Gândire de Asociaţie de Protecţie a Câinilor

cap-de-caine (sursa)

Rep: Eutanasierea este o masura ale carei efecte se vad clar. Cainii dispar acum. Cum se poate monitoriza situatia in cazul sterilizarilor?  
Mihnea Columbeanu: In cazul eutanasierii, se vede ca nu dispar cainii. Pentru ca sunt mereu improspatati de caini noi.

Mai citiţi o dată. Câinii eutanasiaţi, adică omorîţi, nu dispar, ci se înmulţesc. Dap. La fel cum jurnaliştii trăiesc fără creier sau cum ăia care toacă bani prin ONGuri se înmulţesc prin fotosinteză.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. eutanasierea/sterilizarea cainilor este o afacere, prin urmare vor fi caini si bani de luat de pe urma lor intodeauna.

    00
  2. da, probabil ca vine o transa noua de caini de pe linia de asamblare. ceva de speriat astia de la fabrica de caini.
    io as propune sa-i castreze si p-astia de la asociatii (ca sa nu zic sa-i eutanasieze)

    00
  3. cainele ala si-a pierdut mintile

    00
  4. Eutanasierea nu este o afacere de viitor.Merge doar o data sau daca esti in partidul care trebuie mai ai voie inca o data.Sterilizarea o poti face in fiecare an, de doua ori pe an, de 3 ori…

    00
  5. Eu cred ca Romania ar trebui sa ii exporte pentru ca se cauta … :)) https://youtube.com/watch?v=zqUW68itCec

    00
  6. Astia vorbesc asa deoarece campania de eutanasie a lui Basexu a fost un esec da lumea nu stie de ce:

    1. Se prindeau 10 caini, se omorau cum se putea si se duceau la Protan.
    2. Se dadea o spaga mica, si Protan semna pentru procesarea a 100 de lesuri in loc de 10, iar banii de injectii erau sifonati.
    3. Daca nu poti omora cat pot ei sa futa, degeaba omori!

    Eu nu sunt de acord cu folosirea injectiei pentru eutanasie, fiind un proces dificil si indelungat si deosebit de costisitor.

    Trebuie sa se achizitioneze camere de gazare mobile, in care sa se stranga javrele, si sa fie asfixiate de un gaz.
    Personal consider Acidul Cianhidric (HCN) cel mai potrivit pentru asta. Se obtine prin scurgerea Acidului Sulfuric (H2SO4) pe Cianura de Potasiu (KCN) ambele sigure in maniplare.
    Metoda de mai sus a fost folosita de nazisti, cat si de puscarii din SUA pt condamnatii la moarte.

    O camera de gazare ii termina in drumul spre protan, si nu mai trebuie finantate cabinete medicale pentru eutanasii imaginare.

    00
  7. eu ma kk pe afacerile lor. sa-si traga cat vor, cand vor, numai sa dispara cainii.

    eutanasierea lor este o necesitate. nu e cruzime, nu e imoral. este singura solutie pentru a mai face un pas spre civilizatie.

    acum 5x ani, cand alte state isi reglau conturile cu animalele – tot asa prin mierlirea lor si chiar prin vanatul lor – nu exiastau ong-uri care sa-i dispere aiurea. acum tuturor le pasa de caini.

    00
  8. Ar trebui sa se mearga in paralel cu ambele variante: maidanezii sa fie eutanasiati si stapanii sa-si sterilizeze cainii.
    Ar mai fi varianta ca membrii de astfel de asociatii sa adune toti cainii vagabonzi la ei acasa, sa-i tina inchisi in casa/curte si sa se bucure de ei.

    00
  9. Dupa care a zis ca este vina celor muscati atunci cand un caine ii ataca. Sau nu neaparat a celor muscati, dar a celor care au agresat cu alte ocazii acei caini si i-au facut mai salbatici.

    E ca si cum ar fi vina producatorului de bere daca un sofer beat face accident sau a parintilor unui criminal pentru ca nu l-au crescut bine. O fi, dar nu e o scuza.

    00
  10. Degeaba ii sterilizezi. Cainele nu te pusca cu piula. Te musca cu dintii.

    00
  11. voi fi calm. de obicei ma enerveaza extrem de tare acest subiect. dar respir de doua ori si spun.
    1. nu asociatiile sunt cele care trebuie sa sterilizeze/ ucida cainii. autoritatile sunt cele in masura. ele dispun de fonduri de la buget/ fonduri europene. asociatiile iau bani din privat, de la cei care indragesc cainii. cum si ce fac cu banii e o treaba privata. da ca nu isi fac treaba bine, nu ar mai trebui sa primeasca bani de la mine. si nu vor mai primi.
    2. un maidanez traieste intre 3 si 5 ani. sterilizat acum, va muri in maxim 5 ani. iar numarul lor s-ar micsora. da, trebuia facut acum ceva ani cu banii pe care autoritatile i-au cheltuit in alta directie, desi erau destinati rezolvarii problemei
    3. uciderea maidanezilor nu rezolva problema. pentru ca oamenii nu se schimba de la sine. „iubitorii” de caini nu isi vor steriliza cainii, acestia vor avea 8 pui iar aia vor ajunge iar pe strada. problema nu tine de caini, ci de caracterul nostru. aici ar trebui lucrat.

    Vali, crezi ca ucidera cainilor ii va face sa dispara de pe strazi? crezi ca nu se vor mai scuipa seminte? crezi ca nu vei mai calca in scuiptati? crezi ca nu isi vor mai arunca unii gunoiul direct de la geam?
    stiu, daca va veni un raspuns din partea ta – va fi unul sec. gen, „da”.
    E atat de simplu sa ucizi un caine, eventual cu cablul electric. si e si mai simplu sa votezi pe polluri pe facebook ca vrei uciderea lor. dar oamenii? cu ei ce facem?

    00
  12. normal – dispar câinii, dispare sursa de venit… aşa că – trăiască câini eutanasiaţi… :)

    00
  13. @ tudor: iti racesti gura de pomana. Aici nu mai este vorba de frica fata de maidanezi sau rahati pe strazi…e vorba pur si simplu de rautate. Pe toate forumurile unde am citit despre problema maidanezilor asta am vazut: RAUTATE si CINISM. Probabil ca din frustrarea noastra ca nu putem face nimic sa le crapam capul conducatorilor ne canalizam rautatea spre alte vietati lipsite de aparare. Citatul dat de zoso este scos din context. Ce vroia cucoana aia sa zica este ca daca luam cainii si ii omoram acum, in 2 luni vor fi altii la loc. Asta este din cauza idiotilor care au femele nesterilizate si care sunt date sa faca pui(pentru ca idiotului i-a zis pulea ca asa trebuie altfel face catelul scame in sange) si dupa ce fata(vazand ca nu are cui sa ii dea si nu are bani nici spatiu sa ii tina) ii arunca in padure sau pe langa o ghena de gunoi; se mai intampla din cauza idiotilor care isi lasa masculii sa se imperecheze cu femelele din spatele blocului…ca deh…tre sa dea baiatu la buci. Degeaba omori azi 100 de caini daca maine se vor naste alti 50 si vor fi aruncati pe strada alti 50 de pui. Este un cerc….pe de o parte se omoara in disperare pe de alta parte se nasc in disperare. De asta se insista pe sterilizare intai si apoi cu cei care raman vedem ce facem. A doua la mana este modul prin care se omoara aceste suflete care vreti sau nu vreti sa credeti simt durerea. Din cauza ca o injectie letala este foarte scumpa, cei care se ocupa cu eutanasierea declara ca au folosit xxxx injectii(pe care isi iau banii) iar pe caini ii omoara cu bata, otrava, injectii cu otet in inima, etc.

    00
  14. @tudor… pacat ca vezi doar intr-o directie. sterilizarea nu este o solutie. s-a incercat asa timp de peste 10ani. rezultatul? sunt mai multi caini.

    daca ei vor fi eutanasiati, or sa dispara. nu dintr-o data, dar in timp or sa dispara.

    si da, ai dreptate si cu oamenii. dar aici fac apel la punctul 1 din postul tau: autoritatile trebuie sa-si faca datoria.

    00
  15. are dreptate sorin…. e o afacere destul de mare ca urmare este imposibil sa nu ai caini vagabonzi sau sa-i castrezi.daca ii castrezi de unde mai scoti bani ? :) mai bine ii lasi sa se inmulteasca apoi faci o cerere de aprobare pentru un buget cu tot cu spor etc.daca am face „studii” ca americanii am constata ca la 1 caine eutanasiat se nasc altii 150 :) sondajul este cu +-5% marja de eroare :) si uite asa am mai facut rost de o stire idioata

    00
  16. @razvan: de acord.. in plus cainii cu stapan trebuie „recenzati”, inregistrati, etc, iar cei care ii arunca pe strada sau refuza inregistrarea sa fie aspru amendati… si cred ca trebuie sa se dezvolte spiritul civic, sa devenim mai putin toleranti cu tampeniile facute de vecini… schimbarea trebuie sa vina si de jos.. sau mai ales de acolo, nu doar de la administratie…

    00
  17. Nu ati inteles, eutanasiera e ca si cum ai taia capul Medusei, mai apar 2 in loc.
    ong-urile se inmultesc prin fotosinteza dar cainii prin diviziune celulara :))

    00
  18. In ultima vreme ma intreb de multe ori ce vad prin presa: oameni destepti care fac pe prostu’ sau oameni prosti care fac pe desteptu’…
    In cazul de fata cred ca e evident.

    00
  19. Eu nu inteleg logica acestei linii de gandire.

    1. Daca acesti caini comunitari sunt eutanasiati, altii, de prin curtile oamenilor, le vor lua locul.

    2. Daca, in schimb, sunt castrati si mor de batranete/calcati de masini/boli/etc, se vor imputina.

    Probabil ca cei care ar lasa liberi cainii (sau puii lor) la punctul 1 nu ar mai face asa la punctul 2, pe motiv de … nu stiu, extraterestrii?

    00
  20. L-ai salvat pana la urma? (cainele din foto)

    00
  21. trecand peste trolling, are ceva sens eutanasie vs sterilizare.
    Ai niste resurse limitate: gunoi, spatiu. Deci, animalele se vor bate pentru aceste resurse.
    Daca omori cainele = spatiul si resursele raman => cainii or sa poata sa se cordeasca in libertate => spatiul o sa se reocupe
    Daca doar sterilizezi cainele = ramane acolo si o sa protejeze spatiul si resursele pana cand moare

    Daca ii omori pe toti, nu o sa mai fie problema. Dar cu 3 hingheri…

    00
  22. O posibila definitie a Bucurestiului ar fi: un loc unde se caca cainii.

    Iar pe nesimtitii de stapani, carora le e sila sa-si ia farasul si punguta, i-as pune sa manance ce produc iubitele lor animale.

    00
  23. O masura rapida la problema cainilor vagabonzi nu este eutanasia lor, ci eutanasierea iubitorilor fanatici. :D

    00
  24. Din punct de vedere al unui simplu om problema trebuie rezolvata ACUM!!
    Ce solutie au ONG-urile pentru cainii fara stapan acum? Nu ma intereseaza sa se rezolve peste 5-10 ani. Ma intereseaza ca de maine sa nu mai vad maidanez pe strada. O astfel de solutie vreau sa aud de la indivizii astia… Eutanasierea este cea mai aproape de acest deziderat.

    Pe de alta parte, in afara de legea eutanasierii, toti proprietarii de caini ar trebui sa fie inregistrati, iar cei din orase ar trebui sa plateasca o taxa, pentru ca de pe urma lor trebuie sa curete cineva.

    00
  25. @Tudor: da, si eu incerc sa-mi pastrez calmul cand e vorba de subiectul asta.
    in primul rand, tu chiar crezi ca odata schimbata legea si normalizata situatia (da, normalizata) totul se va opri brusc?
    nu domnule, legea, ca orice lege presupun, va avea efecte continue, asta presupunand ca cineva acolo va avea grija sa NU revina situatia asta inapoi.
    ca exemplu as putea sa-ti dau o alta tara, si iti dau ca exemplu UK unde nu exista caini pe strada, unde daca totusi din cand in cand si din diverse motive mai apar sunt luati si dusi in adaposturi pentru 7 zile apoi eutanasiati.
    si asa ai raspunsul la ce se va intampla dupa Marea Campanie de Eutanasiere cand cateaua lui nea Gheorghe va fata 8 pui si nea Gheorghita ii va abandona pe strada.
    bineinteles, daca vom avea onoarea sa fim contemporani cu o asa mareata schimbare, desi ma foarte indoiesc si aproape iti garantez ca nimic nu se va schimba, deci nu te mai supara degreba.

    in legatura cu aberatia ‘daca-i eutanasiaza se inmultesc’ eu zic ca prin asta ne arata ce logica puternica au acesti ‘iubitori de animale’ care bineinteles, sunt vegetarieni toti si nu poarta nimic din piele.

    00
  26. si inca ceva, sterilizarea numai nu este o solutie, eventual eutanasierea celor salbaticiti de ex. pe care garantat n-o sa-i adopte nimeni + sterilizarea acelora care au sanse sa fie adoptati, e clar ca una fara alta ca solutii sunt degeaba, situatia e mult prea disperata ca sa mai piarda cineva vremea cu sentimentalisme a la Mihai Constantinescu.

    00
  27. @Highlander: +1 Super tare varianta cu HCN ! Da oare cu furadan nu iese mai ieftin si mai sigur ? Sa nu bage vreun Dorel capu in camera prea devreme. ;)

    00
  28. In tarile cu apa calda nu exista caini pe strazi, dar, in ciuda faptului ca exista spatiu si resurse, nu vin caini din alta parte. Deci, trebuie si noi sa luam acelasi ansamblu de masuri ca si ei: cainii cu stapan castrati (mai putin cei de prasila, care apartin crescatorilor autorizati) iar cei vagabonzi eutanasiati.

    Asa zisa solutie propusa de „iubitorii de animale” nu rezolva nimic pentru ca si inainte si dupa castrare o sa ai caini pe strazi, iar daca stapanii de caini nu si-i castreaza atunci, cand maidanezii castrati o sa moara de moarte buna (nu eutanasiati) atunci, spatiul si resursele fiind disponibile, strazile se vor umple cu puii abandonati.

    In plus, oricine poate face distinctia intre un caine eutanasiat si unul neeutanasiat, problema cu cei castrati e mai dificila. Exista maidanezi castrati doar pe hartie cu ghiotura:

    Cred ca bietii locatari bifeaza fiecare zi in calendar in asteptarea celor 5 ani dupa care cainele moare de batranete (pentru cei prea optimisti ii anunt ca vecinul meu are un caine de 15 ani care se tine inca bine)

    00
  29. Highlander, Jean Valjean – zyklon B se cheama. am auzit ca e eficient.

    00
  30. NOU
    #31

    E extrem de simplu:

    1. Infiintare adapost 1000 de locuri (numarul nu importa; sa fie gandit pentru eficienta).
    2. Angajarea de hingheri, remunerati sanatos, care sa aprovizioneze adapostul.
    3. Tinerea cainilor timp de 2 saptamani (perioada nu importa; sa fie gandita pentru a da timp eventualilor stapani sa-si identifice cainele).
    4. Hranit, deparazitat etc. aceste 2 saptamani (pentru a usura adoptiile).
    5. Daca nu e clamat / adoptat de cineva, injectat cu o substanta care-l ucide FARA DURERE.
    6. Organizatii pt. protectia animalelor care sa se implice in ADOPTII si care supravegheaza punctul 5 sa se desfasoare INTOCMAI.

    E simplu, e uman, e civilizat. Cine vrea caini in strada, sa le suga cariciul.

    00
  31. Ce zici tu merge da dupa ce se starpesc rahatii care colcaie precum viermii pe strazi.

    Ce rost vezi tu in tot circoteca asta cu tinutul 2 saptamani a sute de mii de caini? De ce sa ii deparazitezi daca vrei sa ii castrezi?

    Nu exista moarte fara durere. Moartea se produce in urma unui stop cardio-respirator care e dureros prin definitie. Vei muri si tu si vei vedea. Ca se poate pierde intai cunostinta e altceva, dar na. Acum vrei coma indusa la catelandri?

    00
  32. omule din popor, ce zici tu aici e exact metoda care se practica in tarile cu apa calda, vorba lui Alex.
    ce ma face sa ma crucesc e de ce mama naibii e atat de greu sa preiei o metoda folosita cu succes de altii in loc de atata amar de discutii interminabile.

    00
  33. Nu stiu de unde au scos unii ca vagabonzii traiesc 5 ani. cainele meu a facut 17ani. nu a stat in casa, a fost lovit de 2 masinisi desi numai vede/aude/miroase, inca traieste. probabil ca maidanezii nu ajung la 17 ani, dar daca trec de 5, prin rata de inmultire, tot sunt foarte multi.

    00
  34. Astept cu interes sa vad si comentariul care va fi postat cu siguranta aici de madam Brigitte.
    Jeez…
    Cum dracu` deduc unii din voi aici (si pe alte forumuri) ca daca ii eutanasiezi, locul lor va fi luat imediat de alti caini teleportati de pe Luna, dar in schimb daca ii castrezi totul e perfect si pot dormi linistit noaptea. Bleah!
    Din pacate, unii oameni au stat prea mult langa vecina nebuna de la parter cu 10 mate in casa si haita de caini la geamul ei, acest lucru devenind oarecum normal din punctul unora de vedere (?)
    Vaiii saracele animale….
    Dar cand te musca o javra d-asta in mijlocu` noptii sau cand iti mutileaza copilul de 3 ani ce o sa mai ziceti? tot sterilizare o sa strigati? ah?

    00
  35. Cred ca jignim animalele, cand ii spunem la un om „ANIMALULE”. Mai ales daca privim de ce sunt in stare unii oameni.

    00
  36. @ vlad: „pacat ca vezi doar intr-o directie. sterilizarea nu este o solutie. s-a incercat asa timp de peste 10ani. rezultatul? sunt mai multi caini.”

    Cand s-a incercat sterilizarea lor in masa?? CAND??? Sterilizare fac doar cateva ONG-uri si asta in cateva orase mai mari…statul nu face nimic…nu a facut niciodata.

    00
  37. @george – atunci sa lase statul sa se ocupe de eutanasierea lor.

    00
  38. alinuta, jegul ala nu are ce cauta pe strada. cata vreme e acolo, poate fi sodomizat in grup de toata tara!

    Interesanta atitudinea jegurilor ONGiste care se substituie justitiei si iau declaratii. Chisaias in freza

    00
  39. @Highlander bai, sti ceva? partea cu jegul este relativa. imagineaza-ti ca esti pe strada. si unu vine la tine si iti cresteaza svastica pe frunte. si apoi iti scoate si un ochi pe care il lasa se usuce langa mana ta dreapta pe trotuarul de la TNB in fata. si scriu astia de la bloguri: „ati vazut ce i-au facut lui saracu de Highlander?” si mai publica si doua poze cu tine pe marginea trotuarului, avand un par in fund. cu siguranta se va gasi vreun highlander comentator pe bloguri (asa cum esti acum) sa spuna: „foarte bine i-au facut. astfel de jeguri nu ar trebui sa iasa libere pe strada.” si ar avea dreptate. pentru ca jegul este in ochii privitorului. si ce drept ar avea cei care te-au indragit sa se revolte? pentru ca relationarea la jeg este relativa. tine de educatia si experientele personale ale fiecaruia

    00
  40. Sa se eutanasieze, sa se omoare toti caiinii de pe strazi, asa cum vedem pe Discovery, sau Animal Planet … in Anglia si restul tarilor civilizate, daca se gasesc caini pe strazi, se captureaza, se tin cateva zile in caz ca apartin cuiva si ii cauta, si daca nu ii vrea nimeni sunt OMORATI, UCISI EUTANASIATI,

    este ceva normal se intampla zi de zi in tarile civilizate, nu inteleg de ce in Rromania nu se ia nicio actiune, totul e pe dos, parca suntem retarzii europei, problema mare … mor oameni muscati caini vagabonzi, solutie simpla asa cum e aplicata in orice tara civilizata adica javrele sa fie omorate rapid …

    toti cei muscati ar trebui sa dea in judecata primariile pentru ca nu se ocupa de animalele periculoase de pe strazi si ar castiga bani frumosi in urma proceselor

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.