Staţiile CB sunt pentru melteni

Ai maşină cu motor mai mare de doi litri şi ai staţie CB pe ea? Ai BMW seria 5 cu 200CP şi ai staţie CB pe ea? Mergi pe autostradă cu staţia CB fluturând mândru? Ai dat mai mult de 30.000€ pe maşină şi ai o antenă din aia hidoasă pe ea? Eşti MELTEAN!

Da, ştiu, sunt utile că anunţă radare şi accidente, dar nu mi-am luat maşină cu 300CP ca să îi dau 280 şi după aia să o las la 50 când aud prin staţie că e garda în faţă. Serios. Sistemul cu flashuri încă funcţionează. În ultimul an am luat o singură amendă pentru 82 într-o zonă unde n-avea cine să mă anunţe, în condiţiile în care circul aşa sau aşa şi nu mă înfig în frână când văd o maşină de poliţie (unu, doi).

A avea o staţie CB pe o maşină de viteză e ca şi cum ai face o labă şi te-ai lăuda că ai futut. E ca şi cum ţi-ai pune prezervativ ca să nu rămână prietena gravidă după ce îţi faci vasectomie. E despre curaj şi asumare. Asumă-ţi că mergi cu 200 şi gata.

Şi mai e o chestie: staţiile alea îi ajută pe idioţii care merg ca idioţii prin zone unde drumul nu permite asta. Aşa se întâmplă accidentele de prin sate. Gigel aude prin staţie că e liber drumul şi uită că limita aia de 70 km/h e pentru a-l feri pe el de beţivii şi căruţele din zonă, şi îi dă să urle. Şi face poc.

Desigur că există şi excepţii. Oamenii care au de parcurs un traseu lung prin România, unde şoselele sunt aşa cum sunt şi trebuie să o calci un pic ca să nu faci 14 ore până la Oradea din Bucureşti. Dar nu îţi pune staţia când te duci până la mama la Piteşti să nu te ia radarul pe autostradă.

Maximul cocalar: BMW Seria 7 cu staţie CB. Răzvane, tu ai staţie CB pe STI? Că mă gândeam să îmi pun şi eu una pe maşină după ce îmi iau un M3.

move.over

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

60 comentarii

  1. Plus, la drum îmi place să aud muzică sau să discut cu cei de lângă mine dacă nu sunt singur în mașină.

    Iar dacă vreau să aud inepții debitate de camionagii și referiri la organe sexuale, ascult radio ZU :)

    00
  2. Eu cred ca sunt melteni ce se viseaza tiristi.

    00
  3. Interesant cum esti cocalar daca ai dat 30k+ pe o masina si statie CB, dar daca ai dat doar 20k si ai statie esti ok.

    Si mai interesant cum esti cocalar daca ai statie pe o masina puternica, deci capabila de viteze si acceleratii mari, dar e ok sa ai pe una slaba, care oricum nu poate merge repede. Are sens…

    00
  4. @Adi n-ai inteles nimic… rugam subtitrarile sa apara…

    00
  5. Eu mă gândeam să-mi pun una pe Smart. =))

    00
  6. NOU
    #6

    Adi, omul spune ca meltenii au statii pe masini. Dar incearca sa o dreaga cumva, pentru a nu-l face meltean pe vreun prieten de al sau care are statie, dar, pentru ca nu are prieteni instariti, logic e ca tprietenul are o masina ieftina, deci punand conditia ca masina sa fie scumpa si puternica, amicul nu intra in categoria melteanului pe care autorul il blameaza.
    Deci autorul poate injura linistit meltenii fara ca prietenii autorului, care nu isi permit masini puternice, sa fie lezati.
    De parca un meltean cu o masina ieftina cu 90 CP nu poate sa o arda cu 150 lejer prin localitate si sa distruga vieti.

    00
    • @Anda Ianson, fosta Prodan: prietenii mei n-au staţii pe maşini. singurul care are aşa ceva ştie de părerea mea despre el :)

  7. Eu am inceput sa meditez la o statie CB dupa ce m-a luat radaru din mers de pe sens opus la Breaza, acolo unde sunt 4 benzi si cica ii localitate. Mi-au cerut spaga cu tupeu, ca asta era scopu :))
    Deci la o faza de genul asta nu scapi cu flashuri ca nu are cine sa iti faca.. in rest, daca nu mergi ca animalu’ in localitate ii lejer cu radarele – eu iau in medie cam 1 radar la aprox 15-20k/an prin tara

    00
  8. eu folosesc statie de vreo 2 ani, mi-ar fi extrem de greu sa fac un drum fara ea. nu pentru ca aflu unde-s radare, ci pentru ca aflu, de exemplu, pe unde-s carute nesemnalizate noaptea, sau tir-uri oprite dupa vreo curba sau din astea.
    Altfel, am vazut statie pe un GL. Am ras.

    PS: bestial sticker-ul din poza, bestial :)

    00
  9. Daca ai statie esti meltean,daca ai detector e degeaba,daca ai trapster esti cool.

    00
  10. Nu e numai vorba de flashuri pentru că nu toți dau. Dacă ești în general atent la trafic, cum se merge și ce se întâmplă prin jurul tău, n-ai treabă. De multe ori mi s-a întâmplat să văd radarul de la mare distanța unde pasagerii, spre exemplu, nici n-au sesizat. De alte ori mi-am luat și țeapă. Depinde și de traseu…

    Întotdeauna există și posibilitatea de a merge după unul cu stație, dacă poți și ești grăbit. :lol:

    00
  11. @Adi: orice masina poate sa depaseasca usor limita legala de viteza. Aia cu masina „apabila de viteze si acceleratii mari” este exprimare de stiri de la ora 5, dar cred ca esti exact in publicul tinta, nu? Bine ca nu ai zis „bolid”.

    00
  12. Dar astia nu pot inventa ceva care sa nu necesite antena aia de 1m?

    00
    • La masina am antena „aripioara de rechin” care nu e buna nici macar in oras, pentru receptia posturilor de radio; cele mai mici surse de bruiaj aproape ca intrerup emisia radio. De aceea e nevoie de antena aia de 1,5 m (1 m nu e de ajuns). Este incomoda, deterioreaza vopselurile astea noi, de tip „ecologic”, dar te poate scapa de punctele de penalizare.

      00
  13. @dan Bunul simt de a merge cu o viteza cu care nu pui pe nimeni in pericol.

    00
    • Pe DN2 exista o limita penibila de viteza, 80 km/h extraurban pe drum drept, fara obstacole. Doar cand e ceata se justifica acea limita. Evident ca toti o ard pe acolo in functie de masina, cu viteze intre 100-140 km/h. Eu sunt mai ponderat, nu depasesc 130 km/h pe bord, adica vreo 127 km/h real. Nimeni, absolut nimeni, nu merge cu 80 pe acolo, nici macar Dacia 1310.

      00
  14. :)) o sa vezi maine poimaine la motociclisti …cu ventuza fix pe casca :D

    00
  15. Sa rezumam:
    – ai masina puternica
    – ai masina frumoasa
    – mergi repede (ilegal)
    – ai a statie CB

    Rezulta:
    – TREBUIE sa ai putza mica, altfel viata e prea nedreapta pentru noi, ceilalti… cu conserve eco, care ne roade invidia.
    ______

    Acum sunt inca legale detectoarele de radar, DAR in ziua cand Ponta se hotarasta ca clasa muncitoare e sfidata de bemveuri, si e rost de mai multe amenzi la buget… toata lumea va monta CB, pt ca altfel nu prea are sanse.

    Si noi, cei cu putza mare si v8, suntem oameni.
    Niste oameni mai speciali, care suntem vanati de „curcani” pe post de trofeu!
    Dau spaga la „omu legii” cat juma din solda sa/luna, iar asta ma enerveaza, dar toata lumea e „fericita”.

    De ce ai nevoie de CB? Pentru ca sunt destule drumuri in care te vaneaza din mers, iar acum stau si in cascada.

    Daca ati da la o parte ipocrizia, ati accepta ca cei cu masini puternice/scumpe sunt in target pt aceste metode de „contraceptie”.

    00
  16. Nu, nu am statie pe STI. Imi zboara antena cand plec de pe loc. :)

    00
  17. Singurul motiv pentru care ai putea avea e distractia, pentru ca eficienta devine tot mai scazuta. Politistii s-au prins si ei si zic „liber colega, baga mare…”, te trezesti cu ditai amenda.

    00
  18. Eu am statie CB si una dintre masini are motor peste 2l.
    Pe principiul celor enuntate mai sus si cei care au detector de radar sunt melteni.
    Antenele cu talpa magnetica cred ca nu’s pentru TIR-uri, la fel CB-urile portabile.
    Nu cred ca statiile sunt problema, ci cei care le folosesc. Astea’s generalizari de genul: cine are BMW sau Audi e „cocalar”.

    00
  19. Asta cu statia e pur subiectiva. Spre exemplu, mie mi se pare penibil sa ai super masina si sa iti atarne ditamai antena de statie la ea. Nu stiu de ce, dar imi da o senzatie de balcanism, e ca si cum ti-ai lua pantaloni Armani si in picioare adidasi chinezesti. In plus, ma duce cu gandul automat la soferii de TIR si la taximetristi. Parca ne-am intoarce in anii ’90 cand masinile de prootcol de pe la firmele de stat aveau toate statii, ca deh inca nu se inventase gps-ul.
    Am un feeling ca multi din cei care au statii sunt soferi de week end. Ies la plimbare prin week end in zone turistice si stau si ma intreb cat de palpitant trebuie sa fie pentru cei dintr-o masina cu statie sa admire peisajul, printre tampeniile care se aud prin fundal.
    Statia poate fi OK pentru soferii profesionisti, agentii de vanzari, curieri, cei care isi petrec trei sfertul din timpul de lucru al volan, dar pentru ceilalti serios, chiar se justifica investitia? Ati facut un calcul de amortizare a investitiei?

    00
    • @Miau: cam aşa mă gândeam şi eu. într-un post viitor îl injur şi pe muiştii care vorbesc non stop la telefon şi uită că sunt la volan.

  20. De ce sa ai statie cb ? :
    – scazi consumul
    – ai habar daca se intampla ceva in fata ( am patit sa fie accident si l-am ocolit ca s-a anuntat
    – avem o banda pe sens si sunt locuri unde e pusa aiurea linia continua si de obicei acolo sta politia

    00
  21. Am vazut statie CB pe un Ford Expedition. Mi s-a parut maxim…

    00
  22. Am vazut statie CB pe Dacie 1300…ce sa mai zic :D

    00
  23. @zoso (23): de ce sa prinzi cu surub si piulita cand poti sa legi cu sarma???

    00
  24. Linia continua nu este pusa aiurea… desigur, in pantele de peste 7% pe carosabil uscat poti risca sa depasesti, la fel si in curbele in care ai vizibilitate, in special daca depasesti un vehicol lent si te-ai asigurat ca acesta a vazut ce faci si nu va taia curba cu simt de raspundere stiind ca din spate oricum nu vine nimeni!

    Totusi cand faci asa ceva, te gandesti daca ai 200 lei si o luna de bagat la bicicleta!

    Imi plac in particular amatorii care cand raman cu permisul pe 3 luni se dau de ceasul mortii desi cei ce gonesc cu peste 100 in oras merita 3 luni la Jilava printre vietasi, nu 3 luni pietoni, sa vada ce-i asteapta daca data viitoare cand mai gonesc au ghinion!

    00
  25. @divatz: ai patit sa fie accident in fata si l-ai ocolit… sa mori tu… daca stateai cu ambele maini pe volan si cu ochii deschisi nu aveai nici o sansa, right?
    Statia e buna pentru altceva: o tigare netimbrata, un viscan, ceva praf de creta… Nu pentru drumuri de 300 km odata la 2 luni.

    00
  26. Chiar ma intrebam daca mai exista cineva cu aceeasi parere. Vazue zilele trecute in Bacau CLS 3.5 2012 cu statie, penibil :\

    00
  27. Bah astia care va umflati in pene cu dumele voastre ‘am vazut o statie pe gl, pe dacie , pe p..a’.Da ce ouale mele tre sa ai ca sa poti avea un rahat de cb? E un cacat de statie care te ajuta sa mergi mai ‘linistit’ de la A la B.Cu ce ajungi de la A la B e irelevant.Ce plm vrei sa faca ala cu GL, de ex. ? Sa cotizeze la militieni ca sa te simti tu mai bine?

