Nu vom fi niciodată mai mult de atât

Apropo de netransmiterea unui meci al naţionalei de fotbal, iată două momente din memoria mea de fost amator de fotbal.

România – Argentina, la CM’94, cu garda veche. Credeam că o să o luăm pe coaja rău de tot şi la al doilea gol nu îmi mai încăpeam în piele de fericire.

România – Anglia, la CE’00, cu garda nouă, pe vremea când nu îi prostise faima şi mai ştiau să joace fotbal.

Restul e istorie tristă. Fotbalul românesc nu mai merită. Nu mai e spectacol, nu mai e tehnică, nu mai e performanţă. Presa îi mai ciuguleşte ochii şi carnea, dar stârvul e împuţit de mult.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Nici macar nu pun la pariuri pe fotbalul romanesc ca nu stiu la ce sa ma astept…

    00
  2. ah ce era pe strazile Brasovului la meciul cu Anglia…

    00
  3. Octi in toata tara era lumea pe strazi.Vor mai trece 10 ani probabil pana vom mai avea de ce sa ne bucuram.Pana atunci poate, poate vor reusi sa faca o echipa competitiva

    00
  4. Asa se credea si-n anii ’70 ca nu vom fi niciodata mai mult de atat. Si uite ca am fost. Nu poti stii ce ne rezerva viitorul…

    00
  5. @vlad, nu stii, dar poti sa-i vezi culoarea maronie…

    00
  6. Ma, eu zic ca la valoarea care o avem, 1-1 de aseara este mai mult decat echitabil.

    00
  7. Urmariți până la capăt rezumatul video din articolul de mai jos… O să că vedeți ultimul mare meci al României a făst mai recent.

    Dacă nu exista acel fantastic ghinion altfel discutam despre ratații ăștia acum. Au fost fotbaliști, naționala aia arăta bine, dar s-au ratat prea repede și cred că și de la acel maci s-a tras.

    Nu mai simt nimic pentru națională demult, dar filmuletul ăsta mă emoționează mereu ca pe un copil mic.

    00
  8. Interesele au subminat spectacolul si performanta … cine stie poate se va schimba ceva, dar cand?

    00
  9. Din cand in cand ma bucur, ca mai aud de nationala sub 19 ani, aia parca macar incearca, inca nu sunt prostiti de bani si faima. Mai avem si noi o speranta… sau daca nu, ne orientam spre alte sporturi.

    00
  10. ce garda noua in 2000? era mai mult aia veche decat aia noua.

    00
  11. @gaby nu o sa mai stim sa ne bucuram pana v-om avea motivul…

    00
  12. Fotbalul românesc… it`s all about the money, baby!
    Frumoase momente în cele două clipuri puse de tine.

    00
  13. Problema nationalei vine de la sistem, de la coruptia din fotbalul romanesc, de la incapacitatea conducatorilor (de cluburi, federatii, ligi, etc.) de a face o scoala de fotbal (noroc cu cei 2 Gica, Hagi si Popescu care au deschis pe cont propriu academii). Talentele sunt irosite, se pierd pe drum, cei care rezista si ajung „fotbalisti” profesionisti sunt cei impinsi de la spate de catre parinti cu influenta (in fotbal, gen Chivu, care nu e cine stie ce talent, dar e o exceptie de ceea ce poata sa ajunga unul care munceste si e serios). Uitati-va la cel mai talentat fotbalist roman din actuala generatie (Mutu), ce inseamna neseriozitatea si delasarea. Sunt multe de zis legate de mentalitate si spirit de lupta, dar cred ca m-am lungit si asa destul cu rant-ul meu…

    00
  14. nimic nu se compara cu strigatele din 2000 ce se auzeau la Universitate: Elisabeta si-a spart rozeta! :))))

    00
  15. Fara sa fiu fan al comunismului, mai ales al celui aplicat la noi ca dictatura, observ ca performantele sportive le-am avut cu oameni pregatiti pe vremea aia. Care e secretul? Planul pe termen lung. Indiferent de cum era, ba, macar era un plan. Erau centre de copii si juniori, grupe de varsta, competitii etc. De cand cu capitalismul si cu camatarii ajunsi oameni de afaceri… nimeni nu investeste in tineret, nici statul si nici privatul. Se cumpara straini refuzati de toata lumea ca-s mai ieftini decat sa-i dai mancare si apa calda unui pusti timp de 10 ani. In tari ca Ungaria, Estonia etc. statul are sute de centre de copii si juniori doar pentru fotbal. La noi au Hagi, Gica popescu si cam atat.
    Deci stati linistiti, nu va fi niciun viitor, pentru ca ceilalti evolueaza si la tineret, infrastructura, planuri etc. Nici daca toate tarile ar sta pe loc noi nu am avea cum sa-i prindem in 10-20 de ani! Nu mai merge cu noroc, merge cu munca. Pana si Lichtenstein si Luxemburg joaca gandit, noi jucam la hei-rup, ca-n curtea scolii.

    00
  16. Problema nationalei, ca si la Steaua, este ca se mai da cate o sansa unor antrenori care au dat-o in bara si care nu prea mai au treaba cu fotbalul modern, in loc sa se apeleze la antrenori tineri, care chiar au rezultate (Ca Dan Petrescu, Dorinel Munteanu, poate Boloni, desi nu mai e asa tanar).
    Si inainte, fotbalistii jucau de placere, banii erau mai putini si nu aveau o asa mare importanta.

    00
  17. Problema fotbalului romanesc suntem noi, suporterii. Daca noi am refuza in masa sa mai urmarim penibilitatea careia i se spune fotbal national in ziua de azi, lipitorile care l-au luat in stapanire n-ar mai avea spectatori la meciuri, n-ar mai avea audienta la tv, n-ar mai avea venituri, ar lasa-o balta si si-ar vedea de altele. Poate ca dupa ei ar veni unii care ar face treaba.

    Dar noi continuam sa urmarim pana si meciuri din divizia B, sa ne agitam, sa le urmarim emisiunile penibile in care se injura unii pe altii. Avem fotbalul pe care-l meritam.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.