72 milioane kilometrul de autostradă? Cam mult!

sosea-2

Mă deranjează foarte tare modul în care sunt prezentate unele ştiri. Ieri, la TV, s-a prezentat proiectul de străpungere a Bucureştiului cu o şosea denumită autostradă, care ar putea asigura cetăţeanului ieşirea rapidă din oraş. Fraza rostită de fata de pe ecran a fost:

Așadar, un kilometru ar putea costa 70 de milioane de euro, adică de trei ori mai mult decât cel mai scump kilometru de autostrada construit vreodată in România: 26 milioane euro..

Nicăieri in ştire nu s-a menţionat, nici măcar o dată, că DA, e normal să coste de 12 ori mai mult când construieşti într-un oraş aglomerat şi nu la câmpie! Da, costă mai mult să muţi clădiri, să sapi pe sub conducte de canalizare sau pe sub metrou. DOH! Pur şi simplu s-a aruncat informaţia revoltătoare acolo, să aibă nea Gogu ce comenta mâine în drum spre muncă după ce termină cu ţîţele.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

  1. 72.000 pentru fiecare metru liniar, sau vro 12-20 mp. Cam mult.

    00
  2. Cred ca din ce in ce mai mult subiectele de stiri sunt echivalente cu subiecte de scandal. Nu ne mai dorim sa informam si sa educam, doar sa instigam, fie ca avem baza, fie ca nu.

    00
  3. Exista costuri care nu justifica efortul si nici nu se vor amortiza…Autoistrada suspendata e o tampenie sinistra pentru ca este paralela cu centura Bucurestiului mai spre interior cu 2-3 km. Daca se vrea acces rapid din Colentina in Militari se popate iesi pe centura si ai acces rapid. Mai bine s-ar investi in centrua Bucurestiului sa fie cu 2 benzi pe sens peste tot. Nu stiu cum va descongestiona autostrada suspendata a lui Oprescu traficul de pe Magheru sau de pe Stefan cel Mare pentru ca oamenii nu merg doar din Militari in Colentina, ei intra in oras acolo unde locuiesc si lucreaza.

    00
  4. Am ajuns la concluzia ca fff putine stiri duc la un rezultat pozitiv in care sa-l trezeasca pe roman din leneveala si comoditatea sa. Am ajuns sa nu ne mai intereseze nmk deoarece pe autoritati nu le mai sperie nimeni si nimic inafara de o tentativa de revolutie. De ce spun asta ? Priviti atent cum incalca legile, cum le schimba dupa bunul plac. Atunci noi mai asteptam in ziua de azi DREPTATE si CORECTITUDINE ?

    00
  5. Zoso ai dreptate din punctul tau de vedere…dar e revoltator cum noi construim autostrazile cu firme din America sau tari destul de scumpe si americanii construiesc autostrazi cu chinezii care sunt cei mai ieftini…

    00
  6. cum altfel sa faca dintr-o stire oarecare una care sa atraga atentia? scotand in fata latura scandaloasa a informatiei, respectiv costul mare, si lasand deoparte latura utila, fluidizarea traficului in Bucuresti

    00
  7. televiziunile si tabloidele isi permit sa debiteze tampenii pentru ca e plin de tampiti care sa asculte acele ineptii…

    00
  8. Ca-si da nea Gogu cu parerea sau ca-si da un ziarist de la noi, r cam acelasi lucru. Crezi ca a stat cineva sa calculeze cati bani ar trebui sa coste inainte sa publice articolul?

    00
  9. Mor de ras!!!

    00
  10. Autostrada suspendata, daca s-ar construi ar trebui sa treaca fix prin centru si sa aibe iesiri numai in cateva zone ale orasului… in los angeles am iesit de pe autostrada fix in centru, 8 benzi pe sens, genial…. in fine, nu sunt pretentii demne de noi, dar se poate ceva mai mult…. si banii astia trebuie scosi acum, cat mai repede… doar nu isi imagineaza cineva ca o sa scada pretul in viitor…

    00
  11. Zoso, se vede ca nu te uiti la Realitatea TV si la Antena3.

    00
  12. Vă mai amintiţi de subiectul cu presa – ameninţare la securitatea natională? Dacă luăm în considerare doar partea economică, menţinerea de către presă a unei atmosfere bacoviene ne ajută doar să avem o criză economică mai lungă şi mai dureroasă. Care loveşte şi în presă, dar nu destul deocamdată.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube