3G sau CDMA?

Sa zicem ca niste oameni de la zapp vor sa imi dea un modem in teste. Mi-au zis ei pe acolo ca au si ca fac, doar eu habar n-am. Asadar, ce aleg, 3G sau CDMA?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. avand in vedere ca mai toate orasele din Romania au acoperire 3G merita modemul 3G. Am navigat si pe internet cu un modem de la zapp vreo 30 de minute si sincer merge bine :). Eu pentru laptop folosesc Vodafone si mi se pare super bun !

    00
  2. CDMA, CDMA, CDMA . stabil , fiabil, acoperire buna , REV A are upload de 1.8 si download de 3.1 Mb/s . nu va pica niciodata .

    00
  3. Desi am acum 3G de la Vodafone si nu merge intotdeauna stralucit, tot pe asta il recomand. De ce? Pentru ca 3G au si Orange si Vodafone si cu sigurantza treburile se vor mai imbunatati. Insa in cazul lui ZAPP nu prea cred! :(

    00
  4. Grea decizie. Ce are Zapp mai dezvoltat in Ro si mai ales in zona in care te afli?

    @apolodor: ai ceva concret cu huawei sau doar probleme de identitate gen „nu e nokia” ?
    Chestia aia numita Huawei E220, care e considerat un jeg de toti trendinezii, sta conectat cate 10 ore pe GPRS fara sa cada.

    00
  5. CDMA are acoperire mai buna. da’ io zic sa le testezi in paralel, ca sa poti face o comparatie.

    00
  6. 3G, CDMA e un format pe moarte aparut chiar inaintea GSM (nu pe sectorul date) si folosit doar de Zapp in Ro. Go for 3G :)

    00
  7. NOU
    #7

    În prezent, utilizez atât CDMA, cât şi 3G. Din propria-mi experienţă am observat că modemul Zapp se conectează mult mai repede decât cel de la Orange, conexiunea este mult mai stabilă şi mai rapidă. Pentru browsing şi e-mail, Zapp bate 3G-ul lui Orange. N-am folosit 3G-ul de la Vodafone.

    00
  8. Nu stiu cum e in .ro dar in US CDMA e mult mai rapid ca 3G.

    00
  9. CDMA daca te plimbi brambura pe camp :D

    oricum, orice ai alege, merge mai bine decat vodafone.

    chiar facusem un test la un moment dat intre evdo zapp si 3g vodafone, plus cdma versus gprs. vezi aici

    00
  10. Zapp suge rau, plus ca e singurul operator cu CDMA, adica el taie si spanzura, conform propriilor nevoi. 3G e mai poplar in Romania, si cred ca si in restul Europei. La calitate/viteza din cate am mai testat eu sunt cam asemanatoare, depinde bineinteles de zona si incarcarea retelei. Eu as merge pe 3G.

    00
  11. astia is si ei cu huawei ?…

    00
  12. CDMA toata ziua. Pentru Romania si orasele mari. Am avut un an asa ceva si si-a meritat fiecare banut. 3g am pe aifon si ramin la parerea ca CDMA e ceva mai bun.

    00
  13. @weasel Zapp nu mai e singurul operator CDMA din RO. Romtelecom a castigat o licenta anul trecut si a facut deja testele de retea. In curand vor apare si ofertele de EVDO 1x de la Romtelecom.

    00
  14. Acum ar trebui sa te uiti dupa ce model de role achiztionezi. La recomandarile care s-au facut probabil ca rolele vor iesi castigatoare.

    00
  15. Eu am folosit net de la Zapp cativa ani, cam asa:
    – modem Z020. In zonele cu EVDO a mers super, in rest CDMA, slab
    – telefon, doar CDMA, tot slab.
    Din cate stiu eu, EVDO de la ZAPP e aprox. echivalentul 3G.
    Cu alte cuvinte, daca la Vodafone/Orange nu ai semnal bun, in loc de 3G ai edge,gprs, iar la Zapp daca nu ai semnal EVDO ai CDMA.
    La modem la optiuni de conectare aveam EVDO only, CDMA only, sau .. care e mai tare in zona.
    Toate abonamentele de net mobil de la Zapp, Orange, Vodafone cu asa zis trafic nelimitat incep de pe la 10 euro iar traficul nelimitat inseamna un trafic „rezonabil” de 1Gb-2Gb la viteza respectiva, dupa care ai totusi trafic nelimitat, insa la o viteza mai mica.

    00
  16. :)) … lumea n-a inteles intrebarea. Zapp are si modem 3G si CDMA-EVDO

    deci, Zoso vorbea despre 3G-ul si CDMA-ul de la Zapp si numai de la Zapp.

    Deci, dupa cum spune si reclama: vrei viteza … ia-ti modemul 3G. Vrei mobilitate? … ia-ti modemul EVDO

    Have fun

    00
  17. amândouă şi faci o comparaţie obiectivă, pentru că sunt destui care îşi pun întrebarea asta: să alegem 3G sau CDMA ?

    00
  18. Reteaua 3G este mai rapida la zapp, dar acoperirea este mai slaba. Depinde la ce vrei sa il folosesti. Daca tu vrei sa iei modem-ul prin tara, cdma este alegerea. Pentru acasa, merge mai bine 3G.

    00
  19. Vezi ce acoperire au si cu care modem. Ca 3G nu merge peste tot.

    00
  20. Din experienta mea, Zapp si Vodafone sunt foarte slabi la internet. Eu am la Vodafone, dar am testat si Zapp si Orange si saptamana viitoare imi fac la Orange.

    00
  21. Nu stiu cum e cu astea mobile in Ro dar in UK nu sunt bune. Nu ai viteza. Nu ai acoperire. Si la naiba, e Marea Britanie nu Romania.
    Mai bine iti iei role.

    00
  22. Nu ma pricep eu zic sa te bazezi pe role:))

    00
  23. Du-te tu la vodafone si ia-ti un modem HSDPA in 7.2 cu capabilitate de HSUPA in 2Mbps si-o sa vezi ce frumos merge. Sau la Orange, ca e acelasi lucru. Si toate modemurile sunt Huawei :)

    CDMA suge la greu la fel cum suge si Zapp-ul care sunt atat de retarzi ca nici macar in Bucuresti n-au acoperire peste tot sau daca au e asa slab semnalul ca abia poti schimba doua vorbe cu interlocutorul.

    00
  24. Vorba cuiva de mai sus… ambele!

    00
  25. Luand personal intrebarea ( :) ) ia 3G, sunt curios ce parere ai. Si daca/cand o sa ai ceva de la Digi tot pe 3G de date, ia si de acolo :)

    Obiectiv vorbind, nu zici unde anume vei testa. Daca testezi in Bucuresti, eu zic sa mergi pe 3G. Daca vorbesti de „tara”, clar CDMA ;)

    00
  26. @Oradeanul : da folosesc Linux si Vista pentru ca sunt mediile pentru care lucrez, evident ca suportul pentru Linux si Vista e limitat, ca sa nu mai zic cum trebuie sa te dai peste cap, ca zeul-mama de pe forumul huawei, sa iti raspunda cu ceva mai mult decat: ” esti sigur ca ii conectat bine la calculator ?” si asta evident pentru ca profesionistii adevarati de la noi sa iti instaleze si vad linux incep poezia : „noi nu stim instala pe linux, te descurci nu ?” la Vista zic simplu ca e complicat si se spala pe maini cu problema.
    Ca sa iti raspund la intrebare : DA, am ceva cu Huawei.

    00
  27. cere-le pe amandoua.

    00
  28. Eu am 3g de la vodafone….m-am tepuit cu el pentru doi ani (defapt mai am un an si 6 luni).
    Daca nu exista semnal 3g acel modem devine un instrument de totura pentru proprii nervi. Vodafone sta foarte prost la capitolul 3g. Ca sa iti dau un exemplu… eram in Roman (nu e un oras foarte mare, dar e al doilea din judetul Neamt) si trebuia sa trimit urgent niste materiale pe mail… si nu aveam semnal 3g. I-am sunat pe imbecilii de la vodafone, care foarte amabil m-au sfatuit sa ma duc in Piatra Neamt ca acolo au acoperire 3g.
    Acelasi lucru mi s-a intamplat si la Medias si undeva langa Ploiesti (aici aia de la vodafone se jurau ca exista semnal 3g si m-au sfatuit sa ma plimb prin camera, pe langa fereastra ca sa gasesc semnalul).

    00
  29. Erm.. eu am avut acum 2 ani modem de la zapp si era pe evd0 mergea binisor 2mb. probabil ca s-au mai modernizat.. la orange de ex.. cand ai semnal 3g merge mai bine , cand nu CDMA.. so.. take 3g imo

    00
  30. Am testat :
    -conexiune la internet pe telefon zapp (2ani )
    -modem z10 (primul modem de la zapp , cel cu antena care se ridica ) de la zapp (cred ca era pe CDMA)
    -actualmente modem vodafone -3G

    Concluziile zapp mergea lent dar foarte stabil pe telefon nu se deconecta nici odata iar pe modem mergea la fel de stabil dar simtior mai lent decat pe vodafone !

    Nu stiu daca altii mai au problema cu vodafone care cand il apuca damblaua se deconecteaza de cateva zeci de ori intr o ora ! (poti sa restartezi calculatorul orice vrei poti sa faci ca nu sta conectat )

    In rest e foarte multumitor vodafone (desi e cel mai mic abonament )

    00
  31. Eu am imprumutat un vodafone, si in zona unde as avea nevoie de net mobil, e praf, cu semnal 2. as incerca si zapp, pune-ma si pe mine in legatura cu aia :P . daca merge ok, si-mi mai raman si bani de role :P … orange am vazut cum merge, am incercat logmein prin el si … no way

    00
  32. NOU
    #32

    Am si eu modem de la vodafone si acum locuesc la tara nu merge deloc bine am numai gprs acum imi pare rau ca miam facut la vodafone.il am din decembrie anul trecut si deja nu il mai suport.nustiu cum e ala de la romtelecom ca sincer nu imi mai trebue cu modem niciodata

    00
  33. am si eu un modem de la orange si imi mannaca zilele isi pierde semnalul,dar asta e la tara nu gasesti net pe altceva.daca ar avea semnal tot timpul ar merge struna!

    00
  34. acum a aparut si la ROMTELECOM. cine a testat asa ceva?

    00
  35. Salut. Am si eu o intrebare. Am luat un modem Novatel Ovation MC930D de la cineva. Este deblocat, in mod normal ar trebui sa mearga. Problema este asa: Cand bag cartelele de Orange, Cosmote nu se conecteza cu centralele prin GPRS. Zice ca ” No service” . Am mai avut un modem Huawei K3520 si chiar pe cartele de voce se conecta pe GPRS. Poate sa imi zica si mie cineva de ce nu se coneteza Novatelul?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.