Amazon şi poşta – una caldă, una rece

Am comandat două chestii de Black Friday de pe Amazon UK. Luni, pe 28, Lexarul era deja în aparatul foto. GoProul nu venise încă. A venit abia azi. Culmea, la poştă n-am mai avut nevoie de contractul de închiriere sau de alte acte, fata de la ghişeu m-a crezut pe cuvânt şi mi-a dat coletul.

 

amazon

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. Îndată ce coletul intră în ţară, unele servicii de-ale noastre lasă de dorit. Poate străinii fac tot ce pot să iese bine şi vin românii ca de fiecare dată, stricând.

    00
  2. La mine o comanda a ajuns dupa 2 zile dupa ce am primit mail cu „comanda dvs a fost trimisa”, alta are aproape 2 saptamani si nu a venit.

    00
  3. La mine a fost si mai ciudat de curand..doua produse, unul a venit in 3 zile prin royal mail si al doilea in 2 saptamani prin dhl..

    00
  4. Stângaciu George-Răzvan: tu ce ai facut in ultimul timp util pentru Romania? De control.

    00
  5. De pe amazon.de ajunge in doua zile de la trimitere prin Deutsche Post DHL, o aduce la usa curierul Cargus, nu e nevoie de un drum pana la posta.

    00
  6. depinde si cand au trimis aia produsul… nu e neaparat vina postei de la noi.

    00
  7. eu am comandat ceva de pe amazon, in valoare de cca 60 lire, pe pe 7 decembrie si a ajuns pe 9 decembrie. Comanda a fost livrata prin UPS in 2 zile direct la usa, fara costuri suplimentare (7 lire, transportul clasic).
    In aceeasi comanda am mai avut 2 produse ce par ca vor fi livrate pe 20 decembrie prin alt serviciu de curierat, desi au plecat tot pe 7.
    so…

    00
  8. Au fost niste faze foarte ciudate la comenzile mele de pe Amazon de UK, de exemplu o crema pentru mama a fost expediata pe 6 iar eu am ridicat-o de la oficiul postal pe 8. Asta in timp ce restul de smacoline si ce am mai luat pentru mama a fost expediat acum 2 saptamani si a ajuns ieri.
    Cred ca are legatura cu ce fel de posta e trimis, Royal Mail ajunge in 3 zile la oficiul postal de obicei, DHL de pe DE face vreo 5 zile, UPS-ul din UK sau IT iti ajunge in 2 zile.
    Depinde de noroc, de ce traseu prinde coletul cu produsul. Eu inca astept la un Blu-Ray writer trimis tot asa acum vreo 2 saptamani aproape, cu Royal Mail, dar nu a ajuns inca.
    Bine, ca Amazon daca ai o problema cu nelivrare sau produs prost ti-l schimba in secunda 2, dai un mail ca faci retur si aia e. Acum astept un Bodum filtru de cafea in locul celui sosit spart, Amazon mi l-a trimis inainte sa le expediez eu inapoi cel spart.
    Si la livrare, trebuie sa recunoasteti ca 2-3 zile e totusi mai bine decat poate sa faca eMAG-ul. De preturi nu mai zic.
    Btw Lexarul 32GB 100x e 28 de Euro pe Amazon.de

    00
  9. Personal iti recomand sa comanzi de pe amazon.de, daca iti convine pretul de acolo. Livrarea se face cu Cargus(parca), iti aduce coletul la usa si de obicei in max 10 zile.
    E mai rapid oricum sa comanzi de pe amazon decat din ro. Eu am comandat la emag in vinerea neagra si nu numai ca nu mi-au livrat produsul care era pe stoc, dar nici macar nu m-au sunat EI. I-am sunat eu de vre-o trei ori sa-i intreb de produs si m-au asigurat ca ma suna pentru livrare pana marti(au trecut 2 marti de atunci).

    00
  10. Şi eu am comandat pe 25 noiembrie pe amazon.co.uk un încărcător de Asus Eee. A sosit pe 28- asta e vestea bună. Vestea şi mai bună e că am intrat în posesia lui, căci poştaşul a pus plicul pe (nu în, că nu încăpea) cutia poştală, accesibil oricui trecea pe acolo. Noroc că am coborât să cumpăr ceva şi l-am recuperat. Asta aşa, că tot comparăm Royal Mail cu Poşta Română…

    00
  11. Aproximativ ce comisioane se platesc la comenzile de pe amazon.co.uk? Mai platesti la Posta ceva? Pretul afisat pe site este cu transportul inclus sau iti este precizat in momentul in care efectuezi comanda?

    00
  12. @Marius Se plateste transport cam 30 de lei.. La posta nu mai platesti nimic daca efectuezi comanda de pe amazon.de sau .co.uk

    00
  13. La comenzile de pe amazon transportul incepe de la ~30 de lei, mai urca functie de ce si cate iti comanzi. De exemplu e foarte scump sa iti comanzi carti de pe UK, urca foarte mult costul de transport. E bine sa verifici UK si DE sa vezi cum stai la cost final.

    00
  14. Voi ma faceti sa imi fac cont pe Amazon ;-)
    Pina acuma am folosit Emag si Ebay.
    Cum naiba setez in Opera pe un android sa imi tina minte numele si adresa de mail, sa nu le introduc la fiecare postare.

    00
  15. @Trefla Pune si tu un Dolphin browser HD. Ai tab-uri scrollabile cu touch sau shake, flash on demand sau direct, gestures, diverse addonuri. E cel mai tare pe Android, parerea mea :-p Si, bineinteles, tine minte si parolele. :-)

    00
  16. Acuma il descarc, sunt novice in android ;-)
    Multumesc!

    00
  17. Pai ce, amazon.fr ce cusur are?

    00
  18. La mine in 6 luni dinspre UK, din 3 pachete scorul e 2-1 pentru Posta Romana, 2 „pierdute” si 1 livrat. :-\

    00
  19. Amazon.de fac o chestie ff neplacuta. Pe site e un pret (cu TVA-ul lor de 19%), dupa ce il adaugi in cos, se recalculeaza pretul cu TVA-ul de Rromania de 24%.
    Chiar si asa, ce mi-am luat eu saptamana trecuta de la ei era mai ieftin decat pe .co.uk sau .fr sau f64.ro

    00
  20. @ubergigi: nu doar amazon.de fac asta. Pe toate site-urile amazon (si pe altele, gen bhphoto), pretul afisat e pretul local in moneda locala tarii site-ului dar la final se ajusteaza in functie de adresa de livrare la TVA-ul local (si cand posibil trece si la moneda tarii destinatie).

    Cand cumpar carti de pe amazon.com, .co.uk sau .fr, pretul creste cu 5% conform TVA-ului Romaniei. La Kindle, in plus, amazon.com mi-a oprit si taxele vamale aferente (la fel face si bhphoto).

    Iar la livrare, e destul de interesant. Am comandat carti de 21 de ori in ultimul an, de pe amazon.co.uk si amazon.com doar. Insa in 17 cazuri, au fost expediate de amazon.fr (cu La Poste), de trei ori de pe amazon.co.uk (cu Royal Mail), si o data de pe amazon.com (cu USPS). La electronice insa, au venit mereu de pe site-ul de unde am comandat.

    00
  21. Situatie Amazon.co.uk: am comandat un CD care n-a ajuns deloc intr-o luna. Raspunsul lor:

    „I’m sorry to hear that you haven’t received your order – it should be with you by now.
    I’ve placed a new order for the same item to be sent to the same delivery address:
    We’ll send it to you as soon as possible. There’ll be no additional charge for the replacement order.

    If the original parcel arrives afterward, please keep it with our compliments, as the cost of returning of this parcel would be prohibitively expensive. Perhaps you’d like to donate it to a charity in your area if you feel it would be appropriate to do so.

    We’ll take full responsibility if any item gets lost or damaged while being delivered and will be more than happy to replace it free of charge.”

    No comment (vezi cel.ro) ;)

    00
  22. Voi sunteti nebuni daca comparati serviciile de pe amazon.co.uk cu cel.ro sau emag =)) pai e clara situatia si eu de cate ori am comandat….mereu s-au comportat ireprosabil.

    eu am ramas surprins si de chestia cu ebay…am cumparat un fular la 0.9$….pai la banii aia nu ma asteptam sa il trimita…din hong-kong…dar sa mai si ajunga in 2 saptamani, frumos ambalat si cu eticheta =))

    La al de emag/cel si restu nu iau decat daca ridic personal coletu. NU am incredere deloc in curierii romani. UPS/DHL/DPD care se poarta cat de cat mai ok.

    00
  23. @Radu: dap, asta e diferenta intre Amazon si restul lumii. De asta-mi place sa comand daca se poate doar de la ei, intotdeauna isi asuma responsabilitatea. De asta au si ajuns unde sunt azi. Anul trecut am comandat inainte de termenul limita ca sa-mi primesc comanda la timp pentru Craciun. Din pacate din cauza intemperiilor nu s-a intamplat asta. In ajun de Craciun ceva gen sapte seara ma suna unul de la Amazon, lasasem un comentariu nitel mai acid, ne scuzati, chiar nu e vina noastra, vom face tot ce putem ca sa o primiti cat mai curand. Si la vreo luna 2, am primit mail ca din cercetarile lor nu mi-am primit comanda la timp si mi-au dat un mic bon de cheltuit la ei pe site.
    @Vali: dupa cum am experimentat si eu, in functie de ceea ce cumperi, fiecare particica din comanda poate pleca de la un alt centru de expediere. Cu comanda de mai sus, mi-a venit din 3 bucati / parti: o parte din Franta, una din Anglia si in fine din Germania. Probabil ca asta s-a intamplat si in cazul tau.
    @Jimmy: asta inseamna reputatia unui vanzator pe eBay: e mai important ca tu ca si client sa fii multumit, chit ca pierde el putin la comanda aia, sigur va castiga la urmatoarea: am cumparat si eu un ecran de mobil care era f ieftin si a fost trimis taman din Taiwan impecabil impachetat.

    00
  24. Plm, la mine dureaza 7 zile sa ajunga din China pana in Ro si inca 5 pana il primesc eu. Adica pana primesc somatia aia sa vin sa iau pachetul, ca e spre binele meu.

    00
  25. Salut, Zoso!
    nu stiu daca mai tii minte, acum vreo saptamana iti ceream niste detalii despre modul in care se comanda pe amazon si am reusit sa-mi comand ceva de pe amazon.com
    ideea e ca la 2 zile dupa ce am primit mail cum ca comanda mea a fost trimisa, aveam pachetul la usa adus de postas.
    Cam cum?
    Se poate si in Romania!

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.