Dragostea e un barter. Când n-ai prea multe de dat, de ce ceri atât de mult?

tatoos

Maria are 38 de ani şi n-a fost căsătorită niciodată. I-a fost frică să nu cumva să se căsătorească cu unul şi apoi să apară altul mai bun. Maria e mică de statură, slabă, fără fund, fără sâni, cu ochelari, vopsită în cap şi îmbrăcată tălâmb. A terminat farmacia şi s-a angajat. Nu a citit altceva decât Sandra Brown şi Alchimistul, că l-a recomandat Teo. Maria caută pe cineva care să fie înalt, să fie atrăgător, să aibă ceva bani, să nu aibă copii, să ţină la ea şi să o trateze ca pe o doamnă, să aibă maşină şi alte chestii pe care nu mi le mai aduc aminte pentru că sunt multe.

Mi-a luat un pic să îmi revin şi mi-am adus aminte de fraza din titlu, care îi aparţine unui prieten. Şi că nu e valabilă doar la femei. Şi noi suntem graşi, slabi, nespălaţi, nemanieraţi, impotenţi, chelioşi şi naiba mai ştie cum, deşi avem pretenţii ca aleasa noastră să fie puţin mai frumoasă decât Angelina Jolie, dar nu la fel de bronzată ca Zoe Saldana.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Zic că dragostea nu-i niciodată un barter. E unidirecțională, necondiționată și RARĂ.

    Relația, în schimb, aia da. E un barter.

    00
  2. Sa te autovelauezi corect, aceasta calitate rara…

    00
  3. Da, putin gay, este?

  4. Păi de ce ar lua-o cineva? Dacă apare altceva mai bun?

    00
  5. Sufletul conteaza, ca frumusetea trece pana la 60 de ani…

    00
  6. Merge vorba cealalta: nu-i prost cine cere, e prost cine da.

    00
  7. e ok si bronzata ca saldana …

    00
  8. La ce cauta ea si ce ofera, nu cred ca se va marita curand.

    00
  9. pai e simplu: cand incepi cautarile pleci de la high standards, gen Naomi Campbell prespalata si in final te multumesti cu una mica, grasa si cu mustacioara dar care stie sa serveasca berea la pet la temperatura optima si fuge dupa seminte fara precomanda

    00
  10. Din păcate, în relații unul dintre parteneri dă întotdeauna mai mult.

    00
  11. Serios, daca respectiva isi gaseste sau nu ceva conform cu asteptarile nu e treaba nimanui. E doar treaba ei! De aceea nu vad sensul unui astfel de articol, poate doar pentru a crea un flame…

    00
  12. Unde ai cunoscut-o pe Maria?? Astea se intampla cu cei care nu au o buna cunoastere a valorii lor…Oricine are voie sa ceara orice… Va primi dupa merit!

    00
  13. @arhi ai dreptate; daca dragostea e barter, e gay ca inseamna ca ambii parteneri ofera o pla :)

    00
  14. Singurul coment adevarat , Arhi care se gandea la un threesome .

    00
  15. ca sa fie clar, nu e vorba de mine :D. Eu am doar 3 criterii:
    – sa-mi fie bun prieten (adica sa putem vb si de altceva decat casa si serviciu)
    – sa aiba un apetit sexual peste mediu
    – sa nu se supere ca aduc mai multi bani in casa

    Acesta NU este un anunt matrimonial :D

    00
  16. o „maria” cunosc si eu, e una dintre colegele mele de serviciu. micuta de statura, plinuta, cu parul tuns scurt si vopsit blond, cu o tona de machiaj, ochelari si nici prea multa minte. are 34 de ani si de cand o stiu (se fac deja vreo 6 ani, cred) e in cautarea barbatului perfect. nu cred sa fi avut vreo relatie mai lunga de cateva ore (pana s-au dus aburii alcoolului), dar cand a invitat-o un coleg de munca la o cafea l-a refuzat pe motiv ca nu are ce sa discute cu el, desi tipul e mai tanar ca ea (are vreo 26 sau ceva de genul), are casa, masina (fara rate, leasing whatever), e inaltut, blondut etc…

    00
  17. @Maria din comentarii: ghinion

    00
  18. Incep sa ma simt femeia perfecta…

    00
  19. Nu conteaza fizicul ci sufletul zici tu, o o, inseamna ca ai fantezii sexuale cu Teo (parazitii) ceva de genul asta e si cazul mariei

    00
  20. @Maria: poze cu tine si fisa de salariu pe octombrie unde putem consulta? :)

    00
  21. ce conteaza pozele daca castiga mai mult decat tine?!

    00
  22. @Maria… la punctul doi, depinde cate kg ai…

    00
  23. pai e bine sa ai aspiratii inalte..de aia cerem mult…

    00
  24. @roxana: alea cu masina fara rate la ea treaca mearga, din fraza de final inteleg ca baietii blonduti sunt de nerefuzat sau ratat? A sunat ca si cum era o virtute :D

    00
  25. @gabi: fina observatia, asta ma gandeam sa remarc si eu.

    @roxana: se pare ca tie de fapt nu iti place de colega ta nu pentru ca are 34 de ani, e bondoaca cu parul scurt si o tona de machiaj si nici nu prea desteapta. ci doar pt ca individul minunat care s-a dat la ea te-a ocolit pe tine. altfel nu se justifica „discrepantza” enuntata de tine, el in ochii tai fiind un „meserias” care nu are de ce sa se dea la „nasoala” aia.

    in cele mai multe relatii amoroase, unul iubeste in timp ce alalalt se lasa iubit… cum era aia: love ain’t blind, it’s retarded…

    00
  26. @Tibi: am scris Gabi, my bad :)!

    00
  27. Lucru cert, Maria nu ma cauta pe mine.
    @Adelina, de ce zici „din pacate”? Poate fi si „din fericire”

    00
  28. ahaha, foarte comic, mai stiu si eu specimene de genul, colege de facultate, munca etc, nu aveau dinti in gura dar visau baieti cu S-uri :))

    00
  29. stiu si cazuri de fete cu adevarat „bune” (nu doar anoste, mici si grase) care tot asa, asteapta „altul mai bun”.

    00
  30. Eu sunt curios ce fel de bartere ai facut tu cu onlineritele Bogdana Butnar si Anca Bundaru.. curios au si nume de familie asemanatoare ! Mai departe de B nu ai bifat ?! Bai Zoso avem asteptari de la tine. Am vazut ca ai o relatie cu blonda aia dar acum o ascunzi !!!

    00
  31. „dar cand a invitat-o un coleg de munca la o cafea l-a refuzat pe motiv ca nu are ce sa discute cu el, DESI tipul e mai tanar ca ea (are vreo 26 sau ceva de genul), are casa, masina (fara rate, leasing whatever), e inaltut, blondut etc…”

    @Roxana, nu vad de unde reiese totusi ca ar avea ce discuta cu el :)))
    casa, masina, culoarea parului, inaltimea? sau faptul ca e mai tanar decat ea? nu vreau sa insinuez nimic, dar din lista ta nu reiese.

    cred ca treaba asta (cu pretentiile) se explica usor, cu cat individul inainteaza in varsta, cu atat stie mai bine ce NU cauta la un partener.
    in (frageda) tinerete pretentiile sunt limitate la cum arata si la oaresce chestii in comun pentru ca inca nu ai aflat ce exact cauti, pe astea le afli progresiv pe masura ce capeti experienta de viata, cu cat trece mai mult timp, cu atat lista se scurteaza.

    00
  32. @Zoso, inainte de a critica pe altii, fete si baieti, varsta lor, alegerile sau lipsurile lor. Si in loc sa faci o critica simplista, de prost gust si de caterinca, mai bine ai avea decenta sa te uiti, in primul rand, spre tine. Si in descrierea de final, pe langa barbatii burtosi, cheliosi etc, adauga si pe cei urati, daca nu ma crezi, uita-te in oglinda. Iti recomand sa privesti si ultimul interviu al prietenului tau, sa vezi cat de plat, plictisitor si frumos ca din cur scos este. Scuza-mi expresia, dar pe unii daca nu le arati cum sunt, inca se cred Feti frumosi. Au impresia ca ceilalti sunt norocosi doar ca v-au intalnit, eh, nu-i asa, fara sa faceti vreun efort, ramaneti doar niste plati. Exemplu concret este si prietenul tau. Nu are stralucire, nu are dinamism, fara inspiratie, cu o privire de om iritat si plat.
    Mai, aveti un tupeu fantastic de a critica pe altii, dar voi nu va vedeti deloc. Auzi, Zoso, mi-ar placea sa te vad ochi in ochi, asa ca sa ne vedem mai bine, sa ne evaluam la adevarata valoare. Si dupa aceea mai vorbim. Altfel, nimeni nu te tine sa umpli blogul tau cu domnisoarele in camasute transparente. Acelea iti plac, pastreaza-le fericit. Celorlalti nu le mai purta tu de grija, ca fiecare isi va gasi pe masura lui sau chiar mai mult. Si nu sunt basme. Am vazut la mare, asta vara, un cuplu tanar, ea-el. Ea depasea cu mult greutatea totala admisa, el arata chiar bine, in schimb le statea atat de bine impreuna, felul lor de a fi era cuceritor. I-am observat indelung si ma cucerisera. Fii tu fericit, ca celorlalti are cine sa le poarte de grija. Crede-ma, frumosule ! :D

    00
    • @Madi E.: imi pare rău dacă am atins o coardă sensibilă. dar asta e viaţa, dacă eşti ochelaristă mică şi urâtă de la oracle, viaţa e grea.

  33. WOW Madi E… cred ca ar trebui sa recitesti articolul. Ai ratat in totalitate ideea postarii.

    La fel cum zice Zoso, cunosc si eu la randu-mi mai multe femei, de success, care pur si simplu au „stacheta” ridicata atat de sus incat mi le imaginez virgine si la 40 de ani… dar ele se plang in continuu ca nu le baga nimeni in seama… Pai normal ca nu te baga nimeni in seama daca tu nu oferi nicio sansa.

    Si s-a mai intamplat ca unele sa se indragosteasca nebuneste de masculi cu papagal care s-au folosit de ele si apoi le-au dat verde.

    Daca ti se ofera sansa si baiatul e cat de cat simpatic, de ce sa nu iesi cu el la un suc?

    00
  34. Hai sa incepem cu aia „la 15 femei frustrate de acest topic moare o pisicuta” sa vedem ce iese :))

    00
  35. N-am mai intrat pe blogu’ lui Zoso pana azi, de abia acum am avut curiozitatea sa vad daca mi-ai raspuns. :mrgreen:

    @ Zoso, ai raspuns corect, credeam ca macar cu inteligenta ma surprinzi. Exact, mi-ai atins o coarda sensibila. Sunt ochelarista mica si urata, dar sa stii ca nu te intrec in uratenie :D , cu o mica eroare, sunt de la hp. :mrgreen:

    @Eddie, l-am citit, e un articol cu o abordare simplista. Se generalizeaza mult. Faptul ca tu cunosti mai multe femei de succes, nu e un argument puternic. Si eu cunosc mai multe femei de succes, care aveau stacheta ridicata, unele au nimerit-o bine, altele nu, nah, se pare ca exista o lege nescrisa, cine se aseamana, se aduna.
    Iti dau doar trei exemple, asta doar ca sa observi diferentele de situatii si ca da, este un subiect pe baza caruia nu poti sa generalizezi. Sau sa faci o abordare simplista.

    Primul exemplu: doua surori, una frumoasa, superba, fina, job la radio, dar nu interesanta ca personalitate, un pic cam “pisi”, desi nu fata rea, dar ioc curtenitori, celalalta nu atat de interesanta la prima vedere, dar era plina de curtenitori. Intr-un final cea frumoasa, si ca dintr-o frustrare, se casatoreste cu unul si gras si badaran si total lipsit din ceea ce este ea, fina, superba. Tot un fel de “pisi”, dar masculin. Cealalta fiind bine mersi la fel de curtata.

    Al doilea exemplu: ea: o frumoasa, inteligenta, un frumos caracter, un job de succes, stacheta ridicata, s-a casatorit intr-un final, ghici cu cine? cu un vechi coleg, s-au reintalnit peste ani, in nu stiu ce conjunctura, s-au indragostit nebuneste, nici ei nu stiu cum s-a intamplat. Fericiti de 2 ani. S-au casatorit luna trecuta.

    Al treilea caz: Frumoasa, job de succes, o tipicara, superstitioasa aproape dusa la extrem, ca da in prostie deja, falsa si mereu in cautarea junelui de pus intr-o casnicie. Alege pe unul recomandat de altcineva, nu ca s-ar fi indragostit. Daca il vezi, arata ca un pampalau, se pare ca nici nu se inteleg, dar in societate ii spune: “sotiorul meu” peste tot pe unde merge. Parca ar fi un trofeu castigat la loz in plic si musai trebuie sa-l arate.

    Deci?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube