Nokia E6 – după o lună

După o lună de testare, m-am decis să înlocuiesc vechiul meu Nokia e71 cu noul Nokia E6. Pentru că, în ciuda nevrozelor personale, Nokia E6 e mai bun decât Nokia E72 sau Nokia E71.

Aş vrea să suportaţi un review făcut ca pentru refresh (poate ne simţim şi noi şi o lăsăm mai moale cu keyword stuffingul).

Ce e nou la Nokia E6

Memoria Internă. Nokia e6 are 8 giga de spaţiu în telefon, utili pentru pus multă muzică sau filmat nişte evenimente în HD. Desigur, Nokia E6 suportă şi carduri microSD, informaţie pe care o aflaţi aici în premieră.

Camera foto de 8Megapixeli. E71 avea o cameră amărâtă de 3.2MP, iar E72 una de 5MP. N-am testat indeajuns E72, dar camera foto de pe Nokia E6 este mult mai bună.

Filmare HD. Nokia E6 e primul telefon business care filmează HD.

Conversations. Acum smsurile de la acelaşi număr sunt grupate în conversaţii, gen gmail.

Cum arată Nokia E6

Iată, aşadar, în premieră mondială şi în România, numai pe zoso.ro, poze cu nokia e6. Şi, pentru a ne asigura că google indexează bine, trebuie ca în această frază să menţionez că mai jos se află şi imagini cu Nokia E6. Fotografii făcute cu Nokia E6 veţi găsi puţin mai jos.

nokia-e6-01nokia-e6-11nokia-e6-12nokia-e6-14nokia-e6-16

După cum vedeţi, carcasa este metalica, tastatura qwerty, are 3 butoane pentru volum pe partea dreaptă şi un buton-slider de blocat, iar pe partea stângă intrare pentru microUSB.

Fotografii făcute cu Nokia E6

După cum vă spuneam mai sus, când aţi văzut cum arată Nokia E6, iată acum nişte fotografii făcute cu camera de 8 megapixeli cu care este dotat Nokia E6. Pozele sunt cam neclare, pentru că mă grăbeam să scriu acest senzaţional şi unic review.

05082011021050820110220508201102305082011026 28072011016

După cum puteţi observa, camera se descurcă mai bine pe lumină, a 5a poză fiind făcută ziua, iar restul seara, în lumină dubioasă. Dar, nu uitaţi că tocmai aţi văzut poze făcute cu Nokia E6.

Cum filmează Nokia E6

Nokia E6 filmează foarte bine. Camera de pe Nokia E6 poate filma HD la 720p (rezoluţie 1280×720) şi 25fps. Mai jos aveţi o mostră de filmare cu camera de la Nokia E6.

Da, camera are face detection şi suportă geo-tagging.

Bateria Nokia E6

Pe internet umblă zvonuri că bateria ar fi foarte proastă. Nu ştiu ce să zic, la mine merge foarte foarte bine. Zile întregi de stat în standby şi o zi de folosit intens, cu email şi twitter deschis.

La fel şi pe GSM Arena, bateria este cotată ca fiind foarte bună.

Nokia E6 şi Symbian Anna OS

CUm v-am mai spus anterior, nu mă împac prea bine cu ecranul touch şi cu sistemul de operare Symbian Anna, cu care este echipat telefonul despre care vorbim (in caz că aţi uitat, e vorba de Nokia E6).

Un deştept de la Nokia s-a gândit să facă meniurile rotunde in primul ecran (poza 1). Când apăs pe el, mă duce în alt ecran, cu alt tip de meniuri, care nu mai pot fi apăsate aşa uşor cu degetele mele de pianist.

nokia-e6-06nokia-e6-07nokia-e6-08nokia-e6-09

O altă chestie care mă deranjează e că nu pot dezinstala de pe Symbian Anna aplicaţiile default. Aş vrea să am un telefon mai curat, dar Nokia nu mă lasă.

Trebuie sa mă obişnuiesc să nu îl mai sprijin de ureche, pentru că, fiind touchscreen, conversaţia se închide.

Browserul integrat este mai complex ca la Symbian 9 de pe Nokia E71, are mai multe opţiuni şi pare că merge mai repede.

Diacritice pe Nokia E6

Se poate scrie foarte uşor cu diacritice pe Nokia E6, trebuie selectat Writing Language Romănâ, chiar dacă limba telefonului este Engleza şi apoi folosită tasta SYM+A pentru "ă" şi "â", SYM+S pentru "ş" şi aşa mai departe.

Teme pentru Nokia E6

Pe Ovi Store se găsesc mai multe teme pentru acest superb telefon. Eu am ales o temă minimalistă şi am scos efectele ei. Cum arată vedeţi în pozele de mai sus.

Preţuri Nokia E6

Telefonul mobil Nokia E6 costă 400€ la vodafone sau 1.500 lei la emag. Nu uitaţi că Nokia E6 este telefonul oficial al zoso.ro.

ps: dacă eram blogatu, bolduiam toate cuvintele cheie. şi da, am menţionat de 30 de ori numele telefonului, pentru că sunt relevant!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. Este ceva care chiar merita si justifica diferenta mare de pret dintre Nokia E6 si Nokia E72? Nu m-a impresionat mai nimic din review inafara faptului ca memoria interna e de 8gb, sms stil conversatie gmail si camera foto (totusi e un telefon business).

    00
  2. Am citit textul de doua ori (bravo tie!) pentru ca nu-mi venea sa cred!
    O reclama atit de asemanatoare taranului din Spania… O singura chestie mai lipsea din discurs – intrebarea al cui este acest minunat Nokia E6?
    :d

    00
  3. camera video HD?

  4. dar despre ce telefon e vorba?

    00
  5. @baixinho ce, aici e vorba de vre-un telefon? :)

    00
  6. Nu stiu cu ce ai folosit (banuiesc ca e un iPhone) dar in viata mea n-am vazut un cablu filmat atat de misto! Atata emotie, atata sensibilitate…incredibil! Bravo Zoso!

    00
  7. la banii astia mai bine iti luai un iPhone…

    00
  8. Sa inteleg ca inca nu te-ai lovit de problemele grave de soft pe care le are(cel putin al meu) gen blank screen, restartari, blocari, in general toata gama de delicii made by nokia?
    Eu sincer regret enorm Nokia E71, chiar si comparat cu E72. Comparat cu E6, E71 mi se pare de vis, nu o avea atatea facilitati dar alea putine pe care le are functioneaza fara reprosuri. Gen Iphone 4 :-D, un telefon ceva mai limitat, dar chiar te poti baza pe el.

    00
    • @rzvwien: până acum nu. se blchează aplicaţia de gmail, dar o inchid forţat din taskmanager şi o pornesc iar fără să aibă nimic.

  9. Zici ca am citit un review la un televizor pe lampi in era LCDurilor LED. Plm… who cares about NOKIA anymore?

    00
  10. Misto masa pe care sta Nokia E6 cu 8Gb, camera 8 megapixeli, wifi, qwerty si touchscreen si este telefonul oficial zoso.ro, blogul lui Vali Petcu.

    00
  11. Bun așa, cu abonamentele mai mici de la vodafone e chiar mai mult decât la emag la liber.
    Ce-aș iubi în gură toate companiile astea de telefonie mobilă…

    00
  12. In Renault Megane ai incarcator de Nokia E6 pe care poti scrie cu diacritice?

    *can’t stop:))

    00
    • @trololol: in renault megane sedan (intâmplător, aceeaşi maşină de aceeaşi culoare pe care o are şi băiatul de la refresh) am două incarcătoare de nokia e6. şi am şi o pereche de căşti, că nu imi place să vorbesc la telefonul meu nokia e6 in timp ce conduc şi n-am bani de o cască bluetooth pentru nokia.

  13. Băi, dar n-ai zis nimic de nokia e6! :D

    00
  14. Nu mai investesc de mult in telefoane, n-are rost pur si simplu.

    00
  15. imi place acest review facut de tine despre acest superb telefon nokia e6. nokia e6 e foarte fain. mi-as dori si eu un nokia e6 si cred ca imi voi cumpara si eu un nokia e6.pentru ca da, nokia e 6 e super telefonul anului 2011

    00
  16. @amzis: reviewul la nokia e6 este făcut de mine. merci de aprecieri.

  17. arata destul de bine. trebuia sa filmezi si tu ceva in miscare…

    00
  18. excelent reviewul la nokia e6 :D

    00
  19. Sigur e vorba de nokia e6?

    00
  20. NOU
    #25

    Cum de primesti asa usor telefoane gratis de la Nokia, asa cum este acest telefon Nokia E6? Pozele cu Nokia E6 sunt reusite, dar ma cam dezamagesc cele facute in lumina mai slaba.

    Eu ma chinui de 3 ani cu Nokia 6234 si altii primesc gratis telefoane Nokia E6.

    Nasoala faza cu lipitul telefonului de urechi, mai ales pentru mine, ca-s mai inzestrat de la mama natura cu niste urechi mai generoase.
    Per total, Nokia E6 primit gratis de tine pare un telefon foarte fain.
    P.S Telefonul Nokia E6 despre care ai scrie acest review si ale carui poze sunt acceptabile e al tau, nu? Ce faci cu telefonul vechi?

    00
  21. Excelent review Nokia E6. Stie cineva unde pot gasi MANELE pentru Nokia E6?

    00
    • @manole: nu, dar ştiu udne poţi găsi nişte wallpapere pentru nokia e6, pentru că se ştie ca nokia e6 arată mult mai tare cu niste wallpapere mişto.

  22. Nokia E6 are și lanternă? Era funcția cea mai utilă de pe Nokia 1100, de aia mi-a fost greu să renunț la el. Noroc că a apărut Nokia 1101. Oricum, nu se pot compara cu Nokia E6.

    00
  23. Vreau sa adaug ceva insignifiant la acest review extraordinar la acest NOKIA E6 fabulos. Primele 4 poze facute cu acest mirobolant telefon NOKIA E6 au calitate „nu prea deosebita” , deoarece acest telefon are o chestie numita fixed focus. Este un functie magnifica ce modifica poza unei hartii A4 cu ceva scris pe ea sa para a fi o hartie A4 vazuta prin ochii unei persoane cu cataracta ( sau cel putin inceput de cataracta ).

    00
  24. e frumos dar ecranul e mult prea mic pentru un telefon touch screen …

    00
  25. Dacă n-ai tras un review cum făcea INconstantIN la E71 acum câţiva ani, când copia pliantele de la Nokia şi zicea că el a scos vorbele alea, eşti degeaba. :D

    00
  26. Nokia E6 are touchscreen? :D

    00
    • @Adrian: da, nokia e6 are touchscreen cu gorilla glass şi rezoluţie 640 x 480 pixels. merge să rulezi filme HD şi se vede mai bine ca pe o plasmă de 100 inch.

  27. Holy SHIT cat costa!! Presupun ca „Petarda E6” asta e doar brelocul pentru Galaxy S2/Iphone-ul pe care le primesti bonus nu?

    00
  28. @zoso ai putea sa imi imprumuti si mie acest nokia e6 ? vreau sa fac si eu un review despre acest telefon touchscreen nokia e6. sa nu mai fii singurul cu review pentru e6.multumesc. stiu ca il vei da pe e6 in schimbul unui e6

    00
  29. Cum se cheama telefonul Nokia e6 ?

    00
    • @Trefla: numele lui complet, scris şi pe carcasa metalică, este nokia e6-00. nu ştiu daca acel 00 din numele telefonului nokia e6 vine de la 007 sau de la modelul 00.

  30. unii sunt sado-maso rau de tot.
    nu inteleg cum te poti tortura cu infectia aia de telefon.

    ai grija, asa ti se vede varsta :)

    00
  31. Si eu parte de blank screen-uri si restartari cand ti-e lumea mai draga. Se mai intampla sa trebuiasca sa dau un telefon si nu pot s-o fac pana nu isi da restart. Iar dupa fiecare restart trebuie sa setez numarul centrului de mesaje pentru ca by default il ia pe cel de cartela (nu stiu/nu m-am prins cum sa il sterg). Gorilla Glass rules – am dat cu el de pamant, l-am tinut in acelasi buzunar cu cheile si n-are nici pe dracu. Arata impecabil. Camera foto (12 mp) si video merg bine de tot cu toate ca uneori se mai simte lipsa celor 5 fps in minus (25 fps fata de 30 la alte telefoane) – mai ales la filmari in care misti camera destul de des.
    Aaaaa! Acum am vazut! Vorbeai de Nokia E6?!?!? Eu ma plangeam de N8 :D

    00
  32. O recenzie recomandata de Nokia Romania: https://mobile.twitter.com/!/NokiaRomania/status/99757163450343425

    M-ar bucura mult daca Nokia ar adopta platforma Android. Deocamdata impresia e ca s-au izolat de restul lumii (bune) si ca sunt in afara competitiei reale.

    00
  33. Nu mă pricep la telefoane, așa că întreb și eu: Nokia E 61 e făcut după E6? Adică la Nokia E6 i s-au adus îmbunătățiri și a ieșit Nokia E61? Sau cum? :))

    00
  34. „Trebuie sa mă obişnuiesc să nu îl mai sprijin de ureche” – wtf ?! si o sa reusesti ?

    00
  35. „Acum smsurile de la acelasi numar sunt grupate în conversatii, gen gmail.”

    Hello feature pe care Android si iPhone le avea de… al dracu’ de mult timp.

    „Trebuie sa mă obişnuiesc să nu îl mai sprijin de ureche”

    Poate data viitoare iti iei un telefon care stie sa „managereze” senzorul de proximitate cum trebuie, si sa inchida ecranul cand lipesti urechea. Vezi iPhone si Android.

    Plm, tre’ sa fii sado-masochist rau de tot sa-ti mai iei un telefon cu Symbian in 2011. Plus de asta, tre’ sa fii si mai dildău să dai câte 10-15-20€ pe aplicații Symbian care pe alte platforme sunt gratuite și de zeci de ori mai bune.

    Bine, asta nu înseamnă că le-ai și cumpărat, că sunt sigur că se găsesc pe TPB sau alte „site-uri de specialitate”. Arată chitanța!

  36. e72 e mai frumos ca design.Am unu de juma de an și nu mi s-a blocat o dată.Până la urmă pentru o cameră și o memorie mai bună nu merită un preț dublu.

    00
  37. Momentan am un e71 de pe care mai dau cu sapa, camera foto e principalul minus, o gasesc jalnica . Astept sa mai scada pretul la e6 si pentru ca-s fan nokia, imi intind plapuma la unul…

    00
  38. VALOARE MAXIMA! Manele, dusmani, valoare, cocalari si printese pentru un articol re-le-vant la noul NOKIA E6. Daca am omis ceva completati-ma.
    Cheers!

    00
  39. si nokia 6234 era perfect, cand era facut in finlanda, dar sunt vise sa mai gasesti asa ceva ….
    oare ce scrie sub capac la nokia e6 ? made in Romania….

    00
  40. Cum sa ti se inchida conversatia cand il sprijini de ureche, nu are senzor de proximitate, lumina sau cum s-o chema?

    00
  41. se pare ca ai probleme cu senzoru de proximitate ( nu ti se inchide display-ul cand duci tel la ureche)

    „I was thinking that sensor is dead, but I installed
    application pocketlock which also use proximity sensor and this app works without a problem,
    which conclude me that sensor is OK but problem is in Nokia software.”

    00
  42. trecand peste stilul mistocaresc si alte glume, de ce nu incerci nokia n900 ?
    e o strutocamila dar e unul dintre cele mai destepte telefoane destepte :D . Ruleaza o versiune de linux debian si merg cam orice pachete deb, poze si filmari decente.

    00
  43. Lasand review-ul la o parte, care a fost scris la misto (scopul fiind altul decat review-ul in sine), am totusi o intrebare: de ce te intereseaza sau de ce te „agiti” atat de mult privitor la keyword stuffingul facut de altii? Pana la urma un cititor de bloguri, daca nu e tampit, o sa se enerveze de atata repetare si implicit o sa caute alta sursa de informatii…

    00
    • @CPE: pentru că oamenii se laudă apoi că ei fac succes.

      reviewul e scris la mişto, dar ce e acolo e pe bune.

  44. Symbian-ul e praf. Android e viitorul. Eram fan Nokia cam cum eram fan AMD acu 10 ani, am depasit stadiul.
    Cumnatul meu avea Nokia N8 ..il lauda permanent. Pana a castigat o tableta Samsung Galaxy. Nu se mai desparte de ea si N8 l-a dat sotiei :)
    Sincer acum dc te incapatanezi pe Nokia? Sunt din ce in ce mai praf, dpdv al vanzarilor ma refer

    00
  45. @Rockamour: aşa „praf” cum e el, Symbian nu a făcut niciodată aşa ceva

    00
  46. Salutare. Datele pe care le-am vazut in review le gasesti pe o gramada de site-uri, deci noutati: zero. Era mai interesant daca puneai ceva legat de semnal GSM/3G, calitatea convorbirilor, etc, ca pana la urma e un telefon, mai si vorbesti la el din cand in cand, nu?
    Eu am un E72, care a venit dupa un E71, E66, E51. Am vrut sa-mi iau un E6, procesor care lucreaza la o frecventa mai mare, memorie RAM dubla, camera, memorie interna, display… Dar, cand l-am testet la un Orange shop am avut o mare dezamagire: camera cu al ei „fixed focus”, care-i o mare labareala. Daca vrei sa faci o poza de la o distanta mica unui document, de exemplu, si vrei sa se si inteleaga ce scrie acolo, nu reusesti de nici o culoare, indiferent de setarile camerei. Asa ca nu mai spuneti ca, (virgula) camerele de pe E71 si E72 sunt naspa, cu alea reusesti fara probleme sa focusezi de la orice distanta.
    Am renuntat la achizitia unui E6, merg mai departe cu E72-ul meu pana o sa-mi iau un android.
    Pentru cei care vor sa-si ia un E6: mergeti la un magazin de telefoane si testati-l, asta ca sa nu va dati cu pumnii in …. dupa ce l-ati luat.
    Stima tuturor. S-auzim de bine.

    00
  47. Hai ca am primit si eu azi unul in teste si m-am apucat sa-l butonez :) Chiar sunt curioasa sa vad cum se descurca: E71 si E72 le-am tinut cel mai mult dintre toate telefoanele pe care le-am avut, si mi-am luat recent un HTC ChaCha (la insistenta fanilor android) care e tot qwerty+touch.

    00
  48. Dupa inca o luna, cum ti se pare E6? Cat de multumit esti de el, comparativ cu E71? Folosesti nokia mail? Aplicatiile de symbian de E71 merg pe el? Vreau sa imi schimb E71 si nu sunt extrem de hotarat sa trec pe E6, iar alt qwerty nu vad interesant (in afara de E72, dar am avut unul si l-am stricat deja)

    00
    • @Claudiu: e enervant touchscreenul, dar e ok. eu nu il folosesc decât pentru foto/video şi twitter, deci nu ştiu ce ar mai fi mai mult.

  49. Eu il folosesc pentru vorbit, mail, browsing, office (excel, word, pdf), im si cateodata poze si gps. E71-le e un adevarat erou (il am de cand a aparut); a luat trante, are nustiu cate ore vorbite, tastatura e deja stearsa de atata scris pe ea, bateria nu mai tine… E72-le a facut baie si s-a dus dracului (la cateva zile dupa ce l-am luat) si vreau inlocuitor. M-am uitat la E6 de cand a aparut, dar sunt in dubii (ma mai uit si ma gandesc la Motorola PRO sau PRO+)

    00
  50. Pareri E6 dupa cateva zile: o cam suge. Ma enerveaza maxim ca au scos nokia messaging si au lasat doar cacatul ala de mail integrat cu sms-urile; imi vin mailurile si cu intarzieri de 6-7 ore si nu poate fi configurat decat prin POP3, nu si IMAP. Hardware-ul e decent, telefonul aproape nu mai are lag. Ma enerveaza ecranul touch, cu meniurile touch, dar imi place cum au impartit ecranul in widgeturi. GPS-ul se conecteaza mult mai usor decat pe E71, dar hartile de la Nokia mai au nevoie de imbunatatire. E enervant sa nu ai optiunea sa selectezi unde sa cauti adresa; azi i-am dat sa imi caute un nume de strada si el mi-a dat rezultate din Ploiesti, ca nu stia strada in Timisoara. Daca as da un termen mai general, un nume mai uzitat de strada, parca vad ca trebuie sa caut printr-o intreaga lista de strazi cu acelasi nume din orase diferite. E aiurea rau de tot ca sa ai handsfree-ul la ureche iar GPS-ul sa iti vorbeasca in difuzorul telefonului. WTF e si asta? Doar de aia ai handsfree. Finisarea telefonului parca era mai buna pe E71, iar ca aspect general prefer E71. Lumina de notificare (breathing-ul) de pe E71 era mult mai puternic; asta de pe E6 e o gluma trista; iar daca ai telefonul locked, lumina nu mai palpaie cand primesti mail sau sms. Nu poti sa vezi cine ti-a scris sms sau te-a sunat, cum vedeai pe E71/72 (aveai icoana aia mica de notificare jos). Vocea se aude bine in difuzor, mai clar si mai puternic decat pe E71 (nu mai retin cum era pe E71 la inceput, ca dupa 3 ani si cateva trante se poate sa se auda mai incet, dar oricum si in E71 auzeam clar si tare). Cu microfonul nu am ce sa ma plang, dar nici ce sa laud; difuzorul de la handsfree si de la sonerie se aude mai tare decat la E71, ceea ce ma incanta. Bateria ma tine cam 1 zi, cu bluetooth pornit, handsfree conectat prin bluetooth, vorbit cam o ora pe zi, conexiune de date activa (nenorocenia de client de mail), browsing (opera mobile), messenger, gps uneori. Ma enerveaza ca au schimbat vocea care pronunta numele celui care te apeleaza si s-a modificat pronuntia si inteleg mai greu ce nume spune. In mare, as vrea hardware-ul de pe E6 (cu displayul ala senzational) si softul de pe E71 si as fi multumit. Acum astept sa vad ce se mai rezolva prin update-urile de soft, dar intre timp, ma pun sa-mi reconditionez E71-le.

    00
  51. Buna,
    As avea si eu o intrebare despre Nokia E6. Recent mi-am achizitionat un astfel de telefon din reteaua Orange (model facut in Finlanda. I-am formatat bateria de 3 ori dar autonomia telefonului a ramas la 3 zile maximum, in conditiile in care intr-o zi: vorbesc in jur de 2 ore, stau pe net 30 min si nu il butonez foarte mult. Mie mi se pare extrem de putin avand in vedere bateria cu care este dotat. Mentionez ca de regula il tin in retea 3G. As dori sa stiu si parerea, experienta voastra, a celor care ati folosit acest telefon.

    Merci!

    00
  52. Nu, nu e pornit bluetoothul si nici contul de mail( l-am setat sa isi faca update-ul doar intre 07-08 a.m.) Si mie mi se pare foarte ciudat… Sa fie oare o problema de soft sau o teapa la baterie?

    00
  53. Nu stiu, nici macar antivirusul nu l-am lasat pornit. Alte programe nu am instalat pe el. Eventual o sa incerc sa vad cat sta in standbye. Daca as sti ca e vorba de baterie as cumpara una noua.

    00
  54. Am o intrebare si totodata o problema enervanta:

    Tinand cont ca e telefon de business, cum pot face sa vad numele complet persoanei care ma apeleaza sau o apelez in cazul in care acest nume este ceva mai lung ? Pe fostul E71 nu aveam problema asta.
    Este vreun soft pt a vizualiza un nume mai lung ?

    Multumesc mult.

    00
  55. Salut tuturor. Am citit multe despre Nokia e6 şi m-am gândit să adaug şi eu un comentariu la acest blog ca răspuns pentru multe nelămuriri din multe site-uri.- De exemplu cineva spunea că nu se poate deconecta de la wifi. Dacă ai toate aplicaţiile închise şi încă mai eşti conectat atunci şterge căsuţa de email. Când o configurezi, fă-o manual, adică, dă respingere când te întreabă dacă eşti de acord cu termenii şi condiţiile Nokia, (după ce ai adăugat adresa şi parola), apoi … setările…- Referitor la punctele de acces, … meniu/setări/conectivitate/setări/destinaţii reţea/punct de acces nou ….- În multe locuri am citit că nu sunt aplicaţii pentru Nokia e6. Daţi-mi voie să menţionez câteva din app-urile care merg foarte bine: ACCU weather, Mobile weather, Aljazeera (TV), Best screen snap, Calcium calculator, Call filter, Free mobile signer, Free UnRAR, Fring, Skype, Slick, Nokia internet radio, Opera mini, UCWeb(ex.: browserul UCWeb varianta jar este bun sau cel pentru Nokia N97 este şi mai bun), Bolt browser, Ozone, …, Photo browser (acest app funcţionează foarte bine: PhotoBrowser_50_32Accel_0_9_5.sisx, iar în funcţii este o minune), Biblia (VDCC), X-plore, Y-browser, …, programe chat şi multe altele. (site-uri: Ovi, Opera, Mobango, şi multe, multe altele…), chiar dacă ele sunt din telefoanele mele e61i, e71, e72, N958Gb, sau pentru N8, 5800… Încercaţi şi ve-ţi vedea că unele sunt pentru symbian (sis, sisx) s60v3, s60v5, sau jar, wgz … chiar dacă unele m-au anunţat la instalare că aplicaţia nu este compatibilă cu telefonul ea funcţionează foarte bine. Am încercat şi app-uri pentru Samsung cu extensia jar şi au mers.- Referitor la telefon: ecranul şi tastatura sunt mai mici decât la modelele e61, e61i dar mai mari decât la e63, e71, e72. Lipsesc butoanele de accept şi respingere (opţiuni, meniu), de aceea unele app-uri nu funcţionează după instalare. Meniul este simplu şi nu complicat cum au spus unii. Uitaţi-vă la meniul foto cât de simplu este, (nici măcar o poză macro nu poţi seta). Fotografiile eu le fac cu 3 Mp iar video -calitate TV (640×480), (pentru foto-video am camera, nu folosesc telefonul). Acumulatorul ţine mult: 8h la o utilizare intensivă cu aplicaţii youtube sau TV. Pentru ca are tastatură, este mai uşor de folosit decât cele cu touchscreen care trebuie şterse (curăţate) de 100 de ori pe zi. Dacă cineva mă contrazice atunci să încerce să deruleze în word, excel sau adobe reader 1.000 de pagini fără oprire, să lucreze şi apoi să-şi spună părerea. Acesta este un telefon business, nu aparat de fotografiat cu care se joacă copiii. Am scris doar pentru informarea multora, nu pentru contrazicere. Redactarea a fost făcută în word, Nokia e6. Postarea, browser e6. Cu prietenie… (eu)

    00
  56. salutare.
    am un nokia e6 de o sapt si bateria nu ma tine decat 1 zi (de la 9-23) dupa: conv tel 30-45 min, browsing 1h, in permanenta 3g si mailuri…cred ca 10-20…a..si jocuri 10-20 min max.
    vroiam sa va intreb daca se poate face o imbunatatire a perf. bateriei printr-o upgradare de soft…

    00
  57. Salut. vroiam sa te intreb daca merge sincronizat IBM Lotus Notes (folosesc la servici si mi-ar fi util).
    numai bine

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.