Prietenii ca barometru

Am doi prieteni milionari în yeni. Unu e Liviu, celălalt e Radu. Nu i-am întrebat niciodată câţi bani au sau cât costă tricoul cu care erau îmbrăcaţi în ziua în care ne-am văzut. Şi cred că apreciază asta. Cred că pentru ei e important să discute cu oameni care nu îi văd ca pe nişte saci cu bani.

bricks_in_the_wallExtinzând teoria, cred că e important să nu ne mai luăm vecinii sau prietenii ca etalon al lucrurilor cumpărate. Să nu ne mai uităm in curtea lor sa vedem ce aifon şi-au luat, ce maşină (amuzant cum nişte vecini de bloc şi-au luat fix aceeaşi maşină ca a lu’ tata, că le-a plăcut lor, şi după aia se văitau că ratele sunt mari) sau dacă hainele sunt de firmă sau nu.

Nu contează. La fel cum nu contează că alţii au sau fac mai mulţi bani. Dacă e să fim inspiraţi cu ceva de la alţii mai bogaţi sau mai buni ca noi nu este să le moară capra, ci să învăţăm de la ei.

Apoi, pentru numele lui Allah, nu vă mai înconjurați de prieteni luzeri, în ideea că vă veţi simţi la fel de bine precum tipele care umblă cu o prietenă urâtă după ele. Nu fac decât să vă tragă în jos şi acel sentiment de “ce bine mă simt că nu sunt la fel de distrus ca Gigel” se va transformat în “ce dacă sunt un luzer, cel puţin nu sunt atât de luzer ca Gigel”.

update: mi-am dat seama că ştiu 3, dar al treilea se ascunde

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. Capra vecinului este un animal simpatic pentru roman, nu cred ca il abandoneaza prea curand.

    00
  2. da ma, dar tu ai tata sindicalist…

  3. Știi cum e vorba aia ”îmi saltă inima de bucurie când văd un prost mai prost ca mine” :P

    00
  4. In Romania exista perceptia gresita ca toti cei care beau cu tine un pahar sau participa la chefuri cu tine sunt PRIETENI. Am invatat asta pe afara prietenii sunt putini si ajungi sa-i cunosti doar cand ai probleme. Culmea sunt mult mai putini decat cei care statea in jurul tau la bine.

    00
  5. Putini de calitate si multa masturbare in cerc.

    00
  6. Adică ăia de la Occupy vor să moară contul vecinului bogătaş şi tu le ceri să înveţe de la el? Huo, imperialistule! Sculaţi, voi oropsiţi ai sorţii…internaţionaaaalaaaaa…lalalalalala… :))

    00
  7. Tu chiar ti-o cauti cu articolele astea, nu vezi ce foame e in tara asta… scuzati, pe bloguri, ziare si pe forumuri? Btw, si eu sunt milionar dar in riali iranieni. I beat you on that!

    00
  8. Asta-i experiment? Ai pus pariu pe cate posturi sunt necesare sa convingi invidiosii ca alexa e culeanu bogatanu? Un milion de yeni nu-i 13mii de dolari? Pana face 100 milioane de yeni, capra poa sa-i pasca linistita…

    00
  9. Copiii asta… ai uitat sa pui link pe tata in „şi-au luat fix aceeaşi maşină ca a lu’ tata”. Adica aici: https://zoso.ro/dincolo-de-stiri/

    00
  10. „milionari în yeni” … buna asta! :-)

    00
  11. Eu sunt milionar in peso mexicani!

    00
  12. @ilie, nu generaliza. Mai sunt si oameni care stiu sa faca diferenta intre prieteni si cunostinte. Plm, mai bine unul bun dar mereu acolo la nevoie decat zece dar curve…zic.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube