Primele realizări ale guvernului Ponta: două autostrăzi

sosea.4Dacă madam Boagiu se lăuda că a rupt norma la autostrăzi, iată că vine şi rândul guvernului Ponta. Mâine se inaugurează cei 68 km de la Ploieşti la Bucureşti şi vineri cei 0.5km de la Cernavodă la Medgidia. Ştiu că aţi citit prin că bulgarii au făcut de două ori mai mult în doi ani, dar sunt minciuni sfruntate ale propagandei băsiste. Nimeni nu poate construi atâta. 

Aşteptăm să se reia licitaţia porţiunii Comarnic – Braşov şi să se facă un plan pentru Braşov – Sibiu sau Piteşti – Sibiu, deşi nu ne grăbeşte nimeni şi nimic.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. Basiscu de mult trebuia dat jos… acum Ponta sa o tina tot asa.. nu doar acum la inceput.

    00
  2. @Mario: aşa-i că ţi-ar place să vezi euro pe 15 lei până la sfârşitul anului? Dacă continua Poanta tot aşa…

    00
  3. Guvernul Disney ce legătură are cu vârful acela de puță ?

    00
  4. @Mario: si nu-i asa ca ti-ar place sa stam in afara Schengen inca vreo 10 ani? Ca sa nu mai zic de Visa Waiver Program…

    00
  5. daca am fi toti ca Mario s-ar duce tara de rapa…
    El este exemplu viu al celor ce cumpara gogosile Ponta Antonescu.

    00
  6. mie mi-ar placea sa fie euro 15 lei. n-am nicio problema cu chestia asta.

    00
  7. Eu nu înţeleg o chestie, cu tot haos-ul politic recent, poate cineva mă luminează (nu sunt băsist, deşi aş fi de dreapta ca principiu şi idealuri):

    1. Cu ce îi încurcă pe USL-işti Băsescu? Am înţeles, se pregătesc dosare usl-iştilor, şi pdl-iştii sunt protejaţi, şi nu li se pare politically correct. E logic. Dar din moment ce ai guvernul, şi ai făcut epurarea politică de au schimbat şi femeile de servici, puteau pune şi ei nişte dosare pdl-ilor, şi toată lumea câştiga, mai cădeau capete, şi cu asta basta.

    2. De ce USL-ul nu a tras nişte măsuri adevărate când a venit la guvernare, în loc să pornească lupta asta fără sens?
    Păi dacă făceau 2-3 măsuri economice serioase, mai făceau 2-3 licitaţii pentru autostrăzi şi le dădeau în execuţie în câteva luni, spulberau tot la toamnă. PDL-işti nu mai ştiau nici cum îi cheamă.

    Ca popor suntem uşor de mulţumit, mai 5 km de autostradă, mai nişte fonduri europene accelerate, mai o pensie cu 0.5% crescută, mai 2-3 măsuri să mulţumească imm-urile, eventual şi ceva la agricultură pentru ţărani, şi votăm orice vertebrat biped care dă bine la tv.

    Astfel câştigau detaşat. Dar nu înţeleg de ce au pornit războiul acesta politic.

    Eu am o bănuială, dar vreau să văd dacă mi-o mai confirmă cineva:
    Pentru ce am enumerat eu, trebuie lucrat serios: pentru licitaţii autostrăzi e de muncă, pentru legi noi, trebuie să vină parlamentarii la servici, trebuie dat cu cartela la votare, chestii complicate.

    Sunt perfect contra băsescu şi echipei lui portocalii, dar să fim realişti, ăştia ce-au în cap, tărâţe?

    00
  8. Si astea sunt realizari la 25% din turatia maxima. Daca pica Base pe 29 pana de Craciun o sa fim noua Germanie a Europei

    00
  9. si eu vreau euro la 15 lei :lol: dar pe ponta, ars pe rug…

    00
  10. De la proiect până la implementare mai trebuie un proiect, că s-a modificat geografia locului între timp.

    00
  11. Astea sunt autostrazile lui Boagiu. daca USL-ul isi asuma vreun merit sunt mai jegosi decat jegul insusi.

    00
  12. @PCH…sa vezi cand ai sa-ti platesti telefonul, mancarea(70% din alimente sunt importate), benzina si altele asemenea la 15 lei/euro…atunci sa te aud

    00
  13. PCH, când spui că ţi-ar plăcea să fie euro 15 lei, demonstrezi că nu înţelegi multe lucruri. Majoritatea preţurilor la utilităţi, servicii şi mâncare sunt influenţate de cursul valutar. Nu mai gândi simplist că dacă tu nu ai credite în euro te doare la bască!

    00
  14. unde pot gasi o harta cu viitoarele portiuni de autostrada? si/sau cum ar trebui sa arate romania cu toate autostrazile necesare?

    00
  15. treaba e ca oricine dupa 90 si-a asumat autostrazile, e un mare mincinos! sunt ale lu Ceausesc..cum de fapt e 90% din tara :))

    00
  16. Bulgarii o fi facut ei de doua ori mai mult, dar la jumate de pret!

    00
  17. Super autostrazile :)) ! Dar o sa vedeti voi din toamna ce curaj o sa aiba usl-istii la facut autostrazi !

    00
  18. @kallus- cumpara-ți o harta a Romaniei editata acum poate chiar 10 ani. Sunt acolo frumos trasate cu niște linii portocalii intrerupte toate autostrazile proiectate de pe teritoriul Romaniei la vremea respectiva. Cu mici excepții, de care te prinzi tu, restul sunt valabile și azi. :(

    00
  19. NOU
    #19

    Da’ poate PCH e plătit în euro şi de aia-l doare la bască.

    00
  20. NOU
    #20

    Nu înțeleg ce vă năpustiți toți asupra lui PCH. Poate PCH își câștigă veniturile integral în dolari sau euro.

    00
  21. @motanes: Daca omul ia salariul in euro mi se pare normal sa ii convina

    00
  22. @Daniel deci daca tara se duce de rapa cu ponta-antonescu, inteleg ca pana acum a dus-o bine cu acolitii lui basescu?

    00
  23. Hadeti sa va spun cum stau lucrurile practic. In Romania toti politicienii fura. Pana sa vina PDL-ul, se fura 15% din contract si se distribuia furaciunea 60% putere 40% opozitie (faceau si afaceri intre ei, no problem). A venit PDL-ul si furaciunea a devenit 40%, iar opozitia a trecut pe sec. Baselu’ e vazut drept capul tuturor rautatilor, pentru ca se pricepe de minune sa le puna bete in roate, in special pe schimbari legislative (de ce o fi nevoie de ele nu stiu). Plus ca nici USL-ul nu se astepta sa vina asa repede la guvernare si au fost prada usoara.
    Aku’, eu am doua probleme practice:
    1) E evedent ca PDL-ul a fost incapabil sa extraga bani de la UE (mai greu cu furaciunea, deci neinteressnt) si sunt greu de iertat pentru asta.
    2) Astia noi au inceput cu stangul rau. Modifica legi doar ca sa mute ciotul din drum si mi-e frica sa ma gandesc cate prostii vor mai face de acum incolo la un asa inceput.
    Si ca boala generala, toti ne iau de prosti. Ati vazut macar vreun mesaj pentru inteligenti si prosperi si macar vaga admitere ca au gresit cu ceva?

    00
  24. motanes: faci pe economistul aiurea. si ce daca sunt influentate de cursul valutar? sau gindirea aia complexa a ta iti spune ca daca euro devine 15 lei, se maresc toate de 3 ori? eu vreau euro sa fie la valoarea lui reala, fie 5, fie 15 fie 50. mi se rupe.
    si da, nu am credite. stii de ce? ca nu am avut nevoie. cu gindirea mea simplista m-am descurcat destul de bine pina acu.

    00
  25. @motanes,

    tu esti ala de gandeste simplist…

    eu stiu ca MAJORITATEA preturilor sunt influentate de cursul euro, dar daca ABSOLUT TOATE veniturile mele sunt influentate la fel de cursul euro, cum mai sta treaba? :lol:

    Deci… hai cu 15 lei euro sa vedem cum isi vor platii idiotii creditele luate cu buletinu’ sa-si ia perdele mai marfa decat a lu’ vecinu’.

    00
  26. Fiecare metru de autostrada la noi, la altii se traduce in 1000 de m…Pentru noi 5 m trebuie inaugurati cu un intreg alai de nunta…Si noi iar stam si comentam…

    00
  27. Desigur , vorbind de autostrazi, ar trebui totusi precizat ca USL e la putere de cateva luni…si daca Bulgarii au facut mai mult in ultimii 2 ani, nu prea e Ponta de blamat :) Dar ce mai conteaza…

    00
  28. Degeaba castigi in euro pt ca branza o face cineva, si o vinde altcineva. Astfel daca euro creste cu 5%, pretul de productie a branzei creste cu 5%(creste curentul electric si combustibilul) si pretul de vanzare creste cu 5%(tot curentul si alte cheltuieli…chirii, etc). Practic pretul iti va creste cu 10% desi euro a crescut doar cu 5%

    00
  29. @geretus

    Ştii cum e? Dacă ei se laudă pentru orice cm de autostradă construit, chiar dacă e al precedenţilor, al lui Ceauşescu, sau cine ştie al cui, atunci să ia în freză şi pentru ce nu se face, că e vina lor, că nu.

    Cu ce măsură măsori, ţi se va măsura, nu?

    00
  30. @Mihai – vezi ca ai inversat procentele. Adu-ti aminte care e perioada cand s-au facut marile averi in Romania, pe care altii nu le fac in 7 generatii, cand au aparut si prosperat cele mai multe „genii financiare”, gen Patriciu, Vantu & co, care atunci cand nu s-au mai putut face afaceri cu statul si au dat cu nasul de economia reala merg numai in tepe si falimente. De perioada marilor privatizari, si a celebrelor falimente-devalizari de banci si fonduri financiare.
    Nastase si restul trupei nu s-ar fi multumit cu 15%, ti-ar fi furat si zaharul din ceai daca ar fi avut ocazia.
    Si in plus mai e si umilinta din perioada anilor 2000 pe care lumea a cam uitat-o. Cand, daca un politist (de exemplu) oprea o masina de politician in trafic, sau era chemat pentru tulburarea linistii publice, era scuipat, palmuit, in mijlocul strazii si dupa aceea si pedepsit la locul de munca.
    Daca v-a placut, sa continuam cu PSD-ul!

    00
  31. Mda. Deci le doresc tuturor cetatenilor din orasul vecin si prieten Bucuresti, care frecventeaza Valea Prahovei sa se mute in p.m. pe A3 si sa ma lase in pace sa circul linistit pe DN1. Asisderea pt. navetistii care isi duc viata intre Ploiesti si zona de nord-est a capitalei. :))

    Bine, eu le-as dori vecinilor si prietenilor de la sud sa se mai mute (tot in p.m.) si pe alte vai, ca sa ma apucam si noi localnicii sa o vizitam de exemplu iarna, pe cea a Prahovei. :D

    00
  32. Au amanat cu 2-3 saptamani inaugurarea autostrazii Bucuresti-Ploiesti, dar au uitat de promisiunea facuta celor care isi doreau sa participe la Kilometrul verde. Asta spune multe despre noul guvern, daca mai era ceva de spus.

    00
  33. La Brasov-Sibiu aveam impresia ca se lucra cand am mers acum 2 saptamani de la Sibiu la Fagaras. Paralel cu E68 se pot vedea camioane plimbandu-se si ceva piloni de sustinere pentru diverse poduri/podete/viaducte/etc.

    00
  34. Ha! Ai observat? Imediat dupa anuntul oficial de inaugurare de astazi (19 iulie) in cateva minute a aparut si pe Gogle Maps noul tronson! zero lag! speed updating!

    00
  35. Romania is different :))

    00
  36. @Bogdan: au trecut si Google Maps in subordinea guvernului ca sa publice mai repede deciziile favorabile lor? :))

    00
  37. @Geretus Ai dreptate. Exact asta e concluzia articolului … ca pretenasii lu’ Base au facut de 2 ori mai putini km de autostrada ca bulgarii. N-are nicio logica ironia cu ‘propaganda basista’.

    00
  38. @Leo Mai localnicule, dar cand bucurestenii sau altii vin pe Valea Prahovei si dau bani din p. lor in p. voastra ( a localnicilor ), e bine? Nu e vina mea ca sunt din Bucuresti pentru faptul ca nu exista drumuri decente pe care sa circuli cu masina. Tu trimiti in p. ta pe cine nu trebuie.

    00
  39. Adica USL-ul, in doua luni, nu a reusit sa faca nici macar 500 km de autostrada?? Pfffff…e clar domnule, sunt niste mincinosi, niste tradatori… sunt sclavii lui Felix si ai KGB-ului. Pai guvernul Boc inaugura la fiecare juma’ de an cate 3 m de autostrada…aia oameni seriosi, nu comunistii astia ai lui Ponta.

    00
  40. Zoso, iar n-ai dreptate si domna Ministru ti-a raspuns din nou pe blog. :)

    00
  41. Ponta 75% din timp se ocupa de Basescu si 25% de inaugurat autostrazi pe care Boc nu a mai apucat sa le inaugureze!

    00
  42. Doamne fereste sa citesti despre chinezi cum fac ei de 5x mai mult de 5x mai repede si de 5x mai ieftin.

    00
  43. Voi nu intelegeti faptul ca Basescu reprezinta in tara si premier si ministrii si tot! El conduce tot, ce tot se agita aia de la Bruxelles, ca l-au fentat astia de la usl?? Unde erau aia de la Bruxelles, cand votau legea pensiilor cu 5 oameni in parlament, cand construiau parcuri si sali de sport in sate unde mai traiesc 100 de batrani?? unde??

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube