Despre piariste…

Cealaltă jumătate visează să devină piariste. Fabuloasă muncă. Să zâmbeşti fals toată ziua şi să minţi tot ce prinzi, să fii de gaşcă cu toată lumea şi să ai grijă să se simtă toţi bine şi informaţi în numele unor produse sau persoane de care nu-ţi pasă cu adevărat. Şi lumea te urăşte. Lumea gen io. Că dau nas în nas cu piarişti toată ziua. Şi ştiu că-s nişte bastarzi mincinoşi şi falşi şi de-a dracu’ mă comport ca un căcat cu ei că ştiu că n-au ce să-mi facă şi înghit cuminţi toate mârlăniile în numele slujbei de căcat. Ştiţi cum se cheamă asta? Prostituţie intelectuală. Mai simplu te apleci frumos şi crăcănezi sfincterul decât să-ţi fuţi capul. Şi curvele sunt plăcute de oameni. Le zici mulţumesc după. Piaristele sunt futute-n gură cu ciudă şi scârbă.

De aici. Tristă lume.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

58 comentarii

  1. La omu’ ala pe blog nu pot sa mai spun nimic…pt ca sigur are o mare frustrare (dar vad ca a adunat destui comentatori).
    Dragul de el ori nu a invatat suficient sa ajunga la SNSPA (la genu fara pile relatii sau cunstinte), ori l-au dat afara, ori a avut o iubita de la SNSPA si l-a parasit….ori a a facut SNSPA si l-o fi picat Frigioiu la unison cu Carlan si Bortun de nu s-a mai vazut.
    Eu am terminat SNSPA, mai fac si un master acolo ca na….vreau sa am hartia aia nenorocita. So, la master nu prea ajung (dar cand ajung ma alunga publicitarii infatuati pe care ii am in grupa), dar la facultate am ajuns cat am putut de mult pt ca mi-am dorit si pt ca mi-a placut.
    Revoltatul asta a auzit de istoria culturii?…vreo notiune de filosofie, semiotica….

    George, inteleg ca tu esti impotriva piaristelor. (sau ai si tu ceva cu SNSPA-ul?)

    00
  2. Raluca, daca tu ai ajuns sa polemizezi aducand in discutie pe bloguri istoria culturii, cu argumente de tip „”ai auzit de..”, esti jalnica.

    00
  3. cam are dreptate omu’ … PR-ul era in urma cu 4-5 ani pe cale sa devina o stiinta. acum.. e un mare kkt …
    tzatze si buci …
    nu sunt de acord cu „prostitutie intelecutuala”…. pt ca ai care sunt numiti piaristi/piariste nu prea au treaba cu meseria aia…
    @raluca: SNSPA sux. 1-2 profesori buni. in rest…
    si nu doar acolo. PR-ul de la noi sux… e facut muncitoreste, sa fim in randul lumii…

    00
  4. @al_core: sustin ca tipul are o imagine distorsionata asupra realitatii, vorbeste in termeni extrem de duri (nu m-a cunoscut pe mine)
    @zoso: ba da, dar probabil ca a cunoscut persoane care l-au frustrat asa de tare…
    @Rin Tin Tin: nu sunt experta in „regulile” discutiilor de pe bloguri, dar uite tu stii mai bine

    00
  5. Rău e mă să trăieşti aşa neîmpăcat cu tine şi cu viaţa! Unii oameni suferă până intră în pământ de una sau de alta! Doamne apără şi păzeşte! Am vorbit acum exact ca bunica!!! :)

    00
  6. Aoleuuu, ce dus rece am facut. Am ajuns candva din greseala la blogul asta, nu mai retin ce-am citit, dar stiu sigur ca mi-am zis ” nu am ce mai cauta aici” Azi ajung din nou ( din vina ta) si daca tot am ajuns, am si citit. Şit!!!

    00
  7. Recunosc ca sunt frustrat. Eram nefe rau cand am scris postul ala. Azi la pranz am facut o laba si deja vad realitatea cu alti ochi. Imi cer scuzoaie fata de cei pe care i-am ofensat si mi-am batut-o de ei.

    00
  8. Nu m-am intrebat niciodata ce e in spatele PR-istelor cu zambetul permanent afisat dar tipul ala e prea frustrat.

    Prostitutie se face si la ASE, si la Universitate. Daca are tata bani sau iubitu’, poti ajunge unde vrei, indiferent de facultate. Deci daca tot generalizam, sa facem generalizarea facuta acum cateva saptamani aici cu privire la pitzi de la noi.

    00
  9. george, mai stii cu cine a umblat tipu’…
    tu m-ai intimidat …dar mi-am revenit pe parcurs.

    00
  10. oare de ce o iau toți atât de personal?

    @raluca: dacă’ți recitești textul o să observi că, pe ici pe colo (prin punctele esențiale), îi dai dreptate revoltatului
    cât despre istoria culturii, filosofie, semiotică… snspa’ul este tocmai potrivit să ieși un semidoct de seamă în aceste domenii

    00
  11. @Raluca: raluca, dar e posibil sa ai o parere despre o facultate/universitate fara sa dai acolo, ci doar prin prisma inter-relationarii cu oamenii care sunt acolo sau au terminat?

  12. George, ma laud cu mine, si cu oamenii care m-au invatat cate ceva de bine la facultatea asta. Daca stau sa ma incarc negativ cu partile nasoale ale lu’ SNSPA….

    00
  13. @al_core: da domne, m-am involburat, dar cum aia e opinia lui, asta e a mea :)

    00
  14. „Blablabla frustrare blablabla aparare mai mult sau mai putin voalata bla bla bla eu am terminat SNSPA si stiu ca nu e asa..”

    Whatever. Vorba lui, mai vedem in 5-10 ani.

    00
  15. Chiar nu inteleg de ce o iau toti atat de personal. Maine poate o sa scrie un post despre cat de prosti sunt aia la Manchester in management si cum acolo lucreaza numai retarzi… de ce trebuie sa il credeti?

    00
  16. @Raluca: misto asta. e greu sa cunosti studente care sa te frustreze. eventual daca au sanii mari si o sug misto. spune-mi, eu te-am frustrat pe tine?

  17. Textul e o mizerie, sau mai degraba o mostra de „je m’en foutisme” nereusit si de proasta calitate. Argumentele pe care e construit sunt cel putin discutabile, ca sa nu zic imbecile de-a dreptul. Ca sa ajungi in politica iti trebuie rude acolo? E ca si cum ai spune: „Ca sa ajungi politician, trebuie sa urmezi stiinte politice”. Sunt multe cazuri care contrazic idiotenia asta. Liviu Jicman de la PNL a terminat SNSPA, dar nu stiu ce pile are in politica. Penelista care a ajuns ministru pentru relatia cu parlamentul avea rude in politica? Sau era secretar de stat? Anyway, generalizarea e imbecila si fara sens. Da, sunt multi cretini care termina SNSPA. Cum sunt si altii care termina jurnalism, ASE, sociologie si asa mai departe. Dar sunt si studenti care continua la ENA, la IEP, care lucreaza in institute de cercetare, care raman in tara si lucreaza in agentii guvernamentale sau in alte institutii, sau care au primit burse de zeci de mii de euro de la Cambridge sau Oxford. Exemple sunt destule. Ei ar rade daca ar citi asemenea mizerii. „Scoala asta nu te ajuta cu nimic daca nu ai una din situatiile de mai sus” ? Ba da, numai ca nu e de datoria scolii sa te ajute in proportie de suta la suta. Depinde si de orizontul tau, de ceea ce iti doresti sa faci mai departe in viata si de calitatile pe care le ai. Daca esti prost si redus, te stergi cu diploma la cur, le-o sugi politicienilor sau stai si scrii articole semi-imbecile despre altii si despre facultatile lor de cacat. Daca nu, nu.

    00
  18. @Raluca: pornesit gresit, aparandu-ti facultatea. care nu e cine stie ce. cu ce te lauzi tu, ca studenta la facultatea aia?

  19. simt că devin polemic și mai e până diseară, când voi putea da pe gât un pahar de vin pentru a argumenta mai cu spor
    sustin ca tipul are o imagine distorsionata asupra realitatii, vorbeste in termeni extrem de duri (nu m-a cunoscut pe mine)
    poate din cauză că ăsta’i stilul lui, ce zici? ține de istoria culturii, filosofia și semiotica de pe propriul blog.
    cum ziceam, o iei prea personal!

    00
  20. cel putin cineva care nu are de ce sa refuleze asa.

    00
  21. ia uite-l si pe nikita al blogosferei! e simpatic, cel putin la fel de inteligent ca marilena nitu, cel putin la fel de barbat ca botezatu. asteptam cu interes posturile tale despre femeile de la medicina, ase, drept, politehnica, filozofie, etc. sper ca atunci cand le ‘rezolvi’ pe toate sa recunosti ca tu preferi un penis in locul borcanului. bravo vasilina!

    00
  22. Zoso, ce rau ti-a facut semizeul Radu, sa il citezi pe blog, doar sti ca va fi injurat in mod argumentat :), cine stie cate blesteme a primit pana acuma…

    Pentru persoanele care il injura cu patos pe centaur (Radu): toti oamenii au frustrari, este ceva caracteristic noua… unii le reprima, unii incearca sa le rezolve cauzele, iar altii si le exprima :)… ce e rau in asta???

    00
  23. Ok, urmatorul care mai zice ceva de frustrari primeste gratis o figurina a lu’ Freud sa si’o pozitioneze strategic unde vrea. Ce ad hominem idiot e si asta: e frustrat nenea, deci daca zice ca alea de la SNSPA sunt proaste nu are dreptate.

    00
  24. @altered ego: e mai usor sa zici asta decat sa te gandesti la tampeniile pe care le faci.

  25. O să fie interesant de urmărit evoluţia tipului.

    00
  26. @Raluca: tu fiind?

  27. le ai si tu pe ale tale. uite, victoria’s secret in romania. esti mai blanda, dar totusi…

  28. NOU
    #28

    A facut prea mare valva postul de pe piticigratis. S-au atacat prea multe persoane si de aici circul, evident. Nasol e ca multe fete de la FCRP care au scris acolo aveau greseli gramaticale in text. Ceea ce e nasol.

    Si eu m-am simtit vizat de ce a scris omul ala, i-am dat o replica la mine pe blog si aia a fost. Nu injuraturi, nu nimic. Ce naiba am face daca ne-am injura ca in comentariile de pe siteurile de sport?

    Totusi, ma macina o intrebare. Cred ca daca totul se intampla in State, omul putea fi dat in judecata pentru calomnie. Si nu numai de studenti, ci si de facultate. Stie cineva cam care-i cadrul legal in care s-ar putea incadra asta? Sunt curios.

    00
  29. @Radu: cred ca stii ce inseamna „frivolous lawsuit”, nu? Acolo s’ar incadra.

    00
  30. apropo de piariste, imi aduc aminte o faza petrecuta in urma cu vreo 2 luni la munca: eram la cafea in pauza de masa cu mai multi colegi, iar la un moment dat intra cu noi in vorba piarista firmei. eu fac o gluma la adresa ei, ea se uita lung la mine si intreaba:
    -eu te supara, eu te tot vad pe-aici dar habar nu am cu ce te ocupi…
    eu ii raspund:
    -sincer…nici eu nu stiu exact.dar tu ?
    iar ea in gluma:
    – eu sunt PR manager….auzi…dar…tu cui i-o sugi in firma asta de te plimbi toata ziua degeaba pe-aicea?

    fuck IT !

    00
  31. cata dreptate.

    00
  32. E deplasata generalizarea. Acu stiu ca dupa ce te-ai nerfat o data, de 2, de 9 ori, primul impuls e sa etichetezi toata tagma, dar imi place sa cred ramane totusi o urma de obiectivitate, chiar si neexprimata.

    00
  33. In afara limbajului, sunt perfect de acord cu piticii lui Radu. Am cunoscut 4 PR-iste. Cu 4 mai mult decat mi-as fi dorit. Sluts and the City. Din pacate. Cum isi explica, totusi, piaristele atitudinea majoritar „contra” a celor ce-au lecturat post-ul respectiv? Nu iese fum fara foc.

    What. Ever.

    00
  34. Am incercat sa numar pe degete, ca eu sunt de la tara si mai prost, pr-istii cu IQ supraunitar pe care ii cunosc. Mi-a ajuns o mana. Apoi i-am numarat pe aia pe care i-as pune la cules de morcovi si a trebuit sa apelez la vreo 7 vecini, ca n-aveam destule degete in casa.

    Raluca, ia o pauza, te rog, ca ma umfla rasul cand vad atata seninatate nestiutoare.

  35. Dacă ar fi să ne luăm după orice critică la adresa facultăţilor de pe fiecare blog… ne-am lăsa cu toţii de studii şi am pleca la sapă.

    00
  36. Ceea ce n-ar fi rau, unii au vocatia asta dar insista sa aiba o diploma in buzunar. :B

    00
  37. @Raluca: nu e vorba de reguli de discutie, ci de comportament pueril, ca sa nu zic mai mult. Te intrebi, nebazandu-te pe absolut nimic, daca Radu a citit istoria culturii. Mi se pare o atitudine semidocta (cum spunea cineva); multi dintre cei de pe net au citit, dar nu exhiba asta nejustificat, gratuit. In plus, a te exprima cum ai facut tu („la genu”) nu e deloc ingrijit, nu pare a veni din partea unui erudit. Pe de alta parte, zoso te-a intrebat succint (eu o sa dezvolt): care-s realizarile tale? E cazul sa le discuti pe un blog? Daca da, e cazul sa le discuti aici, pe acest blog?
    Dupa cum vezi, nu e vorba de reguli de discutie pe blog, ci de tact si argumente. Eu nu vad nici una, nici alta la tine.

    00
  38. @Raluca: si inca ceva, ce voiai sa spui tu era „nu are de ce sa defuleze”, nu sa refuleze. Uite, din DEX (pentru ca zoso nu ma lasa sa dau linkuri):
    DEFULÁ, defulez, vb. I. Tranz. (Psih.) A da curs liber ideilor sau tendinţelor refulate în subconştient
    REFULÁ, refulez, vb. I. Tranz. 1. A respinge, a înăbuşi din domeniul conştientului în subconştient imagini, dorinţe, reprezentări, idei sau tendinţe neplăcute, care contrazic conştiinţa morală a individului.

    Biata de tine.

    00
  39. a te certa cu inginerii e ca si cum ai calca intentionat in rahat….

    00
  40. Daca nu ma insel Dl. Radu a aparut aseara la stiri pe PRo datorita articolului scris pe blog si vor sa il exmatriculeze. Wich i think is stupid !

    00
  41. @Rin Tin Tin: ti-am subestimat puterea de implicare.

    00
  42. @Raluca: ai supraestimat-o. Ai subestimat in schimb puterea de analiza.

    00
  43. @zoso: pff, cum ai sintetizat tu. I-am bagat pla in gat mai pe ocolite si iaca alergatul in jurul cozii. You, people.

    00
  44. raluca, lasandu-l la o parte pe rintintin, care acum isi alearga coada, tu ai pornit la drum cu capul gol si facultatea ti l-a umplut? sau ti-a indreptat niste idei si acoperit niste goluri?

  45. @zoso: Facultatea (mai bine zis oamenii pe care i-am intalnit acolo si pe care ii apreciez) m-a influentat, zic eu pozitiv, in dezvoltarea intelectuala. Asadar, experienta mea legata de facultatea asta este una pozitiva, dar nu pentru ca institutia SNSPA si rigorile ei sunt cele mai bune, dar pentru ca oamenii de acolo sunt valorosi, iar eu am profitat de aceasta parte. Pur si simplu pt mine SNSPA este departe de a fi „o diaree pretenţioasă care fabrică secretare supracalificate”.
    Dar, deja e prea multa analiza care se duce intr-o directie pe care nu o vad finalizandu-se prea curand…

    00
  46. BTL -ul este singurul domeniu serios din PR. A, si organizarea de evenimente. Restul, stiinta comunicarii sau filozofie de comunicare, brand growing , sunt vorbe goale. baietandrii din pr sunt atrofiati . iar pr-istele sunt pitzipoance under cover. (nu toate bineinteles). de fapt vorbim despre oameni care nu prea stiu sa faca mai nimic dar si-au gasit terenul asta gol in care au crescut odata cu piata, de la sine. Daca as fi in locul unui manager general kraft foods de pilda, nici nu as sti ce sa cred : pr mi-a adus vreun dolar in plus sau cresterea consumului venita pe fondul pomparii de bani din afara care acum se vor duce inapoi ( plus ca raman dobanzile). PR -ul a crescut doar din inertie dar va cadea odata cu banii care sunt scosi de bancile straine din romania.

    00
  47. Te-am citit o singura data, cand s-a facut tam-tam-ul ala pe seama ta si a Mihaelei Radulescu. Scrii absolut oribil. Nu inteleg de ce abordezi stilul pe care l-ai abordat, cand ai fi putut sa scrii toate astea intr-o alta forumulare care nici sa nu iti aduca atatea antipatii. Dar probabil ca nu iti pasa. Fericire si sanatate iti doresc! Numai bine!

    00
  48. Suzi, nu pot vbi din pct-ul asta de vedere.

    00
  49. ce te faci insa cu fetele care n-au intalnit oamenii care sa le influenteze pozitiv? sau, mai rau, nu s-au lasat influentate?

  50. mai dragilor nu stiu in ce domenii activati dar nu prea aveti idee cu ce se mananca PR-ul pe care vad ca il asociati cu BTL poate si cu ATL si de ce nu si cu research, ar merge si putina media si new business… serios fratilor, de asta suntem unde suntem ca nu ne uitam in ograda noastra ci tre sa comentam fara noima si ce imi place sa generalizam; nu sunt om de PR dar lucrand sub umbrela comunicarii stiu ce inseamna; si nu este deloc o munca a fetitelor cu balcoane, decat daca mai sus de balcoane se afle niste neuroni activi si cultivati… ai sa incercam si noi romanasii de rand sa ne vedem de treburile noastre si sa ne criticam pe noi mai intai si apoi pe altii.. daca mai avem chef :) succesuri netarmurite si … putina intelepciuna fiecaruia

    00
  51. ce ma distreaza cel mai tare e ca unii (printre care si labarul trist despre al carui post se tot discuta pe aici) habar nu au ce inseamna pr. unii confunda pr-ul cu relatiile publice (haha asta a crezut si bunica prima data ca e), altii confunda pr-ul cu pitipoancele care se invart prin facultatea aia si tot asa.
    ca sa va faceti o idee despre cat de periculos e acest pr inchipuiti-va o piata (de exemplu cea din romania) in care unii au dat tunuri (sa spunem imobiliare) doar bazandu-se pe pr. cresterea unor piete, caderea unor actiuni la bursa, aparitia sau distrugerea unor vedete (aici nu poate fi vorba de romania o tara in care cuvantul vedeta e in 90% din cazuri o denumire pentru o prostituata scumpa) sunt toate rezultatul unor actiuni de pr. ca din facultatea aia or iesi si secretare si video-chatiste sau mai stiu eu ce alte specimene e total irelevant.

    00
  52. @georgel007: PR inseamna felaţii publice, nu?

  53. Stai, adica PR nu inseamna public relations? Geogele, ma duc sa ma iau de mana cu bunica. O fi ea senila, dar stie ce vorbeste, spre deosebire de tine.

    00
  54. am gresit, recunosc, bunica-mea credea ca pr inseamna relatii cu publicul. adica ghiseul ala de la intrare din mall unde intrebi la ce etaj e buda.

    00
  55. măi să fie, careva’să’zică piaru’ ăsta e un fel de chuck norris al comunicării!!!
    să ne ferim, atunci!

    00
  56. @georgel007: acolo stau premiantele.

  57. Foarte interesant topic-ul…n-am ce zice…ceea ce ati uitat sa mentionati este nivelul de penibil la care a putut ajunge persoana in cauza care chiar poate sa critice asa direct un domeniu in care nici nu lucreaza. bine,am inteles, urasti aceasta facultate, poate multi o detesta, dar sa te iei de un domeniu care si asa e foarte controversat si urat de multe persoane mi se pare stupid si penibil de-a dreptul. public relations nu e relatii cu publicul si nici minciuna si ipocrizie. e la fel de important ca si economia, politica etc. de ce? nu pentru ca te invata sa comunici( ce prostie) ci te invata cum sa mediezi dialogul intre companii si public. asta inseamna multa rabdare, pricepere, experienta in domeniu. si mult curaj. in asa domeniu radule, iti jur ca mai mult de o saptamana nu rezisti

    00
  58. ooo.. vai, vai
    ce frumos ai pus in cuvinte acests fenomen. Ar trebui facuti sute de fluturasi cu postul asta si impartiti in facultatile de Jurnalism si SNSPA, ca sa vada orbii la ce viseaza ei de pe acum.
    Ce tare e-n piar!

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.