL . Si in campania trecuta tot peneleu a bagat f multi bani, ei plateau cam tot . Au pe cineva tare in spate.

    Dupa ce pleaca Basescu tot pe el vor da vina, ca a furat el cu ai lui si nu mai are tara bani si nu au ei de unde sa fure , abia dupa ce se aranjeaza toti pe 15 vieti vor face si o reforma .

    Nu mai bine faceau reformele acum si puneau afise cu ce au schimbat ei in 3 luni ?

    00
  35. @Tetelu…nu asta trebuia sa intelegi ci urmatoarele(zic simplu pt iq-ul tau):
    Pe vremea comunismului toti lucrau pt ca altfel te luau la intrebari.Astfel se creau locuri de munca care nu produceau nimic…trebuiau toti sa aiba un servici chiar daca pt un produs erau nevoie de 2 insi la el lucrau in acte 20. Astfel au aparut mamuti ca IMGB, 23 August sau SIDEX care aveau 20-50.000 de angajati. Acesti angajati ieseau la pensie desi statul nu castiga nimic de pe urma lor. Iesind la pensie voiau si bani…acum urla ca au muncit 40 de ani desi 40 de ani ei nu au produs pt bugetul tarii nimic.
    Nu e normal ca o casnica sa ia pensie…nu a platit pensie niciodata.
    De asemeni nu e normal nici sa primesti ajutor social garantat pt ca sunt destui care prefera sa ia ajutorul social si sa doarma decat sa munceasca pe aprox aceeasi bani. Nu e normal nici sa ia alocatie orice copil…chiar si cei care au ca parinti miliardari. Pune un barem al venitului pe cap de membru de familie si ce trece peste baremul ala nu mai primeste alocatie si o dai celor de sub barem. Cornul si laptele e dat tuturor copiilor, chiar si celor care au la pachet salam de Sibiu pus de mamica…acestia iau cornul si laptele si il arunca la gunoi pt ca nu beau decat iaurturi Danone sau Muller nu vreo marca de mic intreprinzator de nivel local.
    Comunismul a distrus mentalitati si a educat oamenii sa creada ca statul trebuie sa aiba grija de ei. Cei educati astfel in comunism perpetueaza aceasta mentalitate dand-o copiilor lor…asa se distruge fiinta nationala.
    Ai inteles acum?!

    00
  36. perfect deacord cu „didi”. bine spus !
    Pacat insa ca o mare majoritate de cetateni ai Romaniei gandeste inca asa , iar cum minoritatea se supune majoritatii , imi pot imagina ce va iesii ….
    nu zic ca Basescu e vreun sfant , dar zic ca USL-ul nu poate folosii la campanie decat masurile de austeritate luate de base care ,din pacate , cei mai multi le vede ca fiind personale .
    O comuna intreaga de oameni au fost prinsi ca beneficiau de ajutor social sau de handicap, desi erau perfect apti de munca si sanatosi tun ! acei oameni au fost platiti din banii nostrii ani la rand si acei oameni si cei asemeni lor vor vota nu basescu !

    00
  37. Ce propaganda penibila face USL-ul.. Un populism gretos..

    Acum, cu cifre: reducerea efectiva a pensiilor nu s-a facut, s-a opus CCR-ul. A avut loc impozitarea cu contributia de sanatate cu 5,5% a pensiilor de peste 700 de lei. Dar, atentie, aceasta taxare functiona de mult timp, dar doar la sumele de peste 700 de lei, adica la diferenta. Aveai pensia 750 de lei, se aplica taxarea la 50 de lei.

    Cei de dinainte au hotarat sa aplice impozitarea la tot. Tarziu, tarziu de tot, CCR a zis pas: nu aveti voie sa impozitati decat ce trece de 700 de lei.

    Practic, un pensionar cu pensia de peste 700 de lei a fost impozitat in plus cu 38 de lei/luna, contributia la fondul de sanatate. Asta a fost toata „taierea” de pensii.

    Si inca ceva: ar trebui ca cei care le tot plang de mila pensionarilor sa caute in statistici: DOAR 17% din cei sub pragul critic de saracie sunt pensionari. DOAR jumatate dintre pensionari au vechimea completa. Pensia medie in mediul urban este 900 de lei, venitul mediu pe membru de familie pentru o familie cu doi parinti si doi copii este de 700 de lei. Si, remember, nu prea e pensionar in mediul urban care sa nu fi primit moca o casa de la Petrica Roman. Cei mai tineri si mai fraieri sunt bagati pana peste cap in chirii si rate, dar lor nu le plange nimeni de mila, ca nu ai audienta. Si nici nu le da nimeni case.

    Si finalul glorios: USL-ul a crescut pensiile din nou! Cum? Pai a luat suma aia incasata in plus, a redistribuit-o pe N luni si le da cate 16 lei in plus pensionarilor pana s-o regulariza toata chestia. Ura! S-a facut dreptate!

    Ce e mai naspa e ca de cand avem guvernul USL la putere leul s-a devalorizat cu 5% in raport cu euro si cu 13% in raport cu dolarul. Cat au „castigat” pensionarii din toata chestia asta?

    00
  38. Pe mine ma amuza afișele in care scrie: Ti-a promis ca vei trai bine, te-a mințit, Demite-l!

    00
  39. ia fiti atent un pic la cifrele astea, sa vedem exact cum cea mai mica inflatie din 90 incoace e de rahat…
    http://old.econtext.ro/assets/627-Evolutie%20presedinti.jpg

    00
  40. Daca iese Base sper sa nu pui articole ca ti sa taiat salariul sau de ce platim mult ptr autostrada sau eu stiu ce .. ca l-ai vrut tu :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube