no fun

i_hate_everyone

Ştiţi de ce nu mai sunt sărbătorile amuzante? Ştiţi de ce nimeni nu mai aşteaptă frematând 8 martie sau 14 februarie sau 1 iunie? Pentru că lucrurile au scăpat de sub control, prilejul de bucurie transformându-se într-o lăbăreală de marketing. De sărbători, trebuie să ai masa plină. De Valentine’s, trebuie să îi faci un cadou scump. De revelion, trebuie să o duci undeva. De Paşti, trebuie să îi aduci nişte iarbă proaspătă. Tot amuzamentul cadourilor de Crăciun s-a transformat într-o presiune sinistră. Dar dacă nu îi place? Dar dacă nu e îndeajuns de scump?

“Dacă” şi “trebuie” sunt moartea pasiunii. Mereu.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. unii oameni chiar au nevoie de chestiile astea ca sa se bucure.

    00
  2. „S-a transformat”? le-am transformat, ai vrut sa zici. Ca doar nu s-au transformat singure, noi am contribuit la fiecare obicei de-asta importat sau nu. Oamenii sunt animale domestice, au spiritul de turma foarte dezvoltat…

    00
  3. la noi in tara, toate lucrurile astea au scapat de mult timp de sub control.. dupa mine, singurii care se mai bucura cu adevarat de aceste sarbatori sunt copiii care sclipesc de fericire cand trebuie sa ciocneasca un ou in seara de inviere sau cand trebuie sa deschida un cadou de sub bradul artificial de craciun (cei naturali nu sunt pusi la socoteala.. aia nu mai au farmec)…

    00
    • @sBogdan: da, pentru ca ei sunt mici si nu stiu ce ii asteapta. dupa ce trec de 15 ani incepe presiunea marketerilor. cu cadourile pentru prietena din liceu, pentru mama…

  4. Sa ma bata mama ! Pentru prima data dupa foarte mult timp pot sa zic ca sunt 110% de acord cu tine. Ne-au furat Craciunu’, Mos Niculaele, Pastele, 1 Martie, 8 Martie… De Valentine’s nu pomenesc, pe ala nu l-am avut niciodata, doar ni s-a bagat pe gat.

    00
  5. Sincer, jumătatea mea nu a cerut niciodată iarbă, de Paşti. Dar, este drept, nici nu am o vacă alături de mine. În rest, văd că sunt unii care urlă că nu-ştiu-cine le-a furat nu-ştiu-ce. Greşit. Au pierdut lucrurile acelea de multă vreme, aşa că acum le folosesc alţii. Finder’s keepers, nu? :)

    00
  6. Nu e nimic special aici, Vali. Nu toate femeile sunt nişte nenorocite, cum nu toţi bărbaţii sunt nişte mieluşei, şi tot aşa. Dar astea sunt lucruri pe care un om le învaţă când se face mare.

    00
    • @DeMaio: tot atunci invata sa le porcaie pe restul? cum era, "dărâmate în cautare de pla"? ele nu erau femei, ca sa nu mai zic de fiinte umane?

  7. Diferenţa este enormă, mai ales că situaţia este diferită. Da, exact aşa le percep şi acum. Sau ai senzaţia că eu acopăr ceea ce fac, aşa cum fac alţii? N-ai înţeles nimic, Vali. Hai, te las, aş paria că ai unele probleme cu Mircea Popescu şi trebuiesc rezolvate :)
    Bai-bai şi poate ne mai auzim. Deşi cu tine până şi medicul orelist ar vorbi în gol.

    00
    • @DeMaio: pana una alta, tu esti un tip mai in varsta ca mine, care se refera la persoane pe care nu le cunoaste cum am zis mai sus. nu esti persoana potrivita sa imi dai lectii de nici un fel, cu atat mai putin de morala sau de orice altceva. nu eu ma cac pe mine sa ii injur pe aia care nu imi dau premii, nu eu ma dau cu fundul de pamant cand nu reusesc sa urc in zelist, nu eu ma cac pe mine cu zeci de alte chestii. si, in plus, eu nu sunt jigodie. tu esti. mergi si comenteaza la prietenul tau mircea, e mai bune acolo, si el mananca rahat cu placere. ca si tine. mie imi e scarba de genul asta de oameni. succese in continuare.

    • @DeMaio: ah, si inceteaza cu plansul de milă. nu face bine la tonus. ti-am spus ca n-are legatura. nu te mai victimiza, nu esti victima aici.

  8. Ai mâncat la căcat în frazele astea mai mult decât a mâncat toată blogosfera când a făcut reclamă la Tnuva. Dar na, la tine miroase frumos. De fapt, cred că fiecare individ are senzaţia că propria mizerie miroase a tuberoze. Stai calm, dacă am chef să fac asta, am să revin şi am şi cu cine demonstra ce spun. Cât despre Mircea, el măcar scrie corect, asta aşa, la prima vedere. La a doua, culmea este că o face bine.
    Şi încă un lucru. Mircea nu ştiu să-mi fie prieten, ăsta să-l consider alt rahat mâncat?

    00
    • @DeMaio: mircea e un muist, care ma musca de cur pentru ca vrea sa fie in locul meu, cel mai citit si cel mai celebru, cel pe care lumea il ia etalon si il injura cand nu reuseste sa fie ca el. aici va potriviti, si tu esti in aceeasi situatie. o alta asemanare e ca amandoi va dati curati, nici unul nu vreti sa recunoasteti ca sunteti aproape nuli, in ciuda sforţărilor.

      da, stiu, nu scriu corect, sunt urat, am un blog prost. noroc cu voi. ma rog, nu cu el, el are o prietena daramata si in cautare de penis, pe care a cules-o de pe drumuri. tu stai bine la capitolul asta, eu sunt virgin, deci e ok.

      hai, recunoaste ca ti-ar place sa isi potriveasca lumea ceasul dupa tine, de unde si teatrul jucat cu stergerea blogului si facutul pe curatul si neinfricatul inainte si dupa asta. un pic de barbatie, acum, la ultimul comentariu, nu ar strica.

  9. E mai bine să nu aştepţi nimic şi să primeşti ceva decât să aştepţi câte ceva de la toată lumea şi să nu primeşti nimic.

    O floare cumpărată de soţul meu într-o zi oarecare, fără să fie vreo „ocazie specială”, valorează mai mult decât un cadou scump cumpărat din obligaţie, pentru că e ziua aia, când toate femeile primesc şi toţi bărbaţii oferă. Cadouri, nu altceva. :)

  10. So sad and so fuc*ing true.. it’s all about the lei.

    00
  11. eu nu pot decit sa ma pis imprastiat pe toate kakaturile astea de consumerism vestic, gen x-mas, boxing day, valentines, easter, etc.

    din pacate am ajuns sa cred ca mai misto este cind traiesti intr-o comunitate/tara in care macar una din sarbatorile tale traditionale nu este „in calendar” si o serbezi tu cu cei apropiati, fara figuri, pitipongeala ori sales pressure.

    00
  12. Pot să spun şi eu? Azi m-am certat destul de tare cu prietena, nu programasem asta, dar aşa s-a întâmplat, să ne certăm azi, după cum nu programasem nici să-i iau vreun cadou. Ei bine, după ce ne-am certat noi binişor, m-am gândit să ne împăcăm. Cum? Să-i iau un cadou, zic – nu ştiu dacă marketerii m-au programat să reacţionez cu cadoul în mod pavlovian! Apoi mi-am zis să nu. Ce cadou nene? Nimic! O vorbă şi atât, plus floarea de aseară şi la revedere. Apoi am scris pe blog. Apoi am citit aici. Şi am avut dreptate să nu.

    00
  13. nimic nu „trebuie”. depinde de fiecare persoană

    00
  14. o zice el, dar nu-i nimeni obligat să-l asculte. și dacă o face, să-i fie de bine

    00
  15. vreau si eu un tricou ca ala Am probleme cu exprimarea M-ar ajuta mult in relatiile de socializare Multumesc

    00
  16. mai, copii… eu sunt femeie (relativ) batrana. Si nu-mi place atata circ de zilele astea… asa ca am protestat in felul meu: ieri le-am gatit tot ce au vrut (ciorbe, ardei umpluti etc) azi le-am facut pizza. D-aia de casa, muncita… Si am spalat tot eu si vasele. Si m-am simtit bine ca mi-am facut o placere in a incalca regula zilei: io stau, voi ma serviti.

    00
  17. NOU
    #27

    Legat de mizeria aia de pe 14 februarie, stiati ca in 1969 Papa de la Roma (adica nenea acelea care e catolicul sef) si consiliu de cardinali, episcopi si alte chestii din acelea catolice cu diploma au sters frumushel Sfantul Valentin din calendarul lor oficial? Spus simplu, Sfantul Valentin nu exista nici macar pentru biserica catolica. Dar romanii trebuie sa fie ei neaparat mai catolici decat Papa (si de data asta cu acte in toata regula).
    Macar 1 si 8 Martie sunt sarbatori romanesti, cu care am crescut toti, iar eu cel puti nu ma simt obligat sa fac vreun gest cu ocazia lor. Imi place sa profit de ele ca sa surprind placut femeile din viata mea.

    00
  18. Ei, ce ti-e si cu 8 martie, mare lucru… O zi ca toate zilele. Tot dimineata m-am trezit, tot seara duc la culcare. De parca ar conta ca am acum un inel cu diamant in plus. :)
    Si da, vreau iarba de Paste, ca asa-i obiceiul la noi si copiii astia trebuie sa-si aminteasca niste chestii cand vor fi ca noi.

    00
  19. Ai perfecta dreptate. Toata noaptea m-am gandit ce sa iau, in limita bugetului, da’ sa nu fiu nici penibil. Si asta nu pt ca mi-ar cere sau s-ar astepta la luna si la stele, ci pentru ca asa cum zici tu, merketeru zice ca trebuie mult si mare. M-am enervat cautand si i-am luat ceva dragut si decent. S-a bucurat enorm, iar asta m-a facut sa sa astept cu lejeritate urmatoarea „tripla a mortii”.

    00
  20. @camil: Unii îi ascultă, alţii când le spui ceva reacţionează invers. Au acelaşi interes ca şi politicienii: să fim mulţi şi prosti.
    Eu de ceva ani cam fac ceva pe toate sărbătorile. Sărbătoresc când am ceva de sărbătorit, nu când îmi spun alţii că trebuie.

    00
  21. cel mai frumos e sa faci cadouri fara o ocazie speciala – surpriza e si mai mare
    cele mai reusite excursii sunt in afara sezonului – cand nu e plin de turisti, cand e mai ieftin, cand la noi ninge e clar mai bine la caldura undeva
    cel mai ieftin e cand restul lumii nu cumpara si cel mai scump e cand toata lumea cumpara… dar ce bullshit zic eu aici, stim cu tot(n)tii toate astea, nu ???

    00
  22. tv-ul strica totul. de fapt media.

    00
  23. Nu Zoso. Stii de ce nu mai e fun?
    Pentru ca lumea a saracit. Pentru ca in loc sa te gandesti ce sa ii iei sotiei de 1-8 martie sau copilului de 1 iunie te gandesti ca s-ar putea sa te dea afara de la munca ca e criza si ca ai credit la casa si la masina. In situatia asta nu iti mai arde de sarbatorit.

    00
  24. Iar gresesti. Da. Erau si atunci destui oameni la limita. Dar acum sunt mult mai multi someri. Acum sunt mult mai multi cu sabia deasupra capului.
    Inainte nu era stress. In 2000-2007 lumea lua credite ptr locuinta fara sa se gandeasca ca va fi data afara. Acum odata ce l-ai luat, creditul trebuie platit. Si daca se impute treaba la munca si te paste concedierea, numai la 8 martie nu iti sta mintea. Sau te gandesti la 8 martie, dar nu mai savurezi ziua asta.

    00
  25. @Compromisuri: Articolul nu se referă la ultimul an. Sărbătorile erau deja la fel de searbăde şi când economia „duduia” în capul lui tăriceanu. Ideea este că oriunde intervine interesul financiar, comercial, dispare orice farmec şi devine ceva stresant. Vezi sporturile, artele şi bineînţeles sărbătorile, fie ele tradiţionale sau inventate de corporaţii (zilele berii Timişoreana etc.)

    00
  26. NOU
    #37

    marketingul este pretutindeni in jurul nostru….cam asa incepe un manual de introducere in marketing..
    faceti si voi ca mine luati un singur cadou pentru toate sarbatorile

    00
  27. NOU
    #38

    am uitat cica zic unii ca azi este ziua barbatului …cand dracu au mai invetat-o si pasta ca astia prin alte tari adica prin europa de vest nu au auzit nici de aia a femeii….
    hai va las si nu astept cadou

    00
  28. Prostii! Pentru mine sărbătorile astea au același farmec pe care l-au avut dintotdeauna. Dacă dai mărțișoarele și florile alea din suflet nu e nicio problemă, iar fetele apreciază asta.

    @Darth Glacious: de ce trunchiezi faptele? Sfântul Valentin este în continuare recunoscut atât de Biserica Catolică cât și de cea Ortodoxă. Ce spui tu se referă la serbarea lui. Nu mai este serbat pe 14 februarie pentru că nu se știu suficiente amănunte despre viața sa. În orice caz, la ortodocși se serbează pe 16 februarie.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube