Următorul pas în evoluţia foto: publish to web!

La asta lucrează toată lumea: modalităţi de a publica poze făcute cu aparatul foto pe serviciile de socializare. Nikon a anunţat ieri modelul D3200, Samsung azi modelul NX210, ambele având printre specificaţiile de frunte, pe lângă megapixelii care nu contează, şi funcţii care permit trimiterea de poze pe net sau pe telefonul mobil.

Staţi pe aproape, urmează microfonul stereo (pe care eu îl am pe Panasonic GF2 de un an), carcasa metalică, butoanele cât mai puţine şi senzorul cât mai mare care produce poze la 8 megapixeli şi nu la 20.

samsung_nx210

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

  1. Eu am avut stereo pe Canon S5 IS in 2008.

    00
  2. Din pacate, senzori efectiv mai mari, nu cred ca poate fi vorba. „Indesarea” interpolata a pixelilor sa iasa mai multi la numaratoare, asta se poate. Nu neaparat cu efect senzational asupra calitatii.
    Faptul ca se iau aparate consacrate, li se adapteaza chestii stralucitoare (pentru gaite ), li se adauga gadgeturi de pitzi pentru masa de gogi care le cumpara ca sa faca foto cu aparatul pe automat, asta deja inseamna prostitutie prin marketing.
    Si mai inseamna ca cercetarea lor a ajuns la o limita tehnica peste care nu mai poate sa treaca. Vorbind strict de fotografie.

    00
  3. Astept vremea cand o sa se faca pasi inapoi.

    00
  4. Mmm, neinteresant, pai sa nu poata pitzipoanca ca bage un pic de Photoshop inainte sa „urce” poza pe net?

    00
  5. Mmm, neinteresant, pai sa nu poata pitzipoanca sa bage un pic de Photoshop inainte sa „urce” poza pe net?

    00
  6. Hipster Canon S2 IS… had stereo-mic before it was cool.

    Senzori mai mari decat full-frame? De ce?! (vorbim de DSLR, da?!)

    00
  7. Aha, deci Nikon a vazut discutia noastra pe Facebook de acum vreo 2 saptamani? :D

    Senzorii stereo am avut pe 3 Canoane IS-uri, asa cum bine spun cei dinainte; de ce nu le pun si pe DSLR-uri nu stiu.

    Senzor mai mare fizic, da, ar fi ceva. Dar deja nu senzorii sunt problema la DSLR-urile entry. Problemele apar la rapiditatea focusarii in conditii mai dificile de luminozitate, in rest, eu n-am ce sa ii reprosez D3100-lui meu. Sticle mai bune la pret mai mic, aia mi-as mai dori! :))

    00
  8. Pozele sunt frumoase, dar FOTOGRAFIILE sunt… ALTCEVA!!!
    Dar de cand cu facilitatile pe care le ofera tehnologia moderna, „toata lumea e artist”
    Ba unii mai si scriu titluri mari, despre cum te face o anumita aplicatie, mare artist.

    00
  9. Eu nu aş scuipa aşa din prima pe el.
    Văd o grămadă de maeştri aici care-şi dau cu părerea.
    Eu nu sunt un mare cunoscător, dar dacă la aparatele alea adunaţi ideea de cloud computing sau alte modalităţi de stocare a pozelor pe net ce iese ?
    Iese că nu mai trebuie să dau o bască de bani pe un card de memorie ca să-mi stochez cele 1500 de poze făcute la carnavalul de la Veneţia într-o zi ( e un exemplu ), ci le trimit pe net, să stea sigure cuminţele acolo, până ajung acasă la calculator şi le bibilesc în pace apoi.
    Dar aşa e românul.
    A văzut şi el 2 aparate foto şi acum e mare specialist.
    Nu se gândeşte că oamenii ăia care fac aparatele alea O FAC DE ANI DE ZILE, E MESERIA LOR – nu un imbecil semianalfabet care pocneşte poze din hobby.
    mah, rupţi în cur atoateştiutori.

    00
  10. Celor de la CASIO le-am spus personal si in fata acum 3 ani sa puna upload direct pe facebook. Iar celor de la NIKON cam in aceeasi perioada, dar asa e cu corporatiile astea mari , se caca pe ele cativa ani pana vin cu o schimbare cand nu mai prezinta interes pentru public.
    Instagram anyone?

    00
  11. @kekee: sa zicem ca ai DSLR si tragi raw-uri, 1500 de poze iti incap pe vreo 2 card-uri de 16 GB sau 1 de 32 GB. N-as zice ca e o basca de bani. Si apoi, gaseste tu wireless in Venetia cand faci alea 1500 de poze ca sa le uploadezi inainte sa ajungi tu acasa la calculator (si cred ca iese din discutie conectarea la un smartphone si upload prin 3G/4G cand e vorba de GB de date). Iar daca nu ai DSLR si nu trag raw-uri, iti ajunge un card pana in 20 de euro pentru pozele tale, ceea ce din nou nu e o basca de bani. Partea cool sa ai conexiune la net la aparat foto e sa pui rapid pozele pe Facebook/Flickr/Picasa/whatever sa le vada lumea. Asta chiar e misto sa mergi la carnavalul din Venetia si prietenii/familia/necunoscutii sa poata vedea instant pozele.

    @zoso: existau de mult grip-uri cu Wi-Fi gen https://www.amazon.com/Canon-WFT-E3A-Wireless-Transmitter-EOS-40D/dp/B000VUKQQ2 si cred ca sunt destul de utile la evenimente gen concerte sau intreceri sportive, unde pozele pot sa ajung f rapid la ziare/agentii de presa/site-uri. In rest, vad mult mai utila chestia cu Facebook-ul la sapuniere si chestii mai ieftine, ca publicul lor tinta face poze multe fara sa le mai editeze

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube