Şapte minute de autostradă

sosea-6

Ieri s-au inaugurat 33 kilometri de autostradă între Arad şi Timişoara. Mare fast, pahar pe bordul maşinii primului ministru. Jenant rău. Serios. Dacă aş avea de inaugurat 33km de autostradă aş găsi o secretară din Ministerul Turismului să o trimit să taie panglica. Maria, trebuie să te duci la Arad să tai o panglică, să îţi iei taiorul ăla bun şi să îmi aduci o shaorma cu usturoi când te întorci luni. Consideră că e bonus de Crăciun.

Jenant.

Din ce văd pe film, nu e incă terminată: nu există parapetul dintre sensuri, precum nu există nici garduri de protecţie pe nicăieri pe margini, deci câini şi alte animale sunt libere la traversat.

whiskey

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. @razvanbb: in principiu dupa-masa vine si filmul cu autostrada deschisa :)

    00
  2. Da’ de ce ii toarna Jack in pahar piticului, el fiind la volan? Cat de prost trebuie sa fii sa faci asta?

    00
  3. @zoso – relax, putea fi mai rau, puteau inaugura 20 km de autostrada cu o banda pe sens…

    00
  4. @Ciprian – Da, e wiskey. Am fost acolo, penibil momentu. S-a imbatat Boc, si a inceput sa strige ce el se pisa pe ea autostrada ca mai bine statea acasa pe frigu ala. Era nervos ca a dat intr-o groapa si nu a apucat sa ia ultima gura.

    00
  5. Pana in primavara cand e gata complet numai bine imi iau permisul!

    00
  6. Deci te vad anul asta cu pene si MB gol in fata guvernului…
    Nimic nu va mai convine voua astia carcotasilor !

    00
  7. pai tinand cont ca in romania sunt 300 de km de autostrada inseamna ca, adaugand si bucata asta, a crescut cu 10% numarul kilometrilor de autostrada :) e motiv de sarbatoare sa fim seriosi. propun sa le creasca salariul la toti din ministerul transporturilor cu 10%.
    totusi nu are rost sa fim chiar rauvoitori. sa ne amintim de unul care a fost ministrul transporturilor 4 ani de zile si nu a construit nimic. e drept ca el gasea motive de sarbatoare zilnic. adica bea preventiv de dimineata ca poate-poate termina constuctorii ceva in ziua respectiva si sa nu se duca nepregatit la inaugurare. ultima mare realizare a guvernului din care a facut partea a fost ca a vandut o banca pe 3,2 miliarde de euro si dupa ce au zis ca ii baga pe toti in infrastructura i-a bagat in pensii si salarii.

    00
  8. Ăla e la volan şi bea? Ia să luăm exemplu de la dom’ ministru!

    00
  9. @Moldo: asteptam. :)

    00
  10. Au facut atata tam tam pentru 33 de km?La asta nu trebuia inaugurare, ne facem de ras de ne vad bulgarii, ce dracu

    00
  11. Cu alte cuvinte, domnul prim-sinistru, pardon, prim-ministru, a inaugurat o autostrada pe masura sa, mai scurta putin, sa nu se simta complexat.

    00
  12. zoso, dacă nu-i dat să fie fata mare, îi bună și găzdoaia.

    Cel puțin până la Arad n-o să avem parte de drifturi pe ploaie cu camioane.

    00
  13. timișoara-oradea nu și-ar avea rostul încă. prima dată ar trebui terminat „coridorul”. dar să-l termine dracului odată.
    și, desigur, aștept să fie introduse, tot dracului odată, taxele de autostradă și autostrăzile private.

    00
  14. Nu ca as fi eu fan Boc dar vad ca nu sunteti corect informati. Paharul ala nu l-a baut, l-a pus pe bord pentru a testa cat de neteda este suprafata autostrazii.

    00
  15. @Madalinul- da’ o apă minerală, un suc sau un ceai ce aveau? Neapărat Jack Daniels trebuia, din sticlă luată din vamă?

    00
  16. Tare poza, I see what you did there :))). Astept sa vad ce ziar sau televiziune o va fura.
    Oricum, mi se pare penal sa apari la inaugare cu detectorul de radar infipt in parbriz.

    00
  17. Bulgarii nu au mai inaugurat nimic de ani de zile, nici santiere nu mai au dupa ce au fost taiati de pe lista finantarilor europene. Intr-o tara ca romania un +10% la numarul de kilometri de autostrada este totusi un eveniment notabil, pacat ca si tu ai cazut in capcana manipu*larii prin presa… aia care a trecut de la „nu se va termina in 10 ani” la „tovar’su ar fi facut-o daca mai traia” / „pana la urma si ce-i cu asta”.

    00
  18. @Madalinul .. eu n-am mai auzit de testul asta cu whiskey-u pe bord. Poate un pahar de apa… sau cafea… dar whiskey?!?! Pe bune?

    00
  19. Frumos product placement. Decontul pentru sticlele trimise la Cotroceni. Eu as fi folosit totusi un produs romanesc sau tuica. Se pare ca alesii nostrii nu merg bauti la volan. Bauti apa.

    00
  20. aiurea, era pălincă de la gaben.ro, da’ nu puteau veni cu pet la inaugurare.

    00
  21. Principiul divide si stapaneste se poate aplica si la autostrazi. Portiuni mici, contractate cu firme diverse astfel incat niciuna sa nu discute cu tine (stat) de pe pozitii de forta (vezi Bechtel). La nivel national toate aceste portiuni pot insemna peste 100km pe an. La un moment dat mici cu mic, pus cap la cap, se va face mare.

    00
  22. :)) Pai e prim-ministru, apa e pentru simplii cetateni.

    00
  23. Mare e gradina ta Doamne, zoso vezi ca o sa patesti cum s-a intamplat si cu chilotii lu’ Raduleasca, o sa ciordeasca vreun jurnalist tamp poza de pe site-ul tau si o da o dea la teveu ca s-a imbatat Boc la inaugurarea portiunii de autostrada :))

    00
  24. Ce mi se pare cel putin la fel de trist din imaginea asta e ca premierul promoveaza indirect consumul de alcool la volan SI ca si pe sosele, hotul neprins e negustor cinstit.

    Ce vreau sa zic e ca nu inteleg de ce ai nevoie de un detector de radar daca tu trebuie sa fii un model pentru respectarea legilor, fie ele si din codul rutier…

    00
  25. cand s-a deschis M43 (Szeged-Mako) au fost prezenti primarul din Mako si viceprimarul din Szeged. Atat.

    00
  26. bai da’ ce betivi sunt astia. incredibil!

    00
  27. Ala prins in parbriz e detector de radar???

    00
  28. Sa le iau familiile in p^%a!

    00
  29. Astia vor incepe sa inaugureze si stalpii de curent, la anul. Cu dracu’ sa te bucuri pentru ceva care l-ar insulta si pe un maratonist?
    Atat de mică o are Boc? Si reuseste s-o facă fericită pe Anca?
    Duamne, duamne!

    00
  30. Nu ai cum frate deci nu refuz dao doamne iarta-ma fura pana si kilometri din autostrada off daca aveam puterile lui goku!:))

    00
  31. Cine ma lamureste: in timp ce facea Boc testu’cu paharu’, erau contradictorii informatiile: ba 31, ba 32 de km. Aici vad ca ai scris ca au fost 33. Cum 1-2 km din cei 31 sau 32 inseamna foarte mult, cineva nu spune adevarul.

    Intrebare: e diferit sistemul metric al lui Boc de cel international? Ca atunci se explica de ce e nevoie sa taie panglici si panglicute la fiecare mm de autostrada!

    00
  32. @zoso – ideea era ca a fost si mai rau, adica au inaugurat vara asta 20km din Autostrada Soarelui cu o banda pe sens… si la un moment dat, daca nu ma insel, au inaugurat cu acelasi fast 10km din Autostrada Transilvania. Cu alte cuvinte, e din ce in ce mai bine :).

    00
  33. Asa incuiati sunteti sa nu va dati seama ca e modificata poza?

    E un pahar cu apa…

    00
  34. anca boagiu e o doamna pana la capat. ii toarna in pahar lu barbat. fetele, invatzati manierele daca nu vreti sa ridicam palma.

    si da, bautura, detector de radar, femei, un pistol mai lipsea in masina aia. dovada ca ca suntem condusi de interlopi.

    00
  35. Si mai penibil e ca inaugurarea trebuia sa aiba loc pe 15, dar deh, tre sa asteptam sa taie panglica, altfel nu e are binecuvantarea spre surpare in primul an. 10% in numarul total de km de autostrada? Hai mah ca suntem penibili…

    00
  36. Poate participa si Boc la concurs ca sa aiba cu ce uda viitoarea inaugurare!

    00
  37. penibil. 32 de km de autostrada si ca sa ajungi la ei trebuie sa mergi pe niste ulite

    00
  38. Receptia se face abia in vara. Pana atunci au timp baietii sa adauge accesoriile lipsa :)

    00
  39. @zoso, restul

    Daca intereseaza pe careva un semi-review, tocmai m-am dat pe ea (absolut intimplator am avut drum pe acolo). Pina sa intri pe bucata aia (venind dinspre Arad) se merge pe un singur sens al autostrazii (celalalt inca in lucru), fiecare directie de mers pe cite o banda. Spre deosebire de Germania, in Ro nu s-a obosit nimeni sa desparta sensurile de mers cu niste parapeti, marcaje or some shit.

    Sunt zone in care lipsesc parapetii de pe margini, nu peste tot, dar tot exista riscul ca vreo masina sa derapeze sau sa iasa din greseala in peisaj. Am vazut intr-adevar si un ciine pe margine, in zona in care era parapet – oricum nefiind terminata, se poate intra prin multe locuri.

    Sunt ceva panouri insa marcajele semi-inexistente – n-am mers noaptea si nici n-am fost foarte atent, insa nu cred ca au pus chestiile alea reflectorizante pe margini si nici liniile albe (de pe margini si dintre sensuri) nu prea tin minte sa le fi vazut. Asfaltul parea bun, dar asta nu inseamna nimic. Abia la sfirsitul primaverii se va vedea daca a fost de calitate sau l-au doborit ninsorile si ploile in doar citeva luni.

    Overall arata exact a ceea ce este: o lucrare nefinalizata pe care s-au grabit sa o dea in folosinta pe principiul romanesc „lasa frate, ca merge si-asa”.

    00
  40. Daca pun parapeti despartitori nu mai au pe unde intoarce carutele.
    Partea buna e ca avem totusi inca 33 de km de care sa facem misto.

    00
  41. @Popescu – a bagat si vulpea aia peste care a dat in portbagaj sau era praf si doar umplea masina de purici? :))

    00
  42. CHESTIONAR: Unde credeti ca tine domnul Boc pistolul ?
    a. In torpedou
    b. In portbagaj
    c. Sub scaunul soferului pentru ca in torpedo nu mai are loc de pungile cu iarba iar in portbagaj nu mai incape printre atatea sabii.

    00
  43. @zoso: „precum nu există nici garduri de protecţie pe nicăieri pe margini, deci câini şi alte animale sunt libere la traversat.”

    Cam pe 20% din autostrada deja sunt puse gardurile de protectie pe margini, dar aseara, pe intuneric, am vazut deja primul caine lovit de o masina…

    00
  44. cica deja a cazut unu de pe autostrada.

    00
  45. Primul accident pe autostrada Arad – Timisoara. http://www.bihon.ro/a-cazut-de-pe-autostrada/1029478

    00
  46. Voi nu vedeti ca e poza editata? wtf? oricum nemtii ar trebui sa cumpere si guvernu nu numai CFR!
    Asa ar trebui sa arate autostrazile si la noi,nu numa pana la rude din guv. :
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Autostr%C4%83zi_%C3%AEn_Germania

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.