    00
  28. @Alin : sa respecte legile, regulile scrise si nescrise, sa aiba bun simt, atentie la volan, planificarea din timp a drumului, condus eficient. Sa-ti mai spun ? Sau necesita exemplificare mai detaliata, fiind concepte abstracte pentru tine?

    00
  29. intre timp, Tolontan l-a violat pe Cernat si se pregateste reconstituirea

    https://www.orlando.ro/2017/06/18/studiu-de-caz-pana-unde-poate-merge-presa-intr-o-investigatie/

    00
  30. Folosesc statie CB desi merg regulamentar, am luat o singura amenda de viteza, in 9 ani, si aceea pentru ca s-a modificat limitarea. Am cumparat-o deoarece tranzitez Sebesul foarte des si aflu din timp daca e aglomerat sau nu sa stiu sa il ocolesc.
    Si daca e pana acolo prefer sa fiu cosiderat meltean si sa ocolesc 20km decat sa stau 6 ore blocat in centrul universului numit Sebes.

    00
  31. @groovee era accident si erau blocate ambele sensuri si am mers pe alt drum. aia vroiam sa zic dar mai greu cu limba romana la tine
    @highlander – pe drumul de la covasna la brasov e o zona (popas caprioara) unde e linie continua si e drum drept si ai vizibilitate sa depasesti si prinzi pe cate unu de merge cu 50 km/h si stai dupa el plus ca acolo e politia frecvent si sta la ciubuc numai pentru linia continua
    Am vazut ca au scris ca au politistii statii CB e adevarat dar se afla usor ca anunta toata lumea si nici nu e legal ca nu au voie sa aduca modificari masinii

    00
  32. @Anda@andi în sfârşit două comentarii aprobate contra autorului. Eu conduc o maşină de peste 30.000 şi sincer mi se rupe de ce parere ai tu @zoso sau alţii ca tine . Dacă îmi este utilă nu văd de ce nu aş putea să o folosesc . Doar pentru că spun 2-3 că eşti meltean ? Să fim serioşi
    @razvanbb să fim serioşi… Te asigur eu că nu îţi sare nimic de pe maşină,am pus-o pe maşini mult mai puternice decat Sti ;)
    P.s. : astăzi am frigiderul scos din priză aşa că nu vă obosiţi să mă injuraţi

    00
    • Nu inteleg de ce masina, in general, este evaluata dupa pretul de achizitie. Ma refer la masinile noi, nu la cazanele alea care nu bat si nu troncane. Pretul unei masini este calculat dupa mai multi parametri; o masina de 20000 euro se poate dovedi mai fun de condus decat una de 30000 euro, din varii motive. Cea mai buna masina este aceea din care nu-ti vine sa cobori dupa ce ai ajuns la destinatie, iar cand cobori, dupa ce o incui te mai uiti odata la ea. Daca o astfel de masina a costat 10000 euro, aia e cea mai buna masina pentru tine.
      Statia CB este buna deoarece soferii RESPONSABILI pot anunta un obstacol pe care nu te astepti sa-l intalnesti pe drum, de exemplu un dulau mort si abandonat pe mijlocul benzii, sau o groapa in care iti poti rupe masina. Pe langa asta, anuntarea unui radar mobil e sfanta, aici tiristii sunt primii care anunta (sau ar trebui…) prezenta lui pe drum, Waze devine inutil. Radarul mobil, din cate stiu, nu poate merge pe Instant on (poate ca nu stiu bine), deci detectorul este util si completeaza statia.

      00
  33. @miau poţi să îţi cumperi staţie si cu 100( aşa cum am eu ) . Când ţi-o amortizezi ? La primul radar pe care nu l-ai luat şi trebuia să il iei dar ai scăpat datorita staţiei. E o investiţie asa mare 4 milioane când spre exemplu o amenda poate ajunge şi la 10 ?

    00
  34. LOL. Voi folositi CB ca sa compensati lipsa TMC-ului :))
    „Face sens”, pentru ca in Romania nu avem sistemul asta.

    00
  35. @divatz : asa e, mai greu cu limba romana la mine. „am patit sa fie accident si l-am ocolit ca s-a anuntat ” n-am inteles eu de aici ca „era accident si erau blocate ambele sensuri si am mers pe alt drum ” .
    Asa se intampla cand faci doi ani intr-una ma-ta.
    Dar inteleg, e de la statie, trebuie sa vorbesti cat mai multe in cel mai scurt timp. Un fel de telefonia romana din anii 90.

    00
  36. Uneori asa e !
    Si eu am mers multi ani fara detector si prima data cand am imprumutat unul am reusit sa iau radarul exact pe un drum pe care il stiam ff bine pentru ca eu eram bun bazat pe detector…

    00
  37. Din comentarii vad ca multi se viseaza tiristi, cu statie sa…. ce pu*a mea sa faca cu ea? Sa se simta tiristi in scurtul drum pana „acasa”?
    Bai, voi aia care va laudati ca aveti statie pentru a va feri de amenzi de viteza, cine v-a invatat sa circulati cu 140 unde e limita de 70? Curios cum eu n-am nevoie de statie pentru a ma feri de radar*. Deci, ce amortizarea pacii ai cu o asemenea statie – ca tot pomenea unu’ cum isi amortizeaza investitia din radare fentate.
    Pana mea, daca circuli prin toata Europa, nu vezi statii pe masini de familie, numai pe tiruri. Dar din nou, suntem noi aia mai din miez, mai destepti. Romanul tot cocalar/meltean vrea sa ramana.

    *oricum, de ce ai folosi o statie sa te feresti de radar cand exista detectoare?

    00
  38. @groovee
    1 la mana : ” Sau necesita exemplificare mai detaliata, fiind concepte abstracte pentru tine?” Nu stiu cu cine plm crezi tu ca vb.Iti inteleg nevoie de trolling dar ‘las-o jos’.

    2 Atunci cand o sa fie autostrazi pe care sa se faca 600 de km in 5-6 ore si garda nu o sa stea la mica ciuguleala poate sa mai vorbim de ‘meltenii cu cb si masini de +200 hp ‘.
    Asa ca chestie: nu mi se pare normal sa se faca 12-14 ore pana in vama la romani , insemnanad 1200-1400 km, si prin tara 600 de km in minim 10 ore.Si asta daca ai noroc si nu e trafic.
    Si ca sa inchei discutia din pt. meu de vedere: mi se rupe de parerile celorlalti.Daca eu vreau sa imi pun cb, il pun si pe un carut de butelie.

    00
  39. @groovee

    Uitasem sa precizez: tot ce scrie mai sus e valabil daca ai peste 20 de ani si ai vazut cum arata o masina, nu doar in pozele de la guma ‘Turbo’. Daca nu te incadrezi in aceste 2 criterii ‘ne scriem’ degeaba.

    O zi buna va doresc.

    00
  40. ce trolling de rahat, nu pot sa cred ca ai putea scrie pe bune asa ceva :)) Trebuie sa fi prea meltean sau snob tu sa judeci sarma aia pe diverse caroserii.

    Mie personal imi plac astia cu statii si masini puternice, merg mai repede prin localitati si ma mai tin dupa ei.

    Niciodata nu m-am gandit ca unul care si-a luat ceva electronic pe masina care nu deranjeaza participantii ar putea fi meltean.

    PS: Ai megane? Marsh la carat legume la tara, probabil ai strans din buci sa nu iti iei Logan. Ai si BMW – templm de cocalar, te roade invidia! :D

    00
    • @avionaru: cicat, moldovene,ţi-ai luat maşină de viteză să porneşti primul de la stop şi umbli cu staţia pe ea să nu te ia garda? nasol :P

  41. @Groove: ai o logica de curca in lemne.

    In alto ordine de idei imi place la nebunie parasolarul din imagine dar ma gandesc cat de iurea ar arata scris in limba romana.

    00
  42. Pana sa aparea radarele astea performante, aia care aveau si au detectoare de radar sunt tot cocalari? …

    00
  43. Am statie pe masina (duba) de vreo patru ani, de pe vremea cand turismele cu statie erau atat de rare incat nici nu se vorbea de ele in afara tiristilor.

    Daca ai o masina cu care circuli multi km, preponderent pe DN-uri unde satele sunt mai dese ca spatiile dintre ele, statia nu e deloc un moft sau o fita. E absolut necesara.

    00
  44. Personal nu am statie, consider ca nu am nevoie pentru ca flash-urile functioneaza. Cu toate astea, e usor stupid sa sustii ca o metoda de evitat radarul e mai ‘de meltean’ decat alta metoda de a evita radarul – conform logicii tale nu are rost sa te uiti dupa radar, daca ai masina tare si mergi tare inseamna ca iti asumi amenzile.

    Pe undeva imi scapa mie de ce, daca ai masina de 15k (apropo, Subaru lui Razvan nu face 30k da’ e usor racheta, poate e relevant aspectul asta) poti merge cu 150 kmh si ai dreptul sa te feresti de radar, dar daca ai masina de 50k nu ai dreptul.

    Mai important, daca mi-as pune statie nu m-as caca pe mine re amenda, – pot plati 10 amenzi pe luna daca e cazul, si indiferent de ce sustin o gramada de inteligenti de p-acilea, sunt o infinitate de reguli stupide care pur si simplu trebuie incalcate daca vrei o deplasare de o eficienta medie – problema ar fi suspendarea permisului. De aia isi pun cei cu M3 statie, sa nu ramana fara carnet- ii doare-n pewla de 20 de milioane / luna.

    00
  45. Si mai tare e cand sta politia pe frecventa publica si da anunt „liber pana la…” si apoi ii ia cu radarul pe cei ce iau teapa.

    00
  46. da. aveti dreptate. nici eu nu pot dormi noaptea de grija altora.

    00
  47. NOU
    #55

    @offtopic: Stiai ca MIrcea Badea ti-a facut reclama aseara la radio zu :> ?

    00
  48. Eu unul, pe strazile din RO, am vazut mai multi cocalari – conducatori de conserve (gen Megane) – care au impresia ca se afla la volanul unui bolid (gen Seria 7) si merg cu viteza (indiferent ca au „antena” sau nu). Unii dintre acestia se mai si filmeaza si uploadeaza filmele cu MANDRIE pe diverse site-uri ca sa arate ce „oua au ei”…

    00
  49. Statia CB e utila. Cand veneam anul trecut de la Sibiu, am auzit din timp in statie de un accident care bloca drumul, si am luat-o dupa tiristi pe un drum ocolitor, ca sa nu stau sa astept. Acum cateva zile am mers pe DN2 si am prins accidentul de la Limpezis (ala cu 3 morti) si am aflat din timp prin statie si l-am ocolit frumos. Unii au folosit-o cand au ramas in pana si au cerut ajutorul…

    Nu e doar pentru radar, e utila, poti vorbi cu soferii si poti afla informatii sau cere ajutorul, si asta nu are legatura cu motorul pe care-l ai pe masina. Dar sa nu imi zici ca a sti unde e radar nu e de asemenea util.

    Mi se pare o prostie sa zici ‘daca ai 200 cai, asuma-ti riscul.’ N-are nicio legatura una cu alta, iar analogiile tale cu fututul sunt ridicole si denota putine frustrari.

    Eu zic ca incerci un drum lung cu o statie si mai vorbim. Momentan pari a fi romanul clasic care n-are, dar arunca cu noroi.

    00
  50. Daca ala cu turismul avea statie scapa.
    Conversatia :

    Discutia tradusa, vorbeau la statii:
    Guys keep right, go to the right go to the right
    Fuck your mother
    Fucking shit
    Guys

    Guys, guys brakes failed go to the right, go to the curb

    Who has a fire extinguisher? Whoever has it…come on guys.. a lot of cars are on fire.

    Everyone stop stop, everyone going to Chelyabinsk stop, dont go any further we have a huge accident here.

    Stop fucking stop i said stop
    Stop after the yellow truck
    Everyone stop now or you gonna die.
    Dont overtake him

    Road is closed don’t accelerate guys
    slow down.

    Thats it, we are stopping stopping

    00
  51. NOU
    #59

    De unde ai scos frustrarea asta zoso ?

    00
  52. Mda……judeci oamenii dupa o antena pusa pe masina?

    Daca asa vor ei.

    Tu ai blog ei au statie.

    So what???

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.