30.000

Intr-un mesaj de pe siteul personal, preşedintele Traian Basescu indemna cei 30.000 de bloggeri români la actiune. Toata lumea s-a uitat cruciş la cifra aia. Poate ştie Basescu mai bine decât noi? Desigur, el are servicii, el este informat, dar totuşi, 30.000?

E o cifra mare, mult prea mare, dar hai s-o acceptam, de dragul teoriei.

Judecând global, 30.000 e o cifra infirma. Libertatea, Adevarul, Evenimentul, Jurnalul National. Ating 60-70% din poplatia Romaniei. Ce pot face 30 de mii?

Basescu e neconventional prin definitie. In 2004 a folosit sms-urile ca arma. Acum incearca sa penetreze alt mediu necenzurat şi cu potential, internetul. Televiziunile sunt detinute de oameni cu interese, ziarele la fel, smsurile şi internetul sunt libere. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca mare parte din poplatia din online nu „se lasa maniplata” de presa clasica. Pentru ca nu o citeşte.
In 2004, bannerele cu Geoana erau peste tot. In 2007 o sa vedem blogul lui Basescu, blogul prostanacului (nici n-a zis bine Basescu „blog” pe site ca echipa de campanie a lui Geoana a sarit), blogul lui Nastase, Iliescu, Tariceanu, Vanghelie (pe asta il poate scrie orice luzer de pe gsp sau dc++), toate scrise de „specialişti in comunicare”, oameni care vor imprumuta carisma liderilor şi o vor transforma in arma de comunicare pe blog.

Aruncând un ochi in trafic.ro, audienta blogurilor a crescut. De la câteva sute la câteva mii, in cazurile fericite. Iar 2-3 sute de unici pe zi nu sunt de ici de colo, mai ales ca majoritatea au bloguri mici.

30.000 de cititori pe bloguri? Mai plauzibil. Dar nu neaparat adevarat.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.