Ne asumăm opţiunile politice? E bine!

Una din chestiile care îmi place la campania asta e că oamenii au început să spună deschis cu cine votează. Nu se mai ascund în spatele ambiguităţii, nu se mai kk pe ei că votul e secret şi că vor binele tării, de data asta sunt mulţi cei care scriu că votează cu X sau Y. Şi asta e bine.

Sigur, asta nu se aplică la vulpoi care sug de la mai multe ţîţe, dar se aude că deja CTP a rezervat terenul de tenis pe tot anul, iar Ciutacu are rezervare la o clinică din Elveţia pentru scos petele maro de pe limbă.

Dacă aţi ratat alegerilor trecute, iată unul dintre cele mai mişto momente: un pupător PNList întrebat ce mai face partidul pentru care făcea campanie pe blog o dă la întors, pentru că nu mai avea speranţe de supt de la ţîţa darnică a partidului.

tumblr_lsuwaqeXxm1qguahro1_500_large

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. @zoso: e greu sa-i identifici pe aia prosti ca sa-i excluzi, concurenta e foarte mare
    Tu poti sa ne spui deschis cu cine tii ? :)

    00
    • @alin: cu oricine in afară de psd. sunt in continuare bucureştean, dar nu cred că voi fi în bucureşti la vot. şi dacă aş fi, n-aş vota cu prigoană sau oprescu. :)

  2. Hmmmm, tipul acela cu tweet-ul mi-e cunoscut; prin 2000 era admin de server (retea) la o firma la care lucrasem si eu, le bagase net printr-o retea de cartier legata cumva la reteaua din Poli, nu stiu cat de legal sau de moral da’ sigur avantajos financiar intr-o epoca in care Romtelecom lua si pielea de utilizatorii de dial-up. A da, mai era ceva: parca nu stia ce e aia iptables si trimitea hate messages la recomandarea „sefului” pe ce canale erau atunci la dispozitie… Ce sa zic, unii oameni nu se schimba niciodata!

    00
  3. Doar cei care sunt platiti non-stop cu contract isi asuma cu cine tin. Uneori nici aia. Toata lumea are un interes. Cei care fac politica au un interes. Nu exista partide, exista interese.

    00
  4. Eu sunt PNL-ist dar de cand cu alianta izdii nu m-am mai implicat…De votat voi vota cu USL-ul, dar n-o sa stampilez buletinul de vot cu toata puterea sa sara perdeaua aia de protectie…

    00
    • @Probiu: sunt două tipuri de liberali. cei liberali in gândire şi cei liberali care ţin cu PNL in ciuda mizeriilor pe care partidul aşa-zis liberal le face :)

  5. Un pas mare pentru sustinatori, un pas mic pentru politica :)

    00
  6. Eu anul asta nu votez cu nimeni. Nu-mi place de nimeni

    00
  7. @Dani: sunt voluntar in echipa lui Nicusor Dan, nici nu s-a pus problema de primit bani, ba chiar am donat bani pentru campania lui, ca multi alti oameni din acest oras; poate e timpul sa intelegem ca se poate face si un alt fel de politica, nu doar cea prin cumparare de voturi si distribuire de resurse catre sponsorii din campanie, ci o politica in interesul locuitorilor Bucurestiului, iar Nicusor Dan asta va face;

    00
  8. Dacă PNL nu s-ar fi căcat pe ei în ultimul hal să ajungă la putere, ar fi ajuns liniștiți în toamna asta. Și mi-ar fi dat și mie motiv să merg la vot. Așa prefer să stau acasă. Nu-mi spuneți că votul meu contează atâta timp cât bunicile prietenilor mei votează non-stop (sunt pe listele de votare) și sunt moarte de 15-20 de ani, în ciuda faptului că prietenii mei au reclamat asta. Deci, cât contează votul vostru?

    00
  9. Eu ştiu cu cine votez la toamnă: Varujan Pambuccian (nu, nu sunt armean). Din nefericire, este unul dintre puţinii parlamentari normali la tărtăcuţă, pe care îi ştiu eu; plus că omul chiar a avut iniţiative faine. La Senat cred că-mi anulez votul.

    În mod normal, aş fi votat cu PNL, doar că nu prea mai au o orientare clară de dreapta (Pambuccian chiar este liberal, în schimb). În consecinţă, sper să pice Antonescu-n bot, fiindcă este un mic Băsescu, doar că nu „joacă” la fel de bine ca Traian Băsescu. Plus că n-aş vota cu USL nici să mă pici cu ceară.

    00
  10. Nu pot sa votez USL pentru ca ma gandesc la Iliescu, Tonta sau Nastase … asa ca liberalii au mai pierdut un vot.

    00
  11. Votez cu Initiativa Civica de Centru Dreapta daca se concretizeaza pana in alegeri. Daca nu voi vota cu PDL pentru ca sunt raul cel mai mic in opinia mea.

    00
  12. Eu am jurat ca daca mai votez in vreun moment de inconstienta cu PSD imi tai mana sau imi dau foc in piata publica, asadar, UDMR, partidul verde, partdiul maro, nu conteaza, nu PSD.

    00
  13. Ciutacu are pete maro pe limba? hahahaha :D

    00
  14. @Daniel:
    „Așa prefer să stau acasă. Nu-mi spuneți că votul meu contează atâta timp cât bunicile prietenilor mei votează non-stop (sunt pe listele de votare) și sunt moarte de 15-20 de ani, în ciuda faptului că prietenii mei au reclamat asta. Deci, cât contează votul vostru?”

    Ia hai sa gandim un pic. Priveste exit-polurile pe ultimii 15 ani. Si compara cu rezultatele finale. Diferentele in cele mai rele cazuri au fost 3-5%. Dar in cele mai multe cazuri au fost sub 2%. De la mai toate institutele. Exit-polurile sunt practic tot chestii statistice, dar facute pe o baza uriasa de oameni. Nu au cum sa fie gresite sau matrasite, mai ales ca la toti le da cam la fel, plus-minus 1 procent

    Daca s-ar fura 10% din voturi intr-o directie (ex. voturi cu morti pe lista, buletine matrasite, etc etc etc), atunci rezultatele finale ar fi DRAMATIC schimbate, caci acele fraude nu au cum sa treaca prin filtrarea exit-polului . Ori asta nu se intampla. Pricepusi?

    Fraudele electorale bat la 3-5%, conteaza mai mult cand sunt putini la vot, conteaza aproape deloc cand sunt 9 milioane la vot. Plus ca in ultimii 4-5 ani s-au creat si doua masinarii electorale destul de puternice care chiar isi anuleaza efectul fraudarii.

    So, votul tau chiar conteaza, crezi sau nu.

    00
  15. Incet incet ajungem si noi in secolul luminii, cand se vota prin ridicare de mana, si votul era cesionat.

    Da, cesionat, adica transferabil in sens propriu, ca la societati comerciale, nu figurat, cum vrea socialista de Pipidi.

    00
  16. Si daca nu votez cu nimeni? O sa imi sara lumea in cap ca sunt un bou caruia nu-i pasa de orasul in care traieste. Eu insa nu o fac pentru ca nu vad nici o optiune viabila. Iar aia cu votat raul cel mai mic nu ma atrage!

    00
  17. Acuma e mai lejer, pentru ca in principiu unii n-au treaba cu altii (pentru ca lupta se duce pe orase, nu la nivel de tara).

    Dar colo in toamna o sa fie distractiv, cand va fi la nivel national. Atunci vor curge iar unfollow-urile si injuraturile pe Twitter doar pentru ca ti-ai permis sa zici ca sustii pe unul si nu pe celalalt :)) Asta pentru cine a uitat campania din 2009.

    00
  18. Pt toti voluntarii: Nicusor o sa faca fix una cu gat. Mai sunteti ma multi care va bateti cu caramida in piept pentru altul? … si acum vreau sa-mi explici cat de curat este la cur si ca nu miroase deloc …

    00
  19. Cute bunny :)

    00
  20. @D-Petre: Din pacate sunt foarte multi sustinatori PNL care au renuntat sa-i mai voteze din cauza aliantei cu PSD…

    00
  21. @Clauteo, dar pe tine cu ce te deranjeaza ei bai? Sunt mai buni „voluntarii” alora de la partide care de fapt vaneaza prin asta doar ascensiune pentru ei si unii chiar posturi publice.

    Cu ce-s fix voluntarii astia ai lui Nicusor Dan mai rai decat ailalti? :)

    00
  22. Invata dracu’ sa citesti corect: „Pt toti voluntarii” sau trebuie sa-ti dau mura-n gura

    00
  23. Momentan stiu cu cine NU votez. Prin excluderi succesive, cel care are cele mai putine bile negre primeste votul meu. Cei care au fost la putere si au avut ocazia sa demonstreze de ce sunt in stare, sunt exclusi din start.

    00
  24. @zoso, ceea ce ai spus în comentariul #6 e foarte sugestiv pentru situația de astăzi. Multă lume votează fără să ia în considerare gândirea lor, sau chiar contrar acesteia.
    Eventual să voteze PD-L și în același timp să ceară naționalizarea companiilor.

    00
  25. Multi joaca la 2-3 capete, nu declara pe bune cu cine voteaza, incearca sa sa muleze dupa grupul unde are loc discutia …
    In fine vorba aia „Cine nu voteaza, Nu conteaza ” !!

    00
  26. Din pacate nu sunt prea multi oameni cu care sa zici ca votezi din toata inima. Asta, daca sunt. Cand am votat ultima oara am facut la fel: aleg raul cel mai mic. Nu cred ca oamenii merita sau trebuie condamnati pentru optiunea lor politica atat timp cat recunosc pentru ce au facut asta. Am specificat de curand ca am motive personale si altele care ma fac sa votez cu unul dintre candidatii la Primaria Brasov.

    00
  27. NOU
    #30

    Zoso, eu te citesc de ceva vreme, dar n-am vazut sa-ti fi asumat optiunea politica.
    Ai coaie sa faci asta?

    00
    • @Mihaita Viteazul: fie eşti troll, fie eşti nou pe aici. opţiunile mele politice sunt publice de vreo 4 ani.

  28. NOU
    #32

    Nici unul nu cred ca trebuie votat, de ce? Pentru ca toti mint, jignesc si se gandesc numai la binele lor. Odata ce ajung in fotoliile de edili, incep incet incet sa fure cat poate, pentru inca 3-4 generatii de ale lor.
    Si daca au bani, mai fura? Sigur ca da, pentru ca asta e mentalitatea romanului oricat de bogat ar fi. Vrea sa aibe mult mai mult si intr-un sfarsit nu ramane cu nimic, decat cu multe KG de carne adunate de la sute de mii de alegatori. Asta este politica romaneasca si nu numai….

    00
  29. Pe prinbrasov a fost pusă postarea aia care îi invita pe toți să zică ce opțiuni politice au. Am răspuns acolo, pe față.
    Ca blogger nu văd de ce ți-ai ascunde opțiunile politice. Sigur, dacă scrii despre biciclete sau despre mîncare nu vrei să bagi politică ‘just because’. Dar dacă scrii chestii de-astea generaliste de ce nu ai zice pe față pe care îi susții?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube