Altex.ro face mizerii pe google

altex-celaltex-evomag

Nu e nici o lege care să interzică asta, în afară de bun simţ. Dar e de rahat să faci adwords pe numele concurenţei. Deschizi uşa pentru mizeriile pe care ţi le vor face ei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. Ala e sloganul Altex de cand era bunica fata, asa apare si in pliantele tiparite:
    N-are legatura cu Cel.ro. :)

    00
  2. Nu stiu care e relatia intre cele 2 magazine, dar numai daca esti la cutite faci mizerii din astea :)

    00
  3. vezi sa nu fie linkurile prin 2parale ca nu cred ca baga astia bani in adwords

    00
  4. Profita Altecşii, hai sa le mai dam un sut ca-s in rahat deja :-). Nu ca ar fi moral sau corect.

    00
  5. @ipo daca nu l-as cunoaste pe Ostahie, as spune ca e pur intamplatoare chestia asta. Dar nu cred in Mos Craciun si nici in coincidente.

    00
  6. Zoso, esti mancat, mane! faci mizerii pe internet:D

    00
  7. @zoso: Altex are deviza cu „cel mai mic pret din romania” de cativa ani buni. Mai documenteaza-te, inainte sa acuzi. Nu de alta, dar in situatii similare ii faci cu ou si cu otet pe unii care nu s-au documentat suficient.

    00
  8. NOU
    #9

    mi se pare normal ca in business sa se atace unii pe altii, fiecare dintre ei isi doresc mai multi clienti si sunt instare de orice ca sa fure clienti din alta parte!

    00
  9. @zoso: ma uit. Poate sunt doar eu, dar nu mi se pare un gest atat de condamnabil. Mai degraba as aprecia faptul ca incearca sa prinda trenul pe online. Cat le iese sau nu, ramane de vazut. Din perspectiva asta mi se par mai degraba onlinerii care, fara sa aiba produsul in stoc, pun niste preturi de dumping ca sa atraga atentia si o plasare mai buna pe siteuri de agregare de preturi, iar cand ii intrebi de stoc se fac ca ploua. Da’ ma rog, e doar parerea mea, e posibil sa ma insel.

    00
  10. @zoso , offtopic, butoanele de back/stop/forward de la previewul de poze sunt foarte pixelate ( de foarte mult timp) … nu poti sa le faci mai eyecandy?

    00
  11. Daca ai marca inregistrata atunci Google iti pune la dispozitie un formular prin care blochezi utilizarea cuvintelor cheie inregistrate de tine in campaniile altor advertiseri.

    Asta nu inseama ca strategia in discutie e laudabila (si culmea, se leaga cumva de BlackFriday / eMag si discutia de acum cateva zile…)

    00
  12. intr`o vreme au facut la fel si pentru domo:)

    00
  13. eu imi aduc aminte ca intr-un timp daca faceam cautari cu numele unor bloggeri suficient de cunoscuti pe internet imi aparea un adwords catre…un anume blog

    care sa fi fost blogul….

    00
  14. Asta nu e nimic. Ai uitat deja cand „ING” concura cu toate bancile? Cautam pe Google „Raiffeisen Bank” si dadeam numai peste ING. Si aia tot nesimtire e.

    00
  15. Zoso, in business e care-pe-care. Daca poti sa tragi ceva bani de la clientii concurentei si investitia in adwords este mai mica, de ce nu? Nu-i opreste nimeni sa faca exact la fel. Vezi seria aia de reclame intre BMW si Audi…

    00
    • @Maria: ce mă opreşte pe mine să iti dau in cap şi să iti iau telefonul şi ceasul? cam asta ar trebui să ii oprească şi pe ei să facă asta.

  16. Aham, m-am prins si eu, mai bine mai tarziu decat deloc. :)

    00
  17. Cum zicea si XL5:
    Te-ai apucat sa faci faci mizerii pe google?

    http://www.99poze.ro/cautare_cel_ro/1/

    00
  18. @gvingi: sper ca ai remarcat si LOL-ul, n-as crea ca Vali sa-mi inchida usa (din cauza comentariului tau)

    00
  19. e clar ca nu o sa cumpar niciodata de la CEL.ro
    cu PCGarage am fost multumit, sunt client premium sau cum zic ei acolo, am multe comenzi, cand am achizitionat un sistem nu aveam cablu de alimentare(nu era inclus in pret, trebuia cumparat separat), si urmatoarea zi mi l-au trimis in conditiile in care i-am sunat seara.. si bashca SI MOCA

    00
  20. This is WAR!!! :P

    00
  21. Brand biddin-ul pe numele concurentei este o chestiune normala si des intalnita si pe piete mai dezvoltate. A facut-o McCain pe Obama in SUA, o face AVG pe Kaspersky in UK, Groupon pe fundeal in Romania. Si viceversa. Eu nu vad nicio problema morala in asta. Am si facut campanii de acest tip, atat in Romania cat si pe piete externe. Este la fel de normala precum deschiderea unui magazin in fata/langa cel al concurentei, micsorarea preturilor cand concurenta lanseaza un produs nou (Apple/Samsung) and so on.

    Cu doua exceptii una morala, penalizata si de Google, prin Policy, si una legala. Prima, atunci cand reclama este agresiva/comparativa/aduce prejudicii de imagine si a doua, atunci cand se foloseste trademark-ul in reclama.

    00
  22. Vad ca nu mai apare reclama – ori s-a terminat bugetul pe ziua aceasta ori au oprit cuvantul. Si nu cred ca era link de afiliere ( prin 2 parale) ci o campanie facuta de Altex.

    00
  23. @zoso: tie ti se pare fix acelasi lucru? Stii vreo lege care sa incrimineze a-ti face publicitate pe google pe numele competitorului. Cu atat mai putin pentru utilizarea unui comparativ, adica a unui termen general din limba romana. Alex a cumparat pozitia aia pentru fiecare din cuvintele din reclama. Au targetat cuvantul cel…bafta lor ca s-au gandit la asta. Parca era o lege care pedepsea jaful….cred ca ii zice Cod Penal.

    Exista intadevar ceva legat de concurenta neloiala, adica nu ai voie sa spui ceva de genul „produsele competitorului sunt slabe, cumparati de la noi”. Dar aici nu e vorba despre asa ceva.

    Poate vroiai sa te referi la teama de repercusiuni sau…ROI. In cazul tau risti puscaria pentru un castig de 1000…sau risti ca eu sa fiu una nebuna care umbra cu pistol si iti zboara creierii. Astia de la Altex ce risca? Sa faca si Cel.ro acelasi lucru? Tagetand ce? In ultima instanta nu e vina lui Altex ca Cel.ro si-a ales un nume mai usor de targetat. Care crezi ca va lua mai multi clienti de la celalalt?

    De cativa ani incoace Fiat cumpara cam prin toate orasele tot ce inseamna outdoor in jurul reprezentantelor Ford mari. De asta ce crezi?

    00
  24. Stii ca in stilul asta pe fiecare strada si in fiecare centru comercial ar trebui sa existe cate un singur retailer pe fiecare gama de produse.

    E mizerie sa pui reclama la un magazin pe un stalp in fata magazinului concurent? Se poarta peste tot!

    Daca cineva vrea sa ajunga la cel.ro poate sa mearga la site-ul lor, daca cineva cauta pe google cel.ro poate gasi siteuri in care e mentionat acel site si poate si concurenti…

    Fiecare cu parerea lui, mie nu mi se pare asa de grav. Probabil ti-ai imagina ca sunt mai prietenosi, dar in zilele astea nu prea e cazul.

    00
  25. Altex si-a pus santinele in fata magazinului Cel.ro si asteapta batrani care nu vad bine intrarea, sau oameni de la tara aflati pentru prima data la oras pentru a-i indruma catre poarta magazinului propriu. Cam asa s-ar traduce ce au facut :)

    00
  26. @qooqle: crezi ca exista multi batrani si oameni de la tara prima data pe internet care dau cautare pentru cel.ro?

    Trebuie sa-ti spun si tie acelasi lucru: nu este ilegal nici macar sa-ti plasezi santinele in fata unui magazin concurent si sa promovezi un alt produs. Dupa parerea mea, nu e nici macar imoral. Pentru mine, ca si cumparator, concurenta e o chestie buna.

    00
  27. Tipic romanesc, nici nu ma mir.

    00
  28. @G.Girl..tipic romanesc este ceea ce spui tu – crezand ca se intampla doar la noi. Nu e deloc tipic romanesc, deloc imoral. Fiecare isi face strategia de marketing cum doreste si daca lumea cauta cel.ro si cumpara de la Altex, inseamna ca e profitabil sa faca in continuare acest lucru..

    00
  29. @XL5 – tare :)

    00
  30. zoso frate, explica exact ce ai vrut sa zici cu pozele ca ai ametit lumea.

    00
  31. :) point taken

    00
  32. La fel si dupa o cautare „flanco”

    00
  33. Zoso, daca mai scrii vreo doua articole in care ii pomenesti pe cei de la Altex si cel.ro vei ocupa rpima pagina. Si apoi oamenii vor trebui sa iti plateasca reclama pe blog sa apara si ei pe prima pagina.

    Meaning, you own them, Godfather :))

    00
  34. daca scrii „domo” in google primul link apare altex.ro

    00
  35. Eu am luat hotararea sa nu mai cumpar nimic de la Altex si sa sfatuiesc apropiatii sa faca la fel. Sunt niste gaozari incepand de la cei de la cei mici care ar trebui sa te serveasca pana la sefii de magazin. Daca este unul pe aici am un mesaj: „Leprelor! Invatati sa va vindeti marfa si invatati sa va tratati clientii cu un minim de respect”

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.