s-a redus numarul de idioti de pe sosele?

Azi aM scos timp record de la Cluj la Brasov, pe un drum care de obicei era plin. Ce pana mea se intampla?

Si a doua nedumerire pe ziua de azi. E uimitor cum actioneaza oamenii in caz de accidente. Toata lumea intelege, se face loc ambulantei, altii incearca sa ii scoata din masina pe raniti, isi folosesc hainele proprii sa opreasca sangerarile, aproape ca intra cu masina in sant ca sa faca loc ambulantei. De ce nu putem fi asa si in alte situatii? Sau, de ce nu putem fi asa de tot?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. sigur erai in RO ?

    01
  2. Sa inteleg ca ai facut (doamne fereste de rau) drumul in ambulanta ?

    00
  3. Probabil se gandesc ca „daca as fi fost eu in locul aluia”…asa si-ar fi dorit sa fie si ei ajutati de catre alti participanti la trafic.

    00
  4. primu! :)

    00
  5. Prima saptamana de facultate. Toata lumea merge inspre Cluj:P. Cel putin asa s-ar zice dupa cate masini is pe strada amu.

    00
  6. Pai erai prin Ardeal, mai Zoso, mai. :-P Nu se conduce ca in afara Carpatilor. Acolo-i survival of the fittest, aici mai exista si soferi ceva mai civilizati.
    Accidentele sunt situatii extreme, cand pana si cel mai fitzos sofer reactioneaza cu bun simt si altruism. Pana la urma, ni se poate intampla si nou, oricui, din vina noastra sau nu. Ar fi prea frumos sa aplicam si in restul situatiilor de viata acest „Iti fac tie ce mi-ar placea sa mi se faca si mie”. Avem mult pana la nivelul asta de civilizatie. Deocamdata e un dog-eat-dog, oriunde ne-am uita. :-

    10
  7. ai gasit autostrada !!! pe unde se ajunge la ea?

    00
  8. De proşti sau de prea multă îngâmfare!

    00
  9. Pentru ca ne grabim, ca niste idioti ce suntem, sa ajungem noi primii. Sa blocam intersectia, sa fim MITICI.
    Uite, cel mai bun exemplu, aseara eram la intersectie la dristor. Si am plecat de la semafor, dupa 1-2 metri am oprit, pt ca era intersectia blocata. Soferizda cu IF-10-MIO a oprit direct in mine si dupa ce mi-a spart bara a zis ca nu merge la politie.
    Asta e un exemplu, dar ca asta mai sunt gramada…

    00
  10. pentru ca ne mai uitam si la televizor in fiecare seara ?

    00
  11. Pentru ca nu suntem rai de la natura, ci suntem nesimtiti prin staruinta.

    10
  12. se vede ca munca noastra incepe sa dea rezultate!

    01
  13. Sigur nu era o camera PRO TV p’acol?:))
    Mai sunt si oameni din astia,si poate in intervalul in care erai tu pe portiunea aia,erau numa din astia buni :)

    00
  14. wow…e de bine…a new beginning?vezi sa nu-i deochi

    00
  15. Am vazut azi un Ferrari visiniu, nu stiu ce model dar nu cel mai ieftin, cu numarul ZSO. Ce-ti merge.

    00
  16. Pe ce lume traiti ? N-a fost accident care sa-l vad in trafic unde lumea sa nu sara sa dea o mina de ajutor. Am vazut chiar oameni cu lacrimi in ochi in timp ce ajutau persoanele implicate in accident. Ce comenturi 2 la leu la citiva dintre astia de sus. Cred ca multi comenteaza ca sa se afle in treaba, nu conteaza si ce comenteaza.

    @Dorian – putZi

    10
  17. @Dorian daca tot lauzi asa mult soferii din Ardeal, vorbeste si tu cu cei din AB ca in afara orasului se merge cu mai mult de 70 si chiar se semnalizeaza la schimbarea directiei.

    10
  18. Nu s-a redus numarul, sunt la sedinte la partid, ca se schimba guvernul.

    00
  19. Uneori cand mergi cu masina si vezi un accident (unul grav cu raniti chiar decedati pe sosea) iti schimba viata si mentalitatea de a conduce. Pana la urma toti o sa ne dam seama ca nu e bine sa ne hazardam si sa conducem putin mai cumpatat.

    Eu de exemplu am ramas surprins de intamplarea unei prietene. Impreuna cu mama ei s-au rasturnat de 3 ori, masina era praf, ele au purtat centura si au scapat cu.. emotii..

    10
  20. suntem români, de-aia nu putem fi tot timpul aşa :(

    10
  21. … si cand te-ai trezit era dimineata. poate ai nimerit oameni ok, dar numarul idiotilor de pe sosele nu s-a redus.

    ca tot era vorba despre Brasov si ambulanta, l-am vazut eu pe un nene care nu s-a dat nicicum din fata ambulantei si a trebuit sa coboare un asistent sa-i bata in geam. si da, avea toate semnalele pornite.

    10
  22. Facem o statistica privitoare la numarul de accidente usoare/grave in Ardeal si in afara lui? Sau o alta statistica: cate milisecunde trec de la aparitia culorii verzi pe semafor si corul de claxoane. La fel, in Ardeal vis-a-vis de alta zona. Soferi mai prosti si mai badarani ca-n Bucuresti poate doar in Salonic am vazut.
    Explicatia? Ardelenii nu-si iau permisele in Arges.

    @Kodeina – Mersi mult, venind din partea ta, asta e un compliment. Sau kompliment, ca sa fie kool, pe cei ka tine. You rock!

    01
  23. Nu vreau sa fiu interpretat gresit, dar ingramadeala asta la masina sa dea toti o mana de ajutor este tot un romanism si nicidecum un act de eroism sau de civilizatie…
    Uneori, interventiile unor neaventiti in ale descarcerarilor pot duce la urmari grave gen paralizii, rupturi, moarte.
    Este totusi adevarat ca pana vine salvarea in Romania, moare saracul om in masina….
    In occident, oamenii se trag pe dreapta si eventual stau cu extinctoarele pe faza si asteapta salvarea care vine in cel mult 5-7 minute.

    01
  24. cu o floare nu se face primavara sau nu zi HOP pana nu sari. niciodata nu se va reduce numarul idiotilor de pe sosele.

    00
  25. Pentru ca suntem ardeleni, e foarte simplu.

    01
  26. NOU
    #27

    in ultimul timp din sighisoara pana in padurea bogatii faci record mondial asa e de gol… eu ma intrebam oare chiar asa e de scumpa benzina… sau criza a ajuns la 6 metri sub pamant… sa nu mai vorbim de medias-cluj… deobicei faceai 2 ore jumate…. acuma…. 1 ora si jumate maxim :)) asta pana pe la ora 14, apoi se mai aglomereaza.

    00
  27. toti soferii erau la facultate.

    00
  28. Era liber pt ca mai toti erau in Bucuresti. Deci azi in Bucuresti s-a circulat ca un cacat de la 6 jumate de cand am plecat eu de acasa.. si inca se circula prost.

    00
  29. Pentru ca ne-a lovit criza si nu mai au toti boi bani de benzina…

    00
  30. bine ar fi sa fim asa de tot ! sa nu ne mai injuram in trafic daca suntem primii la semafor si nu am pornit pe galben………..bine ar fi sa ne mai fie frica de taximetristi ca ei fac legea pe sosele…si sr mai fi cateva exemple……….

    00
  31. pentru in ardeal nu au voie … astia de prin south :))) cum le place sa li se zica mai nou

    00
  32. @Dorian, sezi bland, cel mai bine se conduce spre Moldova. Un procent mai mare dintre soferii care merg intr-acolo e mai constient. Multi, chiar si pe masini mici, au statii.

    Pe de alta parte, cei cu domiciliul in Bucuresti vor plati la anul cel mai mic pret la RCA. Oare de ce? Bea un pahar cu apa rece ca sa te racoresti!

    00
  33. Se curata incet dar sigur…

    00
  34. Credeam ca sunt singurul care am observat ca parca s-a mai civilizat lumea. Am preferat sa tac, sa nu par nebun :)

    00
  35. mai vali, tu sa nu scoti ranitii din masina niciodata, ca le pui viata in pericol. si sfatuieste-i si pe altii sa se abtina.

    00
  36. Mda…
    Am observat si eu…
    Traversez aproape saptamanal A1 si unde anul trecut trebuia MUSAI sa fac loc repede la mai multi Schumacheri nervosi, si nu conta ca in fata si in dreapta erau alte masini, acum lumea are un pic de rabdare.
    Si inca o chestie: in oras poti sa iesi din cand in cand de pe drumuri secundare chiar dace bulevardele sunt la fel de aglomerate…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.