În 2017, într-o țară din Est, niște oameni sunt izolați de lume de cinci zile

În țara cu cei mai mulți generali pe cap de locuitor, avem faze din astea:

De 5 zile, autoritatile se straduiesc sa sparga blocurile de gheata care sugruma drumul dintre Vadu si Corbu. Satele sunt inconjurate de un desert alb, cu dune de gheata de cativa metri. Sub nameti se afla inca masinile abandonate de soferii salvati din inghet de autoritati.

Localnica: "Ne descurcam cum putem. Drumul e blocat. Nu putem iesi. Cand am iesit sa luam provizii, am ramas inzapeziti, a stat sotul doua zile in nameti. Magazinele oricum sunt goale, masina de paine n-a mai putut ajunge." (sursa)

Nu contează că ăia oricum nu mor de foame, ci ideea în sine. Eu scriu de pe un PC legat la fibră optică și, la niște kilometri distanța, unii nu pot ieși din sat de cinci zile! DE CINCI ZILE!

Și nu înțeleg cum se întâmplă asta. Satele alea nu au primari? Ăia nu au telefoane, să sune naibii pe cineva?! Pe prefectul judetului?! Armata!? Să vină în pana mea cu tancurile să ne aducă pâine și să ne ajute să eliberăm drumurile.

Mi se pare pur și simplu România.

În Capitală, în cartierul șic Tineretului, străzile arată așa (via):

La două zile, leprele de tineri revoluționari și revoltați din cartierul ăsta nu s-au putut mișca jumătate de oră să facă un pic de drum în jurul blocului, pentru că alea sunt urme făcute de picioare, nu de lopată. Fără eveniment pe feisbuc și poze nu merită deranjul, cred.

Stați liniștiți, primii nu vor pune perdele forestiere nici anul ăsta, iar ultimii nu vor pune mâna pe lopată nici mâine.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. Pe lângă autorităţi îi avem şi pe oameni care, când au văzut că e naşpa şi nu mai ajung proviziile la ei, de ce să nu fie viteji şi să plece la drum, de ce, pe lângă troiene să nu fie şi maşini abandonate? Oare n-are nici un localnic un 4×4 decent, un atv, ceva cu care ai mai multe şanse să răzbeşti?

    00
  2. NOU
    #2

    activistii stau la caldurica…

    00
    • Activiști în pasivitate.
      Pe cănd stăteam la bloc și am ieșit la lopată nici măcar un așa-zis vecin nu s-a deranjat de la căldură casei.

      00
  3. pacat ca n-a nins asa in ziua votului, mergeam cu lopata si curatam tot cartierul , sa poata ajunge mamaie la sectie sa-i dea cu pesedeu !

    00
  4. nu ai kensington lock la el, a trebuit sa il legi cu fo? :)

    00
  5. Pe vremea mea daca nu era paine la magazinul satesc amestecam apa+faina+drojdie+sare, apoi framantam si varam in cuptor de iesea o paine de nota11…parca azi s-a pierdut reteta painii la tzara. Lemne aveam crapate inca din toamna. Cartofi, oua, sunca , carnat, muraturi, compot, etc, erau in stoc.
    #nuEraStres

    00
    • Nici acum nu cred ca e stres. Asa e prezentat doar la televizor, in realitate cei mai multi sinistrati au provizii si de alimente si de lemne. Stau rau cu redbull-ul insa

      00
  6. Deszapezirea se face cu bani. RO are 15000 de sate si comune, un buldozer costa de la 100 lei/ora inchirierea. Pe vremea asta face si 400.

    Ne-deszapezirea localitatilor (intern) e o problema de lene cronica. Ne-deszapezirea drumurilor care leaga acele localitati cu altele e alta problema, economica.

    RO are foarte mult handicap din cauza geografiei si imprastierii psihotice a localitatilor.

    00
    • presupun ca s-ar fi putut accesa fonduri europene pentru utilaje.
      cum se acceseaza pentru agricultura combine, tractori pentru fonduri…. indraznesc doar sa presupun ca s-ar fi putut si la primarie ceva.

      00
  7. Pai comunismul i-a invatat pe oameni ca statul e obligat sa le puna totul pe tava. Nu stiu de ce e surprinzatoare pentru multi situatia asta.

    00
    • Pai dacă ne împărțim profiturile cu statul nu văd de ce n-ar da și statul ceva pe tavă sau dacă tot ia taxe peste taxe pentru drumuri de ce să nu poți circula pe ele. Poate ne-am învățat și să acceptăm prea repede căcaturile statului.

      00
    • La 27 ani de la caderea comunismului incepe sa devina plictistitoare placa cu ”comunismul este de vina” In curand o sa avem acelasi numar de ani de libertate ca si cei petrecuti in comunism. O sa stam sa ne uitam unii la altii si, sugandu-ne un deget, sa decretam, in sfarsit, ca, poate este ceva defect cu noi ca natie.

      00
    • ba pardon. Comunismul ne-a invatat ca trebuie, pe langa taxe, sa facem si munca voluntara.

      Actualul sistem vrea sa ne imprime ideea asta ca, desi platim taxe, cand autoritatile nu isi fac treaba, pentru care am platit taxele alea, sa iesim noi sa facem treaba pentru ele. In fond, banii pentru dezapezire s-au dat, chiar trebuie data la o parte si zapada?

      00
    • Asta nu e adevarat. Rar gaseai magazine de paine la sate in perioada comunista. Oamenii isi faceau piinea acasa saptaminal.

      00
    • @Connex

      Mai uşor cu xenofilia, haiducule.

      00
    • @Alupigus
      Vad ca tot cu xenofilia ai ramas in gura. Doamne fereste sa zici ceva de rumani, ca hop, sare alupigus sa strige „XENOFILIE!!!”. Ba, fii atent ca-ti spun un secret: Romania e asa cum e (plina de melteni tampiti si necivilizati, codasa-n Europa, cu infrastructura praf, cu oameni care se caca-n fundul curtii intr-o groapa si asa mai departe) din cauza oamenilor ce traiesc acolo. Oamenii aia sunt responsabili pentru situatia in care se afla Romania, nu strainii. Iar cand cineva iti subliniaza problemele astea nu inseamna ca automat iubeste strainii; inseamna doar ca iti arata cat esti de prost si inapoiat.

      Dar fie, ia mai baga o fisa si scrie si tu cat de tari si smecheri sunt rumanii, condimentat cu ceva despre tunelele dacice.

      00
    • @animaloo

      Asta pentru ca pe langa lopata ar trebui sa cerem statului ( bine nu actualului guvern) sa mai taie din taxe, daca ele nu pot asigura serviciile necesare.

      Dau la lopata sefu, dar ne vedem la taxe si impozite la anul.

      00
    • I-a invatat o plua.Sa-i fi vazut pe vremea aia cum lopatau la zapada ,mai mare dragul.Ca se temeau idiotii dracu`.Acu ii doare la maciuca.Nu-i scoate primaria din zapada.Da` ei stau la caldurica si inghit apocalipsa alba la antena 3 ,rtv si altele.Cretinism congenital ,asta-i.

      00
    • @Sabotor

      Nu-i aşa că te deranjează, de te-ai chinuit să-mi dedici un comentariu?
      Statistic vorbind (doar dacă eşti în negare sau orb), România e halul ăsta fiindcă am avut şi continuăm acest ‘trend’ să avem mai multă încredere în străini decât în ai noştri. Orice program, orice model, orice iniţiativă, orice reformă… dacă s-a făcut în străinezia, se face şi la noi pentru că… străini şi model străin!
      Ăsta e adevărul.
      Când va veni ziua când (şi dacă) se vor produce firme, corporaţii & multinaţionale adevărate, autohtone româneşti, cu interese peste tot pe glob, ABIA ATUNCI îţi dau voie să mă contrazici. Până când vine vremea aia, Sabotoare, mucles. Ăştia ca mine avem dreptate în ceea ce spunem. E adevărul suprem, la urma urmei: vă curg balele la tot ce e exotic/străin, umblaţi să le câştigaţi încrederea prin umilinţa unui muncitor iobag pe plantaţie (câte cazuri, oooo, câte cazuri s-au raportat cu români lucrând ca sclavi şi trataţi ca atare; şi niciunul n-a făcut nimic sau n-a comentat, le-a convenit tratamentul ăsta inuman, fii atent aici, tu înţelegi asta!?) şi, în acelaşi timp, n-aveţi probleme când îi uraţi vecinului să-i moară capra & să-i cadă casa (exceptând cazurile când vecinul e străin, desigur).

      După ce am aderat în UE, peste 2 milioane au fugit din ţară. 2 milioane. Puf, dispăruţi şi pierduţi.
      Din aceste 2 milioane (să fi fost 100,000, dar 500,000), dacă se organizau, oare oameni ca Iliescu, Năstase, Tăriceanu, Băsescu, Boc, Ponta et al ar mai fi existat? Dacă exista o „voinţă a poporului”, înainte să aderăm în UE sau după, ar mai fi existat corupţie?
      În schimb, avem asta:”Dă-i dreacu’ de politicieni, sunt nişte huoţi toţi. Hai în străinezia, am aderat în UiE, să muncim acolo, dă-o dreacu’ de ţară şi pe politicieni, vezi-ţi de treaba ta şi nu te băga, nu te apuca tu să faci ceva”. Dacă stau şi gândesc bine, în raport cu ce a scris Vali despre dezăpezire, există o corelaţie în gândire. Ciudată coincidenţă, nu?

      Uite aşa, s-au dus resursele ţării pe nimic, industria cumpărată şi transformată în non-existenţă, pădurile şi ălea în curând vor dispărea… şi asta, totul, din cauză că „străinul ştie ce face”. Iar tu, Sabotoare, te apuci să-mi scrii pe un ton ironic „Vad ca tot cu xenofilia ai ramas in gura.”?
      Da, bă, am rămas „tot cu xenofilia[…] în gură”, pentru că am argumente.

      00
    • Nu-i aşa că te deranjează, de te-ai chinuit să-mi dedici un comentariu?

      Ca tu esti xenofob? Deloc. Da’ e amuzant cum te agiti ca un pepsi de fiecare data si cum spumegi cu „Xenofilie!” in gura. Esti un fel de Vadim care a inlocuit „hahalera” cu „xenofilie”.

      Statistic vorbind (doar dacă eşti în negare sau orb), România e halul ăsta fiindcă am avut şi continuăm acest ‘trend’ să avem mai multă încredere în străini decât în ai noştri. Orice program, orice model, orice iniţiativă, orice reformă… dacă s-a făcut în străinezia, se face şi la noi pentru că… străini şi model străin!

      S-au facut, boss, programe si reforme, au fost si initiative get-beget romanesti. Stii ce au toate in comun? Toate au esuat lamentabil pentru ca oamenii ce se ocupau de ele erau romani. Si in cel mai bun spirit romanesc, 40% din oamenii implicati erau neamuri retardate d-ale unuia sau a altuia, 40% erau pur si simplu incompetenti si preocupati doar cum sa ciupeasca si ei de-o maslina, 18% secretare si ajutoare d-ale sefilor, ramanand vreo 2% care sa munceasca pe bune.

      Când va veni ziua când (şi dacă) se vor produce firme, corporaţii & multinaţionale adevărate, autohtone româneşti, cu interese peste tot pe glob, ABIA ATUNCI îţi dau voie să mă contrazici.

      Pai si cine sau ce opreste companiile autohtone sa creasca si sa aiba interese pe tot globul? Bubulii? De ce ma-sa Dacia – de exemplu – nu era in stare sa produca masini decente care sa se vanda in toata lumea inainte sa fie cumparata de Renault? De ce Tarom nu se poate impune nici macar pe plan local in transportul aerian? De ce companiile „regilor asfaltului” nu sunt in stare sa faca un amarat de drum judetean decent, care sa nu se umple de gauri dupa 1 an de folosinta? De ce Hidroelectrica a fost aproape de faliment, desi ar trebui sa fie extrem de profitabila, ca n-a construit centrale electrice, sa zici ca a investit banii in ceva? Iti spun eu de ce – ca sunt conduse de romani, iar pe romani ii doare-n cur de ce se intampla atata vreme daca ei pot sa ciupeasca un pic. Dar bine ca tu visezi extindere globala ce nu se intampla din cauza ca straini.

      vă curg balele la tot ce e exotic/străin, umblaţi să le câştigaţi încrederea prin umilinţa unui muncitor iobag pe plantaţie (câte cazuri, oooo, câte cazuri s-au raportat cu români lucrând ca sclavi şi trataţi ca atare; şi niciunul n-a făcut nimic sau n-a comentat, le-a convenit tratamentul ăsta inuman, fii atent aici, tu înţelegi asta!?)

      Vai, strainii sclavagesc rumani. Vezi ca esti bou?

      După ce am aderat în UE, peste 2 milioane au fugit din ţară. 2 milioane. Puf, dispăruţi şi pierduţi

      Da, coaie, au plecat multi pentru ca vor civilizatie, nu manele la 12 noaptea; nu vor cocalari, cretini pe liniile de tramvai si idioti care parcheaza in statia de autobuz peste tot.

      Din aceste 2 milioane (să fi fost 100,000, dar 500,000), dacă se organizau, oare oameni ca Iliescu, Năstase, Tăriceanu, Băsescu, Boc, Ponta et al ar mai fi existat? Dacă exista o „voinţă a poporului”, înainte să aderăm în UE sau după, ar mai fi existat corupţie?

      Evident, sa vina altii sa repare, ca noi suntem prea prosti sa reparam pentru noi

      În schimb, avem asta:”Dă-i dreacu’ de politicieni, sunt nişte huoţi toţi. Hai în străinezia, am aderat în UiE, să muncim acolo, dă-o dreacu’ de ţară şi pe politicieni, vezi-ţi de treaba ta şi nu te băga, nu te apuca tu să faci ceva”

      Da, cois, da’ uite, vezi tu, eu m-am dus sa votez impotriva ciumei politice (PSD, ALDE, PNL). 60% din rumani, nu. Iar 35% au votat aceeasi ciuma politica ca si pana acum. Dar, cumva, vezi dom’le, noi astia de am plecat suntem vinovati ca n-am stat sa luptam impotriva lu’ Tariceanu, Ponta si Dragnea.

      Uite aşa, s-au dus resursele ţării pe nimic, industria cumpărată şi transformată în non-existenţă, pădurile şi ălea în curând vor dispărea… şi asta, totul, din cauză că „străinul ştie ce face”.

      Iar astea s-au dus pe sula pentru ca straini, cam asta zici tu. Nicidecum nu s-au dus pe sula pentru ca niste romani si-au zis sa faca ei un mic ciubuc cu resursele sau industria tarii, fiind sprijiniti de alti rumani care atata vreme cat le vine ajutoru’ social si au seminte de spart, voteaza cu aceeasi hoti an de an.

      Da, bă, am rămas „tot cu xenofilia[…] în gură”, pentru că am argumente.

      Astea nu-s argumente, e delir si energie consumata aiurea pe o ura indreptata spre primul „vinovat”, in loc sa stai un pic sa analizezi situatia si sa identifici problemele, pentru a putea gasi o solutie. Dar hei, modul asta de gandire o fi un mod de gandire strain, nu neaos romanesc, asa ca de ce sa te complici. In plus, face bine la moral sa dai vina pe straini – astfel nu esti nevoit sa accepti faptul ca traiesti in mocirla pentru ca esti prost si lenes, nu, dom’le, strainii sunt de vina.

      00
    • Ah, am uitat niste chestii?

      Ma, cine obliga medicii din Romania sa fie niste scarbosi care-si bat joc de pacieni daca nu iese vreo spaga? Strainii? Cine obliga functionarii publici sa fie scarbosi daca nu pica vreo spaga, strainii? Cine-i obliga pe bizonii in trafic sa se comporte ca niste maimute retardate, strainii? Cine-s responsabili pentru birocratia excesiva cu care ai de-a face ori de cate ori ai treaba pe la vreo institutie a statului sau pe la companii de stat, strainii?

      Pai viseaza in continuare, puisor.

      00
    • @Alupigus

      Romania a progresat dintodeauna in existenta ei datorita strainilor. De la pasoptisti, care au modernizat romania dupa modelul francez ( sa nu uitam ca se elitele tarii se imbracau tot in caftane rusesti, aveau o ura puternica fata de cei imbracati in „straie nemtesti”, le era frica de emancipare, de faptul ca si-ar putea pierde privilegiile), de la Carol I, care a ajuns in Romania cu trasura (trenul, ce inventie era aia!) si sub care au aparut primele institutii moderne, am devenit independenti, de la francezii care ne-au vandut licenta pentru Dacia (daca eram asa destepti de ce nu am scos noi una mai buna? Pentru ca nu suntem in stare). Romanii au o mentalitate duala, de erou si victima in acelasi timp. Ne credem eroi cand spunem „uite domne, romanii nostrii cat de priceputi si apreciati sunt”. Ne credem victime cand spunem „ne fura strainii tarisoara”. In realitate nu suntem nici asa destepti si nici atat de speciali pe cat ne place sa credem.

      00
    • Ca tu esti xenofob? Deloc. Da’ e amuzant cum te agiti ca un pepsi de fiecare data si cum spumegi cu „Xenofilie!” in gura. Esti un fel de Vadim care a inlocuit „hahalera” cu „xenofilie”.

      Sabotoare, mai bine ‘xenofob’ decât lichea trădătoare ca politicienii, agenţii de serviciu… aaa, stai, e rău să fii xenofob, dar e bine să-ţi baţi joc de ai tăi în numele xenofiliei. Ce să ştii tu, „loialitate”, „patriotism” & „naţionalism” sunt cuvinte… străine, pentru străini.

      S-au facut, boss, programe si reforme, au fost si initiative get-beget romanesti.

      Numeşte-mi unul. UNUL, din propria iniţiativă, fără să fie copy-păstuit de prin grădinile altora.

      Stii ce au toate in comun? Toate au esuat lamentabil pentru ca oamenii ce se ocupau de ele erau romani.

      Dovadă de xenofilie pură, şi-mi zici mie că sunt xenofob. Traducere: „Românii îi de kkt, străinilor să le lingem jegul de sub unghii, pentru că sunt străini; aa, şi să le vindem tot fiindcă ne urâm unul pe celălalt, şi ducă-s-ar naiba ţara pe apa sâmbetei.”

      Si in cel mai bun spirit romanesc, 40% din oamenii implicati erau neamuri retardate d-ale unuia sau a altuia, 40% erau pur si simplu incompetenti si preocupati doar cum sa ciupeasca si ei de-o maslina, 18% secretare si ajutoare d-ale sefilor, ramanand vreo 2% care sa munceasca pe bune.

      Voi aştepta până când îmi vei da acel singur exemplu pe care ţi-l ceri să mi-l numeşti.
      Apropo… de unde ştii că acei oameni implicaţi nu erau şi ei xenofili, întoxicaţi cu sindromul inferiorităţii? Probabil că n-avem de unde să ştim, dar îţi dai seama după osanale ba pentru nemţi, ba pentru francezi, ba pentur ruşi…

      Pai si cine sau ce opreste companiile autohtone sa creasca si sa aiba interese pe tot globul?

      Din aceleaşi motive pentru care caietul de sarcini (ştii ce e ăla, măcar?) favorizează multinaţionalele străine & regulamentele europene vorbesc despre „competiţie nefavoriabilă/neloială” dar, cumva, exclud privatizările agresive (mai ales cele deţinute de state) şi întreprinderile străine, pline cu anexe de şantaj (i se spune „aggressive legalism”; poate ai mai auzit termenul ăsta, ).

      Unu: https://www.bursa.ro/sase-companii-straine-vor-primi-621-milioane-lei-de-la-buget-ciolos-finanteaza-multinationalele-si-ignora-antreprenorii-autohtoni-88206039
      Doi:
      Trei: http://www.meat-milk.ro/expansiunea-multinationalelor-in-europa-de-sud-est/
      Patru: https://www.wall-street.ro/articol/Companii/58127/Proprietarul-AdePlast-Bancile-sustin-multinationalele-din-tara-lor-de-origine-in-dauna-firmelor-romanesti.html
      Cinci: https://www.wall-street.ro/articol/Companii/58127/Proprietarul-AdePlast-Bancile-sustin-multinationalele-din-tara-lor-de-origine-in-dauna-firmelor-romanesti.html
      Şase: https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/document-bnr-bancile-straine-au-retras-13-mld-euro-din-romania-finantarea-bancilor-straine-de-la-centru-a-fost-inlocuita-cu-banii-romanilor-economisiti-in-criza-15498445
      Şapte: https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/daianu-cere-explicatii-ue-de-ce-bancile-straine-salvate-cu-bani-de-la-stat-ataca-leul-3377679/
      Opt: http://www.ziare.com/orange/vodafone/corporatiile-straine-au-scos-1-miliard-de-euro-din-romania-874293
      Nouă: https://incont.stirileprotv.ro/industrie/investitorii-majoritatea-straini-au-cumparat-13-caiete-de-sarcini-pentru-vanzarea-oltchim.html
      Zece: https://evz.ro/americanii-de-la-bechtel-ne-au-luat-de-prosti-si-pe-noi-si-pe-cei-din-kosovo.html

      BONUS: https://adevarul.ro/news/societate/video-revolutia-tinerilor-ochii-unui-primar-provincie-toti-40-ani-prosti-impung-1_56f027035ab6550cb8149660/index.html (citeşte de la ” Dacă tot avea Slobozia de toate, aţi zis să faceţi şi-o parcare subterană. E ditamai groapa în mijlocul oraşului. ” în jos ca să înţelegi o ţeapă din partea firmelor străine)

      De ce ma-sa Dacia – de exemplu – nu era in stare sa produca masini decente care sa se vanda in toata lumea inainte sa fie cumparata de Renault? De ce Tarom nu se poate impune nici macar pe plan local in transportul aerian?

      De ce companiile „regilor asfaltului” nu sunt in stare sa faca un amarat de drum judetean decent, care sa nu se umple de gauri dupa 1 an de folosinta? De ce Hidroelectrica a fost aproape de faliment, desi ar trebui sa fie extrem de profitabila, ca n-a construit centrale electrice, sa zici ca a investit banii in ceva?

      D-aia: pentru că s-a propagat ideea că noi nu avem voie să ne ajutăm deoarece ar fi considerat „competiţie neloială” dar, pentru aceeiaşi străini pentru care-ţi curg balele de iobag ce eşti, nu au problema asta. Hmmm, oare, de ce? Banii sunt buni pentru multinaţionalele străine, dar pentur ale noastre, „Nup, n-aveţi voie, competiţie neloială… dar nu atunci când e vorba să daţi voi bani”.
      Şi, poftim ce ciclu interesant: ni se dau bani ca să -chipurile- ne „ajute”, dar tot acei bani se întorc FIX înapoi la străini.

      Tu zici de crize şi de vânzări, hai s-o luăm invers: De ce a trebuit să fie vândute, imediat, pe alune? Da, da, da, întrebarea sună aiurea, dar poţi s-o răspunzi?
      Doi la mână, de unde nu ştii că nu s-a vrut asta, tocmai pentru că a fost fantezia suprema a „străinului salvator, plin cu bani şi cu tehnologie ca să inoveze” şi a vorbelor contemplative de genul „Românii sunt de kkt, străinii sunt minunaţi”?
      Trei la mână, îi înjuri pe politicieni pentru că sunt o scursură cărora nu le pasă (şi-ţi dau dreptate) de nimic dar, în acelaşi timp, tu reprezinţi atitudinea şi gândirea lor, fix aceeaşi, pentru exotism. Spune-mi, dacă tu gândeşti ca un xenofil & ca un frustrat răutăcios care-ţi urăşti semenii, de ce te-ar mira că politicenii cu bani şi vile în străinătate (poftim, altă aramă pe faţă) nu gândesc tot ca tine, diferenţa fiind că tu nu eşti politician?

      Uite, scadalul ăsta cu Ghiţă, acesta a zis cu gura lui că, motivul pentru care nu s-a făcut Comarnic-Braşov a fost din cauza că -şi citez- „Nu vor europenii Comarnic-Braşov”. Deci, şeful SRI, primeşte comenzi de afară, la ordinul „europenilor”, ce şi cum să facă în ţara asta.
      Iar tu, Sabotoare, nesimţitule, mă faci pe mine xenofob?

      Eu te tolerez cu nesimţirea asta de bădăran xenofil dar nu mă insulta, luându-mă ca un prost. Ţi-am zis şi-n comentariul celălalt, dacă e să ne luăm la gură cu d-ăstea, am argumente; eu şi alţii ca mine.

      Iti spun eu de ce – ca sunt conduse de romani, iar pe romani ii doare-n cur de ce se intampla atata vreme daca ei pot sa ciupeasca un pic.

      QED, nu faci decât să-mi dai dreptate în ce am spus în comentariile anterioare.

      Dar bine ca tu visezi extindere globala ce nu se intampla din cauza ca straini.

      Sigur că nu se întâmplă din cauza străinilor, de ce ar vrea competiţie Germania, Franţa, Italia…? Tu nu gândeşti corect, nici coerent, te-ai născut victimă. Tu chiar crezi că străinul te va ajuta vreodată să-l depăşeşti sau tu să-l controlezi.

      Unu:
      Doi: https://viapopuli.com/who-is-responsible-for-the-greek-crisis
      Trei: https://en.wikipedia.org/wiki/Septemberprogramm

      Vai, strainii sclavagesc rumani. Vezi ca esti bou?

      Dar tu, dobitocule?

      Unu: https://stirileprotv.ro/stiri/social/au-plecat-din-romania-pentru-un-trai-mai-bun-dar-au-ajuns-sclavi.html
      Doi: https://evz.ro/multi-romani-care-muncesc-in-italia-ajung-sclavi-cat-ar-trebui-sa-castige-pentru-sase-ore-de-munca.html
      Trei: http://stiri.tvr.ro/sechestrati-in-italia-trei-romani-au-trait-zile-de-cosmar-la-o-ferma-din-foggia_47981.html
      Patru: https://www.realitatea.net/romanii-sclavi-in-germania-povestea-dramatica-a-unui-tanar-plecat-la-munca-in-munchen_1747812.html
      Cinci: http://stiri.tvr.ro/o-romanca-a-fost-umilita-si-agresata-in-irlanda-de-nord–nu-ar-trebui-sa-fii-in-aceasta-tara–nu-ne-plac-romanii_78978.html

      Şi ştii de ce s-au întâmplat şi se întâmplă asta? Exact, din cauza xenofiliei şi fanteziilor exotismului, cum că străinii ne vor binele. Bă… nimeni… nimeni nu vrea binele… nimeni… totul depinde de noi înşine dar nu am pretenţii de la Iude să înţeleagă ceva. Toţi corupţii careu au furat de aici (mă refer la ai noştri) şi au dat totul afară, au făcut-o tot din perspectiva xenofiliei. De ce sunt convins de asta? Deoarece nu există altă explicaţie. Şi, culmea, le împărtăşeşti gândurile şi ideile, numai că tu nu ai făcut parte din ţepe. Asta e.

      Evident, sa vina altii sa repare, ca noi suntem prea prosti sa reparam pentru noi

      QEDx2, iarăşi îmi dai dreptate în ceea ce spun.

      Da, cois, da’ uite, vezi tu, eu m-am dus sa votez impotriva ciumei politice (PSD, ALDE, PNL). 60% din rumani, nu. Iar 35% au votat aceeasi ciuma politica ca si pana acum. Dar, cumva, vezi dom’le, noi astia de am plecat suntem vinovati ca n-am stat sa luptam impotriva lu’ Tariceanu, Ponta si Dragnea.

      Cois să-i zici lu tac-tu şi mă-ta, bădărane, nu se zice „rumani”, anagramatule, sau eşti fan romenglezei şi nu ştim noi, hm?
      Mai eşti şi anti-democratic, dup cum se vede.

      Iar astea s-au dus pe sula pentru ca straini, cam asta zici tu. Nicidecum nu s-au dus pe sula pentru ca niste romani si-au zis sa faca ei un mic ciubuc cu resursele sau industria tarii, fiind sprijiniti de alti rumani care atata vreme cat le vine ajutoru’ social si au seminte de spart, voteaza cu aceeasi hoti an de an.

      Tocmai, din cauza xenofiliei, altfel, n-ar fi făcut-o. Acum vezi sau tot orb eşti?

      Astea nu-s argumente, e delir si energie consumata aiurea pe o ura indreptata spre primul „vinovat”, in loc sa stai un pic sa analizezi situatia si sa identifici problemele, pentru a putea gasi o solutie. Dar hei, modul asta de gandire o fi un mod de gandire strain, nu neaos romanesc, asa ca de ce sa te complici. In plus, face bine la moral sa dai vina pe straini – astfel nu esti nevoit sa accepti faptul ca traiesti in mocirla pentru ca esti prost si lenes, nu, dom’le, strainii sunt de vina.

      Delir? Da’ de unde, tu mă faci xenofob pentru că refuz să particip partikip la fantasmagoria servilă pentru străini. Am argumentat, din nou, de ce. Tu nu-ţi dai seama că faci parte din problemă. Du-te şi plânge-te străinului că nu toţi din ţara asta gândim ca Iuda.

      Ma, cine obliga medicii din Romania sa fie niste scarbosi care-si bat joc de pacieni daca nu iese vreo spaga? Strainii? Cine obliga functionarii publici sa fie scarbosi daca nu pica vreo spaga, strainii? Cine-i obliga pe bizonii in trafic sa se comporte ca niste maimute retardate, strainii? Cine-s responsabili pentru birocratia excesiva cu care ai de-a face ori de cate ori ai treaba pe la vreo institutie a statului sau pe la companii de stat, strainii?

      Ştii de ce? Pentru că ţara, în raport pe cât face la PIB, nu poate să scoată mai mult decât dă. Asta e teoria. PIB-ul nostru e puţin peste 300 milioane de euro. De unde bani dacă ţara nu produce mai mult pt export (atenţie, am scris „produce”, nu „să vândă”; poate nu mai ştii care e diferenţa) şi mai constă şi-n faptul că marile corporaţii nu-şi plătesc taxele, ba chiar unele ameninţă că se mută dacă ridicăm ciocul (şantaj, adică). Când ai o piaţă formată majoritar din „jucători” străini, se văd rezultatele (s-au văzut în anii 90 şi încă o dată după criza financiară).
      În rest, mi se pare o bizarerie că am plecat atât de mulţi medici în străinătate, bă da’, nici unul nu s-a văitat înainte să plece. Ce ciudat. Aceeaşi atitudine cu ăia 2 milioane care au plecat ca valul, fără să facă nimica.

      Pai viseaza in continuare, puisor.

      Puişorului de mine nu-i pute gura a cur sau jeg străin.

      @Claudiu

      Argumentele le vezi aici, ca replică pentru Sabotor.

      00
    • Uite, scadalul ăsta cu Ghiţă, acesta a zis cu gura lui că, motivul pentru care nu s-a făcut Comarnic-Braşov a fost din cauza că -şi citez- „Nu vor europenii Comarnic-Braşov”. Deci, şeful SRI, primeşte comenzi de afară, la ordinul „europenilor”, ce şi cum să facă în ţara asta.
      Iar tu, Sabotoare, nesimţitule, mă faci pe mine xenofob?

      Initial eram hotarat sa raspund la toate aberatiile din comentatiul tau. Iar apoi am dat de partea asta si mi-am dat seama ca n-are rost pentru ca esti la acelasi nivel cu dacopatii. Un tampit care crede ca rumanii sunt miezu’ din dodoasca, da’ strainii rai au ceva cu noi si nu ne lasa in pace. Ca din cauza strainilor rumanii n-au chef de munca si stau pe ajutoare sociale; din cauza strainilor rumanii stau la birt in timp ce jandarmii le salveaza gospodariile inundate.

      Dar o sa las aici 2 chestii: una serioasa (desi n-ai merita pentru ca esti pur si simplu batut in cap si peste tot vezi vina strainilor) si una in care-ti explic de ce esti batut in cap.
      1 (aia serioasa) – EU are un plan de dezvoltare a infrastructurii de care se cam tine si pentru care da bani tarilor membre. Inclusiv Romaniei. Planul ala include autostrazi, cai ferate, drumuri expres, etc. In planul ala e prevazuta autostrada de la Nadlac la Bucuresti, care trece muntii pe ruta Sibiu-Pitesti si linie ferata modernizata pe ruta Curtici-Arad-Sebes-Brasov-Bucuresti (vezi aici coridorul Rin-Dunare; pagina 83 pentru harta). Asta e planul si pentru asta dau bani. Nu zic europenii sa nu se faca autostrada de la Brasov la Comarnic, aia e treaba Romaniei, sa-si faca autostrada acolo daca vrea asa cum a facut si autostrada Bucuresti-Ploiesti, dar EU nu da bani pentru autostrada aia, atata tot. E diferit de „nu vor europenii Comarnic-Brasov”; aia doar tu ai putut sa deduci pentru ca esti un ruman tampit care:

      2 – Iei de buna o chestie spusa de Ghita, un ins care a furat de la stat cat a putut prin intermediul companiilor lui care erau vesnic abonate la contracte cu statul. Stii, contracte dinalea in care vinde pe milioane de euro chestii ce costa de zeci de ori mai putin. Si-n plus, mai sunt si implementate ca curu’ pentru ca scopul lui era sa sifoneze bani, nu sa faca ceva util. Ei, asta e si el unul dintre cei responsabili pentru situatia in care e Romania, ca prin el s-au sifonat bani la greu. E unul din simbolurile cancerului din Romania, un roman get-beget, nu un strain. Si totusi, tu-i invinuiesti pe straini pentru dezastrul din Romania, dar nu pe unu’ ca Ghita, tu pe Ghita il citezi, ca-i roman get-beget. Ce mai conteaza ca-ti fura banii si te tine in mizerie? Sigur nu el e de vina, ci strainii. Si-n plus iti argumentezi pozitia de xenofob citandu-l pe asta? Pai ba cois, asta e sindrom Stockholm combinat cu delir de grad spirt trecut prin paine; un om care-si argumenteaza xenofobia citand un ticalos corupt pur si simplu nu poate fi credibil.

      Puişorului de mine nu-i pute gura a cur sau jeg străin.

      Pai nu, iti pute a dinti stricati si gura nespalata – nu degeaba in Romania se consuma cea mai putina pasta de dinti pe cap de locuitor. Probabil ca-ti pute si a sula nespalata, ca si la consumul de sapun pe cap de locuitor tot rumanii sunt pe ultimul loc din Europa.

      In fine, fii tu fericit si aplica in continuare politica strutului cand vine vorba de probleme Romaniei.

      PS. astept si momentul in care o sa explici doct ca Olanda nu ne vrea in Schengen pentru ca ar face Constanta concurenta Rotterdamului pentru ca – vezi dom’le – marfurile ar putea fi descarcate in Constanta si trimise pe Dunare pana-n valea Ruhrului, ca si asta e un subiect de discutie fierbinte printre nationalistii sariti de pe fix si xenofobi.

      00
    • Initial eram hotarat sa raspund la toate aberatiile din comentatiul tau. Iar apoi am dat de partea asta si mi-am dat seama ca n-are rost pentru ca esti la acelasi nivel cu dacopatii.

      Oooo, ia te uită, nu vrei fiindcă mă compari cu alţi semeni. Bravo Sabotoare, când vine vorba despre ai noştri, nu laşi de dorit când e vorba de insulte şi marginalizare.
      Hai, fii ca „rumanii” şi recunoaşte că ţi-e lene.

      Un tampit

      Chiar nu ţi-e milă de tac-tu să-l faci tâmpit când timp încerci să mă contra-argumentezi. Urât.

      care crede ca rumanii sunt miezu’ din dodoasca, da’ strainii rai au ceva cu noi si nu ne lasa in pace.Ca din cauza strainilor rumanii n-au chef de munca si stau pe ajutoare sociale; din cauza strainilor rumanii stau la birt in timp ce jandarmii le salveaza gospodariile inundate.

      Se scrie „românii”, nu „rumanii”, anagramatule.
      Ce chestie, infailibilitate străină. Sabotoare, ţi-a zâmbit în scârbă vreun străinez şi tu ai luat-o pe bune, că te agreează? Pe lângă linsul jegului de sub unghii, adică.

      Dar o sa las aici 2 chestii: una serioasa (desi n-ai merita pentru ca esti pur si simplu batut in cap si peste tot vezi vina strainilor) si una in care-ti explic de ce esti batut in cap.

      Doar pentru că nu sunt xenofil ca tine asta nu înseamnă că sunt bătut în cap. Tu, pe de altă parte, când totul [pentru tine] se rezumă la străini=buni;români=răi… tu eşti buimăcit de la atâta bătaie în… capul plecat, care sabia nu-l taie…

      1 (aia serioasa) – EU are un plan de dezvoltare a infrastructurii de care se cam tine si pentru care da bani tarilor membre. Inclusiv Romaniei. Planul ala include autostrazi, cai ferate, drumuri expres, etc. In planul ala e prevazuta autostrada de la Nadlac la Bucuresti, care trece muntii pe ruta Sibiu-Pitesti si linie ferata modernizata pe ruta Curtici-Arad-Sebes-Brasov-Bucuresti (vezi aici coridorul Rin-Dunare; pagina 83 pentru harta). Asta e planul si pentru asta dau bani. Nu zic europenii sa nu se faca autostrada de la Brasov la Comarnic, aia e treaba Romaniei, sa-si faca autostrada acolo daca vrea asa cum a facut si autostrada Bucuresti-Ploiesti, dar EU nu da bani pentru autostrada aia, atata tot. E diferit de „nu vor europenii Comarnic-Brasov”; aia doar tu ai putut sa deduci pentru ca esti un ruman tampit care:

      Iarăşi infailibilitate străină, în care „străinii ne vor binele din tot sufletul fără ţepe, iar românii sunt răăăăăi”.

      https://adevarul.ro/news/eveniment/sebastian-ghita-ultima-inregistrare-coldea-l-a-amenintat-ponta-fata-mine-ca-l-aresteaza-semneaza-contractul-comarnic-brasov-1_587492ff5ab6550cb84d0322/index.html

      Citez (mi-am dat seama că ţi-e lene): „Ponta îşi dorea să continue proiectul cu autostrada Comarnic-Braşov însă Coldea nu a fost de acord niciodată cu acest proiect. L-a ameninţat de faţă cu mine că îl va aresta, pe el şi funcţionari din CNADNR care îndrăznesc să avanseze cu acest proiect. Îl va aresta dacă semnează contractul. Licitaţia, pentru că a fost vorba de o licitaţie între mari concerne europene, fusese deja câştigată de către consorţiul Vinci Strabag Aktor şi era susţinută de două grupuri financiare mari: Societe Generale din Franţa şi Erste Group Bank din Austria. În februarie 2015, la Cheia i-am reproşat lui Florian Coldea că blochează România blocând acest proiect şi nu numai. Mi-a răspuns foarte nervos şi agasat că europenii vor autostrada Piteşti- Sibiu pentru că pe acolo este definit culoarul european iar restul de bani pe care România îi strânge trebuie să-i păstrăm pentru a cumpăra armanent

      Ştii ce e amuzant în asta, pe lângă faptul că ponta s-a pişat pe el & pe cei care l-au votat? Ăştia îl acuză pe suspiciuni că n-a aprobat proiectul pe Sibiu fiindcă ar fi luat banii, daaaaar, vine generalul şi-i spune că vrea să cumpere armament din banii rămaşi (şi cine ştie ce alte matrapazlâcuri, între ei). Păi, ia spune Sabotoare, exact conform spuselor tale: noi nu avem spitale, doctori, dezăpeziri puse la punct, infrastructură (vai de mama ei), bani pentru multinaţioanle & bănci străine avem şi n-avem pentru ale noastre, DE CE DRACULUI vrea generalul banii rămaşi pentru armament când noi avem atâtea găuri sociale & economice?!? Pricepi?
      Nu se ştie cu ce l-a ameninţat pe ponta, dar Ghiţă afirmă că i-a spus toate ăstea lui. Şi avem motive să-l credem.

      2 – Iei de buna o chestie spusa de Ghita, un ins care a furat de la stat cat a putut prin intermediul companiilor lui care erau vesnic abonate la contracte cu statul. Stii, contracte dinalea in care vinde pe milioane de euro chestii ce costa de zeci de ori mai putin. Si-n plus, mai sunt si implementate ca curu’ pentru ca scopul lui era sa sifoneze bani, nu sa faca ceva util. Ei, asta e si el unul dintre cei responsabili pentru situatia in care e Romania, ca prin el s-au sifonat bani la greu. E unul din simbolurile cancerului din Romania, un roman get-beget, nu un strain. Si totusi, tu-i invinuiesti pe straini pentru dezastrul din Romania, dar nu pe unu’ ca Ghita, tu pe Ghita il citezi, ca-i roman get-beget. Ce mai conteaza ca-ti fura banii si te tine in mizerie? Sigur nu el e de vina, ci strainii. Si-n plus iti argumentezi pozitia de xenofob citandu-l pe asta? Pai ba cois, asta e sindrom Stockholm combinat cu delir de grad spirt trecut prin paine; un om care-si argumenteaza xenofobia citand un ticalos corupt pur si simplu nu poate fi credibil.

      Tot textul tău are o lagună serioasă care-l anulează: Ghiţă a fost în cârdăşie cu SRI şi, direct, Coldea. Ghiţă a lucrat ca să-l dea la o parte pe Vântu (care avea certuri cu băsescu; https://www.comisarul.ro/politic/3-inregistrari-cu-borfasii-ghita-si-vantu/ghita-i-_478372.html).
      Ghiţă n-ar fi existat dacă nu era Coldea să-l propulzeze. D-aia vorbele lui Ghiţă sunt luate în serios. În a treia înregistrare s-a arătat pentru prima oară asta.

      Asta e ultima oară când a apărut în public: https://www.news.ro/politic-intern/cezar-preda-despre-intalnirea-sri-la-care-a-participat-si-ghita-era-foarte-volubil-si-colegial-1922400022002016121416439618

      Asta e prima înregistrare de unde a pornit totul, în caz că ai uitat şi dacă ai vreun interes: https://www.youtube.com/watch?v=N-ZwSF8k4K4 (https://www.youtube.com/watch?v=xIPL2Rmtqyc)

      D-asta Ghiţă e luat în seamă. Hai, continuă să-l faci ticălos corupt când el, de fapt, n-ar fi existat fără ajutorul din SRI. Cucuvelele ălea mov, atunci la parchet, a fost ultimul semnal de alarmă că nu mai tace.
      Culmea: ce e Snowden pentru americani, Ghiţă e pentru noi.
      Acum, dacă te prefaci ca un orb de bună voie, fără să te intereseze ce a spus & ce a prezentat, înseamnă că eşti tu un ticălos bătut în cap.

      Pai nu, iti pute a dinti stricati si gura nespalata – nu degeaba in Romania se consuma cea mai putina pasta de dinti pe cap de locuitor. Probabil ca-ti pute si a sula nespalata, ca si la consumul de sapun pe cap de locuitor tot rumanii sunt pe ultimul loc din Europa.

      Vezi că te strigă conaşul străinez să-i ştergi picioarele cu limba. Repejor!

      Vrei să ştii de-o treabă? Dacă nu erai xenofil, nici n-ai fi adus vorbă de asta, ca încercare de atac. În schimb, ce te-ai gândit tu, că dacă bagi codiţă d-asta, o să însemne ceva împotriva mea. Vezi ce bătut în cap eşti? Tu faci parte din categoria „Dacă nu votezi partidul pe care-l vreau eu, eşti „. Bă, bădărane, vezi că nu m-am născut alaltăieri. Am şi eu (dacă n-ai observat) internet să văd trucuri şi codiţe din ăstea.

      La urma urmei „capul plecat, sabia nu-l taie”, nu?

      00
    • @Alupigus
      Tu realizezi cat de penibil esti? Adica, serios, eu am scris ca nu trebuie sa blamam strainii pentru orice merge rau in Romania, iar tu ai urlat „Xenofilie!!!”. Eu ti-am zis ca pana mea, Romania e in primul rand unde e pentru ca rumanu mediu e pus pe mica ciupeala, tu urli „xenofilie”. Eu spun ca nu strainii sunt vinovati pentru ca doctorii te lasa sa mori daca nu le dai o spaga, tu urli „xenofilie”. Tu-ti dai seama cat de tampit esti?

      Tu-ti dai seama cat de manipulat esti de ai ajuns sa-i iei apararea si sa-i scuzi actiunile unui ticalos care a furat cat a putut de la stat, adica din banii tai? Se lupta 2 structuri (pline cu romani, apropo) care au jefuit tara ca-n codru, iar tu strigi din toti bojocii ca strainii ne-au furat tara? Serios, ai capacitatea mentala ca sa-ti dai seama cat de mult gresesti?

      Apropo, am vazut prin comentarii mai vechi la cetin ca „te-ai saturat sa primesti ordine de la Bruxelles”. Pai, ce sa zic, ma bucur ca nu te-ai saturat sa primesti ordine si sa fi jefuit de la Bucuresti. Aia de la Bucuresti sunt romani, deci cred ca te incearca un sentiment nationalist de implinire cand aia care te jefuiesc sunt rumani d-ai tai.

      00
  8. Ies să dau zăpada aia mare de acum câteva zile de la ti-tiu. Unii dădeau zăpada de pe locul lor în față, pe altă mașină, alții o aruncau în fata mașinii lor în stradă. Eu cu Muierea mă chinuiam ca bou să o arunc la cinci metri în grădină. 1kg am dat jos…..
    În spatele mașinilor noastre e trotuar, șoferii nu dădeau zăpada pe bucatica lor de trotuar.

    00
    • asa am dat si eu, traversat drumul sa arunc intr-o gradina, apoi am curatat si drumul, 2m din dreptul masini pana la beton.
      1. a venit administratorul ca de ce arunc zapada in gradina ca stric arbustii si ca aia nu se mai topeste acolo pana la primavera si n-o sa mai creasca iarba. wtf !
      2. au venit ceilalti soferi la mine ca de ce curat pana la beton ca o sa alunece acolo ca mai bine lasam zapada ca face priza mai buna acolo. wtf !!

      00
    • Placerile vietii la bloc… Plin de puturosi cu pareri.

      1. spune-i adimistratorului ca daca aluneci pe trotuarul din fata blocului, e direct raspunzator (deoarece reprezinta asociatia)
      2. la asta m-am blocat si eu. Se stie ca pe zapada faci priza iar pe beton aluneci

      00
    • cred ca in logica lor era ca daca e beton o sa faca gheta oglinda pe cand pe zapada mai faci putina priza…

      00
  9. ofertele zilei la emag (sau cel.ro):
    iphone cu lopata
    selfi-lopata
    afiș electoral vintage „romania lucrului bine făcut! ”
    barca pneumatica tip „PSD cu jandarmi care împing” pentru când se topește zapada.
    etc. trist e ca începe sa nu mai îmi pese
    oare tinder funcționează printre nămeți?

    00
  10. Nici o pierdere daca selectia naturala mai curata dintre ei… poate aia care raman in viata casca ochii data viitoare cand pun stampila si voteaza. Mi-i s-ar parea interesant cand se dau reportaje din astea sa zica si cine e primarul, de cat timp si de la ce partid. In rest, fiecare doarme cum isi asterne.

    00
  11. E incredibila dependenta oamenilor de la tara tara pt… Pâine.
    Dacă zicea un fumător înzăpezit ca nu are țigări era scandal.
    Lasă mamaie, poți mânca și cartofii aia fără pâine. Serios, au parca și alt gust fără 3 felii de pâine alba ca zapada pe langa

    00
  12. In capitala, in minunata mea straduta laterala, din cartierul Colentina, iti spun eu cum sta treaba: gradinile sunt pline de zapada, deci de pe trotuare, nu mai ai unde sa arunci zapada si nici cum.
    In strada nu poti, ca nu-i legal si oricum ai luat ce se putea de acolo si ai aruncat deja in gradina – in cazul meu zic – si oricum incurci masinile, care trebuie sa treaca si ele pe undeva, iar in alta parte, unde?
    Deci, chiar daca as vrea, nu am cum. Bine, nu am nici cu cine, dupa vreo doua ore de lopatat zapada, singur, mi-am bagat fain picioru’ si am plecat acasa, cu dureri de spate.
    Si mai sunt si sfatosii, care mai scapau un „vezi ca aici n-ai dat calumea” care, atunci cand le intindeam lopata si le ziceam: „hai, da tu!”, aveau o fata de parca ziceai ca-i injuram de mame si morti!
    Toti vor „sa SE faca”, nici unul nu vrea „sa faca”… :(
    Sa vina primaria, primarul, Firea si cine dracului mai vrea sa vina, ca noi nu!
    CSF? N-ai CSF!

    00
  13. N-am vazut in RO tipul ala de utilaj care ia zapada si o arunca in lateral in timp ce inainteaza, utilaj care face treaba buna si rapida. La noi aici in tara babuinilor se dezapezesc drumuri cu 1-2 metri zapada cu buldozer…nu degeaba avem cel mai scazut IQ din Europa

    00
  14. NOU
    #40

    Uite și de asta nici nu îi iau în considerare bătrânii pe tineri. Am văzut numai trecuți de 35 la lopată și destui pensionari iar tineri deloc. Deszăpezit mașina și atât.
    O fi modă să faci slalom prin zăpadă?
    Perdele forestiere sunt în foarte puține locuri și au fost în destule dar memoria românului a fost prea scurtă ca să nu le taie.
    Eu propun ca de câte ori ai dat cu toporul în perdele de atâtea să dea și în tine.Mori? Se consideră execuție.

    00
  15. Chestia e mai complexa ca odata te costa sa aduci oamenii aia care sa-ti deblocheze drumul si a doua chestie, din cate stiu codu galben a fost valabil pana azi noapte, deci mare deblocare nu aveai ce sa faci ca se punea la loc bine o mega actiune de PR putea fi facuta, dar cred ca cineva a fost demis si cam atat.
    A doua chestie care trebuie mentionata si luata in calcul, este faptul ca cel putin in Bucuresti, o sa fie problematic treaba cu depozitarea zapezii, stiu exista container, costa nu stiu cat sa-l pui etc., insa problema de fond e unde dracului o sa punem toata zapada apoi, sau asteptam sa se topeasca si sa se faca Venetie?!
    Pentru ca in fond, la cat costa deszapezirea, in Romania, scumpele noastre autoritati locale ar trebui sa se ocupe de acest mic aspect, de fapt cu asta ar fi trebuit sa inceapa, o sa ninga, curatam bulevardele unde punem, restu de zapada? Dar surpriza nimeni nu s-a gandit la asta. Asa ca sa ies sa curat de zapada si s-o pun?

    00
  16. Mai da’ si cand va aud cu asta ca oamenii asteapta totul pe tava de pe vremea comunistilor. E o prostie uriasa pur si simplu si am sa incerc sa va spun de ce.
    1. Pe vremea comunistilor am invatat ca -DIMPOTRIVA- nu trebuie sa asteptam nimic de la stat ci sa ne descurcam fiecare cum poate. Asta si faceam, ne descurcam.
    2. Capitalismul salbatic din anii ’90 si nen’tu Iliescu @ Malin a distrus societatea traditionala care, culmea i-a supravietuit comunismului printr-o rezistenta surda.
    3. Oamenii au invatat ca se fura cu nesimtire din taxele de la stat pe care ei le platesc cu sange.In paralel au invatat ca au niste drepturi.
    Un drept fundamental este cel la infrastructura, de care STATUL ESTE RESPONSABIL in plm!
    Si incompetent pentru ca e subrezit de furt si de criterii politice in angajarea personalului bugetar.
    Deci Maline du-te inapoi la cel care te-a briefuit si zi-i ca mananca cacat cat zapada de afara!

    00
    • plus ca pe vremea comunistilor tot parintii nostril dadeau zapada. venea sectoristul, cu cat aveai mai multa scoala (gen facultate, parintii fosti mosieri, etc) cu atata dadeai la lopata mai mult

      00
  17. Deprimant mai arata Tineretului, intre blocuri. Cum sa dai nene 80000 pe un apartament acolo, si sa vezi toata viata ta numai betoane?
    In alta ordine de idei, trotuarele trebuie deszapzite de cei care stau acolo, nu de doamna Pandele (sau cum o mai cheama zilele astea).

    00
    • Eu stau in Tineretului si am acces rapid la: 1 scoala, 2 licee(CN Sincai, CT Petru Rares), 3 facultati(Cantemir, Titulescu, Maiorescu), parcul Tineretului, autobuze, tramvaie, 2 magistrale de metrou, 5 Mega Image, 3 florarii si 1 Dristor Kebap. Nu cunosc pe cineva care sa se fi mutat in Tineretului pentru liniste si verdeata.

      00
    • sa nu exageram cu „facultati”.

      uiti insa: o piata decenta ca pret (nu cea mai ieftina, nici cea mai scumpat), 2 km pana la unirii si cam 10 minute pana iesi din bucuresti spre mare :)

      00
    • @un_oarecare: esti inteligent, nene, nu gluma. cu atatea scoli si facultati, autobuze, tramvaie, florarii… mai ai si timp de trait? Cu 90000 mi-am facut P+1 cu vedere la mare (ce e drept, nu primul rand, pe nisip), verdeata si liniste. Am si masina buna, nu e nevoie sa fiu aproape de mega image, florarii si kebab.

      00
    • @cal: esti idolul meu, pot sa fiu ca tine? sau macar imi dai un autograf?

      00
  18. Nu ca n-ai avea dreptate, dar „tineri revoluționari și revoltați” e cumva sinonim pentru „tinerii frumosi si liberi”? Incepi sa suni ca Badea. Cu avantaje si dezavantaje.

    00
  19. Tristache ce am vazut ieri in Tineretului. Nu ma asteptam sa fie mai curat in zona Piata Sudului dar e. Aici la fiecare bloc erau 2-3 persoane cu lopata in mana iar la Tinererului nimic

    00
  20. Cum ma? Ii deplangem pe taranii improprietariti pe vremea lui Iliescu cu paduri, pe care le-au taiat ulterior pt tv-uri si cielo-uri? imi bag pendula in munca lor de o viata si pensia lor.
    Salariul in anii 90-2000 era la nivel national cam de 1 milion lei vechi (100 lei) si aia invarteau milioane doar din cauza unei improprietariri idioate. PULA, ZAPADA, MORI !

    00
  21. Astăzi va fi ziua marii deszăpeziri in București. Trebuie să scoată mașinile de sub nămeți să plece la schi pe valea Prahovei

    00
  22. Vorbesti de perdele forestiere? In 15 ani, de cand au gandit-o, au realizat 0,45% (zero virgula 45) din plan. Socoteste tu in cat timp fac restul!

    00
  23. Ori satul ala e plin de oameni prosti..fara viziune ori nu ma duce pe mine capul. Dupa mintea mea sa stai la casa si sa mori de foame in 3 , 4 zile e aiurea rau. Au fost atatea avertismente… Eu am vazut la tv si mi am facut provizii pt minim 1 luna, in care daca vreau sa nu ies din casa sa am ce baga la stomac, si stau la bloc..la oras.

    00
    • si eu stau la bloc la oras si fara sa-mi fi facut provizii in mod special, cred ca resist o saptamana cu conditia sa nu raman fara current.
      am faina pt masina de facut paine. am malai vreo 10 kg, am branza, am niste conserve de peste, am peste 10 borcane de zacusca, am o gaina de tara in congelator, am cateva kg de cartofi, plus alte cateva maruntisuri prin firgider, care nu necesita preparare si care rezista lejer 3-4 zile. deci cum cacat la tara unde se presupune ca ai gaini, ai conserve (bullion, zacusca, marmelada), ai faina, grau, malai, socrii mei chiar si pe nepregatite cred ca ar avea provizii pt cel putin o luna lejer

      00
    • Nu mori de foame in 3-4 zile… Diverse experimente ca si unele catastrofe au dovedit ca un om rezista fara mancare peste 30 de zile,dar slabeste fantastic. Uite o buna reteta pentru silueta. Fara apa,da,te cureti in 3-4 zile.

      00
  24. #salvamzapada Astazi de la ora 17.00 la noi in cartier, aduceti si o lopata.

    00
  25. Sate izolate sunt cu mult mai multe. Acolo au ajuns stiristii. Ca și ei sunt pe principiul, ,,minime cheltuieli pentru maxima audienta”.
    Sunt sate fără curent electric. În timp ce noi scriem de pe.fibra.

    00
  26. Iti place si tie sa dezinformezi, este? Nu contest restul articolului, dar pozele alea nu sunt facute la 2 zile dupa ultima ninsoare. Am trecut pe-acolo, d-aia zic.

    00
    • Intr-adevar, confirm pentru ca locuiesc in zona. La mai putin de 24h de la oprirea ninsorii era curat-curat in zona.

      00
  27. Locuiesc in zona aia, sunt un tanar liber asa cum zici tu acolo, si recunosc ca nu am iesit sa dau zapada. Mai mult decat atat, recunosc ca nici nu as iesi vreodata sa dau zapada, in actualele conditii de guvernare, de tocat banul public pe lepre si asa mai departe.
    Platesc niste taxe groase tare la stat, in fiecare luna, care la un calcul rapid ar tine in picioare vreo 10 asistati social. Efectiv nu vreau sa stau sa dau la lopata in aceste conditii. Bugetul capitalei e suficient de mare sa aduca oameni sa faca asta pentru mine. Dar cand jumate din ala se duce-n biserici si in buzunarele PSD-ului, permite-mi sa ma doara-n cur sa pun mana sa ii ajut. NU VREAU!
    Sper sa ninga sa rupa, sa nu mai poata sa faca fata. Tocmai ce-am vazut si articolul asta: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/masina-de-topit-zapada-649060 . Efectiv nu vreau sa pun umarul sa ajut tara asta, cata vreme sunt mereu o mana de oameni acolo sus care ne ciocane non-stop si nu ne lasa sa iesim din mizerie. Sa iasa ei sa faca, sa se schimbe ei primii, ca eu m-am saturat sa pun umarul pe la voluntariate.

    00
    • Cu atitudinea asta pasiva nu e de mirare ca ne merge asa. Practic autoritatile, sefii de primarii si consilierii locali pot atribui contracte si verifica firmele de deszapezire dupa bunul plac; nimeni nu-i intreaba daca si-au facut treaba, de pretul si dedicatia contractelor, de cum fac verificarile; nici macar nu reclama undeva ca nu s-a facut deszapezirea!

      Nu zic ca sunt mai breaz; dar macar de cate ori am facut o reclamatie la primarie mi s-a raspuns, fie laie (au venit si au reparat cei responsabili) fie balaie (conform legii nu-stiu-care, nu va putem da curs cererii pentru ca bateti campii etc.)

      00
  28. Primarul o fi în vacanță, la căldurică!

    00
  29. In Hateful Eight nu dau aia o lopata tot filmul.

    00
  30. comunismul este cea mai buna scuza pentru prostie, incompetenta si nesimtire.

    00
  31. NOU
    #68

    Asteptam ceva despre incendiul de la circul globus si analiza despre cat de naspa si grotesc e circul cu animale salbatice in Romania.

    00
  32. Pentru cine nu crede un video despre cum se curata zapada in Montreal.
    https://www.youtube.com/watch?v=gS5Wi5v1C2o

    00
  33. Cum sa stai la tara si sa nu ai un sac de faina in camara ? Nu se pot deszapezi pt simplu fapt ca e tot viscol si zapada se pune imediat inapoi.

    00
  34. Cat de putoare sa fii, sa stai la tara si sa te otravesti cu painea din comert?

    E cat se poate de legitima intrebarea, in ultima vreme toti producatorii mari gen Vel Pitar au fie paine dinaia de zici ca mananci talpa la papuc, fie paine gustoasa dar care costa cat un weekend pe Valea Prahovei. A aruncat doua seminte in plus, a bagat niste E-uri sa-i dea gust si hop e de 3-4 ori mai scumpa! Uite asa am lasat balta si alimentul asta, il mai gust din cand in cand.

    00
  35. Meanwhile, te da Geanina in judecata pentru calomnii repetate,defaimarea imaginii precum si pentru anularea oricarei sanse sa-si gaseasca un lache flausat care s-o tina in puf in Mauritius de unde sa dea sfaturi femeilor din Ro despre ce inseamna sa reusesti in viata de una singura.

    00
  36. Trebuie sa zic: da-i ba in mortii mamii lor de putori nesimtite! Vad dracului blocuri pe acolo. Alea is nelocuite? Sa lasi cainii maidanezi sa-ti faca carari ?Astia merita sa moara sub zapada.Au facut carare numai cat au trecut -ca prin camp.Rasa de idioti.

    00
  37. Atatea clisee si afirmatii populiste nu am mai vazut in viata mea. Toti tineti aceeasi placa, tinerii nu dau zapada, lenesi, cocalari, se duk la si in weekend, numai comentatorii zoso.ro au facut treaba.

    Unii dintre voi mint pe fata doar ca sa se alinieze si ei cutentului de opinie. Infinal, totul culminand cu pozele mincinoase care au fost facute la cateva ore dupa ce a nins, nu la 2 zile …

    Altfel, incredibil cata vaicareala pt niste zapada, zici ca s a rupt pamantul in doua. Nici macar nu e cine stie ce frig.

    00
  38. Timisul, mai exact zona Sannicolau Mare nu are nici o pata de culoare alba, si nici nu a avut anul asta… ar prinde bine si pe la noi un pic de zapada, macar cateva zile sa zicem si noi ca am avut iarna.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube